Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kelebek - Trekking gidon

kullanan arkadaşım var.. çok işlevsel bir gidon.. :)

Scudo
Bu konu ile ilgili çok şey yazıldı çizildi biraz araştırma ile bulabilirsiniz. Gidon uzun yol kullanımı için farklı tutuş pozisyonları sağlıyor ve oldukça rahat. Amoeba marka olan sanırım hatalı üretimdi. Aşağıdaki linkten incelemesini okuyabilirsiniz. Pedal bisiklette Modolo marka kelebek gidon var, ben onu kullanıyorum ve gayet memnunum. Tavsiye ederim.

@ayhanakbuga

Bu alıntı nasıl gözümden kaçtı bilmiyorum. Aradan aylaaaar geçmiş ama cevap şu ki bu çantalar Türkiye'de satılmadığı için o aparatı da bulamazsınız. Her marka kendi gidon çantasını ve gidon aparatını yapar. Bazı standartlar uyumluluk söz konusu olabilir ama sadece bu aparatı satan yer olduğunu sanmıyorum. Eğer Ortlieb ise bu konuda BisikletGezgini sitesini arayıp sormanızı öneririm.

Konu canlanmışken ben de bir şey sorayım, kelebek gidon alacağım bu ürün nasıldır sizce , bu konuda ki gidonlardan daha farklı : (link)

Merhaba pedaldaş abiler ablalar.

Geçenlerde dağ bisikletine kelebek takılmıştı onu gördüm. Bu kelebek ne işe yarar neden kullanılır biraz açıklar mısınız ?

Teşekkürler. :)

Kelebekten kastınız kelebek gidon ise tur amaçlı kullanılan bir gidon çeşididir. Genelde ayarlı boğaz ile kullanılır turlarda belin yorgunluguna göre farklı açılarda durarak sürüş sağlamaya yarar. Bileklerinizi korur.

http://s16.postimg.org/9b4oxuad1/DSC_2402.jpg

• Beğen
Tepkiler: Egemen GÖNÜLAL
Bu gidon da Amoeba Kelebek Gidon gibi hatalı açılarla üretilmiş görünüyor. Almadınız inşallah.

@Özgür KK

Bu arada ben de ciddi anlamda düşünmeye başladım kelebek gidonu. Lakin ben turcu değilim, en uzun gittiğim yol 30 km filandır şimdiye kadar. Şehir içi kullanım için fazla mıdır kelebek gidon?

@Tahir Keskin

kelebek gidonun avantajı uzun turlarda oluşan ağrılardan kaçınabilmek için çok daha fazla tutuş pozisyonu sağlaması ve bilekleri dinlendirebilmesi sanırım, böyle sıkıntılarınız yoksa çok da gerekli değildir diye düşünüyorum ben. bu arada ben de kelebek gidon düşünüyordum fakat görüntü olarak pek hoşuma gitmediği için başka alternatifler ararken pro'nun normal barendlere benzemeyen hem alttan hem üstten çıkıntılı yumuşak kaplamalı barendlerini buldum, bütün derdime derman oldular.:)

@Tahir Keskin

Hayır almadım, farklı bir kelebek gidon aldım, 1 aydır kullanıyorum, çok memnunum. En çok hoşuma giden özelliği, normal düz gidondan daha dar olduğundan sıkışık trafikte daha rahat.

@aliburak

Şu anda Velo'nun barendli elciklerini kullanıyorum. Gayet rahatlar fakat nedense bilek ağrılarım geçmiş değil. Kelebek gidon fayda eder mi bilemedim. Aslında deneyip görmek en güzeli.

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/829/dryq.jpg

@Özgür KK

Hangi modeli, nereden aldınız; toplamda kaça mal oldu, paylaşmanız mümkün mü?

@Tahir Keskin

Bir önceki sayfada ki fotoğrafta bulunan gidondan kullanıyorum. İkinci el-takas ile aldığımdan fiyat belirsiz.

Aliburak beyin bahsettiği pro barendler nasıldır. Bir fotoğraf paylaşırsa sevinirim.
Bu arada ben salcano istanbul kullanıyorum gidon problemi yaşıyorum. Kelebek gidonlara bakıyorum bana da bi garip geliyor.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En güzeli Dropbar gidon ama ona geçmek de çok masraflı. :)

Ben uzun bir süredir kelebek gidon kullanıyorum bana göre çok konforlu başka bir gidona geçmeyi hiç düşünmüyorum biraz alışmaya bağlı kanımca

Kelebek gidonların genişliği dropbarlar gibi mi peki? Dar alanlardan geçmek kolay oluyor mu?

Çok dar olduğunu söyleyemem ama bir yere de pek çarpmadım bugüne kadar, ancak bu tarz gidonlar daha çok uzun yol tur bisikletlerinde öneriliyor,uzun süre üstündeyseniz bisikletin bir avantaj sağlıyor o kesin.

@Tahir Keskin

Dropbarlar genelde Trekking gidonlara göre 10-12 cm daha dar oluyorlar. Omuz genişliğiniz ne ise ona göre seçmeniz öneriliyor. Yani omzunuzun geçtiği her yerden geçebilirsiniz. Kedilerin bıyıklarını kullanması gibi :).

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Geri