Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

@muhyt
Teşekkür ederim.
4 parçadan oluşan boru tipindeki süngerlerden diyeyim. Tek parça değil. İki süngerin temas yerinde de zil/aynayı monte ettim [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: muhyt
Scudo
@Scherwin gidonun ayarını nasıl yapıyorsunuz yani çok yatay mı olmalı yoksa daha eğik mi?

@muhyt ben hep yere paralel kullaniyorum en rahat oyle ediyorum :)

@muhyt

Bu muhtemelen büyük oranda sürüş şekli tercihiniz ile ilişkili: kadro tasarımı, kadro boyu/kendi boyunuza bağlı olsa gerek. Ben yatık seyirden çok daha dik bir oturum şekli tercih ediyorum. Carraro Sportive adından da anlaşılacağı üzere performans odaklı bir kadro tasarımı var. Yatık bir sürüş şekli var. Kadro boyu da numarasına göre oldukça büyük, geniş kesim. Örnek: bu kadronun 51cm'lik olanı benim gibi boyu 185cm olan biri için 1:1 uygun. Başka bir çok kadroda 54cm falan uygun mesela. Kelebek gidonda daha dik bir oturma şekline sahip olmak için (bel kaslarına, dirsek ve bileklere daha az yük binmesi için) gidonu olabildiğinde yere parlel (arka, tutamaç kısmı olabildiğince yukarıda) konuma getirmek gerekiyor. Ama fotoğrafların büyük bir çoğunluğunda kullanıcıların tam tersini yaptığını görüyorum (arka kısım aşağıda, eğik bir pozisyonda).

@Scherwin @spe07 teşekkür ederim açıklamalarınız için. Dediğiniz gibi biraz sürüşe göre ayarlamak, rahat edeceğimiz pozisyona göre ayarlamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@Scherwin katiliyorum size aslinda onsekilde yapanlarin kelebek gidon kullanmasinin bir anlami kalmiyor ben boyle dusuyorum benim bisikletimde dediginiz gibi kadro yol acisi gibi oldugu icin bende paralel kullaniyorum
https://i.hizliresim.com/v5p1z6.jpg

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Arkadaşlar merhaba, aşağıdaki linkteki ürünü crossway300'üme almıştım.

(link) ve (link)

açıları çok iyi, fakat 540 mm olduğu omuz genişliğime uymadığından santori siparişi verdim, onu deneyeceğim.

Genç, dar omuzlu, ya da daha yol bisikleti tadında tur yapan arkadaşlara duyurulur genellikle geniş oluyor trekking barlar.

Satori kullanıyorum...Tavsiye ederim; açıları be omuz genişliği iyi...

Merhabalar,

ben de yeni geçiyorum kelebek gidona. Marka tercihim BBB/BHB-30 oldu, ürünün linki (link) budur, geçen hafta sorunsuz bir şekilde ve oldukça hızlı bir alışverişle elime ulaştı (detayları yurtdışı sitelerden alışveriş konu başlığında paylaşacağım, o zaman linklerim buraya da), şimdilik açılarından ve konforundan oldukça memnunum, ürünün fotoğrafları aşağıdadır. (Fiyatı 22 Euro gibi bir rakama denk geldi galiba) Montajını da kendim yaptım, burada okuduklarımdan sonra zorlanmadım da açıkçası. Oldukça fazla deneyim paylaşımı var çünkü forumda, sadece birazcık dikkat ve cesaret gerekiyor galiba, bozarım diye korkmadan yapabileceğine inanarak olaya başlamak temel fikir, gerisi ne kadar dikkatli okuduğunuz ve uyguladığınızla ilgili. Montaj konusunda özellikle sevgili @Scherwin 'in paylaşımları yol gösterici oldu bana, buradan da teşekkürler kendisine bir kez daha. Elciklerde de sünger olarak yine BBB 'nin kendi süngerlerini kullandım onun da linki (link) budur, kazasız belasız sürüşler herkese.

60544 dosyayı görüntüle

60545 dosyayı görüntüle

60546 dosyayı görüntüle

60547 dosyayı görüntüle

60548 dosyayı görüntüle

@ÖmerMurat benimde aynı ürün sepette duruyor malum kargo parası yüzünden yanına birkaç şey daha çıkmasını bekliyorum. :) süngerlerden memnun musun? Tamamını kapatabiliyor mu gidonun?

@Bahadır Aktaş süngerler şimdilik iyi, toz tutma meselesini zamanla anlayacağım ancak hemen dağılmayacağını ve sağlamlığını hissediyorsunuz elinize aldığınız an. Gidonun tamamını kaplamıyor maalesef, gidonun ön kısmında yani teker tarafında her iki taraftan da yaklaşık 15-16 cm, uçlarda da yani sele tarafında 4-5 cm bir boşluk kalıyor. Ön kısımdaki yani teker tarafındaki boşluklar ışık/ kilometre sayacı vs. gibi aksesuarlar, uç kısımdaki yani sele tarafındaki boşluklar ise vites/fren kolu veya elcik için bırakılan boşluklar sanırım. Şu an bisikletin yanında olmadığım için internetten bulduğum örnek bir fotoğrafı paylaşıyorum, bu örneğe çok yakın, elcik kısmı hariç neredeyse birebir aynı hatta :)

60857 dosyayı görüntüle

Ürün çoğu yerde stoğa girmiş muratoğlubisiklette xlc siyah var. Ben bisikleti değiştirdiğim için bir süre askıya aldım kelebek gidonu biraz keyfini çıkarayım yeni bisikletin :)

Sedona 310 un gidon ölçüsü 31.8 hiçbir yerde bulamadım bende aliexpres ten sipariş verdim bekliyorum.

Fuji Touring 2015 modeline kelebek gidon takılırmı, takan varmıdır, takılırsa ne olur ya da yok artık mı?
Ayrıca tutma açılarından dolayı Satori marka gidonu tavsiye ederim.

@Scherwin hocam aynayı nereden aldınız?

@Cem Tunç
İnternetten aldım. 40 küsür TL diye hatırlıyorum [emoji4]

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
bende almayı düşünüyorum fakat sarma konusunda çok bilgisizim , neyle sarılabilir ki ?

Geri