Joseph Cavalcanti
Daimi Üye
- Tepki
- 1.339
- İsim
- -
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Dahon
- Bisiklet türü
- Katlanır
Katlamak kolay ancak katlayınca taşıması biraz zorlaşıyor. Ben daha çok katlamadan taşıyorum çünkü katlamadan taşımak için de yapılmış olduğunu düşündüğüm bir bölge var bisiklette. Daire kapısının önüne gelince katlayıp içeri alırsınız daha rahat olur. Dışarı bırakmayın zaten... Katlamadan kaldırıp taşımak, eve koymak gerçekten kolay zaten pek yer de kaplamıyor. Bisiklet 11.8 kg olduğundan ağır da değil. Youtube videoları zaman zaman yanıltıcı da olabilir. Benim Dahon 951 km'ye geldi. Şimdiden 52 kez işe bisikletle git-gel yaptım. Ankara'da olduğum için biraz çekiniyordum. Keşke ilk geldiğimde(Aldığımdan 7 ay öncesi) alsaymışım.Teşekkürler . Hiç bu kadar ciddi olarak bisiklet olayını düşünmemiştim o yüzden tedirginliklerim var. Heves olarak alıp kenara koymak istemiyorum . Katlamak kolay mı? Çünkü katlayıp her gün 2 kat yukarı cıkaracağım (eve) çünkü apt. da bırakamam dışarısı da pek güvenli değil hele bu dönemde iyice hırsızlık olayları artmışken. Videolar incelemeler vs izlerken nedense katnalabilirler için 3-4 km manzaralık sahillik bisiklet diyorlar ne kadar doğru bu? Bilgilenmek için bir şeyler izledikçe okudukça daha da kafası karışıyor insanın çünkü herkesin görüşü farklı
@Bilgetd Benim arabanın bagaj 380 litre. Dahon katlanmış halde olmak üzere her şekilde giriyor/sığıyor. Başka şey koymak için de baya yer kalıyor. 1 Dahon 1 Bianchi Folding Vintage ise birisi ters(Bianchi ters ve koltuklara yakın) birisi düz koyulacak şekilde sığıyor. Bianchi'nin gidonunun dışa katlanması dezavantaj yaratıyor tecrübelerime göre. 2 Dahon olsa belki ikisi de dik konumda sığabilir emin değilim. Yine de ikisini birden arabaya yerleştirmek çok kolay değil çünkü benimki gibi kompakt hb araçlarda bagaj hacmi ve yüksekliği sınırlı olabiliyor. Buna da şükür tabi... Bisikletleri hafif kalın bir örtüyle de sarmak lazım ki bagajda sağa sola zarar vermesinler. Birbirlerine bağlayıp sabitlemek de gerekebilir. Ama tek bisiklet baya kolay oluyor her anlamda.