Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal seçimi

Tepki
7
İsim
Barış D.
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Sedona
Herkese merhaba,
2009 yılında aldığım Sedona 711 bisikletimi bir kaç yıl kullandım çok sık olmamakla beraber. 2 sene ara verdikten sonra bu yaz tekrar kullanmaya başladım. Çoğunlukla Maltepe - Fenerbahçe arası kullanmama rağmen bazen yol üzerinde Maltepe sahilde veledromun off-road kısmında da eğleniyorum. Yazın devamında da off-road parkularda gezmeyi düşünüyorum.
Bu nedenledirki kilitli pedala geçmeye karar verdim. Hem farklı kas grupları çalışıyor hem de daha verimli performans sergilenebiliyor.
Fakat konuya çok hakim değilim. Bir sürü pedal ayakkabı çeşidi ve marka var.
2-3 gündür bu forumdan ve internetten baya bir araştırma yaptım. Amacım çok prof olmak ve aşırı para harcamak değil. Pedal için maks 150TL ayakkabı için ise 200TL'yi geçmeyi düşünmüyorum.
Markayı bildiğim ve en ünlüsü olduğu için Shimano'dan yana tercihimi kullanmayı düşünüyorum.
Araştırmalarım sonucunda aşağıdaki modelleri almak niyetindeyim.
Tip olarak marka olarak ve fiyat olarak yorumlarınız ne olur?
Özellikle anadolu yakasında daha ucuz bildiğiniz bir mağaza var mıdır?
Siz olsanız hangi tür pedal ve ayakkabı kullanırdınız?

Pedal seçimim: SHIMANO PD-M530 SPD SİYAH
((link))
Ayakkabı seçimim: SHIMANO SH-MT23
((link))

Scudo
Spd sl tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde normal ayakkabı ile de kullanabilirsiniz. Ancak modeller değişiyor karar size ait

@alper 76
@alper 76 merhaba,
cevabiniz icin tesekkur ederim. bahsettigim fiyat araliginda onereceginiz model var mıdır?

@Barış Can Dönmez Yaklaşık 4 yıldır bu ürünleri kullanıyorum (Stokta olmayan pedalı) ve gayette memnunum. seçenek bakımından aklında bulunsun istersen. Ayakkabıyı normal günlerde de rahatlıkla kullanabilirsin. altında herhangibir kal çıkıntısı olmuyor.

PEDAL: (link) - stokta yok
(link)
AYAKKABI: (link)

ayakkabı olarak SHIMANO SH-MT23, pedal olarak SHIMANO PD-M520 SPD aldım. 4 gündür biniyorum.
ilk bindiğimde 5. dk'da kulaklıktan telefonla da konuştuğumdan dalıp pedalın varlığını unuttum ve ışıklarda durunca patates çuvalı gibi kaldırıma yığılmam dışında bir kaza yaşamadım :)
özellikle yokuş çıkarkenki performans harika.
öneriler için teşekkürler.

(link)

(link)

Arkadaşlar kusuruma bakmayın tüm forumu pedal konularını nerdeyse okudum ama kafam karıştı yol bisikletine geçtiğimden beri bir kiltli pedal almak istiyorum.

sorum şu ki 44 numara günlük kullanıyorum 45 numaramı almalıyım

250 tl pedal + ayakkabı bütçe ayırdım bununla yol pedalı ayakkabısımı yoksa mtb setimi almalıyım decathlonda 45 numaralar tükenmiş ayrıca 45 numara almak doğrumu ayaklarım taraklı daha büyükmü almalıyım valla işin içinden çıkamadım fikirlerinize ve tavsiyelerinize sığınıyorum.

hayırlı günler cümleten.

mesela şu ürün dağ bisikleti mi yol bisikleti ayakkabısının tam anlamadım.

(link)

Benim ara ara 46 giydiğimde oluyor ama stoklarda olmadıgından 45 aldım gayet güzel oldu. linkteki ürünü yol bisikleti pedalı olarak kullanabilirsiniz ama bana göre en iyisi shimano spd-sl sistemi. eğer mtb ayakkabısı alırsanız bu pedalı rahat kullanırsınız. ama yol ayakkası ile kullanmak isterseniz yürümek zorunda oldugunuz zamanlarda problem yaşarsınız. @yaboga

@srdrmrs üstad çok sağol aslında gittiğimiz yerlerde yürümek zorunda çok ça kalıyoruz ben en iyisi mtb ayakkabısı alayım kullanımı rahat olur. aralarında çok büyük bir performans farkı olurmu ?

@yaboga yani bende bwin var önceden onu kullanıyordum. yola göre biraz ağır. altındaki kalerde shmano sisteme göre daha ağır. ama günlük turlar için gayet ideal.

• Beğen
Tepkiler: yaboga
@srdrmrs üstad Allah razı olsun şimdi (link) ayakkabı ile yukardaki pedal kullanılırmı son sorumdu :) bilmemekte ne kötü.

Merlin'de hem yol hem de dağ ayakkabılarında çok güzel fiyatlar var. Göz attınız mı?

@furkantrojka yurt dışından daha önce hiç alışveriş yapmadım konuya tamamen yabancı olduğumdan bakmadım hocam.

@yaboga Pedal + Ayakkabı dağ için kargo dahil 165 TL, yol için 184 TL. Bu fiyatlarda ürününüz gümrüğe girmeyeceği için doğrudan kapınıza teslim edilecektir zaten. Yani yurtiçi alışverişinden farkı yok.

Bu dağ: (link)
Bu da yol: (link)

Sağ taraftaki "bundle deal" yazan kısımdan ekleyebilirsiniz sepete.

Ben de hala karar vermiş değilim. SPD-SL'leri geniş yüzeyi ve idareten de olsa normal ayakkabıyla birlikte giyilebilmesi sebebiyle almak istiyorum ancak o ayakkabılarla da yürümek çok sıkıntı. Şu an bisikletin üzerinde m520'ler var mesela, normal ayakkabıyla binilmiyor. Türkiye'de sadece ayakkabıyı 200+ fiyata sattıklarından buradan pedalla birlikte yeniden almak da daha mantıklı geliyor ama, ne yapacağım hala kararsızım.

Yumuşak tabanli ayakkabı şeçerseniz mt34 gibi platformlu bir pedal tercih etmeniz daha doğru olur clicker serileri mesela yada pd a520 gibi. yoksa pedal bölgesinde ayakta ağrı yapabilir

• Beğen
Tepkiler: yaboga
@furkantrojka spd-sl nedir nasıl bişeydir onu bile bilmiyorum bir küçük kali olan var bide 3 gen büyük olan var ama hangisi hangisidir bilemiyorum kafam çok karışık ama dediğiniz gibi yurt dışı çok çok avantajlı gerçekten.

@ozansefer çok sağol hocam bir sürü şeyi var ben anlamadığım içinde atlamak istemiyorum.

@yaboga Büyük, üçgen kalleri olan, geniş ve tek taraftan kilitlenen pedallara sahip olan SPD-SL. Pedallarının kodları da Shimano'da R kodu ile başlıyor, yani road (yol). Küçük kalleri ve pedalı olanlar da SPD pedallar, onların da Shimano kodu M'dir, mountain (dağ).

Türkiye'de m520'ye ayakkabı almaya kalksam daha fazla para vermek zorundayım, adamlar pedalıyla birlikte daha ucuza satıyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
efenim nacizane tavsiyem shimano click'r mtb pedalı olacaktır. kullanması cok rahat ve su pozisyonda sizin kafanızı daha da karıstıracaktır :krsn:

Degerli yorumlariniz icin cok cok tesekkurler click r o nasil birsey ki valla simdi daha iyi oturdu iki kucuk delikli ayakkabilar spd ucgen destekleyenler yol her iksini destekleyenlerde var onlar her yola geliyor click r bilmiyom ama

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

efenim kendisi benim gibi pedal ozurlu birini bile rahat ettirmis yarıs pedallarından 150 - 200 gr civarında agır olması gibi bir eksiye sahipken dizlerinizi rahat ettiren (benim gibi tombiklerde onemli bu :p ) ve cok kolay cıkabilen yapısıyla sismanlara tavsiyemdir :)

(link)

Hocam bende ayni tombigim [emoji3] bunu hangi tur ayakkabi ile kullaniyoruz

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri