Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar kısıtlı bütçe ile alabileceğim katlanır bisiklet tavsiyeniz varmıdır 4 mevsim bisiklet kullanıcısıyım işe gitmek için kullanıcam toplam git gel 24 km yol yapıyorum şuan ki yol yaptığım bisiklet giriş seviyesi tur bisikleti corelli trovir 4.0 yedek olarak katlanır almak istiyorum kron fold 3.0 da aklım kaldı 🤔

• Beğen
Tepkiler: PDRant
Scudo
Merhaba arkadaşlar kısıtlı bütçe ile alabileceğim katlanır bisiklet tavsiyeniz varmıdır 4 mevsim bisiklet kullanıcısıyım işe gitmek için kullanıcam toplam git gel 24 km yol yapıyorum şuan ki yol yaptığım bisiklet giriş seviyesi tur bisikleti corelli trovir 4.0 yedek olarak katlanır almak istiyorum kron fold 3.0 da aklım kaldı 🤔

Kron Fold iyi tercih 2. el 2000 liralara bulunur sıfırı da 1500 civarı sanırım. Gideceğiniz yolda fazla eğim yoksa 7 vites yeterli olur. Daha düz bir güzergahınız varsa Ümit Cunda modellerini de değerlendirmelisiniz.

@PDRant teşekkürler vermiş olduğun bilgiler için abi saolasin 👍🙏

• Beğen
Tepkiler: PDRant
Şuanda tavsiye edilen markaların bir çoğu stok problemi nedeniyle alınamıyor.Ben 2 model arasında kaldım bisan fx3500 modeli ve btwin tilt500 modeli.Bu 2 si arasından hangisini tavsiye edersiniz?

@castilla bisanın özelliklerine baktım jantı çift kat diyor.tilt500 tek katjant.bozuk yollar ve katlanır bisikletin yapısı gereği darbelere karşı çift kat jant bence elzem.bisan 200 gram daha ağır.ancak bana göre bisanın dizaynı daha iyi..katlanma ölçüleri önemli.ona bakamadım ama katlandığında en az yer kaplayan tercih sebebidir.bir de katlandığında tekerden sürerek götülebilmesi en kolay olan yine başka bir tercih sebebidir.bisanda kullanılan zincir dahi markalı KMC.son olarak 8 vites olsa daha iyi olur zira 7 vitesin yokuş performansı 8 e göre daha kötü.

11 yaşındaki ikiz çocuklarım için iki katlanır bisiklet almak istiyorum bütçem 4000-5000 tl arası toplam ikisi için. Tavsiye almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim

11 yaşındaki ikiz çocuklarım için iki katlanır bisiklet almak istiyorum bütçem 4000-5000 tl arası toplam ikisi için. Tavsiye almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Sıfır için decatlon tilt 500 uygun olur.

2. El dahon, tern de alabilirsiniz aynı paraya 2 tane. (Gerçek satıcıya denk gelmek ve sabır gerektirebilir)

@Baybora gerçek satıcıya denk gelmekten ne kastettiniz acaba, ben de bu ara 2. el dahon, tern alma aşamasındayım ve bu konularda tecrübem yok o yuzden dikkatimi çekti.

İyi günler foruma yeni katıldım. 2-3 haftadır katlanır bisiklet almak için arayıştayım aslında 1500 civarına 2. El almak istiyordum ama faturası olan temiz bütçeme uygun bisiklet bulamadım henüz. Çoğu markanın da 0 bisikleti yok taksit sayesinde bütçemi daha yukarı çıkarabilirim. Ne zaman 0 bisiklet bulunabilir fikri olan var mı?

Ben tern link d7i kullanıyorum.cok memnunum.hatta tern link a7 sele borusunda ölçek olması hafifliği katlanma kolaylığı(ön lastik dışa katlanıyor kadro arasında kalmıyor bu nedenle katli halde yürütülmesi kolay dahon mariner vitesse gidon içe katlanıyor diye biliyorum)ve gidonun uzatilabilme avantajı var ve fiyat performans çok iyi.ancak dahon kadar yedek parça ağı geniş değil.dahon kadar turkiyede kurumsallaşmış bir firma değil.misal dahon yedek parca bir de tern yedek parça diye internette arayın sonuç sayısı bazinda fark görülebilir.bilu arada giriş seviyesinden başlarlarsa bir üst seğmen bisikletin farkını daha iyi idrak edebilirler diye düşünüyorum.bu iki marka dışına çakılacaksa carraro markasını tavsiye ederim.
Son olarak gobekten vitesli katlanir bisikletlerde var bakım ayar bozma zincir çapraza düştü derdi yok.otomatik vites araba gibi..cararoda, ternde, ve dahonda gobekten vitesli modeller var.ancak gobekten vites nedeniyle biraz daha pahalIlar
Son olarak gobekten vitesli katlanir bisikletlerde var bakım ayar bozma zincir çapraza düştü derdi yok.otomatik vites araba gibi..cararoda, ternde, ve dahonda gobekten vitesli modeller var.ancak gobekten vites nedeniyle biraz daha pahalIlar

Merhaba. Ben de Mtb den Katlanır modele geçeceğim. Bir süredir araştırma yapıyordum ancak fiyatlar aşırı yükseldi. 174 cm boy ve 95 kg da ağırlığım söz konusu. Evim şehir merkezine uzak olduğu ve iş yaşamından ötürü şu anki bisikletime binme fırsatım fazla olmuyor. Katlanır bisikletteki amacım mesai bitiminde aracın arkasından çıkarır istediğim yerde rahat rahat 1-2 saatlik sürüşler gerçekleştirmek. En son iki model arasında kaldım.

Birincisi 'Bianchi Folding Vn'' Bugün bir bayide baktım. Genel görünüm olarak çok hoşuma gitti. 2021 Model ve 3250 TL.
1616172361240.png

KADROALÜMİNYUM 1.1/8” MIKNATISLI
MAŞAÇELİK 1.1/8” MIKNATISLI
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY FT35
KRANK TAKIMIALÜMİNYUM 48T
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ500 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO RS36 1X7
FRENALÜMİNYUM V-FREN
LASTİKCHAOYANG 20X1.75 AMBER YANAKLI
JANTBIANCHI ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
RENKCELESTE KREM
EK ÖZELLİKLERGİDON SABİTLEME LASTİĞİ, ÖNE DOĞRU AÇILI VE YÜKSEKLİK AYARLI GİDON BOĞAZI, ARKA BAGAJ

İkincisi ise ''Carraro Flexi Comfort'' Haziran ayında bayilere gelecekmiş. 3850 TL
1616172310918.png
Carraro Flexi Comfort Katlanır Bisiklet 2021
Teknik Özellikleri
Kadro: ALÜMİNYUM 1.1/8″ MIKNATISLI

Maşa (Çatal): ÇELİK RİJİT 1.1/8″ MIKNATISLI

Arka Vites: SHIMANO ACERA M360

Krank Takımı: ALÜMİNYUM 52T

Arka Dişli: SHIMANO HG200 12-32T KASET

Vites Kolu: SHIMANO M315 1×8

Fren: ALÜMİNYUM V-FREN

Ön Göbek: SHIMANO TX500 32D

Arka Göbek: SHIMANO TX500 32D

Jant: CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM

Lastik: SCHWALBE 20X1.75 ROAD CRUISER K-GUARD REFLEKTÖRLÜ

Sele: SELLE ROYAL RIO

Ölçü: 32

Ek Özellikler: ÖNE DOĞRU AÇILI AYARLI YÜKSEK GİDON, ARKA BAGAJ, FREN KOLUNA ENTEGRE ZİL,KELEBEK GİDON

Genel olarak baktığımda parça kalitesi Carraro'da daha iyi ancak 3-3,5 ay beklenmesi gerekecek. Ayrıca elimde sinir sıkışması olduğu için Carraro daki Kelebek Gidon benim için daha iyi olacaktır.

Şu durumda sizin öneriniz ne olurdu. Ya da maximum 4000 TL ye kadar önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Merhaba. Ben de Mtb den Katlanır modele geçeceğim. Bir süredir araştırma yapıyordum ancak fiyatlar aşırı yükseldi. 174 cm boy ve 95 kg da ağırlığım söz konusu. Evim şehir merkezine uzak olduğu ve iş yaşamından ötürü şu anki bisikletime binme fırsatım fazla olmuyor. Katlanır bisikletteki amacım mesai bitiminde aracın arkasından çıkarır istediğim yerde rahat rahat 1-2 saatlik sürüşler gerçekleştirmek. En son iki model arasında kaldım.

Birincisi 'Bianchi Folding Vn'' Bugün bir bayide baktım. Genel görünüm olarak çok hoşuma gitti. 2021 Model ve 3250 TL.
259094 dosyayı görüntüle

KADROALÜMİNYUM 1.1/8” MIKNATISLI
MAŞAÇELİK 1.1/8” MIKNATISLI
ARKA VİTESSHIMANO TOURNEY FT35
KRANK TAKIMIALÜMİNYUM 48T
ARKA DİŞLİSHIMANO TZ500 14-28T
VİTES KOLUSHIMANO RS36 1X7
FRENALÜMİNYUM V-FREN
LASTİKCHAOYANG 20X1.75 AMBER YANAKLI
JANTBIANCHI ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM
SELESELLE ROYAL
RENKCELESTE KREM
EK ÖZELLİKLERGİDON SABİTLEME LASTİĞİ, ÖNE DOĞRU AÇILI VE YÜKSEKLİK AYARLI GİDON BOĞAZI, ARKA BAGAJ

İkincisi ise ''Carraro Flexi Comfort'' Haziran ayında bayilere gelecekmiş. 3850 TL
259093 dosyayı görüntüle
Carraro Flexi Comfort Katlanır Bisiklet 2021
Teknik Özellikleri
Kadro: ALÜMİNYUM 1.1/8″ MIKNATISLI

Maşa (Çatal): ÇELİK RİJİT 1.1/8″ MIKNATISLI

Arka Vites: SHIMANO ACERA M360

Krank Takımı: ALÜMİNYUM 52T

Arka Dişli: SHIMANO HG200 12-32T KASET

Vites Kolu: SHIMANO M315 1×8

Fren: ALÜMİNYUM V-FREN

Ön Göbek: SHIMANO TX500 32D

Arka Göbek: SHIMANO TX500 32D

Jant: CARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUM

Lastik: SCHWALBE 20X1.75 ROAD CRUISER K-GUARD REFLEKTÖRLÜ

Sele: SELLE ROYAL RIO

Ölçü: 32

Ek Özellikler: ÖNE DOĞRU AÇILI AYARLI YÜKSEK GİDON, ARKA BAGAJ, FREN KOLUNA ENTEGRE ZİL,KELEBEK GİDON

Genel olarak baktığımda parça kalitesi Carraro'da daha iyi ancak 3-3,5 ay beklenmesi gerekecek. Ayrıca elimde sinir sıkışması olduğu için Carraro daki Kelebek Gidon benim için daha iyi olacaktır.

Şu durumda sizin öneriniz ne olurdu. Ya da maximum 4000 TL ye kadar önerebileceğiniz başka bir model var mı?

Katlanır bisiklette kelebek gidon komik ve amaçsız. Bence Bianchi'yi alın, zaten sadece etiketleri farklı, Bianchi-Carraro aynı marka.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
@m.cakici 5000tl civarı malum sitede de cok temiz bir kaç mini cooper ilanı var.sadece 10kg ağirlik, temizlik gerektirmeyen titanyum kaplama zincir, yokuş dişlisi, sram 8li vites sistemi, bisiklet taşıma çantası, ön tarafta çanta taşıma aparatı.(sadece son iki aksesuar 800tl).standart bir katlanır bisiklet aldıktan sonra yaşayacağınız tüm eksikler bu bisiklette düşünülmüş.
@Esatesat sele altı pompası unuttum.

@m.cakici 5000tl civarı malum sitede de cok temiz bir kaç mini cooper ilanı var.sadece 10kg ağirlik, temizlik gerektirmeyen titanyum kaplama zincir, yokuş dişlisi, sram 8li vites sistemi, bisiklet taşıma çantası, ön tarafta çanta taşıma aparatı.(sadece son iki aksesuar 800tl).standart bir katlanır bisiklet aldıktan sonra yaşayacağınız tüm eksikler bu bisiklette düşünülmüş.

Evet. Onları gördüm. Aslında hoşuma da gitti ama fiyat yükseliyor gittikçe. Aslında ''Tern BYB P8'' diye bir model var. Aşırı beğendim. Ancak 8500 TL. Bir de Mtb den sonra Katlanır'a alışamama gibi bir durum söz konusu olur mu diye düşünüyorum. O yüzden uygun fiyatlı alıp kendimi denesem mi diye düşünüyorum. Çok kararsız kaldım gerçekten.

Bir arkadaşınızda yok mu, bir süre denersiniz

Selamlar @m.cakici , yaklaşık 5 sene kadar Bianchi Origami (6 vites) kullandım, açıkçası kullanması oldukça keyifli ancak @Bilgetd in belirttiği gibi mtb geçişinde imkan varsa deneme yapmanızda fayda var. Bisikleti sürekli araç bagajında muhafaza ederseniz devamlı titreşim nedeni ile ayarların bozulması ve bagajdaki diğer eşyalar ile temas sonucu bisikletin çizilmesi riski var. Her iki durum da benim başıma geldi :)

Bir arkadaşınızda yok mu, bir süre denersiniz

Maalesef. Çevremde kimsede yok. O yüzden tereddütteyim.
Selamlar @m.cakici , yaklaşık 5 sene kadar Bianchi Origami (6 vites) kullandım, açıkçası kullanması oldukça keyifli ancak @Bilgetd in belirttiği gibi mtb geçişinde imkan varsa deneme yapmanızda fayda var. Bisikleti sürekli araç bagajında muhafaza ederseniz devamlı titreşim nedeni ile ayarların bozulması ve bagajdaki diğer eşyalar ile temas sonucu bisikletin çizilmesi riski var. Her iki durum da benim başıma geldi :)

Bilgilendirme için teşekkürler. Sürekli bagajda taşımayı düşünmüyorum. Tahminim 2 günde bir ama her dışarı çıkartışımda akşama kadar benimle gezmesi gerekecek. Zira İlaç Mümessili olduğum için gün içerisinde sürekli araçla hareket halindeyim.

• Beğen
Tepkiler: OzenBaksi
İyi günler foruma yeni katıldım. 2-3 haftadır katlanır bisiklet almak için arayıştayım aslında 1500 civarına 2. El almak istiyordum ama faturası olan temiz bütçeme uygun bisiklet bulamadım henüz. Çoğu markanın da 0 bisikleti yok taksit sayesinde bütçemi daha yukarı çıkarabilirim. Ne zaman 0 bisiklet bulunabilir fikri olan var mı?
nisanda yeni sezon açılıyor ama kron un yeni modellerini de satışta gördüm bu ay.

Şimdi bir Mini Katlanır Bisiklet satıcısı ile anlaştım gibi. Bir aksilik olmazsa görüşüp alacağım İnşallah. Tern Byb P8 çok yüksek kaldı fiyat olarak bana. Bianchi de içime sinmeyen birşeyler oldu. Bu Mini tam bana göre sanırım. Biraz bütçemi aşıyorum gerçi. Zorlayacak ama hayırlısı İnşallah.

• Beğen
Tepkiler: dreams_scenarist
Geri