Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Benimde bir kedim vardı ismi Pekmez, bende çok sevdim kedileri evimize bir tane kedi aldım petshoptan ama bakmak amaçlı bedavaya verdi petshop.Ailem Kediye bir süre sonra izin vermeyince amcamlara vermek zorunda kaldım ve ordanda kaçmış şimdi nerede olduğunu bilmiyoruz :(
http://img171.imageshack.us/img171/8985/251020101291360x480.jpg

Scudo
Musti isimli arkadaşımız (3 yaş)
http://img841.imageshack.us/img841/8494/16012011166.jpg

Dede ankara aslanı (10 yaş)
http://img191.imageshack.us/img191/2535/25122010101.jpg

Paris (5 aylık)
http://img121.imageshack.us/img121/1678/dsci0255p.jpg

evimizin sevimli kahramanları(musti kuzenimin-paris ve dede evimizin ortakları :) )

Benimde bir kedim vardı ismi Pekmez, bende çok sevdim kedileri evimize bir tane kedi aldım petshoptan ama bakmak amaçlı bedavaya verdi petshop.Ailem Kediye bir süre sonra izin vermeyince amcamlara vermek zorunda kaldım ve ordanda kaçmış şimdi nerede olduğunu bilmiyoruz

Öncelikle geçmiş olsun pekmeze üzüldüm gözleri pekmez pekmez gibiymiş :(

mustinin keyfi yerinde gözüküyor resimlerde :)
Dede de abilik yapar artık parise, parisi dışardanmı aldınız hocam :)

• Beğen
Tepkiler: murat uludağ
@murat uludağ

:) en güzelini yapmışsınız, hayatı kurtuldu yavrucağın, maşallah iyi bakılıyor heralde tüyleri parlak :)
Genelde ev kedileri evde 2. kediyi istemez, dede sorun çıkartmadımı :)

• Beğen
Tepkiler: sadana
ahahahhaha çok tatlılar : ) evin içinde beslemem ama bahçede besliyorum sürekli , durum bir ara vahimleşmişti ... o muhitte ne kadar kedi varsa yemek saatinde bizim bahçeye geliyorlardı : ) sonra hepsini postaladım 2-3 tanesine bakıyorum simdi ... diğerlerine de baskaları baksın : )

@Deniz Gökhan Tezcan

bende köpek severim daha önce kedide bakmıştım ama ilk fırsatta çekip gidiyorlar:D birgün sokakta hasta bir kedi bulmuştum yavruydu,veterinere götürdüm sağolsun iğne,ilaç filan tabi uyuştuğu için kedi 1 saat uyudu ,ama ayıldığı anı unutamıyorum aynı sarhoş gibiydi:D bir sağa çarpıyor,bir sola çarpıyordu,babam gaza geldi kediyi bir hafta ciğerle besledik :D sonra kaçtı SON

şimdide kendi evimdeyim ama öğrenciyiz kendime bakamıyorum :D kedi alsam ona nasıl bakıcam....

@Taner Rona

Evet öğrenci evinde bakmak mantıklı değil. Kediler özgürlükçüdür, köpek gibi bir insana bağlanmazlar. Daha çok bulunduğu ortamı, evi sahiplenirler. Baktığınız kedi dişiyse ve kısır değilse kaçması çok normal, özellikle sokağa alışmış bir kedi. Ve son olarak bir dipnot; kediyi ciğerle beslemek kedi açısından pek sağlıklı değil ;)

Öğrencilik hayatı kolay değil nede olsa insan karnını zor doyuruyor:) . Tam anlamıyla hayvan bakmak hem biraz maddiyat gerektiriyor aynı zamanda da sorumluluk. Köpekler daha sadık anlayışlı hayvanlar tabikide ama evde büyümüş iyi bakılmış kısır bir kediye açın kapıyı sokak kapısından dışarı adamını atmaz kolay kolay :). Bir hayvana bakılıcaksa kedi köpek farketmez en iyi şekilde bakılmalı diye düşünüyorum, oda bir can sonuçta Allah' ın bir emaneti :) .

@sadana

Resimlerinizi bekliyoruz o zaman, genelde yaşlı yalnız kişiler o şekilde yaşıyor kedilerle iç içe :).
Ayrıca teşekkür ederim, selamlar

İnsan, bir hayvanı kısırlaştırarak onun doğasına müdahale etme hakkını kendinde nasıl bulur anlamam !!!

@Kutay Özdemir

İnsanlar özellikle kedileri taa firavun zamanında doğasından koparmış. Yani kediyi sokağa salmak onu doğasına salmak anlamını taşımamaktadır. Çünkü çöpler hiçbir canlının doğal ortamı olamaz. Demek istediğim biz zaten binlerce yıl önce onları doğasından koparmışız. Şimdi evde bakılan bir kedi mi daha sağlıklı yaşar sokaktaki mi diye sorarsak kendimize, tabi ki evdeki daha sağlıklı yaşayacaktır. Ama evde yaşamasının da diğer kedilerle temasını kesecektir ki bu evdeki kedi için çiftleşme anlamında bir eksidir. Evde beslediğin kediyi de kısırlaştırarak bu işkenceden kurtarmış oluruz. Yani bir nevi onun doğasıyla direkman oynamak değil onu sokaktaki kötü hayattan kurtarırken işkence çekmemesi için yapılan bir şeydir.

Dipnot: Dişi kedilerin en az bir kere anne olması sağlıkları açısından çok önemlidir. Bu yüzden hemen kısırlaştırmamak daha mantıklıdır.

Bu kedileri hiç sevmiyom, ama yavruları çok tatlı oluyor :)

İnsanlar özellikle kedileri taa firavun zamanında doğasından koparmış.Yani kediyi sokağa salmak onu doğasına salmak anlamını taşımamaktadır.

Bu yargıya kedilerin firavun zamanında doğadan koparılmasından mı ulaştınız...
Firavunun yaptığını yapmamak senin tercihine bağlı...

Çöpler hiçbir canlının doğal ortamı olamaz demişsin...
İstersen bırak doğal ortamlarını kendileri seçsinler.
Çünkü emin ol bu şekilde daha mutlu olurlar..

'''Demek istediğim biz zaten binlerce yıl önce onları doğasından koparmışız. Şimdi evde bakılan bir kedi mi daha sağlıklı yaşar sokaktaki mi diye sorarsak kendimize, tabi ki evdeki daha sağlıklı yaşayacaktır.''

Binlerce yıl önce yapılan bir cahilliği normal birşey olarak görüp günümüzde de devam ettirmek pek akıl karı olmasa gerek...

''Ama evde yaşamasının da diğer kedilerle temasını kesecektir ki bu evdeki kedi için çiftleşme anlamında bir eksidir.''

İşte burada doğru bir noktaya değinmişsin.Aferin...

''Evde beslediğin kediyi de kısırlaştırarak bu işkenceden kurtarmış oluruz. Yani bir nevi onun doğasıyla direkman oynamak değil onu sokaktaki kötü hayattan kurtarırken işkence çekmemesi için yapılan bir şeydir.''

Evde beslediğin kediyi işkenceden kurtarmak istersen evde beslemezsin olur biter.
Böylesine ironik düşüncelerden vazgeç !
Bu kısırlaştırma denen faşizmce işlem onun doğasıyla direkman oynamaktır !!!
İnsanlar hayvanlar bitkiler dağlar taşlar hepsi doğaya aittir !!!
Doğaya ait olan bir kedi de evde beslediğinizde sizin olmaz...
Ben evde çok kedi besledim fakat küçüklükten sokağa alıştırdım başının çaresine bakabileceğine inandığımda hepsini dışarı bıraktım.
Şuan hepsi kapımın önüne gelir yemeğini yer suyunu içer ve normal yaşama devam...
Hep birlikte kendi cinsleri ile..Ne çiftleşme sorunu var, Ne de mutsuzluk...
İşte kedi beslemek böyle birşey. Doğasından koparmadan esir gibi değil özgürce...
Sizde düşünüp kararınızı verin...

Bence bir sorun yok, evde yaşıyan kısır bir kedi sokakta yaşıyan kısır olmayan kediye göre çok daha uzun yaşama hakkı kazanıyor. Zaten sokaktan alınsın yada alınmasın kedinin sağlık karnesinde kedinin artık kime ait olduğu yazılıyor. Ev kedileri zaten sokakta gezeyim diye bakmıyor emin olabilirsiniz. Şu açıdan bakmak lazım kısırlık hakkını kaybediyor ama kesinlikle kazandığı şeyler daha fazla, bunlar;
Kesinlikle çok daha uzun ve sağlıklı bir yaşam.
Huzurlu sevgi dolu bir ortam.
Aç susuz kalma, soğukta kalma gibi sorunların olmaması. vs. vs.
Tabi kediye bunu sorma gibi lüksümüz yok. Ben kedimi sokaktan yaralı 3 aylık yavruyken aldım bütün sağlık belgeleri aşıları vs. full ve kısır, emin olun sokakta hatta doğada yaşıyan bir çok kedi bunu reddedmez. Resmen hayvanın hayatı garanti altına alınıyor. Tabi bir canlıya iyi bakmanın evin kapılarını açmanın, sevgi göstermenin sevabıda var...

"@Kutay Özdemir" Kendi düşüncelerinizide saygı dağarcığı içinde belirtirseniz daha iyi olucağını düşünüyorum. Özelliklede;
"İşte burada doğru bir noktaya değinmişsin.Aferin..."
Saygılar sevgiler.

Anlamak istemiyorsunuz !!!!!!!
Evde kalan kedinin daha çok yaşama hakkı kazandığı nerden çıktı?
Bunu ne mantıkla söylüyor olabilirsin?
Sağlık karnesinde kime ait olduğu yazıyor demişsin...
Atgözlüklerini çıkar bence ve biraz daha realist düşün.
Ev kedileri sokakta gezeyim diye bakmıyorlarmış!
Sen nasıl bundan emin olabiliyorsun?
Kediler özellikle özgürlüklerine düşkündür bu arada..
''Şu açıdan bakmak lazım kısırlık hakkını kaybediyor ama kesinlikle kazandığı şeyler daha fazla, bunlar;
Kesinlikle çok daha uzun ve sağlıklı bir yaşam.
Huzurlu sevgi dolu bir ortam.''
Bu cümleler ile evde beslenen kedinin daha uzun yaşam süreceğini ve daha mutlu olacağını belirtiyorsun.
İnsanoğlu bir hayvanı belki hastalıklardan koruyabilir fakat mutlu etme konusunda aynı şeyleri düşünmüyorum ! Evde geçen ot gibi bir ömrü düşün. Evdeki kedi ile anca kendini mutlu etmiş olursun!
''Aç susuz kalma, soğukta kalma gibi sorunların olmaması. vs. vs.''
Aslına bakarsan bu sorunları dışarıdaki kediler içinde çözebilir insan oğlu yeterki istesin.
Soğuk hava için kutulardan orta boylu barınak yaparsın içine koyarsın kalın süngerini bilmemneyini mamayı suyu koy bak nasıl alışırlar oraya.Hep birlikte ve mutlu bir şekilde.
''Ben kedimi sokaktan yaralı 3 aylık yavruyken aldım bütün sağlık belgeleri aşıları vs. full ve kısır, emin olun sokakta hatta doğada yaşıyan bir çok kedi bunu reddedmez.''
Kedilere sordun galiba??
Arkadaş yemişim sağlık belgesini.
Sen yeterki sokaktaki yaralı hayvanı iyileştir kendi imkanlarınla o zaman hayvansever olursun.
Esir etmeden doğasıyla oynamadan !!!
Birileri birşey konusunda yanlış düşünüp yanlış yapıyorsa ve sen açıkladıkça bunu kabul etmiyor yine kendi bildiğini okuyorsa ne kadar dayanabilir ve saygı çerçevesinde kalabilirsin?
Sürçi lisan ettiysek affola ama arkadaşlar yalnızca atışmak için birşeyler yazmayın !
Düşündüklerinizi bir daha düşünün eğer doğru geliyorsa söyleyin.
Eh saygılar!

Sizin yönteminizle size cevap vericem...

Bu yargıya kedilerin firavun zamanında doğadan koparılmasından mı ulaştınız...
Firavunun yaptığını yapmamak senin tercihine bağlı...

Firavun kedileri doğasından kopardığında doğal ortamları çöller ve ağaçlık alanlardı. Egzoz dumanlı, ziftli ve çöplü sokaklar değil...

İstersen bırak doğal ortamlarını kendileri seçsinler.
Çünkü emin ol bu şekilde daha mutlu olurlar..

Kediler doğal ortamlarında kuş ve böcek avlayarak beslenirlerdi. Bu yüzden profesyonel kedi mamalarının içeriğinde bunları karşılayacak besin ögeleri mevcut. Çöplerde olacağını pek sanmıyorum.

Binlerce yıl önce yapılan bir cahilliği normal birşey olarak görüp günümüzde de devam ettirmek pek akıl karı olmasa gerek...

Bunu zaten cevaplamıştım, binlerce yıl önce gerçek doğalarından koparıldılar. Ben onları doğal ortamlarından koparmıyorum, daha sağlıklı ve uzun yaşaması için bir ortam oluşturuyorum. Örneğin; 2-3 sayfa önce abimin kedisini paylaştım, cinsi exotic shorthair. Tamamiyle insanların ürettiği iran kırması bir kedi. Bu kedi sokakta yaşayabilecek bir kedi değil, şimdi ben onu doğal ortamı diye sokağa salsam, eminim ömründen 2-3 sene çalıcam bu da insana göre 15-25 sene demek.

İşte burada doğru bir noktaya değinmişsin.Aferin...

Buna birşey demicem yazımın devamını okumamışsın.

Yani demek istediğim şu ki ben onları doğal ortamlarından koparmıyorum bu zaten yapılmış. Çöpte bizim artıklarımızla beslenen bir kedi doğal ortamında değildir. En küçük örnek; kediler için karbonhidrat oldukça zararlıdır, gözlerini kör etmeye kadar gidebilir. Ama bizim çöpe attığımız besinlerde karbonhidrat miktarı oldukça yüksek. Bir başka örnek ciğer, ciğerde zararlı bir besin kedi için ama halkımız arasında nedense en sevdiği besin olarak bilinir.

Bir canlı vücudu neye ihtiyaç duyarsa onu yer. İnsanlarda hamilelikteki aşerme de burdan geliyor. Ama kedilerde vücudunun ihtiyacına göre değil sadece yaşamını idam ettirebilme amacıyla beslenme var. Bu da onların zaten doğal ortamlarının sokaklar olmadığını gösterir.

Yine de herkes bildiği gibi bakmakta özgürdür. Hiç bakmamaktan iyidir.

@Kutay Özdemir

Kedilerin neyi sevip neyi sevmediğini biz söylemiyoruz. Bunları inceleyen bilim insanları var onlar söylüyorlar. "Kedi Sahibinin El Kitabı" bu konuda bilgilendirici bir kitap.

Belgeseller boşuna yok sonuçta.

Bir de son olarak düşüncelerinin doğruluğu konusunda sizi değiştirecek değilim ama düşüncelerine zıt birşeyler söylüyoruz diye bu kadar asabi olman gerekmez. "Vatandaş çok dikkatli maşallah" başlığı nedir ya. Çok alaycı bir cümle.

Lütfen biraz daha sakin ve anlayışlı...

Geri