Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@Abittersweetlif3 Katlanır bisiklet kullanıcısı olarak 40 km lere çıktığım zaman bisiklet aşırı titreme yapıyor o yüzden katlanır bisiklette o hızlara çıkmak kendi can sağlığınız için güvenli değil bu arada o hızlara sadece uzun yokuşlardan inerken çıkabiliyorsunuz pedallayarak çıkmak çok zor olur
 
Scudo
Dahon vitesse d8 de gidon boyun ayarı bulunmaması beni biraz düşündürdü. Eksikliği hissediliyor mu acaba? Bu arada dahon vybe d7 ile vitesse d8 arasında vites ve fren ekipmanlarının kalitesi olarak nasıl bir fark var? Mini nin katlanır bisikleti de hoşuma gitti ama, onun da parçaları kaliteli midir bilemedim. Yani görünümün yanında komponentlerinde sağlam olması önemli benim için.
 
  • Beğen
Tepkiler: pedalsor koray
D8 modeli de diğer ürünlerinde olduğu gibi gayet kaliteli bence. Benim favori ürünüm Dahon QİXmodelidir. 2017 modeli 9 vitesli olup ürün bazı değişiklikler yapılmış. (Sele, elcik, ruble)

2017 Dahon Vigor da bakmanızı öneririm
2016-11-13 16.02.44.jpg
 
@Mustafa AYDIN

Merhaba,

2017 modelleri Nasıl görebiliyorsunuz ? Mümkünse tüm modelleri paylaşabilir misiniz ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Cngz81
@Abittersweetlif3 Dahon Vybe ile 54 km hıza ulaştım. Pek tedirgin olmadım. Bisiklet zangır zangır titremedi. Ancak bu hızlarda uzun süre kalamıyorsunuz. Yolunda boş olması gerek
@uguryes D8 kullanıcısı olarak 169 boyum var ve gidon yükseklik ayarı olsaydı iyi olurdu diyorum. Bazen gerek duyuyorum. 175 boy üzeri eksikliğini epey hisseder.
Ekleme: Dahon tern gibi kendini ıspatlamış katlanırlara narin diye çekingen bakanlara söylemek istediğim şu ki Vybe ile duramayıp girdiğim çukura mtb ile giremezdim. Sonrasında jantın akordu bile kaçmadı. Bilgi amaçlı paylaşmak istedim.
 
@Abittersweetlif3

Eski katlanırım Tern ile yokuş aşağı 65 km gördüm. Açıkçası şehir bisikletime göre daha güvenilir gelmişti ama onun kadro 7000 serisi ve triple butted aluminyum idi. Orta kademe Dahon'da muhtemelen 6061 olacaktır. Sizin motoru taktırma amacınız da önemli, katlanırla hız yapmak için hız yapmak başka, zaman zaman anlık olarak o hızları görmesi başka. İkincisi gibi ise bence sorun yok. 500W mid drive motor ile yokuşlarda rahat edersiniz, kalan zaman da motoru off moda alıp katlanır zevki çıkarabilirsiniz.
 
@hidromek

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sabahları kadıköy - suadiye arası işe giderken yol çok boş oluyor. O yüzden trafiğin olmadığı sahil yolunda 50 km/s hıza güvenli bi şekilde çıkabileceğim(elektrikli motor yardımı ile) bi çözüm arıyorum. Katlanır bisiklet görüntü itibari ile aşırı tatlı gözüktüğü için bunu katlanırla yapma düşüncem var. Kısacası bu hızla gideceğim trafiğin müsait olduğu mesafe yaklaşık 4-5 km
 
Merhabalar;

Geotech 22.Yıl Özel Seri Katlanır Bisikletlerden ikisi arasında kararsızım. Forumda epey bir gezindim. Katlanırların kullanım amacını, mantığını anladım.Lakin bir taşla 3-5 kuş anlamında alacağım katlanırın yokuşlar da beni bezdirmemesini veya keşke çok viteslisini alsaydım dedirtmemesini istiyorum.

* GEOTECH-FOLDUP-20.1 BISIKLETTE ikili aynakol kullanılmış. 18 vites... ( (link) )

* GEOTECH-FOLD-UP-201-PRO ise 9 vites.... (2 kiloya yakın daha ağır 18 vites geotech den) ( (link) )

* Dahon Visc D18 epeyce fiyatlı geotechlere nazaran,disk fren olmadığı halde. ( (link) )

Geotech bisikletlerin 1. ve sonuncu viteslerinde yokuşta harcanan güç ve max hız performansları birbirine yakın mı?
Dişli sayısı ve oranlarından anlamadığım için 18 vitesli olanı tercih etsem (katlanırla yaşanılan rampa güçlüğü ve max hızdaki pedal boşa dönme) sorunlarını yaşamayacakmışım gibi geliyor.

Geotech katlanırlar hakkında pek konuşulmamış.. (Mesela geotechler hidrolik frenli olduğundan arka bagaj bulup takmakta zorluk çeker miyim? Bu bisikletlerin donanımlarında beğenmediğiniz kısımlar var mı?)
tavsiyelerinize açığım...
 

Dosyalar

  • 20-1-pro-fume1_min.jpg
    20-1-pro-fume1_min.jpg
    13,1 KB · Okunma: 32
  • 20-1-sarisiyah1_min.jpg
    20-1-sarisiyah1_min.jpg
    14,2 KB · Okunma: 33
  • 1.png
    1.png
    42,9 KB · Okunma: 31
  • Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
Merhaba arkadaşlar yarın model yılını bilmiyorum mavi renkli dahon mu p8 ikinci el bir katlanırı alma niyetindeyim. İkinci el katlanır alırken nelere dikkat etmeliyim? Fiyat olarak 1200tl sizce nasıl? Şimdiden teşekkürler
 
@Togursamsun
Mu serisinin donanımı Wybe ve Vitesse'den daha kalitelidir.İyi fiyat.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Klasik vites,fren,jant kotrollerinin yanısıra menteşelerinde boşluk.ayarsızlık gibi durumlar yönünden kontrol etmelisiniz.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
geotech kullanıcısı olarak bisiklet gerçekten kalite algısı yaratıyor ayrıca yokuş ile ilgili sorun yaşıyorsanız mutlaka 18 vites olanını almalısınız.kendim sonradan aynakolu 2 liye çevirdim
 
  • Beğen
Tepkiler: pedalsor koray
İstanbul'un yokuşları için katlanır bisikletlerin tek aynakolu yeterli gelmiyor.Üst seviye bisiklet dahi alsanız tek aynakol yetersiz kalır. Uzun tur dahon modeli için yapılan donanım sorunları yazıyor. (link) İstanbul'da rampalarda 20'' katlanır bisikletim patinaj yapıyor. Küçük teker çapı ve şehir düz lastikleri patinajı arttırıyor. Carraro flexi 21 vitesli 3'lü aynakolu ve mtb tarzı lastikleriyle güzel tasarım.Eksik yönleri bagaj pivot deliği yok.Kelepçeli bagaj çantası takılabilir.İstanbul rampaları için katlanır bisikletleri elle çıkarmak gerekir.Model ve marka farketmez.
 
Yokuş performansı , max hızlanma (18 vites - SORA),
Ayarlanabilir gidon,
Hidrolik fren,
Değişim gerektirmeyecek kalitedeki maxxiss torch lastikler,
Mükemmel fiyat/performans/kalite verimliliği nedeniyle, "Geotech Fold-Up 20.1, Delta Bisiklet’ in 22.Yıl özel seri bisikleti" ni seçtim.
Gerçektende Delta Bisiklet - Geotech markasının özel seri modelleri fiyat, donanım ve performans oranlarına bakıldığında en iyi bisiklet iddiasını başarıyla taşımakta.
 

Dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    83,7 KB · Okunma: 91
  • 20-1-sarisiyah2_min.jpg
    20-1-sarisiyah2_min.jpg
    13,1 KB · Okunma: 85
  • 20-1-sarisiyah3_min.jpg
    20-1-sarisiyah3_min.jpg
    22,5 KB · Okunma: 85
  • Beğen
Tepkiler: Mucul ve Yusuf'san
@pedalsor koray çok güzel ve f/p ürünü olmuş bu model.
Hayırlı olsun bol pedallar nasib olsun.
Biraz kondisyon kazanınca günlük 100+km lik turları rahat yaparsın bu makineyle..
 
  • Beğen
Tepkiler: pedalsor koray
eonscooter, gayet güzel, yokuş çıkma performansı çok iyi, toplu ulaşım sonrası son kilometreler için gayet kompakt çözüm.
Ama amerikada tabi, bize de aynı özelliklerde marka/modeller üretilse ve gelse.

 
  • Beğen
Tepkiler: Cngz81
Geri