Scudo Sports

Kilitli pedal çekme kuvveti hakkında

@Semih Cavdar Ben de ayni seyi dusunmustum. Taban sert olunca noktasal bi temas hissetmiyorsun, yuk yayiliyor. Ama taban yumusak olunca kalin oldugu noktaya biniyor yuk. Kullandigim Btwin in tabani cok sert ama sansima ayak tabanimla topolojik olarak iyi uyum sagladigi icin cok konforlu bir ayakkabi benim icin.

Scudo
Bisiklet surerken ayak rahat etmesi icin alti sert olmasi gerekiyor. O da yurumeye engel oluyor. (Sertten kastim alti tugla gibi, bir cesit takunya)
Hangi tarz ayakkabıdan bahsediyorsunuz bilemedim ama bisiklet ayakkabısında sert taban rahatlık sağlamaz aksine gücün kayıp olmadan pedallara iletilmesini sağlar.
İkinizde aynı şeyi ama farklı sözlerle anlatıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
3 yıldır bu ayakkabı ile kullanıyorum yol bisikletimi (derse, okula gidiyorum bisikletle, yürüyebilmem lazım), tabanı sağlam ve yürüyüş kolay. Fiyat da nisbeten uygun gibi

(link)

3 yıldır bu ayakkabı ile kullanıyorum yol bisikletimi (derse, okula gidiyorum bisikletle, yürüyebilmem lazım), tabanı sağlam ve yürüyüş kolay. Fiyat da nisbeten uygun gibi

(link)
Ayakkabı SPD-SL değil gibi gözüküyor; MTB pedallarla mı kullanıyorsunuz? Sitesinde yeterl, açıklama ve resim yok bu konuda maalesef.

Ben olsam SL hafifliği ve performansından feragat etmem. İş yerinde bir çift ayakkabı bulundururum orda onları giyerim :kahve:

Bir yıllık yol bisikleti kullanıcısı olarak henüz kilitli pedala geçmedim. Şuan bilmediğim bir şey olduğu için alsam acaba düşer miyim korkusu var.

Ayakkabı SPD-SL değil gibi gözüküyor; MTB pedallarla mı kullanıyorsunuz? Sitesinde yeterl, açıklama ve resim yok bu konuda maalesef.

Görseldeki MTB pedal ile kullanıyorum

1676547963834.png

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
(link)
Bu ayakkabı ile yürüyebilirsiniz. Fiyatları bemim aldığım zamana göre uçmuş maalesef.
Öneriniz için te
@Acemi_Sürücü "Daire seklinde olan" dedigin Wahoo'nun Speedplay dedigi sistem sanirim. Diger adi "Lolipop pedal". Turkiye'de Shimano ve Look dominasyonu oldugu icin o sistem pahaliya patlar. Emin degilim ama sanirim o sistemde ayakkabinin tabanina ilistirilen bir kal yok. Ayakkabi tabaninda pedala gecen disleri bulunan bir yuva var. Bu sayede tabanda cikinti olmuyor, yurumeye imkan veriyor, ama sonucta yol bisikletleri icin olan bir sistem, sekil olarak musait olsa bile takunya gibi sert bir tabanla yurumek zorunda kalirsin.

Uclu vida deligi olanlar Shimano'nun yol bisikleti icin olan sistemi oluyor. Bu sistemde ayakkabi tabaninda kal denen plastik parca oldugu icin yurumeye izin vermiyor.

Hem surus hem yuruyuse gelen, ayrica f/p olan sistem Shimano'nun SPD'si. Bu sistemde kal tabanin icinde kaliyor, ve yurumeye musaade ediyor. Ayakkabilari trekking ayakkabilarina benziyor. Fakat pedal ve ayakkabi agirligi olarak SPD-SL'den agirdir, yani gram hesabi yapan yolcular bu sistemi kullanmazlar.
Yorumunuz için teşekkür ederim bisiklet ayakkabılarından çok daha hafif ve altı olabildiğince sert spor ayakkabılarım ile devam etme kararı aldım. Bir gün ergonomik bir tasarım gelirse tekrar düşünürüm diyelim :)

Yorumunuz için teşekkür ederim bisiklet ayakkabılarından çok daha hafif ve altı olabildiğince sert spor ayakkabılarım ile devam etme kararı aldım. Bir gün ergonomik bir tasarım gelirse tekrar düşünürüm diyelim :)
Merakımdan soruyorum bahsettiğiniz ayakkabının marka modelini paylaşır mısınız?

normal pedaldan daha iyi değilmi? ben bunu çift olduğu için seviyorum aslında bunu kullanbilir miyim ki?

İyi kötüden ayrı olarak;

yürümem gereken durumlar olduğundan (işle ilgili) MTB pedalı ve ayakkabısı benim için ideal. XT pedal nispeten daha hafif çoğu MTB pedalından, 6 yıldır kullanıyorum yol bisikletinde, performansı etkiler mi diye soranlara: Pogacar ile kapışma durumum yok :D Milli sporculuk yıllarım eskilerde kaldı, üstelik kal aşınma durumu da yok

(link)
İrfan hocam merhaba
Bu ayakkabı yürüyüş için uygun mu?

(link)

MTB ayakkabısı düşünebilirsiniz benim gibi düz mtb pedalı ile sürenler için ideal. Kendime bir çift alacağım.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

MTB ayakkabısı düşünebilirsiniz benim gibi düz mtb pedalı ile sürenler için ideal. Kendime bir çift alacağım.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
hocam bu siteden alışveriş yaptınız sanırım. fiyatları tl olarak gösteriyor, sepetteki kargo ücreti de tl olarak gözüküyor. ptt logosu da var. kredi kartını yurtdışı alışveriş için usd olarak ayarladım. karttan çekerken tl mi döviz mi geçiyor

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
hocam bu siteden alışveriş yaptınız sanırım. fiyatları tl olarak gösteriyor, sepetteki kargo ücreti de tl olarak gözüküyor. ptt logosu da var. kredi kartını yurtdışı alışveriş için usd olarak ayarladım. karttan çekerken tl mi döviz mi geçiyor
TL olarak çekiyor, ben şuana kadar hiç bir yurtdışı alışverişimde döviz olarak çekildiğini görmedim.

TL olarak çekiyor, ben şuana kadar hiç bir yurtdışı alışverişimde döviz olarak çekildiğini görmedim.
Ekstreyi yabancı para birimi olarak ayarlayınca yurtdışı alışverişlerinde USD olarak çekiyor. Bu hafta chainreaction dan sipariş geçtim, hesap hareketlerinde USD olarak gözüküyor

Ekstreyi yabancı para birimi olarak ayarlayınca yurtdışı alışverişlerinde USD olarak çekiyor. Bu hafta chainreaction dan sipariş geçtim, hesap hareketlerinde USD olarak gözüküyor
Altında yanında kıyısında köşesinde kur gösterip onun TL karşılığını almıyor mu?

Geri