Ben ön dişliyi 48t ile değiştirdim. Aktarıcı uyumlu olarak gözükse de ayarını çok ince yapmak gerekiyor, belki onu da değiştiririm. Gel gelelim nüyük dişli ile beraber küçük dişli de büyüdüğünden yokuşlarda biraz zorluyor.Ön dişli büyüğü 42 arka dişli küçüğü 14. Son hız bana yetmiyor.
Ben olsam çelik kadro almazdım. Hele deniz kıyısı bir yerde yaşıyorsanız maksimum 2 sene sonra oluşan pasları görebilirsiniz. Aluminyum kadro uzun ömürlü ve hafif. Corellinin just 1 modeli aslında donanım olarak daha kaliteli görünüyor. 8 vites. Ayrıca kadro aluminyum denmiş ve 44 T aynakol olması büyük avantaj. Kron 52 ve 7 vites. 8 viteste soyle bir olay var. Rubleyi megarange ile değiştirirseniz hızıda arttırmış oluyorsunuz aynı zamanda yokuşlarda performans artıyor. Büyük kolaylık sağlar. Kesinlikle kron önermem. Bazı videolarda 17 kg geldiğinden bahsediliyor. Corelli just 1 gördüğüm kadarı ile hepsiburada da iyi bir indirim var 2600 lere düşmüş. Tek beni dusunduren neden 15 kg yazıldığı. Gordugum kadari ile on jantina dinamo bagli sanirim o yuzden. Agirlik yapar. Ama telefon Sarji için gerekli eklentiler takılarak faydali olabilir. Ayrica katlama mekanizmasini bilmiyorum fakat her durumda kron celik kadrodan donanim olarak iyi. BilginizeSelamlar herkese. Birkaç mesaj öncesinde bir arkadaş birkaç bisiklet modeli sunmuş arkadaşına almak için. Bir arkadaşım için bisiklet araştırmaya başladık. Carraro flexi 121 kullanıcısıyım ve bisikletten çok memnunum. Arkadaşıma da bisikleti önerdim ama şu an bütçe carraro flexi 121 almak için uygun değil. O yüzden ben de bulunduğum şehirdeki bisikletçilerden katlanır aramaya başladım fakat şehir küçük olduğu için elimizde pek bir seçenek yok. Corelli diye bir marka var (ki ben daha önce hiç duymadım böyle bir marka, benim cahilliğim) fakat bu bisiklet bana yukarıdaki arkadaşımızın da dediği gibi hiç güven vermedi. Bir de Kron marka bir katlanır bisiklet var ki Corelli ile arasında 1500 liralık bir fark var. Kron daha ucuz. Ben naçizane fikir olarak arkadaşıma Kron marka almasını önerdim. (link) Bisiklet de bu. Sizlerin de tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese keyifli pedallamalar.
Mrb, f10d kullanmadım ama inceledim.. şimdiye kadarki bütün "çoklu vites yani 18 vites ve üstü vites olan 20 jant katlanırların hepsinden güzel özelliklere sahip diyebilirim (yani malzeme ve vites kolları seti fren vs. anlamında).. hatta tarttık bile ama malesef hatırlamıyorum ama kilosu, 12,6 kg mıydı yanlış söylemiyeyim.. : / (döndürmeli (tourney miydi?) vites kullanmak istemeyenler bunu tercih edebilir.. başka bu tarz vites kolu var mıydı ? yanlışta söylemiyeyim şimdi.. yanlış varsa kusura kalmayın..Arkadaşlar aranızda peugeot f10d kullanan varsa deneyimlerini duymak istiyorum.
Geçen Mart ayında aldım. Ortalama 130 km sürdüm. Satıcı önerisi ile aldım. Katlanır olmasından mı tekerleğinden mi bilmiyorum, sürüşü kolay değil açıkçası. Başta denge konusunda çok zorlandım. Kendi performansıma baktığım zaman 8/10 memnunum.fonte 8 vites katlanır hakkında hiç bir kelime geçmiyor!!
bilgisi duyumu olan var mı aramızda?
3500 lere sıfır alınacaksa carraro öneririm. bu fiyatlara vites 8 den aşağı olmasın. yokuş performansını beyenmezsen bisikletine yeni bir ruble alıp geliştirebilirsin. veya direk 21 vitesli carraroları tercih edebilirsin. bayırları çıkmanı sağlar. ikinci else dahon vitesse d8 veya tern link d8 bakabilirsin. bu saydığım modeller carraro dahil quick release denilen sistem var. buda anahtara ihtiyacın olmadan elinle bisikletten jantı kolayca çıkarmanı sağlar. vidasızdır yani. lastik patlaması durumunda çok işe yarar bir özellik. lastiğini kendin nasıl tamir edeceğini öğrenmen de senin oldukça yararına öğrenince 20 dakikada tamir edebilirsin. youtube videolarından izleyerek öğrenebilirsin. fren olarak sana v fren öneririm. tamiri daha basit. yağmurlu havalarda da sürüyorum dersen disk fren de tercih edebilirsin.
3500 lere sıfır alınacaksa carraro öneririm. bu fiyatlara vites 8 den aşağı olmasın. yokuş performansını beyenmezsen bisikletine yeni bir ruble alıp geliştirebilirsin. veya direk 21 vitesli carraroları tercih edebilirsin. bayırları çıkmanı sağlar. ikinci else dahon vitesse d8 veya tern link d8 bakabilirsin. bu saydığım modeller carraro dahil quick release denilen sistem var. buda anahtara ihtiyacın olmadan elinle bisikletten jantı kolayca çıkarmanı sağlar. vidasızdır yani. lastik patlaması durumunda çok işe yarar bir özellik. lastiğini kendin nasıl tamir edeceğini öğrenmen de senin oldukça yararına öğrenince 20 dakikada tamir edebilirsin. youtube videolarından izleyerek öğrenebilirsin. fren olarak sana v fren öneririm. tamiri daha basit. yağmurlu havalarda da sürüyorum dersen disk fren de tercih edebilirsin.
Selam , ben okul-ev arası mesafeyi katetmek için katlanır bisiklet almayı düşünüyordum bisiklet bayisine gidene kadar.Ordaki adam katlanırla yorulursun , şehir al geç minvalinden konuştuğundan beri katlanabilir mi şehir mi almam konusunda kararsızım.Günlük ort. alacağım yol 13km ve arada yokuşlar var.{Kaldığım yer dolayısıyla katlayıp içeri almam büyük avantaj (13kgyu taşıyıp taşıyamayacağımı da bilmiyorum o ayrı) Yalnız ilerde iki yakın şehir arasına gidip gelmeyi de düşünüyorum.Bunlar doğrultusunda ne yapmalıyım? Ort. fiyatlı şehir bisikleti alıp yanına ucuz yollu e-scooter mu ekleyeyim kısa mesafe için ? ( 160 boy 52 kilo ) Katlanabilirin ne dezavantajı olacak? Aynı şekilde şehirin ne avantajı? Katlanabilir ve şehir için hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz? 7 vites yokuşlarda yetersiz kalır mı vs. vs. Allah rızası için yardım edin
Ben kısaca cevap vereyim. Bence katlanır alıp elektrik kiti taktır. Bende de aynı kombo var çok memnunum.
Senin verdiğin opsiyonlar arasından ise katlanır bisiklet + e scooter ikilisi en işlevseli olur. 52 kg ı zaten en ucuz scooter bile yokuşları çıkarır. Yük olmaz eve atıverirsin bunları.
Allah senden de razı olsun dostum.
Selam, basitçe anlatmak gerekirse Ruble bisikletin arka tekerinin jant göbeğine takılan sivri uçlu dişlilerin kombinasyonuna verilen isim. vites arttırdığımızda zincir ruble üzerindeki en küçük dişliye geçer. Bu bizim hızlanmamızı sağlar. Vitesi düşürdüğümüzde ise en büyük dişliye geçerek yokuş yukarı torkumuzu arttırır. En küçük dişli ne kadar küçük , en büyük disli ne kadar büyük olursa, bisikletin hızı ve yokuş performansı o derece artar. V fren pabuçlu frenlerdir jantı iki yandan sıkıştırır. hafiftir bakımı kolaydır. ıslak ve çamurlu zeminde pek iyi tutmaz. disk fren ise jantın yanına bir disk takılarak o diskin sıkıştırılması ile jantı yavaşlatan frendir. daha ağırdır fakat daha etkilidir. yağmurlu havalarda çamurda veya ıslak zeminde performans kaybı yaşamaz. kısaca böyle.Ruble ne demek?
Disk ve v frenin ne farkı var?
Her katlanıra elektrik kiti takılabiliyor mu? 😳
O nasıl oluyor ayrıca?
Sende hangi model var?
Katlanır bisiklet zaten kısa mesafeler için uygun değil mi? E-scooter da uzun mesafe gitmeye uygun değil , diye biliyorum.O vakit bu ikisini birlikte almanın ne mantığı var? 🤔
Tercihinizi belirleyecek birçok kişisel konu var.
Katlayıp içeri alamadığınız için dışarıda güvensiz bir ortamda kalacaksa zaten katlanır bisiklet tek seçenek gibi görünüyor.
Katlanır bisikletle uzun tura çıkanlar da, bütün gün bisiklet üstünde olup katlanır bisiklet tercih edenler de var.
7 vitesle sınırlı değilsiniz. Şimdi mesajınızı gördükten sonra fiyatlar ne durumda diye popüler bir satış sitesine bakıp 1, 6, 7, 8, 12, 14, 16, 21 vitesli katlanır bisikletler gördüm. Burada vites sayısından çok tercih edilmiş ön ve arka dişliler önemli. Yokuş performansı için arkada büyük önde küçük, maksimum hız için ise arkada küçük önde büyük dişli lazım. Bu farklı kullanım şartlarına uygun aralığı sağlamak için önde 2 ya da 3 dişlisi olan, arkada ise çoğu bisiklette olan arka 14-28 dişlinin yerine 11-34 gibi uçlara uzanan bir kaset rublenin takılabileceği göbeğe sahip bir bisiklet alarak ya da mecburen vidalı tip göbekli bir bisiklet alınacaksa arka rubleyi olabilecek en geniş aralıklı ruble olan 14-34 ile değiştirerek (tabii arka attırıcı destekliyorsa) hem yokuş tırmanma hem uzun yolda hız şartlarını karşılayabilirsiniz.
Katlanır bisiklette en önemli konulardan biri katlandığındaki hacmi. Katlandığında bir mini hatchback'in bagajına sığmayan katlanır bisiklet de var, bir çalışma masasının altına sokulup ayak çarpmayacak kadar az yer kaplayan da. Yine katlandığında sırtlanıp götürmeyi gerektiren de var, kolayca el arabası gibi yürütülebilen de.
Şehir bisikleti tercih ederseniz mutlaka konfor, performans, daha fazla donanım ve aksesuar seçeneği, değişiklik ve yükseltmeler konusunda daha serbest hareket edebilme, uzun turlar için daha fazla depolama alanı kullanabilme gibi avantajlar olur. Bir de büyük tekerlekli bisikletlerin katlanır bisikletlere göre çok daha rahat kontrol edilebildiğini düşünüyorum ama bunu birkaç deneme dışında katlanır bisiklet kullanmayan birinin önyargı olabilecek kişisel fikri olarak kabul edin.
Aklınızda bazı modeller varsa, onları paylaşırsanız birbirine göre olumlu olumsuz yanlarını yorumlamak tercihinizi netleştirmek konusunda fayda sağlayabilir.
Boyunuzun çok bir önemi yok. Kadro boyu denen tabir önemli. Satın alırken bisikleti deneyerek alın mutlaka. Uygun kadro boyu bulabilirseniz 28 jant olması sorun değil.Bir de 160 boya 28 jant büyük gelir değil mi?
Vites sayısı yokuş çıkabilmek için etken değil hocam. Dişli oranları ve sayısı önemli. Vites sayısı sadece vites değiştirirken seçenek fazlalığı sunuyor.Aklımda carraro flexi 121v modeli var bianchi de güzel duruyor ama 7 vites ( 7 vites yokuşta yeterli olur mu bilmiyorum) tern a7 modeli de var ama 1500₺ ekstradan neden vereyim?🤨
kendim de kullandığım için Carraro Sportive 220 tavsiye edebilirim bu fiyat bandı için.Şehir bisikleti olarak 2-2.5k civarına ne önerirsin?
Bu ruble konusundan hiçbir şey anlamadım 🤦🏻♀️
Aklımda carraro flexi 121v modeli var bianchi de güzel duruyor ama 7 vites ( 7 vites yokuşta yeterli olur mu bilmiyorum) tern a7 modeli de var ama 1500₺ ekstradan neden vereyim?🤨
Şehir bisikleti olarak 2-2.5k civarına ne önerirsin?
Bir de 160 boya 28 jant büyük gelir değil mi?
Merhaba 7-8 bine kadar bütçeli katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. illa 8 bin olacak diye bir şart yok daha uygun fiyat performans olarak önerdiğiniz bir model varsa da değerlendiririm. Kriterlerim 20 inç olması ve kaliteli mümkünse kronik sorunu olmayan bakımı yapıldığında yıllarsa sorunsuz kullanılabilecek bir bisiklet olması. Aklımda forumdaki önerilerden yola çıkarak dahon vitesse d8 ve tern link d8 var. Bu yılki dahonlarda vites sistemini shimano yerine kendi vitesleriyle değiştirmişler. Yeni vitesler kronik sorunlu diye okudum birkaç yorumda aslı var mı bilmiyorum. Bir de gidon esnemesinden ve içindeki plastik parçanın sürekli kırılmasından şikayetler edenler var sanırım. Bu fiyat aralığında ne önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.