Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
Emrah bey kardeşim, uzun zamandır düşünüyordum, aynısından bende alayım bari. Çok güzel gözüküyor. deri bulamam gerçi ama olsun.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
Trekking bar kullanacak arkadaşlara bir tavsiye ; bisikletiniz üzerinde yoksa bile bu barı aldığınızda yanında bir adet de ayarlanabilir açılı gidon boğazı edinin şehir içi ve şehir dışı sürüşler için çok rahat oynamalar yapabilir olabilecek en rahat ve dik veya en atik,sportif konuma getirebilirsiniz. Bir de merak ettiğim sadece gidon sargısı yeterli oluyor mu acaba veya sargının altına başka bir sünger, kauçuk koyuyor musunuz? Ben ergonomik elciklerin gelişini beklediğimden dolayı henüz montajı tamamlayamadım. Sanırsam çok evham yapıyorum bu ergonomi ve konfor konusunda :)

Düz gidonlarını kelebek gidon yapmak isteyenler için barend gibi takılan kelebek gidon var.Ben turcu değilim kullanmayacağım.İsteyen olursa görüşelim.7075 Alüminyum ve çok hafif olduğunu da belirteyim.

@emrahozkan

Yalnız bu gidon sargılarının özellikleri var, aynı sargılar tenis raketlerinde de kullanılıyor. Mesela bazılarının ter emici özelliği var, bazılarının el kaydırmama özelliği var, bazılarının anti bakteriyel özelliği, bazıları pütürlü oluyor gibi. Kullanımınıza göre seçmek zevkinize kalmış :)

@goktugX

200km üzeri gökova turunda kullandım gidonu, günlük 8-10 saat bisiklet üzerinde kaldım, herhangi bir yüzeyle ilgili sorun çıkmadı, sünger gibi olan gidon sargıları hem çok çabuk eskiyor hem de toz tutuyor...

yokuşlarda ağırlık merkezini öne alabiliyorsunuz ön taraftan tutarak, ayrıca yokuş aşağı inişlerde rahatça gidonun üzerine yatabildim... düz gidona döneceğimi hiç sanmıyorum bundan sonra... drop bar da tabiki avantajlı ancak fren vites kolları uymadığı için geçiş çok pahalı...

bende kelebek almayı düşünüyorum ama benim gidon boğazım 31.8mm, daha önceki yazılarda gidon için 25.4mm olduğunu gördüm. illa boğazımı mı değiştirmem gerekiyor yoksa boğazı sağlam bi lastik gibi bi şeyle sıkıştırırsam sağlıklı olur mu?

aynı gidonu alacaksan gidon boğazını değiştirsen çok iyi olur ve ayarlanabilir alırsan kendine uygun açıyı daha iyi bulursun... lastik işi sakat olabilir.

ya da gidon boğazına uyumlu gidon alabilirsiniz. Amoeba HB-C322 Kelebek Gidonun açıları hatalı bu modeli almamaya dikkat edin. Canavar keşifte blog yazarı Enes`in inceleme yazısında okudum.

Evet ben de kelebek gidon almak istiyorum.
Yurtdışından ebay den de alabilirim. Marka model tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim

@kaanduro

bendekinin markası "modolo"

Arkadaşlar burada da bazı örnekler var. Merak ettiğim şey ise beyaz Trek hangi model acaba? Muhtemelen Türkiye'de satılan bir model değil ama bisikleti gerçekten canım çekti :)

(link)

Bu arada bu da benim gidon. Sabırsızlık ve acele ile gidon sargısını heba ettim ama en iyi çözüm bence sünger takmak. Sargı daha çok yol bisikleti için ideal gibi...

http://e1210.hizliresim.com/12/d/dvfvs.jpg

Arkadaşlar merhaba, Pedal Bisiket'teki bu kelebek gidonun bir ölçüsü, standardı falan var mıdır? Boğazların hepsine uyar mı? Arkadaşın aldığı Modolo ile ilgili, sitede hiçbir açıklama yok.

(link)

Uymaz.25.4 ölçülü bğaza uyuyor. Araya lastik sıkıştırmakla olmuyor, dönüyor gidon. Eğer 31.8 de kullanılacaksa 25.4 lük gidonu 31.8 e çeviren iki parçalı konkav aluminyum plaklar var .Onlardan koyup sıkıştırmak gerekiyor.
(link)

(link)

Bisikletgezgininde Zoom Kelebek Gidon (Santos kelebek gidon) 80 TL, 1. Kalite süngerleri 35 TL
Pedal bisiklette Amoeba Ayarlı gidon boğazı 44 TL (25,4 ölçüde)

Ben Scott Sportster 30 a bu şekilde değişiklik yaptım.

@ayhanakbuga

Ayhan, Scott 'larda orjinal boğazın içinde bir gömlek var, Önünde milimetrik ölçülerin olduğu çıkıntı. Orjinal boğazda bu çıkıntıyı içine alan yiv var. Amoeba boğaz böyle yivli değil. O çıkıntılı gmleği çıkarmış olmalısın. Yerine ne koydun ve ne kadar spacer kullandın?

Yazarsan sevinirim.

@olgun şenel

İyi akşamlar, hatta iyi geceler olsun... Fotoğraftaki gidonla çantayı birleştiren aparatı nereden bulabilirim?

bende aynı konuyu araştırıyorum bir cevap yazan çıkar belki......
yada kullanan vardır herhalde...

Ben az önce bu tarz gidondan sipariş ettim. Gidonun şöyle bir riski var doğru açılı olan hangisi çok bilinmiyor. Misal dün baktığım bir sitede gidonda frenlerin bağlandığı noktalar yani arkadaşın paylaştığı resimde birinci bölgede açı çok bozuktu almadım. Şimdi stil bisikletten sipariş ettim, fakat bu parçanın doğru olup olmadığını geldiğinde öğrenebilicem. Fakat araştırmam sonucu aldığım sonuçları paylaşmadan önce bu sipariş ettiğim gidonun resmi.

http://image5.sahibinden.com/photos/74/94/10/124749410sxz.jpg

Gidon uzun yollarda çok işlevsel ve rahat . Şöyle düşünün düz gidonlarda eliniz elciklerde sabit duruyor. Bir zaman sonra, heleki çok az bisiklet kullanıyorsanız bu sabit durma yüzünden elleriniz ağrımaya başlar. Çok uzun yolculuklarda bu daha fazladır. Fakat bu gidon görüldüğü gibi bir çok yerden tutma olanağı sağlıyor. Aldığım alümiyummudur bilemem ama çeliksede ağırlığın çok fazla olacağını sanmıyorum. Ayrıca bu gidonlarda daha fazla ekipman takabiliyorsunuz. Ön tarafında yani boğaza bağlanan yerde o içe dönük yere gidon çantası takıldığında hem estetik hemde daha fazla kullanışlı oluyor. Bu akşam gidon bandı da almayı planlıyorum. Gidon uymazsa Salcana City Sport 40'a isteyen bir arkadaşa satabilirim. Tahminen yarın elime geçer direk monte eder sizinle paylaşırım.

Geri