Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Eşime d.günü hediyesi olarak Bianchi Folding 20 model bisiklet almak istiyorum. Bu modelle ilgili çok bir bilgim yok, bisiklet satan bir kardeşimizin fiyatla orantılı tavsiyesi üzerine yöneldim. Daha önceden de gözüme çarpan ve görüntü itibariyle güzel bulduğum bir bisikletti.
209074 dosyayı görüntüle
1.800 TL. nakit fiyata alacağım, bilgi sahibi arkadaşların fikirlerini almak isterim...


209074 dosyayı görüntüle
@Akın KARAHAN

Şu videoda rastlamıştım bu bisiklete... çok rahat olduğunu söylemiş sahibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Akın KARAHAN
Scudo
Selamlar ben de kaliteli bir katlanır bisiklet alacağım, fazla bilgim yok bisikletlerle ilgili. 2. El dahon mariner ile sıfır carraro troya arasında kaldım, ikisi de aynı fiyat. Tavsiye verebilecek olan var mı, troyanın vites sistemi avantajı var ama genel işçilik ve menteşe kalitesi olarak dahonun gerisinde kalır mı?
 
Selamlar, Ümit bisiklet ile Mosso aynı fabrikadan çıkıyor galiba. Benim sorum şu Ümit 6 vites, Mosso 7 vites, kadroları aynı ben başka fark göremedim. Arada 250 tl gibi fark var. 7 vites için almaya değer mi Mosso?
Ümit: (link)
Mosso: (link)
20-marine-v-lime-copy_9kUnR.jpg2036-folding-v-2TWVEX.jpg

Bence katlanırda üçlü aynakol tercih etmek yerine, rubleyi Shimano Megarange ile değiştirmek daha mantıklı, hepi topu 50 TL'ye mâl olur.
6 vitesli bi bisiklete Megarange 7'li takılır mı?
 
Son düzenleme:
Herkese merhaba, başlıktaki yorumları okudum ama kafam daha çok karıştı : )

Ben evden işe, işten eve (Beşiktaş-Mecidiyeköy) gidip gelebileceğim bir katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Uzun zamandır -ara ara- kullandığım (Whistle Miwok 1052v) bir bisikletim var ama kısa mesafe kullanacağımdan, şirkette içim rahat bırakabileceğim bir yer olmadığından, hem de gerektiğinde (yağışlı havalar, beklenmeyen durumlar vs.) otobüse atlayıp devam edebilmek için katlanır bisikletin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Her gün kullanmayacağım ama kış ayları dışında ayın en az 2 haftası gidip gelirim diye planlıyorum.

1. İyi bir şey alıp whistle'ımı satıp sadece katlanır bisikletle hayatıma devam edeceğim (ki bunu pek istemiyorum, diğer bisikletimi çok seviyorum ve öyle bir bütçem de yok açıkçası) 2. Ortalama bir f/p ürünü bulup 2 bisikletle devam edeceğim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler : )
 
Bisikleti eşime aldım, eşimin de beğenmesi en büyük mutluluk benim için. İlk denememizi Belgrad Ormanı'nda ve sahilde yaptık. Gayet keyifli görünüyor kullanım bakımından. Emirgan'dan Beşiktaş'a keyif içinde sürdük.

İkinci denemeyi ben 1 hafta boyunca işe gidiş - dönüş olarak yaptım.

Evim Beşiktaş'ta, işim Taksim'de. Beşiktaş'tan Maçka parkının Gazhane kapısına kadar bisikletle ulaştım, sonrası bisiklet elde Maçka parkının içinden Maçka Demokrasi parkı, Harbiye Orduevi'nden iş yerine kadar bisikletle.

Dönüşte iş yerinin önünden binip önce Taksim meydan, Gezi parkının yanından Ceylan Int. yanındaki yokuştan İnönü Stadı'nın oraya iniş ve Beşiktaş ev.

Bisiklet uzun süredir kullanmadım, elbette bacaklar etkileniyor ve kesiliyorsun ister istemez. Yalnız ilk 2-3 gün beni yordu diyebilirim gidişte. Dönüş zaten uçarcasına geçiyor, çok fazla hız yapmak riskli.

Birde durduğu yerde vitesle oynamışlar evde, vites ayarı kaçtı baktırmaya götüreceğim. Beşiktaş civarında hakkı ile bakıp yapacak birisi varsa tavsiye alabilirim.

Düz, inişi çıkışı çok olmayan yollar için gayet keyifli bir bisiklet. @Bahadır ÖZEL'in tavsiye ettiği lastik ve pedalları aklımın bir köşesine not ettim, teşekkür ederim kendisine. Birde küçük sepet alırsak bisikletin önüne eşim daha keyifle kullanır gibime geliyor.

Kendim için katlanır bisiklet düşündüm bir ara ama yol & dağ bisikleti daha uygun olur gibi geliyor şimdi. Utanmasam Bmx hareket bisikleti alırım eskisi gibi ama yaş geçti artık :)
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
peugeot f12 almayı düşünüyorum. ancak bu bisiklet ile ilgili kaynak yok. ne youtube nede bir inceleme yazısı. arkadaş bu bisiklet kötü mü bu kadar. bilgisi olan yazabilir mi. MAŞA ALÜMİNYUM RİJİT nedemek çelik değilmiş

KADRO ALÜMİNYUM 6061
MAŞA ALÜMİNYUM RİJİT
ARKA VİTES SHIMANO ALTUS RD-M310
ÖN VİTES YOK
KRANK TAKIMI SOLID-252AA8-F 52T 170 ALÜMİNYUM
ARKA DİŞLİ SHIMANO CS-HG31-8-11-30T KASET
VİTES KOLLARI SHIMANO ALTUS SL-M310 1X8
FREN V-FREN ALÜMİNYUM PROMAX
JANT 20" / ALÜMİNYUM ÇİFT KATLI
LASTİK KENDA 20X1.35
SELE VL-3135 SİYAH
ÖLÇÜLER 290MM

peugeot-f-12.png


(link) .
 
Arkadaşlar merhabalar. Ben de katlanır elektrikli bir bisiklet almayı düşünüyorum. Bununla ilgili ayrı bir başlık açılması çok yerinde olurdu ama sanırım yok.

Ben oldukça ağır ve uzun boylu bir insanım :) (195 boy ve 120 kilo ağırlık). Yine bu katlanır elektrikli bisikleti yokuşlu bir bölgede 3 km'lik işe gidiş geliş için kullanmayı düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sorularım şu şekilde:

1) Acaba elektrikli bisikletle evden okula doğru olan yokuşlu 3 km'lik yolculuğum için hangi modeli tavsiye edersiniz? Aklımdakiler: Alba Fold 2 ve Yuki E-WILD 20S FATBIKE
2) İzmir'de bu bisikletleri görüp deneyebileceğim bir yer var mıdır?
3) 250w motor kullanılmış genelde bisikletlerde. Hatta tamamında. Benim B sınıfı ehliyetim var. Yeni bir yasadan söz ediliyor 249 üzeri ruhsata ve ehliyete tabii olacağı yönünde, bunun hakkında bilgi verebilir misiniz?
4) Katlanır elektrikli bisikletleri 500w veya yukarısında bir motorla sipariş verebilmem mümkün mü? Böyle bir model öneriniz var mı?
Çok sayıda sorumu mazur görmenizi umarak, böyle bir işe gönül verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.
 
@JRScarface Merhaba 1800 tl 2019 model carraro 121 disk frenlisini buldum sifir fiyati tavsiye edermisiniz ? Disk frenden memnun kaldiniz mi acaba
 
@JRScarface Merhaba 1800 tl 2019 model carraro 121 disk frenlisini buldum sifir fiyati tavsiye edermisiniz ? Disk frenden memnun kaldiniz mi acaba
Bende ilgili bir konudan muzdaribim; carraro flexi 121 almak istiyordum bugun Ankara'da bayisine gittim ve 121 d li olanı almami önerdi. Yokuş ineceğim mesafe yaklaşık olarak 400 metre ve 181 cm boyunda 106 kg olduğum için V frenin olumsuz olacağını bu sebeple mekanik disk frene seçmemi önerdi. Gidiş dönüş 7 km'lik bir mesafe için katlanır bisiklet alacağım, Ankara Çiğdem de yokuşlar bazen zorlayıcı olabiliyor bu sebeple hem bisiklet hem fren konusunda da onerilerde bulunur iseniz sevinirim. 121 d için 1.900₺ fiyat verdi. Saygılarımla.
 
@serhanaltintas ne kadar fıyat aldınız acaba ? ben 1800 tl bı fıyat aldım adamın elınde 1 tane kalmıs ve ıadeymıs o yuzden uygun fıyat acıkcası daha dusuk fıyatlarda ıkıncı el bakıyordum ( 1300 tl de ) ancak 1800 l fıyat suan benı dusunduruyor.
 
Merhabalar daha sonra elektrik kiti takabileceğim katlanır bir bisiklet arıyorum bütçem açıkcası kısıtlı neden direk elektrik bisiklet almadığıma gelirsek hazır bisikletlerde 250watt kullanıyor bu bana malesef yetmeyecek.1000-2000Tl arası tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler
 
  • Beğen
Tepkiler: DayKnight
@daredevıl incelemeniz icin elinize saglik cok guzel fotolar uzun kullanici deneyimleriniz nasil. Bide katlaninca direksiyon iceri katlanip kitlenip seleden tutup sürülebiliniyr mu ? İncelemenizi gordukten sonra alasim geldi
 
Kafam çok karıştı,flexi 121 de karar kılmıştır ,bizim buraları biraz yokuştur ,48 yaşındayım bana önerilerinizi alabilir miyim acaba....tşk...
 
Merhaba ben bisan fx 3600 almayı düşünüyorum daha önce tilt 120 kullandım ondan da memnunum fakat v fren sebebiyle az yağışlı bir günde ufak bir kaza geçirdim bu yüzden disk frene geçmek istiyorum, bisikletin 1755 tl fiyat etiketi var disk frenin yağışlı havalarda daha etkili olacağını düşünüyorum, bu bisikleti kullanan ya da tavsiye edebilecek olan var mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: metetu
Arkadaşlar katlanır bisiklet alacaksanız dahon alın hiç pişman olmadım aldığım her dahon ürününde nemde graziella bisikletlerin merak ediyorum kullanan varmı nasıl acaba
 
  • Beğen
Tepkiler: metetu
Kafam çok karıştı,flexi 121 de karar kılmıştır ,bizim buraları biraz yokuştur ,48 yaşındayım bana önerilerinizi alabilir miyim acaba....tşk...

Eğrisi doğrusu ile aşağıda ki videoları inceleyebilirsin abi. İnceleme yapan arkadaş aramızdan ve şahsen tanıyorum. Benim gibi uzun yolcudur.


Arkadaşlar katlanır bisiklet alacaksanız dahon alın hiç pişman olmadım aldığım her dahon ürününde nemde graziella bisikletlerin merak ediyorum kullanan varmı nasıl acaba

Sevgili dostum;

Türkiye'de bu cümleyi kurmek için, altını iyi doldurmak gerekir. '' Alacaksanız Dahon alın''

Örnek vermek gerekirse, Flexi 108 vs Meriner D8. Aralarında 1200 TL civarında fiyat farkı var ve buna rağmen flexi bir iki parçada Meriner'den daha iyi. Ben D8 kullanıcısıyım ve hiç kimseye D8 alın diyemiyorum. Memnun olmadığından değil. Flexi 108 gibi bir alternatif varken insanlara 1200 TL daha fazla vermelerini tavsiye edemem. Bu iki makinayı çarpıştırıp, gerçekten böyle bir farka değer mi sorusunu cevaplamak gerek. Flexi108 tecrübem olmadı. Ancak inanıyorum ki 1200 TL gibi bir farka sebep olacak bir eksi si yoktur. D8 gibi, Flexi 108 de kullanıcısını memnun eden bir alettir.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Marka savunuculuğu iyi bir şey değildir. Akılcı sorgulamaların sürmesi markanın da kendini bozmaması açısından iyidir.
 
@mtb_rider Bu görecelidir. Kimi zaman ürünler fiyatının hakkını vermezken kimi zaman verebilirler. Kabaca bir deyişle benim muadiline kıyasla fazla ücret vererek aldığım ürünler bu fazla ücretinin hakkını verdiler. Bisikleti alıp haftasonu sahilde iki tur atacaksanız en ucuz ümit vs katlanırlar da iş görür. Fakat uzun süreli ve sık süren biriyseniz Carraro size yeterli gelmeyecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: elric1982
17 Nisan 2015'ten beri, Alman menşeli Ecosmo Zita marka katlanır kullanıyorum. Daha doğrusu o tarihte aldığım bisiklet henüz 1 yıl geçmeden katlanır özelliğini yitirdi. Zira katlanan noktasındaki demir harap olup yerinden çıktı. Ben de kaynak yaptırdım. Daha hiç uğraşmadım. Böyle gayet iyi. Size tavsiyem; katlayıp bir yere sıkıştırmaya gün içerisinde çok ihtiyacınız yoksa katlanırın da bir esprisi yok. Ayda yılda bir defa kullanacağınız bir özellik için değmez. Ama model olarak gayet rahat çünkü direksiyonun uzun olmasının sağladığı avantajla, sürücünün kambur durmasını engelliyor.
 
Geri