Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisikletle eczaneye alınmadım.

Cossie

Üye
Tepki
35
Merhaba. Bugün katlanır bisikletimle eczaneye giriyordum ki eczanenin sahibi kadın çıkar mısınız dedi. Daha önceden reçeteyi vermiştim. Kalfaya reçeteyi verin başka eczaneye gideyim dedim vermedi. Yandaki kahvehaneden adamlar getir burada dursun dediler. Kalfa getirin koyalım dedi koydurtmadım, kucağımda katlı bisiklet girdim eczaneye ve ayakta dikildim. Kalfa işi gücü bıraktı lütfen yere koyun diye elimden almaya çalıştı, işler aksamasın diye yere koydum. Bisiklete saygı duymuyorsunuz dükkanın önüne yasadışı parkeden arabaya mı saygı duyuyorsunuz? 2 tane arabam var yaya kaldırımına koysam koyarım, koymuyorum, ayda yüzlerce lira otopark parası ödüyorum dedim. Çevreyi kirletmiyorum, bana teşekkür etmeniz lazım bisikletle geldiğim için dedim. Yoldan arabaları çevirip neden çevreyi kirletiyorsunuz diye soruyor muyum ben dedim. Bu bisikletle otobüse bindim, alıyorlar ve hatta alışkınlar dedim. Metroya binsem güvenlik buradan buyrun diye turnikelerin yanındaki kapıyı açıyor, alışveriş merkezinde hemen yardım ediyorlar. Benim evime daha yakın eczaneler var, annem istiyor diye sizin eczanenize gelmişim, içeride ne kadar duracağım sizin işi ne kadar çabuk bitireceğinize bağlı. Siz yapılamaz bir iş mi yapıyorsunuz, ben size keyfimden mi geliyorum? Müşteri dükkandan böyle kovulur mu? Keşke reçeteyi verseydi de kalfa, alıp gitseydim. Bu toplumdaki arabaya saygı duyma tutumundan şikayetçiyim.

Ayrıca dükkandan çıkarken yola çıkmak için aynaları kontrol ediyordum, 1991 model bir Mazda 626 geri geri parkederken bana gitsene diye 2 kez korna çaldı. Parketmeye çalıştığı ve bana git dediği yer engelli rampasıydı.

Son düzenleme:
Scudo
Aslında bu dükkan sahibine bağlı bir durum. Kamu binası olmadığı için derdinizi anlatabileceğiniz yerlerde sınırlı. Bir daha oraya gitmeyin derim. En basit ders bu olur.

Haksızsınız.

İşletme sahibi; işyerine istediğini alır, istediğini almaz. Kimi şemsiye ile almaz, kimi ayakkabı ile (galoş taktırır), kimi de bisiklet ile... Eczacı hanım, dükkanında bisiklete yer olmadığını düşünüyosa bu onun kararıdır; oraya bisikletsiz gitmek veya başka yere gitmek de sizin kararınız.

Haksızsınız.

İşletme sahibi; işyerine istediğini alır, istediğini almaz. Kimi şemsiye ile almaz, kimi ayakkabı ile (galoş taktırır), kimi de bisiklet ile... Eczacı hanım, dükkanında bisiklete yer olmadığını düşünüyosa bu onun kararıdır; oraya bisikletsiz gitmek veya başka yere gitmek de sizin kararınız.

Evet annem istiyor diye geldiğimi, annemin ilacı olduğunu, bir daha gelmeyeceğimi söyledim. Fakat gündüz arabayla gelip reçeteyi bırakınca saygı gösterip akşam bisikletle gelince saygı göstermemek bu toplumda çok fazla olan bir davranış ve ben bundan şikayetçiyim. Dükkanın önüne bıraksam 10.000 TL'yi geçiyor; üstündeki elektrik sistemi, sonradan taktığım lastik vs ile. Kilitlesem kilitleyebileceğim bir yer yok. Eve yakın olan eczaneye girdim daha önce, sahibi de orada oturuyordu, hiçbir şey demedi. Sanırım sağlık ocağına yakın olan eczanelerin müşteri kaygısı olmuyor. Kaldı ki reçeteyi istiyorum kalfa vermiyor, kalfaya ver de gitsin de demiyor. Pahalı ilaç olduğunu idrak ettikten sonra fikri değişti.

Bisikletliye her zaman saygım var fakat, eczacı olsaydım ben de almazdım sizi içeri.. Sonuçta hijyenin önemli olduğu bir yerden bahsediyoruz.

Ayağınız yerden fazla kalkmıyor ama, tören yürüyüşü yapmıyorsanız :), aldığınız tozu yine yere bırakıyor ayakkabı, yada tabana yapışıyor.. Diğer türlü tekerleklerdeki kadrodaki tozlar...

Ayağınız yerden fazla kalkmıyor ama, tören yürüyüşü yapmıyorsanız :), aldığınız tozu yine yere bırakıyor ayakkabı, yada tabana yapışıyor.. Diğer türlü tekerleklerdeki kadrodaki tozlar...

Bilmiyorum, benim şevkim çok kırıldı. Bundan sonra binebilir miyim bilmiyorum.

Bilmiyorum, benim şevkim çok kırıldı. Bundan sonra binebilir miyim bilmiyorum.
Elbette binersiniz.. Bence takmayın bu kadar.. Birgün bisikletsiz gidince ayaküstü sohbette sorarsınız kendisine bu konuyu tekrardan.. Bakalım ne diyecek..

"Bisiklete saygi gostermek" kavramini anlayamadim ben. Eczaci neden mustersinin bisikletine saygi gostersin?

Onu gectim bisiklet pahali olunca disariya birakilmiyor mu, pinarello sahipleri bu durumda istedigi yere sokabilir mi bisikletini?

Bununla beraber eczacinin arabalara tepki gostermemesine bir sjw olarak ben de cok kirildim. Yanimda oturan arkadasima anlattim durumu, kendisi vegan, o da eczacinin oglen yemeginde doner soylemesine bozulmus. Eczaci dedigin dogaya, hatta komple evrene karsi duyarli olmalidir, yakistiramadim dedi.

Gecmis olsun basiniza gelen elim hadise yuzunden.

"Bisiklete saygi gostermek" kavramini anlayamadim ben. Eczaci neden mustersinin bisikletine saygi gostersin?

Onu gectim bisiklet pahali olunca disariya birakilmiyor mu, pinarello sahipleri bu durumda istedigi yere sokabilir mi bisikletini?

Bununla beraber eczacinin arabalara tepki gostermemesine bir sjw olarak ben de cok kirildim. Yanimda oturan arkadasima anlattim durumu, kendisi vegan, o da eczacinin oglen yemeginde doner soylemesine bozulmus. Eczaci dedigin dogaya, hatta komple evrene karsi duyarli olmalidir, yakistiramadim dedi.

Mesele insana saygı göstermek. Bu bisikleti elektrikliye çevirmek için aldım. Daha önce başka bir katlanır bisikletim vardı. Ona binmeyi bırakmamın sebebi kaldırımda aşırı uzağından geçtiğim teyzenin "biz yaşlı insanlarız burada bisiklete binilir mi?" demesinden sonra girdiğim tartışmaydı. Haklı olduğu için kaldırımdan gitmeyi bırakıp, elektrikli bisiklet alıp, arabalarla gitmeye başladım. Fakat bana gösterdiği tutum bence hiç saygı içermiyordu. Yoldan gitmenin o bölgede çok tehlikeli olduğundan, yasadışı parketmiş arabaların buna sebep olduğundan bahsettim, git şehirdışında bin bisiklete dedi. Bisiklet ulaşım aracı olarak da kullanılıyor, siz Avrupa görmüş birine benziyorsunuz, orada ulaşım için ne kadar çok kullanıldığını görmüşsünüzdür dedim. "Tabii gördüm sen Avrupa'yı nerede göreceksin?" dedi. Babamın diplomatik görevlerinden bahsetmedim, ne önemi var? Tamam görmemiş de olabilirim ben Avrupa'yı dedim. Bana göre "sen Avrupa'yı nerede göreceksin?" demesi bir saygısızlık ve küçümsemeydi. Ben bu toplumun insanların arabasına, giyinimine, parasına baktıktan sonra saygı gösterip göstermemesinden şikayetçiyim.

Son düzenleme:
Mesele insana saygı göstermek. Bu bisikleti elektrikliye çevirmek için aldım. Daha önce başka bir katlanır bisikletim vardı. Ona binmeyi bırakmamın sebebi kaldırımda aşırı uzağından geçtiğim teyzenin "biz yaşlı insanlarız burada bisiklete binilir mi?" demesinden sonra girdiğim tartışmaydı. Haklı olduğu için kaldırımdan gitmeyi bırakıp, elektrikli bisiklet alıp, arabalarla gitmeye başladım. Fakat bana gösterdiği tutum bence hiç saygı içermiyordu. Yoldan gitmenin o bölgede çok tehlikeli olduğundan, yasadışı parketmiş arabaların buna sebep olduğundan bahsettim, git şehirdışında bin bisiklete dedi. Bisiklet ulaşım aracı olarak da kullanılıyor, siz Avrupa görmüş birine benziyorsunuz, orada ulaşım için ne kadar çok kullanıldığını görmüşsünüzdür dedim. "Tabii gördüm sen Avrupa'yı nerede göreceksin?" dedi. Babamın diplomatik görevlerinden bahsetmedim, ne önemi var? Tamam görmemiş de olabilirim ben Avrupa'yı dedim. Bana göre "sen Avrupa'yı nerede göreceksin?" demesi bir saygısızlık ve küçümsemeydi. Ben bu toplumun insanların arabasına, giyinimine, parasına baktıktan sonra saygı gösterip göstermemesinden şikayetçiyim.

Tahmin ettigimden de cok cekmissiniz, acilar icinde gecmis bir yasaminiz var. Sordugum seylere degil de tamamen alakasiz yazdiginiz seyleri okurken farkettim bunu, gozumden iki damla yas akti.

Eczaneden elektrikli bisiklete, oradan diplomatik goreve, oradan da ye kurkum ye felsefesine yaptiginiz smooth gecisler de aldi aklimi duvardan duvara vurdu. Tekrar gecmis olsun dileklerimi iletiyorum size. Teyzeye de kirildim ayrica eczacidan sonra.

Alış veriş merkezine girsek iyi olur yav burda almıyorlar

Tahmin ettigimden de cok cekmissiniz, acilar icinde gecmis bir yasaminiz var. Sordugum seylere degil de tamamen alakasiz yazdiginiz seyleri okurken farkettim bunu, gozumden iki damla yas akti.

Eczaneden elektrikli bisiklete, oradan diplomatik goreve, oradan da ye kurkum ye felsefesine yaptiginiz smooth gecisler de aldi aklimi duvardan duvara vurdu. Tekrar gecmis olsun dileklerimi iletiyorum size. Teyzeye de kirildim ayrica eczacidan sonra.

Geçiş yapmadım, en baştaki şikayetimin de ana fikri aynıydı. İnsanların dış görünüşüne göre saygı gösterip göstermemek, bisikletçi olmanın da ülkemizde eksi tarafta olduğu. Acılar içinde bir yaşam geçirmemiş olabilirim.

Alış veriş merkezine girsek iyi olur yav burda almıyorlar

Alışveriş merkezlerine giriyorum ama bir şeyi farkettim. Girdiğim alışveriş merkezlerinde Decathlon da oluyor. Oraya geldiğimi zannediyor olabilirler. Yoksa yasak mı acaba?

Tamam anladığım kadarıyla burada 2 adet soru var. Şikayetimin bisiklete saygı göstermek değil, şikayetimin insana gösterilen saygının dış görünüşe göre değiştiği olduğunu açıklamıştım. Destekleyici bir hikaye daha anlattım. İkinci soruyu espri kapsamında değerlendirdiğimden cevap vermedim.

Son düzenleme:
@Cossie

Bisikletinizin eczaneye alinmamasi uzucu. Ama bunu kisisel algilamayin bence. Eczane isletmecisi herhangi bir sebepten dolayi bisikletleri iceri almamayi tercih edebilir. Siz de alisverisinizi bisiklet dostu bir eczaneye tasirsiniz ve olay biter. Boyle seyleri kafaya takmak cok yorar insani.

@Cossie Dert etmeyin derim içeri almış almamış siz bisikletinize ve kendinize iyi bakın bol,bol gezin,spor yapın dert ettiğiniz şeye değmez. hayat kısa pozitif olun ayrıca alıp almamak tamamen işyeri sahibinin insiyatifin de ama diğer konular da haklısınız hep yaşadıklarımız zaten.

Bu arada elektrikli bisiklet vurgusu da sorulmuş. Bunun sebebi, bu bisiklete binmeyi bırakacağımı daha önceki mesajımda söylemiş olmam. Önceki bisikletime neden binmeyi bıraktığımı hikayeyle anlattım. Daha sonra ise önceki bisikletimle bu bisikletimin farklı olduğunu anlatmam gerekliydi. Asfalta inmek için bu bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürüp arabalarla gitmeye başladığımı da anlattım. Arabalardan yavaş olmanın tehlikeli olduğunu ima ettiğim bazı göstergeler de vardı(sağ şeride parketmiş arabalar ve sola kaymak için arabalar kadar hızlı olamamak). Ben alakayı böyle kurdum. Acaba çok mu alaka kuruyorum? Bir bilim adamı zeka alaka kurmaktır demişti.

Son düzenleme:
Bisikletliye her zaman saygım var fakat, eczacı olsaydım ben de almazdım sizi içeri.. Sonuçta hijyenin önemli olduğu bir yerden bahsediyoruz.
En büyük hijyen kaygınız el yıkamak olsun . Çalışan adam o ayakkabıyla tuvalete gidip geliyor . Hijyen bisikletin tozlu lastiğiyle bozulmaz eczanede lütfen . En hijyenik ortam ameliyathanelerdir .

@Cossie içinde bulunduğumuz toplumda daha uyanık yada saf, daha akıllı yada aptal, daha merhametli yada acımasız, daha muhafazakar yada liberal olmak vb...... dışlanmaya sebep oluyor. O yüzden fazla kafana takma maalesef bazen yanlış da olsa uyum sağlanan gerekecek. Mümkünse kafası rahat ama yaşanabilecek soruları tahmin edecek kadar gerçekçi bir arkadaş bul, o sana daha iyi anlatacaktır. Sağlıcakla pedalla.

Hakli yada haksiz olmak önemli degil . mutlu olmak icin sebepler arayin. Gerisi boş

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri