@Ozan k. elinize sağlık, çok yararlı bir derleme olmuş... Müsaadenizle ben de kendi sınırlı deneyimlerim doğrultusunda 1-2 kelam edeyim
Birtakım tesadüfler sonucu 16" Salcano Folda almıştım ilkbaharda. Model güncel değil, muhtemelen eski stoklardan bir malzemeydi ama kutusundan çıkarıp gözümün önünde kurdular. Kadro, Dahon Curve'ün neredeyse 1-1 kopyası. Acaba bu yüzden tasarım telif hakkı vs. durumundan dolayı mı şu anda üretilmiyor, yoksa talep az da ondan mı bilemedim.
16" ebad bisikletten beklentimin üzerinde bir memnuniyet duyunca biraz üzerinde oynamaya karar verdim. Önce 39 diş olan aynakolu 48 ile değiştirdim (gol mü demiştik
) şimdi bisiklet hızlandı ama tabii yokuş performansı bozuldu. Genel olarak %8-10 eğimleri uzun değilse alabiliyorsunuz ama yüksek viteste dize gereksizce yük bindirmemek adına aynakolda 2li sistem yapmaya çalışıyorum şu sıralar. Onun için de ön artırıcı bağlamak için bir aparat gerekiyor, o olursa sanki bu iş yapılabilecek gibi.
Kısaca (+) ve (-) lere değinelim:
Artılar:
- 16" pratik, katlandığı zaman yer kaplaması daha az, sürekli bagajda duruyor lazım oldu mu indirip bisikletle devam ediyorum.
- Şehir içi pratik, manevra kabiliyeti çok iyi
- Kadroyu şaşırtıcı şekilde akıcı buldum diyebilirim. Uygun şartlarda güzel hızlanıyor.
- Gidonun kaynaklı tek parça olması
- Üzerindeki donanım ortalama şehir koşulları için yeterli; özellikle çamurlukların pakete dahil olması güzel.
Eksiler:
- Katlandığı zaman eğreti duruyor (sanırım bu kısmı iyi kopyalayamamışlar
) Mutlaka bir bagaj lastiği ile sabitlemek gerekiyor.
- Standart aynakol dişli sayısı ve daha önemlisi krank boyu yetişkin kullanımı için düşük.
- Malzeme kalitesi olarak çok iyi sayılmaz.
- Standartta arka bagaj gelse çok iyi olurdu, zira bu boya uygun bagaj bulmak kolay değil.
- Çok dikkat çekiyor, çocuk bisikleti algısı olduğu için laf atma vs. gibi sosyal taciz riski var
Yine de bence bulabilirseniz alınır bir bisiklet. Ama daha da fazla verim ve keyif almak için üzerine kimi harcamaları yapmak şart.