Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Yol bisikleti ve dağ bisikleti kullandığım için mtb tipi bir ayakkabı pedal ikilisi yaparak tek ayakkabı alarak her iki bisikletimde kullanmayı düşünüyorum. Çok aşırı bir performans beklentim yok. 2.el almayı düşünmüyorum. İncelediğim kadarıyla ülkemizdeki en ucuz spd ayakkabı Decathlon'dakiler. Bunlardan birisini alsam işimi görür mü? Fotoğraflardan incelediğim kadarıyla xc100 rockrider modeli daha kaliteli gözüktü gözüme burda bu ayakkabıları kullanan veya tavsiyesi olan var mı?
(link)
(link)
Alinir. Scott ayakkabi almasaydim decathlon alacaktim (yorumlar guzel) ayni sekilde hem yol hem hem mtb icin kullanacagim bende.
*yorumumu guncelledim
Kendi soruma kendim.cvp vereyim (buradan birsey ogreneyim derken çokta yanit alamayip deneyimlerimi paylasir oldum ilginc oldu😇)

Scott tour ayakkabi 44 normal ayak olcum 45 numara cuk oturdu. 470 tl gibi bir fiyata geldi spd pedal ve kal uyumlu. Pedal olarakta Shimano M324 (bi tarafi kilit bi tarafi duz) ve SH56 kal aldim. Ayakkabi kesinlikle dogru secim oldu fekat m324 e gerek varmi direkt M520 mi alsaydim kararsizim halen.. M324 u set icinde SH56 kal var diye tercih etmistim(ilk kilitli pedal deneyimi, dusme kalkma olmasin dedim, her acidan rahat cikarilabiliyor pedaldan). M520 icinden SH51 sadece tek yonden, nispeten zor cikan bir pedal diye almadim. Birisi sevabina cikipta "SH51 alaydin keske, hemen alisirsin kilitli pedala, M324 rahat ama sonra cift tarafli M520 yi ararsin" dese diye bekliyorum :) Yada tam tersi "guzel kombinasyon, bununla mal eskiyene kadar gidersin yillarca" yada "M520 ve sh51 isini cok cok gorur baskan " dese biri mesela 😆
Selamlar herkese👋
261743 dosyayı görüntüle
Bugun ilk kez spd ayakkabisi ve Pd-m324+sh56 spd set ile 50 km kullandim. Sh56 kal sayesinde dusmedim. Sh51 olsaydi(tek yone cikan) kesin 2 kez yapişmiştim yere sacmakomik basireti baglaniyor insanin🙂 Fakat kilitli pedalsiz gunlerime yanarim, o derece fark etti hakimiyet ve performans.. Kal'i ayakkabidaki ön dişlere takmistim, ilk 25 km sonunda bas parmaklardan diz altima uzanan kemigin diz altina denk gelen yeri cok agri yapti iki taraftada. Donuste topuga yakin olan deliklere monte ettim (geri cektim) 25 km boyunca agri olmadi ve kesildi. KAL ayari cok onemli-ymiş! Tecrube arttikca M520 ve Sh51 ikilisini yol bisiklette, M324+sh56 tur/mtb bisiklette kullanmayi dusunuyorum. M324 tek tarafi kilit tek tarafi duz plartform oldugundan dur kalkta denk getirmek zaman aliyor, ileride can sikar gibi geldi.. 👋

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: erman35 ve Emert20
Scudo
Yol bisikleti ve dağ bisikleti kullandığım için mtb tipi bir ayakkabı pedal ikilisi yaparak tek ayakkabı alarak her iki bisikletimde kullanmayı düşünüyorum. Çok aşırı bir performans beklentim yok. 2.el almayı düşünmüyorum. İncelediğim kadarıyla ülkemizdeki en ucuz spd ayakkabı Decathlon'dakiler. Bunlardan birisini alsam işimi görür mü? Fotoğraflardan incelediğim kadarıyla xc100 rockrider modeli daha kaliteli gözüktü gözüme burda bu ayakkabıları kullanan veya tavsiyesi olan var mı?
(link)
(link)
Aynı kombinasyonu kullanan birisiyim hem yolda hem diğer bisikletimde uyumlu olması amacı ile mtb pedal ve ayakkabı ikilisini kullanıyorum. Bence kullanım kolaylığından dolayı cırt cırtlı bir model ayakkabı almak daha mantıklı. Pedal olarak @trainspotting35 Çetin abinin önerisi ile crankbrothers candy 1 almıştım, ayakkabıyı da ö dönem wiggle.co.uk üzerinden almıştım. Eğer aklınızda ekstra bir ayakkabı önerisi varsa (link) bakabilirsiniz. Aşağı yukarı aynı paraya farklı bir model ayakkabı alabilirsiniz ama görerek almak isterseniz (link) başlangıç için makuldür.

(link)
(link)
Ben dediğiniz gibi kullanıyorum ve gayet memnunum. Hatta RC 500 sanırım ayakkabı modelide. Çünlkü üzerinde fazladan sıkma kayışı var, o kadar.
Ayakkabı güzel ama çabuk eskiyor gibi geldi bana.

Aynı kombinasyonu kullanan birisiyim hem yolda hem diğer bisikletimde uyumlu olması amacı ile mtb pedal ve ayakkabı ikilisini kullanıyorum. Bence kullanım kolaylığından dolayı cırt cırtlı bir model ayakkabı almak daha mantıklı. Pedal olarak @trainspotting35 Çetin abinin önerisi ile crankbrothers candy 1 almıştım, ayakkabıyı da ö dönem wiggle.co.uk üzerinden almıştım. Eğer aklınızda ekstra bir ayakkabı önerisi varsa (link) bakabilirsiniz. Aşağı yukarı aynı paraya farklı bir model ayakkabı alabilirsiniz ama görerek almak isterseniz (link) başlangıç için makuldür.
Ben dediğiniz gibi kullanıyorum ve gayet memnunum. Hatta RC 500 sanırım ayakkabı modelide. Çünlkü üzerinde fazladan sıkma kayışı var, o kadar.
Ayakkabı güzel ama çabuk eskiyor gibi geldi bana.
Teşekkür ederim. Yurtdışı seçeneklerini incelediğimde biraz daha pahalı geldi. Biraz daha araştırıcam bulamazsam eğer xc100 modeline yönelicem sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Oğuz K. Güle güle kullanın. Boa Sistemleri garantili sistemler bilginiz olsun. Sitesine girip bozulan ürünün resimleri gönderdiğinizde size yenisini ücretsiz gönderiyorlar. Look kal ve Look pedal ayakkabıdan bağımsız bu ayakkabı ile kullanabilirsiniz.
Umarım 44 numara giyiyorsunuzdur.
Günlük ayakkabılarım 44 numaradır. Boa sayesinde topuktan parmaklara kadar çok iyi sardı, velcro kısımdan aşağısı yani parmaklarımı hareket ettirebiliyorum bu olumsuzluk yaratır mı sürüşte bilemiyorum şu an için çünkü evin içinde denedim, yasaklar bitince sürüşte deneyeceğim :)
IMG_2381.JPG

Ayakları taraklı olanlara tavsiye edebileceğiniz marka var mı? Mesela Giro'nun kalıpları daha uygun oluyor taraklı ayaklara diye duymuştum bir yerden ama emin olamıyorum.

Yazın bisiklet süreceğim , kilitli pedala yeni başlayacağım , turcu yada mtb'ciyim diyenler için bana göre en rahat paketi veriyorum.

Kilitli pedal: Shimano PD-T421 CLICK'R Pedal SPD

Ayakkabı : SHIMANO SH-CT41 MTB AYAKKABI

Bonus olarak kal: Shimano SM-SH56 Mtb Pedal Kali

Ayakları taraklı olanlara tavsiye edebileceğiniz marka var mı? Mesela Giro'nun kalıpları daha uygun oluyor taraklı ayaklara diye duymuştum bir yerden ama emin olamıyorum.
Hocam bence normal ,var bende giro mtb shimano ile aynı kalıbı

hatta satıyorum
Giro sector İlan No: 920104491
(link)

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
Shimano ayakkabılarda “wide” diye numaralar var. Onlardan birini kullanıyorum gayet iyi.

• Beğen
Tepkiler: SpirituaL
Yol bisikletini keyif ve ulaşım haricinde spor için de kullanan biriyim. Yaklaşık bir senedir bisiklet kullanıyorum ve biraz daha performanslı bir sürüş ihtiyacı hissediyorum son zamanlarda. Ama şehir içerisinde de kullanırken sorun olmasın da istiyorum. Pedallardan birinde sadece tek taraflı kilitleme sistemi var ve bu durumun daha hızlı bir yıpranma yaratacağını tahmin ediyorum ama doğru mu bilmiyorum. Düz spd pedal alıp normal kullanım için de şu platformdan alsam yaklaşık aynı paraya gelmiş olur. Spor için kulllanırken 2 taraftan takma kolaylık sağlar ama platform ne kadar iyi olur bilemiyorum. Bu iki seçenek arasında hangisi daha mantıklı olur sizce ? Bir de bu şekilde bağcıklı ayakkabılar cırt cırtlı modellere oranla nasıllar ?

(link)

(link)

(link)

(link)

Son düzenleme:
Decathlon fiyatları inanılır gibi değil. Arkadaşa öneri olarak XC100 yerine biraz daha bütçe zorlayıp XC5 al diyecektim, geçen sene 750 TL'ye aldığım ayakkabı bu sene 1500 TL olmuş.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Merhabalar yol bisikleti kullanıyorum kilitli pedala yeni geçeceğim ve o yüzden hem ayakkabı hem de kilitli pedal alma ihtiyacım oluştu, bütçeyi de çok arttırmak istemiyorum o nedenle Dechatlon da galiba yeni stoğa giren Rc500 Trıban yol bisikleti ayakkabısını almayı planlıyorum. 1. Si önerirmisiniz 2. Si bu ayakkabıyı aldımmı hangi pedalı önerirsiniz hangi pedal bu ayakkabıya uyum sağlar

• Beğen
Rc500 Trıban
Yanılmıyorsam o model SPD-SL pedal ve kali destekliyordu. Yani yol bisikleti pedalı ve kali almalısınız.
___
Özür dilerim yanlış hatırlıyormuşum. İhtiyacınız olan dağ bisikleti pedalı ve kali. Pedalı Shimano M520 seçerseniz ayrıca kal almanıza gerek kalmaz.

Yalnızca Mtb pedalı ile mi kullanabilirim yol bisikleti pedalı uyumlu olmaz mı, mtb belki dezavantajlı olabilir diye diyorum, yol bisikletinde kullanacağım için Spd-SL daha iyi olur diye düşünüyordum

• Beğen
Yanılmıyorsam o model SPD-SL pedal ve kali destekliyordu. Yani yol bisikleti pedalı ve kali almalısınız.
___
Özür dilerim yanlış hatırlıyormuşum. İhtiyacınız olan dağ bisikleti pedalı ve kali. Pedalı Shimano M520 seçerseniz ayrıca kal almanıza gerek kalmaz.
Yol bisikleti kullanıyorum diyor. "MTB pedalı ve kali almanız gerekiyor" demişsiniz.

@Salihdemir19 Dediğiniz gibi, yol bisikleti pedalı ve ayakkabısı almanız gerekiyor. Yani SL pedal ve kali alacaksınız. rc500 kalıbının görünüşü olarak yol ayakkabısına benziyor ama kal (pedalın tırnağının geçtiği plastik parça) sistemi olarak iki vidalı SPD sistem. SL (yani yol) pedal ve ayakkabı (üçgen şeklinde 3 vidalı taban) almanız performans olarak en verimlisi olacaktır.
Decathlon fiyatları inanılır gibi değil. Arkadaşa öneri olarak XC100 yerine biraz daha bütçe zorlayıp XC5 al diyecektim, geçen sene 750 TL'ye aldığım ayakkabı bu sene 1500 TL olmuş.
Burada decathlonluk bir şey yok ki? xc5 Shimano'nun ürünü. Fiyatı Shimano yükseltiyor. Aynı ayakkabı aliexpress'te bile 170 dolar.

Yol bisikleti kullanıyorum diyor. "MTB pedalı ve kali almanız gerekiyor" demişsiniz.
Benim yanlışım mı var? Sayın üyenin sözettiği ayakkabıya sadece dağ bisikleti kalı takılıyor diye biliyorum. E bu durumda mecburen dağ bisikleti pedalı alması gerekiyor.
Bu arada bende yol bisikleti kullanıyorum ve dağ bisikleti kali ile pedalı kullanıyorum. Yarış koşmuyorum ve gayet rahat kullanıyorum. Hem bisikletten inince de rahat.
Rc500 Trıban yol bisikleti ayakkabısını almayı planlıyorum.
Bu söylediğiniz ayakkabıya yol bisikleti kali ve pedalı uyumlu olmaz diye biliyorum.
Kilitli pedal konusunda uzman değilim.

yol bisikleti ayakkabısıyla rahat yürünmüyor, yürürken kali eskitiyor. dağ pedalı ve ayakkabısı o yönden daha avantajlı

@Cemal Ç. "rc500 alıcam" dememiş ki. Yol bisikleti için ne tip bir ayakkabı ve pedal almak lazım diye fikir sormuş. Yol bisikleti için ilk önerilecek şey yol pedalı ve ayakkabısı olmalı mantıken?

@Salihdemir19 Yol bisikleti için SL (yol) sistem kullanman yararına olur. SPD (mtb) sistem performanstan çok dayanıma öncelik verir. O sebeple ayakkabısı, pedalı SL'den ağırdır. Yolcuysan molalarda rahat yürümek de çok derdin değildir diye düşünüyorum. Duracağın yer zaten akaryakıt istasyonu :) En kötü ayakkabıyı eline alıp galoş giyersin sıkıntı olmaz.

Herkese teşekkürler konuyu az çok anladım, son olarak ta şuan alabileceğim mümkünse 800 900 ₺ nin altında Spd-Sl ayakkabı birde ona uygun kal ve pedal önerebilirmisiniz

@Cemal Ç. "rc500 alıcam" dememiş ki. Yol bisikleti için ne tip bir ayakkabı ve pedal almak lazım diye fikir sormuş. Yol bisikleti için ilk önerilecek şey yol pedalı ve ayakkabısı olmalı mantıken?

@Salihdemir19 Yol bisikleti için SL (yol) sistem kullanman yararına olur. SPD (mtb) sistem performanstan çok dayanıma öncelik verir. O sebeple ayakkabısı, pedalı SL'den ağırdır. Yolcuysan molalarda rahat yürümek de çok derdin değildir diye düşünüyorum. Duracağın yer zaten akaryakıt istasyonu :) En kötü ayakkabıyı eline alıp galoş giyersin sıkıntı olmaz.
Tamam, siz haklısınız.

Geri