Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@Ferhat Karaca evet nakit alacam ama afyonda yaşıyorum. Burada da Bianchi haricinde marka yok. Belki Mossoyu ümit satıyorsa onlarda da vardır. Bianchi için gidip konuştum liste fiyatından aşağıya inmedi. Öyle olunca internetten alırım aynı paraya yanında en azından pompadır yama setidir ıvır zıvır veriyorlar. Bilemedim :s

@h.erarslan86 Bianchi ve Istbike'i direk eleyin. Burceniz 1000 TL ise onerilerim sunlar.
Mossi Marine 900 TL
Carraro Flexi 121 950 TL
Kron FD 1000 950 TL

@Bango

Kron pahalı geldi. 360 Dolar diyor sitesinde.
Carraro da nedense sevmedim. Yani iyi bisiklettir elbette ama nedense sevmedim.
Mosso olabilir diyorum şuan için.

Çamurluklu olması acaba bir handikap yaratır mı? Zamanla gevşeyip ses yapma sürtme vb. Ya da katlama sonucunda fazladan ağırlık ve yer kaplamaya sebep olabilir mi?

@h.erarslan86
İkinci el dahon yada tern bakabilirsin.

@Hamunpatra valla 2. el bakılabilir ama onlar bile epey pahalı. Üstelik ücreti peşin istiyorlar. Diğer türlü taksit yaptırabilirsin. Bisikleti 9 taksit yapıyor çoğu firma. Üstelik 1000 lira altına dahon çok zor.
@h.erarslan86 Ben neredeyse tüm katlanırları inceledim. Sizin fiyat aralığınızda mosso alternatif, carraro güzel olur. Kron fd500 var. Birde Ümit 2036 katlanır var 700 civarı fiyatı var. Decathlon'da hoptown 320 var o da bir alternatif. Tüm bunlar arasında ilk tercihim kron fd500 olur.

@malemsteen ben ikinci el 2015 model tern link b7 850 ye aldım bir sene garntisi de var. Biraz araştırsan uygun fiyat bulabilirsin.

@Hamunpatra
Katılıyorum.2. el temiz bir Dahon veya Tern bahsedilen markaların sıfırından daha iyidir.

@burhan çetin
İkinci el ucuz veren bulmak zor. Bi dahon vardi 26" niyetlendim 1500 den asagi inmedi. Aldiktan sonra az daha koyar sifir alirsin.

@semihus @burhan çetin @Hamunpatra 2.elde lokasyonda çok önemli. Ben Ankara'da bulamadım mesela. Dahon'u Tern'i geçtim ümit 2036'da bile inmiyor insanlar. Sıfırından 100 tl aşağı şeyi niye alayım gider 9 taksit yapar alırım. Ama Tern B7 1200 civarına sıfır bulunuyor. Sezon geçse 1100 civarına ancak bulunur.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Malum sitelerden ikinci elleri araştırıyorum ama genelde elden teslim var tabi ki bu devirde güven sorunu gözardı edilemez. 1000 TL civarına da evet tern ilanı bulabildim favorilerime ekledim. Tek sıkıntı bunun için ilan sahibinin bulunduğu ile gitmem gerekiyor. Ayrıca peşin alışveriş olacağı içinde o da problem.

Dahon-Tern bir kenara bırakırsam buradaki arkadaşların da tavsiyesi ile;

Mosso Marine 20 ile (870 TL)
Kron FD500 (950 TL) arasında kaldım.

Mosso MARINE 20 folding bike katlanır bisiklet.
KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATIRICI
ÖN ATIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
6061 ALLOY - FOLDING
RIGIT
ALLOY
SHIMANO MF-TZ-21
SHIMANO SL-RS35
SHIMANO RD-TY21
-
KMC Z30
LOGAN V934AE
KENNLI KL-08A
FOLDING HF880
SHUNFENG RULMANLI SF-A223
STARRIMS J19SZ
EXCEL 26X2.00
13,10kg

Teknik Özellikler Kron FD500

Kadro:Double Butted Aluminyum
Maşa:Kron Aluminyum
Gidon:Kron Aluminyum
Boğaz:Kron Aluminyum
Sele Borusu:Kron Aluminyum
Sele:Kron Vealen
Ön Jant:Kron Neo Aluminyum
Ön Göbek:Aluminyum Rulmanlı
Arka jant:Kron Neo Aluminyum
Arka Göbek:Aluminyum Rulmanlı
Lastik:Kenda
Vites sayısı:7
Arka vites:Shimano Altus ARDM310
Fren Kolu:Logan
Vites Kolu:Shimano Altus SLM310
Arka Ruble:Shimano AMFTZ21
Aynakol:Kron
Orta Göbek:Taiwan Rulmanlı
Zincir:KMC-Z50
Ön Fren:Logan V-Break
Arka Fren:Logan V-Break

Özellikleri bunlar -pek de anlamıyorum-

Aslında kadro yapısı tipi vs olarak nedense Kron olanı daha çok beğendim ama Kron da arka bagaj yok. Bagaja çok ihtiyaç duyar mıyım bilemedim?.. Mosso tam takım yani bagaj çamurluk vs. Gideceğim mesafe git gel 8km. Yokuş rampa vs bulunmuyor. Bu bisikletle de tura vs ye de katılmayacağıma göre bagaj ve bagaj çantaları benim için gereksiz mi olur? Aslında bu soruların cevaplarını tabi ki de önce kendim vermem gerekiyor.

kron fd500 öneririm. Ankara Ilgaz Bisiklet 820 TL + ücretsiz kargo veriyor. Konuşabilirsiniz.

İlgilenen olursa linkteki katlanır bisikletim Dahon Vitesse aldığım için satılıktır.Ankaradayım.Görüp deneyerek alabilirsiniz.

Tern Link D8

Arkadaşlar merhaba. Eşim ile kendime katlanabilir bisiklet almak istiyorum. En fazla 2 bisiklet için 2000 tl verebilirim. Baktıkca kafam karışıyor. Rica etsem nokta atış yapabilir mi bu işin uzmanı arkadaşlar. Teşekkür ederim

Salcano İzmir size salcano easy lux esinize olabilir. 1.700 civarı olur. Kron fd500 olabilir 1.600 civarı olur. Ümit 2036 1300-1400 olur. Carraro olur 1700 civarı 3 farklı model var.

Teşekkürler arkadaşlar. Decathlon'da satılan B'twin için tavsiyeleriniz nedir acaba?

(link)

755 TL fiyatı var. Sizce alınabilir mi bu da?

@Narki

Hoptownda vites aralığı çok düşük ve 14,35 kg biraz ağır.Hem yokuşu daha zor çıkar hem de düz yolda daha yavaş gider. En iyisi kron fd1000. Bendeki vitesse d8'deki grup seti kullanmışlar. 2 tane birden alınca pazarlıkla baya uygun bir fiyata alabilirsiniz.

@Narki kron modelleri için yüzüncüyıl ılgaz bisiklete gidin. Kronfd500 820 fd1000 920 tl 'den satışta. 2 tane alınca indirimde olabilir. Ancak sezon olduğu için çoğu bisikletçi fiyatlarda indirim yapmıyor. 820 de yapacağı indirim 20 liradır maksimum. Geçenlerde Tern B7 için erdoğan bisiklet ile görüştüm. 1275 Tl'den(kendi satış fiyatları) 5 TL dahi inmedi. Haa düzgün bir indirim olursa haber verin :)

Geri