Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi katili bina!

@Serkan Mıstınoğlu yerinde bir karar bence. Kavga çıkarmaya yer arar bir hali vardı. Konu ne olursa olsun fikirlerimiz her zaman örtüşmek zorunda değil bu ortamda ama üslubumuza dikkat etmek zorundayız diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Hadi köpek olsa rahatsız olmalarını bir nebze anlarım(öldürmeyi değil tabiki, kasten hayvan öldürenin insanlıkla alakası olamaz) çünkü köpekler gerçekten bazen sinir bozucu olabiliyor, kendimde besliyorum bazen şımarıp havlamaya başladığında susmak bilmiyor, ama kedi bu yav sokakta bir kedinin insan kaç kez sesini duyar, kaç kez çişine denk gelir gelemez çğnkü kedilerin böyle huyları yoktur. Onu yapan şerefsiz inşallah cezasını bulur.

Mesela benim evimde beslediğim kedi ve köpeğim var. Şunun altını çizeyim, bu o kadar basit bir muhabbet değil. Bazı arkadaşlar düşünüyor ki alın hepsini evinizde besleyin. Bak güzel kardeşim, 2 hayvanın masrafı aylık 500 lira. Çocuğun gibi oluyorlar, hasta oluyorlar, devlet yok. Mecburen özele gidiyorsun, cebinden çıkıyor binler. O yüzden dışarıdakilere en fazla gıda yardımı yapabiliyoruz. Elimizden gelen bu. O yüzden sizden de bir şey beklemiyoruz, sadece hoşgörü.

Bir arada yaşama falan gibi konulara girecek olursak, mesela bebekler bazen saatlerce çığlık çığlığa ağlıyorlar. Ne yapalım, çocuğunuz olduysa kalkın köyünüze dönün mü diyelim?

ALLAH belasını elbet verir ya bu dünyada ya ahirette. Ha bir insan öldürmüş ha bir kedi ha bir köpek. Benim gözümde bir farkı yoktur. ALLAH'ın verdiği canı yanlız ALLAH alır.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@magnetroN
Ne oldu yazdıklarım zoruna mı gitti? GErçekleri görmek lazım, yüzüne vurulunca insanlara kulaklarını kapayamazsın. Yazdıklarımı tekrar tekrar oku da sızlasın eğer vicdanın varsa. Gözüne uyku girmez umarım, o manyak dediğin iyi kalpli kadın rüyalarına girsin sana huzur vermesin.

@Rip
Hocam bunlar katliam destekçisi, içten içe sevinen ancak toplum aşşağılıyor diye dile getiremeyen insanlar.

@hamlet2006
Abi misal o kadın beslemese sadece, herkes beslese o canlıları, her yerde yemek bulabilecek olsalar oraya toplanır mı o canlılar? Kimse elini taşın altına koymuyor ki. çöpten ne bulabilecek o canlılar Allah aşkına? Şu yaz gününde çöplerin 2 metre yakınından geçilmiyor kokudan, millet o canlıların oradan yemek bulup, bulabilirse yemesini bekliyor. Yazık günah.

Çocukluğumda bir laf vardı. Bir kediyi öldüren 7 defa kabeyi yıkmış gibidir diye. Toplum olarak keşke hurafelerimizden arınmasaydık diyorum bazen. Din keşke bir kitabın bize verdiği öğretiler değil de, toplumun vicdanıyla oluşturduğu bir şey olsaydı.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Rip
Hocam benim şuan 3 kedim var 7 ve 6 yaşlarındalar. Doğduklarından beri ben bakıyorum. Evimde 5 kedi var ama, biri sakat diğeri de annesiz bir yavru. Yani sokağımda tartıştıklarımın bana dediği ilk şey "besleyeceksen evde besle" gibi saçma, mantıksız ve akılsızca bir cümle. Yahu besleyebilsem zaten beslerim kimseye soracak halim yok. O kadar canlıyı sığdırmak için ev değil köşk lazım ki zaten onların evleri burası. Kimse bir yere gitmeyecek diyorum. Bunu anlamıyorlar. Hala nato kafa... Hepsi ağız birliği yapmış gibi "evde besle" diyiciler :D Dünyanın en komik şakaları kendileri.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN hayır bir de yaşadığımız yerde çöpler kapaklı ve kediler haliyle giremiyor. Annem mama-su indiriyor, komşuların bir kısmı tepki gösteriyor. Bu nasıl bir ruh hali, bunu cidden anlayamıyorum.
Köpeğimi bir kere bahçeye salamadım, korkuyorlarmış. Tamam dedim normal, parka gittim, onlar da korkuyorlarmış. Yürüyorum, yürüyorum, hayvanın enerjisi bitmiyor. Bu köpeği çöpte bulmuşlar, sahiplendim. Tazı kırması. Koşması lazım hayvanın, kosamiyor. Arabaya atlayıp koşması için şehir dışına mı çıkmamız gerekiyor? Cidden kafayı yememek elde değil.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Zaten sorun o mahallede tek o kadıncağızın beslemesi.Besleyen kişi sayısı artınca bir çeşit ortak bilinç oluşacak;karşılaşılan her türlü soruna ortak çözüm üretme,aynı tepkiyi verme alışkanlığı oluşacaktı.

@Rip
Ben evimde kedi beslemiyorum ama elimden geldiğince sokaktaki kedilere yardımcı olmaya çalışıyorum. Bazen yan komşumuz olan kadın evinin önünde uzanan kedilere bağırarak kovuyor onları. Kedi sadece orada uzanmış yatıyor hiçbir şey yaptığı yok.
Bir arkadaşımın evinde kedisi var ve amcası demiş ki, siz hayvanları eve kapatıyorsunuz doğal ortamlarından ayırıyorsunuz. Ulan hangi doğal ortam? Her taraf beton ve asfalt. Bu hayvan doğada ne yiyecek? Doğa mı kaldı? Sanki her taraf ormanlık da bu hayvan gidip avlanacak. Anca çöplere giriyorlar işte bir kemik parçası bulursa onu yalıyor. Zaten çöplerde de her türlü pislik var. Bebek bezleri, kırık camlar, jiletler vs.

Bak şuna da karşıyım, bazen de abartiyorlar. Şişli'de yaşıyordum. Herkes kafasına göre mama çıkartıyor. Sokakta var 3 kedi, 20 kilo mama var kaldırımda. Örgütlenememek bu milletin temel problemi. Bir halledebilsek, kaynakları daha verimli ve amaca uygun kullanacağız ama.

@Rip
Aynen öyle. İnsanlar iyi niyetinden yapıyor tabi ama o mamalar sokakta kala kala bayatlayacak ya da yolu kirletecek. Halbuki insanlar birbirini bilse belki arka sokaktaki ya da başka mahalledeki kedilere gidecek o mamalar.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006 ve Rip
Kediler kadar akilli, kurnaz, avci hayvan yok sokaklarda. Avlayamadiklari kus fare bocek, takip etmedikleri cop konteyneri yok. Onlar zaten biz insanlara muhtac olmadan gayet rahat yasayabilen, insanlarla hic isi olmayan canlilar. Kedilere mama koyarak onlari tembellestirdiginiz umarim birgun farkına varirsiniz. Su koymak disinda kedilere yapilan her turlu besin destegi bu canlilarin dogasina negatif bir mudahaledir.
Burada insanoglu olarak dogami bıraktık heryer beton vs demeyin, onlar bu duruma adapte olmus durumdalar, ekmeklerinide tastan bile çıkaracak kadar zeki hayvanlar.

Istanbul/Kadikoyu bilen bilir, kediler icin cennet sayilir ama fareler cirit atiyor sizce neden? Cunku kedilerin karni tok sirti pek, niye yorulsun ki. Nede olsa gunun her saati heryerde besin mevcut.

Mugla/Bodrumdaki kediler birakin fareleri ve copleri, hamamboceklerini bile yasatmiyorlar.

Ben sokak kedilerine su vermek disinda yapılan her mudahaleyi yanlis buluyorum.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Yav madem hayvanları bu kadar çok seviyorsunuz madem onları beslemeye çok meraklısınız. Peki o zaman soruyorum. Neden sadece kedi ve köpek? Fare hayvan değil mi yada hamam böceği, ya kara sinek . kedinin köpeğin bu üzerine düşüp besleyen arkadaşlara sesleniyorum. Yazık değil mi o zavallı minik şirin farelere, yazık değil mi hamam böceklerine , karıncalara örümceklere kertenkeleleri. Arada bir onları da besleyin önemseyin lütfen

@uussff
Kediler hakkında ne kadar az şey bildiğiniz belli. Yani besleme yapılmayan bir yerde kaç tane kedi mevcuttur bunun da farkındasınızdır umarım (en fazla 2 tane olur). Kaç tane yavru kedinin öldüğünün farkında mısınız? Hayır. Hiç besleme yapmadınız. Besleme yapmamak için doğasına aykırı diyerek kendinizi avutuyorsunuz başka bir şey yok ortada. Bu canlılar sürekli ölüyor, sürekli hastalanıyor. Bunun bile farkında değilsiniz. Oturduğunuz yerden "onlar rızkını buluyor" diyerek kendinizi avutuyorsunuz o kadar. Bu canlılarla içli dışlı olan birisi kadar bilginiz yokken varmış gibi konuşuyorsunuz. Hata yapıyorsunuz, yanlış düşünüyorsunuz.

@notforheaven
İnsanlar mama koyduğunda onu karınca da yer, diğer böcekler de yer. Mama yiyen kedinin dışkısı da aynı şekilde diğer canlılara besin olur. Ekmek kırıntılarınızı açık alanlara bırakırsanız benim yaptığım gibi kuşlara da besin olur. Kışları da ağaç dallarına, yahut yüksek yerlere köftelik bulgur ıslatıp ya da ekmek parçaları koyarsanız ihtiyacı olan tüm canlılar bulup yiyeceklerdir. Sizin doğaya bırakacağınız hiçbir lokma ziyan olmayacaktır. Doğadaki canlılar yiyeceğin kıymetini çok daha iyi biliyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Bu hayvanlarin kendini besleyebiliyor olmasi zaten genlerinde var. Siz bu hayvanlari beslemeseniz olecegini mi ve nesillerinin tukenecegini mi zannediyorsunuz?

Ayni sey insanlar icinde gecerli sizce bir insana balik vermek mi o insani gelistirir, yoksa balik tutmasina imkan vermek mi?

Dogal seleksyon denen en güçlünün hayatta kalmasi diye birsey var(survival of the fittest) ve siz farkinda olmadan doganin dongusune mudahalede bulunuyorsunuz.

Ayrica kedi mamasi ile besliyor iseniz zaten kedilere yarardan cok zarar verdiginizin farkinda olmalisiniz çünkü iclerinde cok fazla kimyasal var ve gercek besin maddesi bile degiller.

Ornegin Prof veteriner hekim olan kayin validem kedisini sadece balik gibi gercek besin maddeleri ile besliyor zararli olduğu icin kesinlikle mama vermiyor.
Ayrica uzun vadede mama ile beslenen kedilerde kanser bobrek yetmezligi gibi kronik hastaliklar meydana geliyor.

Bunun disinda siz sadece kedinin dogasini ve sagligini bozmakla kalmayip birde mama alarak kapitalizme destek vermis oluyorsunuz. Umarim birgun bunlarin farkına varirsiniz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uussff
Bir canlı en azından kış ayı içerisinde sürekli yiyecek bulmak ve yemek zorundadır. Vücudunu sıcak tutmak için. Yoksa hastalanıp ölür.
Doğal seleksiyon dediğiniz olayın olması için orada insanın bulunmaması lazım. İnsanın bulunduğu yerlerde bu canlılar evcilleşmiştir. Ayrıca hasta olan canlılara da bakmamak lazım doğal seleksiyona karşı gelmemek için mantığınıza göre (buna insan da dahildir).
Kedi maması ile besliyorum çünkü tek işim kedilere bakmak değil. İş olarak maddi bir gelir alabilsem buradan ev yemeği yapardım onlara. Hazır gıdaları bile dağıtırken günümden en az 1 saatim gidiyorken. Dediğiniz gibi zararı da yoktur canlılara. Siz beslemezseniz 15-20 sene yaşayabilen canlının kaç yıl yaşayacağını zannediyorsunuz? 5 mi 6 sene mi? O da sokakta 1 kedi o kadar yaşayabilir.
Bu canlıların nereden yiyecek bulabildiğinizi düşündüğünüzü bilmiyorum. Her yerde avlanacak imkanı yok bu canlıların, hele ki ağaçların tahrip edildiği, yapılaşmanın arttığı şu şehirlerde.
Hadi kediye bahaneniz var çöpe giriyor diyorsunuz, avlanıyor diyorsunuz ki avlanamıyorlar emin olun. Köpekler ne yapıyor? Yemeksepetinden mi söylüyor? Hepsi aç emin olun. Karınlarına bile baksanız midelerinin boş olduğunu görürsünüz.
Ben arada bir sürekli besleme yapmadığım alanlara gidiyorum. Oradaki canlılara bir lokma yemek verdiğimde 5'er 10'ar ağzına tıkmaya çalışıyor açlıktan. Midesi yapışmış resmen.
Kapitalizme destek olunmayan bir mal var mıdır aldığınız? Yoksa sadece mama alınca mı kapitalizme destek olunuyordu da ben bilmiyorum :D Eğer köyde kendi malınızı kendiniz üretip yemiyorsanız siz de kapitalizme destek oluyorsunuz.

Bu arada canlılar sokakta aç iken, ben evde yemek yiyemem öyle rahatlıkla. Kendimi de doğal seleksiyon diye avutamam. Vicdanım el vermez. Sizin sandığınız gibi değil o canlıların yaşamı. Ufak bir hastalığa bakıyor ölmeleri. 10 liralık damlayı küçükken gözüne damlatmazsan çoğunun gözleri kör oluyor. 10 lira onlarca can kurtuluyor.

İyi geceler.

Doğal seleksiyona ve kapitalizme inat:Merhamet,merhamet ve yaşasın hayvanlar.

Sokağa yeni 4 aylık kedi atmışlar. Oldu mu size sokak kedisi. Güzel bir söz var sokaklar çocuk ve hayvan doğurmaz diye. Sokak çocuğu, sokak kedisi ve sokak köpeği her yer. İnsanın bencilliğinin vardığı en sıkıntılı nokta. Sokağımızda bir azime hanım var. Her akşam kedilere ciğer alır gelir. Kediler onun geleceği saati bilir. Yolun başında beklerler. Ellerindeki torbaların yanında mama verdiği yere kadar kuyruklar dik eşlik ederler. Kedi kuyruğunu dikti mı mutluyum demektir bu. 12 kadar sokak kedimizi besler. Kanserli bir tanesi ve kedilerden ona süt açar. Okşar sever. Kediler verdiği mamadan ziyade onun okşaması için sürtünürler uzanıp göbeklerini açarlar. Bir kedi size okşayasınız diye göbeğini açıyorsa size sonsuz güveniyorum demektedir. Neyse diğer sokaktaki kediler için toplanmaya başlayınca azime hanım hemen 3-4 tanesi mama yemeye başlar. Bilir ki mama yerlerken azime hanım gitmez. Sırf gitmesin diye yaptıklarını anlarsınız. Bu güzel Yaradan in tüylü mahlukları evet birazcık şu, evet bir lokma yemek isterler ama yediklerini görseniz bu kadar az mı der şaşırırsınız. Belki çöpten belki başka başka yerlerden karınlarını doyuruyorlardır ama istedikleri şey bir damla bir lokma ve çokça sevgi. İnsanın da tüm yaratılan hayvan olsun bitki olsun ihtiyacı sevgi. Sevgi bu dünyanın kurtuluşu aslında. Sevgisizlik ise dünyanın sonu. Bir kedi size başını sürerek veya elinizi yalayarak teşekkür ettiğinde içiniz burulur. Hepsini toplayıp evinize almak istersiniz. Azime hanım düzenli sayısal loto oynuyor. Bir ikramiye çıkarsa 10 dönüm bir tarla alıp sokaktaki canları toplayıp orada bakacak. Yaşı 78, 10 ağustosta 79 olacak. Bastonu yok. Yakın gözlüğü bile yok. Dimdik. 10 dönümü olsa yapacağı belli. Sevgi. Bu kadar basit.

Geri