Sizin yönteminizle size cevap vericem...
Bu yargıya kedilerin firavun zamanında doğadan koparılmasından mı ulaştınız...
Firavunun yaptığını yapmamak senin tercihine bağlı...
Firavun kedileri doğasından kopardığında doğal ortamları çöller ve ağaçlık alanlardı. Egzoz dumanlı, ziftli ve çöplü sokaklar değil...
İstersen bırak doğal ortamlarını kendileri seçsinler.
Çünkü emin ol bu şekilde daha mutlu olurlar..
Kediler doğal ortamlarında kuş ve böcek avlayarak beslenirlerdi. Bu yüzden profesyonel kedi mamalarının içeriğinde bunları karşılayacak besin ögeleri mevcut. Çöplerde olacağını pek sanmıyorum.
Binlerce yıl önce yapılan bir cahilliği normal birşey olarak görüp günümüzde de devam ettirmek pek akıl karı olmasa gerek...
Bunu zaten cevaplamıştım, binlerce yıl önce gerçek doğalarından koparıldılar. Ben onları doğal ortamlarından koparmıyorum, daha sağlıklı ve uzun yaşaması için bir ortam oluşturuyorum. Örneğin; 2-3 sayfa önce abimin kedisini paylaştım, cinsi exotic shorthair. Tamamiyle insanların ürettiği iran kırması bir kedi. Bu kedi sokakta yaşayabilecek bir kedi değil, şimdi ben onu doğal ortamı diye sokağa salsam, eminim ömründen 2-3 sene çalıcam bu da insana göre 15-25 sene demek.
İşte burada doğru bir noktaya değinmişsin.Aferin...
Buna birşey demicem yazımın devamını okumamışsın.
Yani demek istediğim şu ki ben onları doğal ortamlarından koparmıyorum bu zaten yapılmış. Çöpte bizim artıklarımızla beslenen bir kedi doğal ortamında değildir. En küçük örnek; kediler için karbonhidrat oldukça zararlıdır, gözlerini kör etmeye kadar gidebilir. Ama bizim çöpe attığımız besinlerde karbonhidrat miktarı oldukça yüksek. Bir başka örnek ciğer, ciğerde zararlı bir besin kedi için ama halkımız arasında nedense en sevdiği besin olarak bilinir.
Bir canlı vücudu neye ihtiyaç duyarsa onu yer. İnsanlarda hamilelikteki aşerme de burdan geliyor. Ama kedilerde vücudunun ihtiyacına göre değil sadece yaşamını idam ettirebilme amacıyla beslenme var. Bu da onların zaten doğal ortamlarının sokaklar olmadığını gösterir.
Yine de herkes bildiği gibi bakmakta özgürdür. Hiç bakmamaktan iyidir.