Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

SOHO da guzel tavsiye ederim, sohobisiklet Geometrisi cok iyi ben cok rahat etttim

Scudo
@Photobyme
Merhaba ben de aynı bisikleti kullanmaktayim
Kask:eek:xelo helmet mf 5 black
Işık: b'twin vioo clip light set
Eldiven: b'twin gloves 520

Olarak Decathlon ' dan tedarik ettim

Merhaba. Tilt 500 serisi ile Mariner d8 arasında kaldım. Karşılaştırılabilir modeller değil belki ama satış sonrası hizmetleri nedeniyle Decathlon'a yöneliyorum. Araştırdığım kadarıyla çevremde bulunan bisiklet mağazaları satana kadar çok ilgili ama sattıktan sonra yüzüne bakmıyorlar. Bisikleti her zaman sahilde kullanacağım. Yani yokuşla hiç işim yok. Bu sebeple Btwin işimi görebilir mi diye düşünüyorum. Sizce her zaman düz yolda kullanacak birisi için Dahon şart mıdır yoksa Tilt 500 işimi görebilir mi? Tabi sağlam olması da önemli. Özellikle kilo olarak üst sınıra yakın olduğumu düşünecek olursak. Son olarak kesinlikle Dahon almalısın diyenlerin Kadıköy taraflarında iyi bir bisikletçi tavsiye etmesini rica ediyorum. İyi olduğunu düşündüğüm bir çok mağaza hakkında ciddi şikayetler okudum.

@cagdasgulcehre imkanın varsa Dahon al derim.
En önemli avantajlarından biri de ikinci elde ciddi piyasası var kolay alınıp satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Orodyn
@cagdasgulcehre kesinlikle dahon al tilt 500 bende baktim katlanma mekanizmasini begenmedim uzun vadede can sikar.gursel akaydan alabilirsin iyi esnaftir

• Beğen
Shimano nexus3 vites nasıldır? 1.vitesi yokuş çıkmaya yeterlimi sizce?

@wenom tavsiye için teşekkür ederim. Özellikle mağaza tavsiyesi için. Gürsel Akay'ın web sitesine girince Soho markası ilgimi çekti. Tasarım ve donanım olarak oldukça iyi görünüyorlar. Sanırım çok fazla kullanıcısı yok. Fiyatları da yerli firmaya göre yüksek ama yine de cezbetmedi desem yalan olur.

• Beğen
Tepkiler: wenom
bu katlanır bisikletlerin max kapasitesi oluyor, örneğin dahon vybe c7a da 100 kg mi ne. bu nedir, yüklü halde 105 kg çıkılsa bisikletin üzerine kadro mu kırılıyor, jantlar mı yamuluyor yoksa lastik mi dayanmıyor. zırhlı lastik falan taksak bu kapasite artar mı?

@cagdasgulcehre Dahon dan şaşmaaa :harika: derim tekraren.
Kendini her türlü ıspatlamış bir marka pişman olmazsın.
Aldın kullandın bir süre sonra farklı modele merak saldın diyelim (ki kuvettle muhtemeldir çünkü katlanır zehri diğerlerinden çok farklı :)) emin ol fazla değer kaybetmeden rahatlıkla elden çıkarırsın ve yine yeni bir katlanır edinebilirsin. Yok ben değiştirmem uzun vade kullanacam dersen yine Dahon bu konuda seni üzmeyecek en garanti tercih olacaktır.
4 senede iki ayrı Dahon tecrübem oldu. Biri en düşük modellerinden biri olan Vybe C7A (4 sene kullandım) diğeri üst modellerden biri olan Visc D18 (1 sene kullandım). Her ikisi de kalite olarak aynı idi sadece vites ve donanım olarak farkları vardı. Her ikisini de mtb ve tur bisikleti projelerim için sattım ama katlanırsız duramam nasib olursa ilerde mutlaka ya bir Brompton olmadı yine bir Dahon modeli edineceğim.

• Beğen
Benim mariner D8 geldi. Geçen günde Tilt i incelemiştim
Arada gece ile gündüz kadar fark var, o kadar söyleyeyim

Katlama yerlerinden tutun, ağırlığına kadar. Ama tabii bütçe işi bunlar. 1200 e Tilt 500 alacağıma biraz daha biriktirir 1900 e Mariner D8 alırım , en azından uzun seneler kafam ağrımaz

• Beğen
Tepkiler: Photobyme
ben de geçen hafta mariner d8 aldım.

normal sürüş olarak güzel fakat hafif rampa da zorlanıyor insan (8 vites güzel) doğal olarak da yavaş gidiyorsun (düz yolda - bas basabilirsen, kondisyona göre değişiyor)

en dandik kısmı ise, gövdedeki (iki gri somon / düğme) patır patır düştü. yerine başka düğme bakacağım. ücretsiz tekrar takarlar mı bilmiyorum?
katlamasına yeni yeni alışıyorum (ön kol lastik altına geliyor ki mıknatıs tutsun)

upload_2017-6-28_13-49-42.png

@Photobyme ö düşenler önemsiz plastik kapaklar başka kapak bulur musun bilmem ama orası matara kafesi yuvasıdır. Tak oraya bi tane güzel matara kafesi ve matara oldu bitti. Matara kafesi için yuva her katlanır modelinde olmuyor ve bazı kullanıcılar kadroyu kendi deldirip bu yuvadan koyuyorlar bilgin olsun.

• Beğen
Tepkiler: wenom ve Photobyme
Ondan haberim yoktu (böyle kötü gözüküyor) ama suluk için oraya birşey almam şart zaten :)

Bilgi için tşk ederim

Sana da hayırlı olsun

@korayg güle güle kullan
Hayırlı olsun

Yusuf san, koray ile karıştırdım bir an kusura bakma

• Beğen
Tepkiler: korayg
Az önce AnkaBike dan geldim.
Vitesse I7 gördüm Anka da...Özkan Bey e kaça olur dedim ve nakit olarak 2300 fiyat verdi arkadaşlar. Çok güzel indirim yaptı

Dedim ben bunu paylaşırım, arayanlar olur, sorun değil dedi. Bilginiz olsun. İsteyen varsa arayıp söylesin, Koray size sabah gelmiş Mariner montaj için, konuşmuşsunuz dersiniz gerekirse

Yani önceden bu fiyattan haberim olsa belki Vitesse i7 alırdım, göbek vitese 400 tl fark değer gibi...

Arayan arkadaşlar görüşsün

(link)

Ben suluk kullanmadigim icin iki vida taktik o deliklere. Benim minik gumus rengi oldugu icin goruntude sorun olmadi @Photobyme

En rahat ve kullanımı kolay ulaşım aracı olan bisiklet artık daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bunda şehirlerdeki bisiklet yollarının artmasının önemli rolü bulunuyor. Bisikletle trafiğe takılmadan rahatça yol alınabiliyor. Bisiklet rahatlığı yanında en ekonomik ulaşım aracıdır. Bu da tercih edilmesine neden oluyor. Ama yine de (link) ülkemizde daha çok gezinti amaçlı kullanılıyor. Özellikle gençler ve çocuklar bisikleti tercih ediyor. Gençler özellikle yaz aylarında gruplar oluşturup bisiklet turları yapıyor ve eğleniyor. Ancak kullanım amacına göre farklı bisiklet modelleri almak gerekiyor. Gezinti yapmak için, şehir içi ulaşımı için, engebeli orman ve dağ yollarında kullanmak için, spor amaçlı kullanımlar için farklı modeller bulunuyor.

Katlanır bisikletle işinize park sorunu olmadan işinize gidebilir, toplu taşıma araçlarına binebilir, bisikleti kendi aracınıza rahatlıkla koyabilirsiniz. Katlanır bisikletler kısa mesafe kullanımları için en ideal modeldir. Katlanır bisikletlerin tekerlekleri küçük, gidon-direksiyon yapısı da diktir. Bu özellik bisiklete düşük hızlarda da yüksek manevra gücü vermektedir. Bu özellik nedeniyle yoğun trafikte araçların arasından kolayca geçilmektedir. Genellikle 7 vitesli olan katlanır bisikletle düz yollarda rahatça gidebilirsiniz. Ancak tekerlekleri kalın, gidonu dik olması nedeniyle fazla hız yapamaz ve engebeli yollarda rahat kullanamazsınız.

(link) ise modeline, markasına ve kalitesine göre değişiyor. Ayhan Çocuk internet mağazasında indirimli fiyat avantajlarıyla katlanır bisikletleri 1.500-1.800 lira aarsında değişen fiyatlarla alabilirsiniz. Kaliteli belgeli ve garantili bisikletinizi uzun yıllar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bugün insanların en önemli sorunu hareketsiz yaşam tarzıdır. Evden işe, işten eve gelinen günlük yaşamda herkes ya kendi aracını ya da toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına neden oluyor. Katlanır bisiklet kullanmak sağlık açısından da size yararlı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Photobyme ben bugün bunu aldım taktım, çok güzel oldu..

(link)

Hafif dayanıklı bir ürün

Herkese merhaba,

Şehir içinde toplu taşımada rahatlıkla taşıyabileceğim, sahil şeridinde ve gerektiğinde yokuşlarda normal bisikletlere yakın bir konforda sürüş yapabileceğim bir katlanır bisiklet almak istiyorum. Bütçem maksimum 1.000-1.500 tl aralığında.

Daha önce hiç katlanır bisiklet kullanmadım, bu nedenle önce decathlon'a gidip deneme fikri aklıma geldi ve aşağıdaki linkteki model ilgimi çekti.

(link)

Bunun dışında bianchi, salcano, carroro, kron, soho, dahon, tern, mosso... gibi bir sürü marka ve modelle karşılaştım araştırma yaparken. Bu kadar çok çeşit olması aklımı daha da karıştırdı açıkçası. Bu nedenle katlanır bisiklet konusunda deneyimli ve bilgi sahibi siz bisikletseverlerin yardımınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

@Kübra C. merhaba....Eğer toplu taşıma çok kullanacaksanız, hafiflik, iyi katlanması, kalite mekanizması önceliğiniz olmalı.
Burada önce çıkan iki marka var, Tern ve Dahon. Diğer markalarla kıyaslamak doğru olmaz. Nakit alımlarda 1500 e ve altına bulursanız bunları tercih edin. Ankabike, panda yada istanbulda güvendiğiniz yerlerle bir görüşün nakit alma durumunu, güzel indirimler olabiliyor. Mesela Erdoğanlarda 1500-1600 civarına Tern ler mevcut

Ama olmadı diyelim, o listeden Soho ve Salcano yu eleyin derim. Carraro 107 flexi araştırabilirsiniz, göbekten 8 vitesli. Bugün gördüm Anka da vardı, nakit fiyatını verecekti, araya bir iş girince kaldı ama heralde 1250-1300 civarına olur gibi

Tilt 500 ün en büyük artısı arkasında Decathlon olması olur yoksa 1250-1300 e bulunursa göbek vitesli Carraro bence iyi seçim olacaktır. Başlığıda var, kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Kübra C.
Arkadaşlar son zamanlarda katlanır almak mantıklı geliyor. Ancak alma sebebim tur için mesela İstanbulda yaşıyorum ve akdeniz taraflarına uzun tura çıkacak vaktim olmuyor burdan üstüne eşya yükleyip otobuse atsam 3-4gün orada kamplı tur yapsam diyorum bisikletle ama yeterli olur mu kafamda sorular var. Çok bir hız ya da performans beklentim yok ancak ortalama 20-25km hız yapabilirmiyim? Ya da yokuşlarda elime almam gerekecek mi? bunların hepsi kondisyonlamı alakalı şeyler yoksa katlanırlar genel olarak yetersizmi kalır?

Geri