Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Dzhem
Daha demin bi arkadaşla görüştüm 2. El dahon vybe modeli var kullandım biraz temiz 5 aylık bisiklet fiyatı uygun içime sindi gayet ama yakın bi fiyatta 0 bulursam alabilirim tabi bu arada o dediğin yere de bu hafta uğramayı düşünüyodum zaten

@KırmızıBereli
Demin bisikletini kullandığım arkadaş söyledi dahon un vybe modeli 7 vitesli yokuşlarda zorluyor biraz dedi onun yalancısıyım
 
Scudo
Merhabalar. Salcano xrs700 bisikletimden katlanır bisiklete geçmek istiyorum. 5 saattir bilgisayar başında katlanır bisiklet seçmeye çalıştım, forumda konularda gezdim 8 vites olayına takıldım kaldım diyebilirim. bin tl ye kadar bir katlanır bisiklet düşünüyorum. 60 km hız yapabileceğim yokuşta zorlamayacak spor görünümlü bir bisiklet önerisi rica ediyorum. eklemek istediğim son detay bisikletteki çamurluk ağırlık yapıp ayakları yorar mı, çamurluksuz kullanırsak üzerim yağmurlu havalarda çamura batar mı ? cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@birolb katlanır bisikletlerin amacı keyifli sürüş ve ulaşımdır. Kaldıki 1000₺lik bir katlanır senin isteklerini karşılamaz. Bu yüzden katlanır almaktan vazgeçersen kendine iyilik yapmış olursun. Paran cebinde kalsın.
 
@birolb
60 km hız yapacaksan 1000 tl ye bulman zor. 7 8 vitesli oda ikinci el bulabilirsin belki.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@birolb Katlanır bisiklet kullanıcısı olarak bir şeyden eminim 60 km ile sürmek bisiklet ile hiç güvenli değil kaldı ki katlanır bisiklet ile hiç değil katlanır bisikletin eklem yerleri olduğu için çok titreşim oluyor bu titreşimler bir kaza getirebilir bence katlanır bisiklet ile keyif alabilirsiniz performans sürüşü eziyete dönüşebilir
 
@birolb Katlanır bisiklet ile 75km/s hıza çıkmış birisi olarak yüksek hızı bu tip bisikletlerde önermiyorum. Eğer belli bir hızla gitme hayaliniz var ise alacağınız bisiklet katlanır olmamalı. Çünkü katlanır bisikletlerle o hızda gitmek de, o hızı korumak da zor. Güvenliğinizi saymıyorum bile...
 
@KırmızıBereli ben her gün iş çıkışı yokuşlardan çıkıyorum, ilk günler zorlanmıştım ama şimdi alıştım. 8 vitesli katlanır kullanıyorum. aşırı dik yokuşlarda zorlayabilir tabii, birazcıkta senin performansına bağlı ;)
 
Açıkçası ben uzun süredir kullanmıyorum bisiklet. Dün C8 ile ilk sürüşümü gerçekleştirdim. Nispeten dik birkaç yokuşta öyle aman aman bisikleti elime alacak kadar yorulmadım. Tabi ki bacak kasları biraz yanıyor fakat niye katlanır aldım çıkamıyorum ya diyecek bir durum yok. En kötü ihtimal çıkamasam bile iner itiririm bisikleti yani çok kötü bir şey değil ki. Kimse de "şuna bak bi yokuşu çıkamadı" falan demez. Aksine 30km turum boyunca sayamadığım kadar kişi yanıma geldi, durdurdu beni ve bisiklet hakkında bilgi aldı. Herkes merak ediyor bisikleti. Büyük bir ilgi var. Şunu farkettim; ülkemizde doğru düzgün bisiklet yolları ve trafik kurallarına itibar eden şoförler olsa katlanır bisikletin çok büyük pazarı var. Hele İstanbul gibi bir şehirde trafik sorununu bile çözebilir.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Çok/aşırı dik yokuşlarda en düşük vites yeterli gelmiyorsa benim önerim zorlamayın, inip direk elinizde iterek çıkarın bisikleti. Aksi halde dizlerinize gereksizce çok yük binecek ve durduk yerde sakatlanma riski meydana getirecektir.

SM-P900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
arkadaşlar ilk kez katlanır bisiklet alacağım istanbulda yaşıyorum kampüs içi ve diğer kampüslere giderken toplu taşımadan indikten sonrası için istiyorum. biraz araştırma yaptım ve fiyattan dolayı dahon falan düşünmüyorum bu ikisi arasında kaldım. carraro flexi 121 de sele borusu alttan çıkmıyormuş katladıktan sonra sabitlemek sıkıntı oluyormuş ama 21 vites olması avantaj. btwin in ise fren sistemi tepeden tırnağa kadar kötüymüş yorumlardan anladığım kadarıyla. yardımcı olabilecek var mı veya bu yazdığım fiyat aralığında başka bir şey önerecek olan var mı?
carraronun fiyatı 970
btwin in fiyatı 750

Upppp
 
@burakegemen
Kız arkadaşım için Mosso Marine 20 aldık. Gayet güzel bir bisiklet. Btwin ağır diye tercih etmedik. Carraro da dediğin gibi destek ayağı yok, sele borusu da alttan çıkmıyor. Sadece 21 vites olsun diye yapılmış gibi.
Mosso 800 liradan bulunabiliyor nakit olarak.
 
cevaplarınız için teşekkür ederim. katlanır ile hız sakat ise o zaman hız yapma olayını eledim geotech şu modeli hakkında düşünceleriniz nedir? bu bisiklete sonradan 21 yada 18 vites takılabilir mi ? 2 bin civarına kadar çıkabilirim. dahon, tern ,geotech, salcano , btwin,carraro 21 vites. hangisi sizce arkadaşlar?
(link)
 
@birolb
Eğer 2000 tl ye çıkacaksan dahon ve tern den şaşma. İlerde satmak istesen rahat satarsın. Bu markaların ikinci el piyasası hareketli..
 
Arkadaşlar merhaba , 1700 tl ye Dahon Vitesse D8 , 1600 tl ye Tern LinkC7 buldum. Sizce hangisi daha iyidir ? Kısa gezintiler icin kullanicam ise gitme amaçlı degil. Yardımcı olursanız sevinirim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@mfbay25 Dahon ve Tern'in ikinci eli çok kuvvetli. Çok güvenilir ikisi de. Diğer markalara güvenebilmek kolay değil. Tavsiye etmem.
 
@utkucycle Tern C7 için fiyat çok yüksek o yüzden Dahonu tavsiye ederim. Ama sizin aldığınız fiyatlar biraz pahalı bilginiz olsun. En son Vitesse D8 leri 1500 den veriyorlardı. Şuan sezon hepten bitti dahada düşme ihtimalleri var. Biraz fiyat araştırması yapmanızı tavsiye ederim.
 
Kron FD 1000 kullandım bir yıla yakın.Sorunsuz sıkıntısız bir katlanırdı.Vites fren aksamı shımano. 7 Vites ,katlanır için gayet yeterliydi bana.IMG_20160320_110938.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@condition

Peki özellik olarak değerlendirirsek??


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
20 inç en mantıklısı. Çünkü 26 inç ne katlanmayan kadar verimli olacak, nede katlanır kadar küçülür olacak. Ama 20 inç hem sağlam olur, hem işinizi görür, hem küçük olduğundan daha hafif olur, hemde katlayınca epey küçülür.
 
Geri