@uussff
Bir canlı en azından kış ayı içerisinde sürekli yiyecek bulmak ve yemek zorundadır. Vücudunu sıcak tutmak için. Yoksa hastalanıp ölür.
Doğal seleksiyon dediğiniz olayın olması için orada insanın bulunmaması lazım. İnsanın bulunduğu yerlerde bu canlılar evcilleşmiştir. Ayrıca hasta olan canlılara da bakmamak lazım doğal seleksiyona karşı gelmemek için mantığınıza göre (buna insan da dahildir).
Kedi maması ile besliyorum çünkü tek işim kedilere bakmak değil. İş olarak maddi bir gelir alabilsem buradan ev yemeği yapardım onlara. Hazır gıdaları bile dağıtırken günümden en az 1 saatim gidiyorken. Dediğiniz gibi zararı da yoktur canlılara. Siz beslemezseniz 15-20 sene yaşayabilen canlının kaç yıl yaşayacağını zannediyorsunuz? 5 mi 6 sene mi? O da sokakta 1 kedi o kadar yaşayabilir.
Bu canlıların nereden yiyecek bulabildiğinizi düşündüğünüzü bilmiyorum. Her yerde avlanacak imkanı yok bu canlıların, hele ki ağaçların tahrip edildiği, yapılaşmanın arttığı şu şehirlerde.
Hadi kediye bahaneniz var çöpe giriyor diyorsunuz, avlanıyor diyorsunuz ki avlanamıyorlar emin olun. Köpekler ne yapıyor? Yemeksepetinden mi söylüyor? Hepsi aç emin olun. Karınlarına bile baksanız midelerinin boş olduğunu görürsünüz.
Ben arada bir sürekli besleme yapmadığım alanlara gidiyorum. Oradaki canlılara bir lokma yemek verdiğimde 5'er 10'ar ağzına tıkmaya çalışıyor açlıktan. Midesi yapışmış resmen.
Kapitalizme destek olunmayan bir mal var mıdır aldığınız? Yoksa sadece mama alınca mı kapitalizme destek olunuyordu da ben bilmiyorum
Eğer köyde kendi malınızı kendiniz üretip yemiyorsanız siz de kapitalizme destek oluyorsunuz.
Bu arada canlılar sokakta aç iken, ben evde yemek yiyemem öyle rahatlıkla. Kendimi de doğal seleksiyon diye avutamam. Vicdanım el vermez. Sizin sandığınız gibi değil o canlıların yaşamı. Ufak bir hastalığa bakıyor ölmeleri. 10 liralık damlayı küçükken gözüne damlatmazsan çoğunun gözleri kör oluyor. 10 lira onlarca can kurtuluyor.
İyi geceler.