Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
@Genç89 Biraz adrenalin iyidir. :)
Gökovanın o berrak suları insanın atlıyası bile geliyor.

@Hasan Ç. Bu arkadaşlar gidonu nasıl kırmışlar çok merak ettim doğrusu.

20161219_211313.jpg

Ben Satori kelebek gidon kullanıyorum ve açılarından memnunum.

• Beğen
Tepkiler: veganbike
@ilhami35

@ilhami35
Abicim hayırlı geceler... Bu gidona bant sarmak istiyorum da 'fizik' markasının 210 cm'lik bantı tamamına yetmez di mi? 2 çift gerekir kanımca

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@arsiyan Bulursam resimleri atayım Facebook İnterrail bicyclerail sayfasında da aratabilirsiniz. Kullanıcı yorumları var bol bol. Gidonlar tam ortada ki bağlantı kısmından kırılmış.

Selam Arkadaşlar,

Konu kirliliği yaratmamak adına bu başlığı değerlendireyim istedim.

Beni yakından tanıyan arkadaşların bildiği üzere asıl olarak yol bisikleti kullanıcısıyım. Lakin etrafımdaki arazi parkurlarını değerlendirmek maksadıyla bu sene bir adet de mtb sahibi oldum.

Buraya kadar güzel, ama dropbar'a alışmış olan bana mtb gidonunun tek tutuş pozisyonu inanılmaz konforsuz geldi. Barend ile işi çözeyim dedim ama zaten tren gibi olan gidona bir de barend takılınca görüntü iyice faul olduğu gibi kolları aşırı şekilde açma fikri beni sarmadı.

Kelebek gidon alternatifini değerlendirdim, lakin hem reach mesafesini çok kısaltması, hem de görsel olarak çekici gelmedi.

Aklımda şöyle bir çözüm var:
Humpert-Hornbar-Handlebar-1000x556.jpg

Bu arkadaş Humpert firmasının Hornbar adını verdiği modeli. Katlanabilir gidon gibi fantastik modelleri de mevcut.

Bisiklete büyükbaş hayvan görüntüsü vermesinin dışında sadece 25.4 mm ölçüde üretilmesi de bir sıkıntı. Bu sıkıntıyı gidon boğazına bir adaptör yapıp çözerim ama hazırda 31.8mm ölçüsünü kullanan/bilen varsa danışayım istedim.

Uzun oldu galiba :(

@Sadettin Z.
Ben ergotech kelebek gidonlara bakmanızı öneririm.
Normal diğer kelebek gidonlar gibi dönüş çap açısı dar değil ve istediğiniz kadar aksesuar monte etmenize müsade edebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
@eren konu

Öneriniz için teşekkür ederim. Uzun tur yazılarını iç geçirerek okuyup sadece bulunduğum çevrede dolaşmaya müsait bir iş tempom var.

Kelebek gidonların esas problemi yapıları gereği reach mesafesini çok kısaltmaları. Mtb gidonu ile kelebek karışımı bu "boynuz" daha makul gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@Sadettin Z.
Sadettin Bey reach mesafesinin ne demek olduğunu bilmiyorum ama eğer reach mesafesinden kastınız gidon uzunluğu ise bahsettiğim marka gidon gerçekten bu konuda başarılı.
Benim kendi kullandığım kelebek gidonun uzunluğu kısa özellikle iyi bir mtb kullandığımda gidon ne kadar uzunmuş diyorum(benimki uno marka).
Fakat ergotech bu konuda da gayet başarılı.
Ben de yol bisikleti ve tur bisikleti kullanıyorum. Yani dropbar ve kelebek gidon arasında konfor farkı görmüyorum ama yeni tur amamçlı flat gidon bir bisiklet alsam yapacağım ilk şey gidonunu değiştirmek olacaktır.

25,4 veya 31,8 gidon boğazına sahip olduğumu nasıl anlayacam mezura ile ölçüm yaptığımda bunun çok uzağında değerler buluyorum

Dosyalar

• image (1).jpeg
    image (1).jpeg
    107 KB · Okunma: 68
@Sadettin Z.
Aynı şeyleri merak etmiş biri olarak ben de cevapları bekliyorum. Gerçi kelebek gidona çoktan geçtim, şekli kurtarmak için Fiziik sargı bile sardım

@eren konu

Eren Bey reach ve stack mesafeleri temel olarak şu ölçüleri ifade ediyor.

stackandreach.gif

Bununla beraber kullanılan gidon ve gidon boğazı türüne göre gerçek uzanma (saddle to handlebar) mesafesi değişebiliyor. Kelebek gidonlarda fren ve shifter yerleşimi gidon boğazının gerisine geldiği için efektif reach mesafesi kısalmış oluyor.

@Cemil Dada

Rica etsem mevcut konfigürasyonunuza ait bir fotoğraf ekleyebilir misiniz? Kelebek gidonlarda genellikle sünger görmeye alıştığım için fizik sargı ile enteresan olabilir.

@Sadettin Z. Zaten tur bisikletlerine kelebek gidon takılarak,bahsettiğiniz reach mesafesinin kısalıp,daha dik bir oturuş sağlanması amaçlanmıştır.Yoksa yanlış mı düşünüyorum?

• Beğen
Tepkiler: inefes
@ilhami35

Haklısınız, söz konusu tur olduğunda kelebek gidon akla en yatkın seçenek. Lakin benim tur değil mtb bisikleti alternatif tutuşlarla kullanabilme hedefim olduğu için gerektiğinde sportif kullanabilme adına reach mesafesini azaltmamam, hatta arttırabiliyor olmam gerek.

Forumda kullanıcısına denk gelmedim ama herhalde ilk mesajımdaki gidonu sipariş edeceğim.

Gidon takıldıktan sonra bisikletin görüntüsü (temsili) :)

wild_mayu.jpg

@Sadettin Z.

Ben şöyle bir şey yaptım:

20161224_023120.jpg

Başka bir açıyla:

20161224_023226.jpg

Amaçladığım şey Reach mesafesini kısaltmak değildi hatta tam tersiydi ve bu yüzden gidon boğazının açısıyla ve yeni gidonun açısıyla bir sürü deneme yapmak zorunda kaldım. Vites ve fren kollarını da bilumum açıda denedim, bir ara kolları kelebek gidonun barend benzeri kısmına (tekerlere paralel) yerleştirmeyi bile düşündüm ama hem pratik olmayacak hem de bisikleti iyice dede bisikletine benzetecekti. Flat barın sınırlı tutuş pozisyonu nedeniyle kelebek gidon tercih etmiştim, daha iyi oldu evet ama şu an en rahat ettiğim tutuş pozisyonu fren -vites kollarına uzak olan ön kısım :confused:

Dosyalar

• 20161224_023226.jpg
    20161224_023226.jpg
    91 KB · Okunma: 29
@Cemil Dada

Cevabınız için teşekkür ederim. Fizik sargı ile kokpitiniz müthiş görünüyor. Bisikletinizin renkleri ile de tam uyumlu olmuş. Gördüğüm en güzel kelebek gidon konfigürasyonu diyebilirim. :harika:

Belki benim düşündüğüm gidon size daha konforlu gelebilirdi ama öndeki gidon çantası aparatı vb. için sizin mecburen kelebek kullanmanız gerek. En rahat ettiğiniz nokta normal riser gidonun bile ötesindeyse, kadro boyu biraz küçük gelmiş olabilir mi? :confused:

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Cemil Dada

@Cemil Dada
Sardığınız sargının tam olarak boyu kaç cm? (Yani kaç kutu kullandınız?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Sadettin Z. teşekkür ederim renkler uyumlu olduğu için güzel göründü. :kedicik:Kadro bana küçük değil aslında, 54cm seat tube, iç bacak boyum 83cm. Tam ölçüsünde gibi ama, biraz orangutan kollu oldugum için reach mesafesinin kısalması bana yaramıyor.:D

@Gazdeğilbilekgücü sargının bir kutusu yeterli oluyor. Gidonun sağı ve solu için iki eş uzunlukta sargı çıkıyor ve yeterli oluyor. Standart bir ölçü olsa gerek, hatırlamıyorum uzunluğu. Belki ürün tanıtımlarında ayrıntısı vardır.

Sargının nasıl sarıldığıyla ilgili video da var youtube'da. İki asıl sargı, sargı bitince sabitlemek için iki kısa seloteyp, sonra da onu örtmek ve yekpare sargı görüntüsü vermek icin bir parmak uzunluğunda iki parca sargı daha cıkıyor. Drop bar icin uygulama tüyosu videolarına bakarak kelebek bara uyarlamıştım.

Geri