Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

178 cm 64 kg hocam. Katlanır için ideal diye düşünüyorum.

İdeal. Kilo zaten iyi, Geotech Fold-Up 16 için 130 - 180 cm aralığa uygun demişler, boy da ucundan kurtarıyor ki 181 olsa bile kullanamaz diye bir şey yok.
Bence fazladan 4 kg ve bir sürü mekanizma taşımaya hiç gerek yok ama 16 janttan emin olmak da lazım tabii.

Scudo
İdeal. Kilo zaten iyi, Geotech Fold-Up 16 için 130 - 180 cm aralığa uygun demişler, boy da ucundan kurtarıyor ki 181 olsa bile kullanamaz diye bir şey yok.
Bence fazladan 4 kg ve bir sürü mekanizma taşımaya hiç gerek yok ama 16 janttan emin olmak da lazım tabii.
Doğrudur, çok teşekkür ederim bilgiler için :)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Güzergahınızda rampa yoksa FD3000 ile daha yüksek hızlara çıkabilirsiniz, rampa varsa FD2100 ile daha kolay tırmanırsınız ama teorik maksimum hızınız düşük olur.
FD3000'de 52 dişli aynakol, 12-32 ruble var; FD2100'de 42-34-24 üçlü aynakol ve 14-28 vidalı ruble var.
Zincir arkada en küçük, önde en büyük dişlideyken 3000'de bir pedal çevriminde tekerlekler 4.33 tur, 2100'de 3 tur döner; bir pedal basışta 3000 ile daha çok yol alır, ikisinde aynı hızda pedal çevirdiğinizde 3000 ile daha hızlı gidersiniz.
Zincir arkada en büyük, önde en küçük dişlideyken 3000'de bir pedal çevriminde tekerlekler 1,625 tur, 2100'de 0,85 tur döner; 2100'de pedal daha yumuşak olur, daha hızlı çevirmek gerekir ama yokuş daha kolay çıkılır. Burada kazanan tercihe bağlı ama bir sonraki maddedeki güncelleme yapılırsa 3000 kazanır.

FD2100'de vidalı ruble ve ona uygun jant göbeği var. Bu sistemde üstündeki 14-28 ruble dışında vidalıda tek seçenek daha da kolay yokuş çıkmanızı sağlayabilecek 14-34 megarange ruble ama zaten arka attırıcı 34 diş desteklemediği için dişli oranlarını değiştirme şansınız yok. FD3000'de ise kaset ruble ve uygun göbek var, rubleyi başka bir 8'li rubleyle değiştirebilirsiniz, arka attırıcı 34 dişe kadar izin verdiği için örneğin 11-34 ile değiştirebilir, hem teorik maksimum hızı, hem yokuş tırmanma rahatlığını arttırabilirsiniz. Burada 3000 kazanır.

FD2100 13,95 kg, FD3000 12.7 kg. Burada da 3000 kazanır.

FD2100'de mekanik disk, FD3000'de V fren var. Mekanik diskin V frene göre önemli bir avantajı yok, V fren daha az masraflı ve daha haif. Bu konu kişiye göre değişmekle birlikte bence V fren kazanır. Dolayısıyla bence 3000 kazanır.

Çok ayrıntılı bir yazı olmuş, kafamdaki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdınız. FD3000'de karar kıldım, teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba, hayatım Muğla'da dağ bisikletleri üzerinde geçti. Şimdi Ankara'da yaşıyorum. Katlanır bisiklet almak istiyorum. Genellikle işe gidip gelmek üzere ve bagaja atıp Eymir gölü çevresinde kullanacağım. Çok fazla rahatsız edecek yokuşlar yok. İlk kez katlanır bisiklet alacak birine en ekonomik hangi modeli önerirsiniz. Varsa 2. el tekliflerine de açığım. Bütçem max 4-6 bin tl. Teşekkürler.

Hocam bir de Peugeot katlanır modelleri var, onlara sıcak bakmalı mıyım?

Hocam bir de Peugeot katlanır modelleri var, onlara sıcak bakmalı mıyım?

Evet. Ben katlanır alacak olsam muhtemelen F-10D alırdım: (link)
Son niyetlendiğimde 3K+ liraydı tabii.

• Beğen
Tepkiler: İlkaycanat
Merhaba, hayatım Muğla'da dağ bisikletleri üzerinde geçti. Şimdi Ankara'da yaşıyorum. Katlanır bisiklet almak istiyorum. Genellikle işe gidip gelmek üzere ve bagaja atıp Eymir gölü çevresinde kullanacağım. Çok fazla rahatsız edecek yokuşlar yok. İlk kez katlanır bisiklet alacak birine en ekonomik hangi modeli önerirsiniz. Varsa 2. el tekliflerine de açığım. Bütçem max 4-6 bin tl. Teşekkürler.

Bu bütçelere Peugeot modellerine bakabilirsiniz hocam. Fiyatları genel itibariyle muadillerinden aşağıda kaldı. Ankabike'tan bir arkadaşımıza aldık geçen gün, fazlaca da alternatif vardı.

Son düzenleme:
Evet. Ben katlanır alacak olsam muhtemelen F-10D alırdım:
Son niyetlendiğimde 3K+ liraydı tabii.
Evet bu model benim de beğendiğim bir model oldu ancak bütçemi bir tık aşıyor. :(

Cevaplar için teşekkürler. İndirimden Bisan fx3500 aldım hepsiburada üzerinden. 4600 tl’ye geldi. Youtube da ve alışveriş sitelerinde fena değildi yorumlar. Umarım beklentilerimi karşılar.

Cevaplar için teşekkürler. İndirimden Bisan fx3500 aldım hepsiburada üzerinden. 4600 tl’ye geldi. Youtube da ve alışveriş sitelerinde fena değildi yorumlar. Umarım beklentilerimi karşılar.
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.:)

• Beğen
Tepkiler: portative
Bisan bendede var fx3800 brompton gibi katlanıyor ve full alü olması,ve göbekden vitesli oluşu tercih sebebimdi ağırlığıda mis gibi.

• Beğen
Teşekkürler.
Genellikle apartmana çıkarmayıp arabanın bagajında tutacağım. Hemen hemen her gün katlayıp açarım yani. 1 hafta kullandıktan sonra yorumlarını paylaşacağım. Çünkü emsal markalara göre epey uygun fiyata aldım. Güzelse başkaları da faydalansın isterim. Vitesi shimano, gövde alüminyum… umarım beğenirim.

An itibari ile bir tane peugeot f14 sipariş verdim. Umarım keyifli tecrübelerimi paylaşırım. Marka ile ilgili tecrübesi olan var ise dinlemek isterim. :)

Merhabalar, Bisan FX 3500 Altus almayı düşünüyorum. Yalnız rublesi 8'li 13-28 miş, bu da yokuşta yorar diye düşünüyorum. Bu bisikletin rublesi vidalı mi yoksa kaset mi? 8'li 11-34 ruble ile değişim yapabilir miyim?
Almak istediğim bisiklet; (link)
Bu da ruble;
(link)
Veya Fonte marka bisiklet nasıldır? Aynakol 52 ruble 12-32
Hangi bisiklet daha iyidir?
(link)

Merhabalar, Bisan FX 3500 Altus almayı düşünüyorum. Yalnız rublesi 8'li 13-28 miş, bu da yokuşta yorar diye düşünüyorum. Bu bisikletin rublesi vidalı mi yoksa kaset mi? 8'li 11-34 ruble ile değişim yapabilir miyim?
Almak istediğim bisiklet; (link)
Bu da ruble;
(link)
Veya Fonte marka bisiklet nasıldır? Aynakol 52 ruble 12-32
Hangi bisiklet daha iyidir?
(link)

Kullanılan ruble bu, vidalı: (link)
Yurtdışından daha iyi oranlı vidalı rubleler bulunabilir (örneğin (link)) ama yurtiçinde seçenek yok gibi.
Yereldeki diğer alternatif markalarda da 8'li olarak sadece 13-28 var:
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Abi teşekkür ederim peki iki bisikleti karşılaştırma yaparsak hangisi daha iyi? Bisanda nexus dinamolu göbek var ama iki teker göbeği de vidalı tip, fonte ise mandallı ve oranları daha iyi. Totalde hangisi daha iyidir? Bisan 700 TL daha ucuz. 48-28 yokuşta üzer mi?

Abi teşekkür ederim peki iki bisikleti karşılaştırma yaparsak hangisi daha iyi? Bisanda nexus dinamolu göbek var ama iki teker göbeği de vidalı tip, fonte ise mandallı ve oranları daha iyi. Totalde hangisi daha iyidir? Bisan 700 TL daha ucuz. 48-28 yokuşta üzer mi?

Fonte benim gerçek dünyada hiç görmediğim, HepsiBurada üzerinde denk geldiğim bir marka. Daha iy oranlo kaset ruble nedeniyle daha iyi görünüyor ama katlanır işinde kadro çok önemli.
48-28 oranın dışında normalde 28" olan tekerleğin bunda 20" olmasından kaynaklı bir tırmanma rahatlığı da var ama bu oranların iş görmesi kullanıcıya ve yokuşlara bağlı. Beni kendi kullanım şartlarımda 28 jantta 42-23 üzmüyor mesela.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Teşekkür ederim, Bisan daha ağır basıyor bende de. Bisan alacağım gibi bakalım.

Merhaba Bisan fx 500 ile yaklaşık 100 km yol yaptım. Gelir gelmez renkli kablo yollarını ve selesini değiştirdim. Sele değiştirmek şart değil ama ben geniş oturumlu bir sele istediğim için değiştirdim. Genel anlamda memnun kaldım diyebilirim. Katlamak ve bagaja atmak çok kolay. Katlayınca kitlenmiyor; ama kitli haliyle taşımadığım için sorun etmedim. 4600 tlye almıştım 10 gün önce. Fiyat artmış.
100 km boyunca gıcırtı sesi gelmedi. Katlama yerleri sert ve epey güven verdi bana.
Evimde depom yok apartman boşluğunda da tutmak istemediğim için (çocukluğumdan beri 3 kez bisikletim çalındı) katlanır tercih etmiş olsam da ileride koyacak yerim olursa büyük bir şehir-treking bisikleti alırım herhalde. :)

Dosyalar

• 44782454-738A-4339-9017-554F2064D7AA.jpeg
    44782454-738A-4339-9017-554F2064D7AA.jpeg
    208,9 KB · Okunma: 70
Son düzenleme:
Merhaba Bisan fx 500 ile yaklaşık 100 km yol yaptım. Gelir gelmez renkli kablo yollarını ve selesini değiştirdim. Sele değiştirmek şart değil ama ben geniş oturumlu bir sele istediğim için değiştirdim. Genel anlamda memnun kaldım diyebilirim. Katlamak ve bagaja atmak çok kolay. Katlayınca kitlenmiyor; ama kitli haliyle taşımadığım için sorun etmedim. 4600 tlye almıştım 10 gün önce. Fiyat artmış.
100 km boyunca gıcırtı sesi gelmedi. Katlama yerleri sert ve epey güven verdi bana.
Evimde depom yok apartman boşluğunda da tutmak istemediğim için (çocukluğumdan beri 3 kez bisikletim çalındı) katlanır tercih etmiş olsam da ileride koyacak yerim olursa büyük bir şehir-treking bisikleti alırım herhalde. :)
Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın bende de fx3500 trn modeli var. Katlandığında sabit kalması için mıknatıs takabilirsiniz. Mıknatıs için gerekli delikler mevcut. Benim bu bisiklette en büyük dezavantaj olarak ağırlığı diyebilirim. Onun dışında ben de çok memnunum.

• Beğen
Geri