Cemal Ç.
Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵♂️🚴♂️
- Tepki
- 22.390
- İsim
- Cemal ÇELİK
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Yol bisikletinde mtb pedalınının kullanışlı olduğunu savunanlar sanırım pedala çok yumuşak basıyor. Küçük noktadan temas eden mtb pedalları, gücü yayayn yol pedallarına göre çok dezavantajlı. Tırmanışlarda ayakkabı tabanı kırılabilir ya da pedal kırılabilir. Her iki örneğin de yaşanmışlığı var. Mtb pedalı yüksek watt çevrilen yol bisikleti için uygun değil.
M540'ı kullanmadım ama o kadar farklı olduğunu düşünmüyorum. 50 gr bile fark yok diye hatırlıyorum.Kilitli pedala geçerken, 2.el bir tane shimano pd-M520 pedal ,yanında da acemiyken rahat kullanmak için SM-SH56 kal almıştım.
Bir süredir sağ ayağımın sol ayağıma göre daha fazla hareket ettiğini hissediyorum. Pedalların ikisi de aynı seviyede tam sıkı ayarlarında.
Pedalı 2. el aldığım için ömrünü doldurmuş olabileceğini düşünüyorum.
Bu sefer kal olarak da daha sıkı ve zor çıkan SM-SH51 alacağım,nasıl olsa kilitli pedal alışkanlığım %100 oldu.
Şimdi asıl soru şu. İki tane pedal tercihim var;
birisi (link) ,diğeri de (link) . 520 ve 540 arasındaki farklar 250 lira fazla vermeye değer mi sizce? Ben,kağıt üstünde bir fark göremedim.
O kadar gram hesabı yapmıyorum zaten,sonuçta amatör sürücüyüz Başka bir dalgası var mı diye merak ettimM540'ı kullanmadım ama o kadar farklı olduğunu düşünmüyorum. 50 gr bile fark yok diye hatırlıyorum.
Sıfır olarak o paralara bulmak zor ama 2. el ayakkabı giyerim derseniz, Letgo veya Sahibinden'de bulabilirsiniz.Selamlar.Gravel bisikletim var ayakkabı olarak hem günlük hayatta hem de bisiklette kilitli pedal olarak kullanabileceğim bir spd uyumlu ayakkabı arıyorum.
Şuanlık seçeneklerimde sadece dechatlonun 400 liralık dağ bisikleti ayakkabısı var.Seçeneklerimi çoğaltabileceğiniz 400 liranın altındaki tavsiyeleriniz nelerdir?
Selamlar herkese.. Yol bisikletimde kilitli pedal kullanma ihtiyaci olustu artik bende de (spor ayakkabi ile bariz performans kaybi oluyor ve yokusta bir kac kez ayagim pedaldan siyrildi can sikici sekilde). Ayagim hafif tarakli 44 numara, Scott tour sehir bisiklet ayakkabisi kullanan varmidir? Tavsiye olunur mu yada baslangic icin ayakkabi-pedal ve kal marka model tavsiyenizi varsa duymak isterim.. Tesekkurler şimdiden..
520 icinden 56 kal ciksaydi ilk tercihim olacakti. Evet hep sehir ici caddebostan sahil uzeri guzergah..Ben hala 520 pedalda 56 kal kullanmaya devam ediyorum. O kadar dert edilecek bir durum değil . Hele ki şehir içi trafikte kullanacaksanız 56 kal biraz daha konfor ve rahatlık sağlar.
hocam düşme kalkma olacak bunu aklından çıkartma benceKendi soruma kendim.cvp vereyim (buradan birsey ogreneyim derken çokta yanit alamayip deneyimlerimi paylasir oldum ilginc oldu😇)
Scott tour ayakkabi 44 normal ayak olcum 45 numara cuk oturdu. 470 tl gibi bir fiyata geldi spd pedal ve kal uyumlu. Pedal olarakta Shimano M324 (bi tarafi kilit bi tarafi duz) ve SH56 kal aldim. Ayakkabi kesinlikle dogru secim oldu fekat m324 e gerek varmi direkt M520 mi alsaydim kararsizim halen.. M324 u set icinde SH56 kal var diye tercih etmistim(ilk kilitli pedal deneyimi, dusme kalkma olmasin dedim, her acidan rahat cikarilabiliyor pedaldan). M520 icinden SH51 sadece tek yonden, nispeten zor cikan bir pedal diye almadim. Birisi sevabina cikipta "SH51 alaydin keske, hemen alisirsin kilitli pedala, M324 rahat ama sonra cift tarafli M520 yi ararsin" dese diye bekliyorum Yada tam tersi "guzel kombinasyon, bununla mal eskiyene kadar gidersin yillarca" yada "M520 ve sh51 isini cok cok gorur baskan " dese biri mesela 😆
Selamlar herkese👋
261743 dosyayı görüntüle
Kizma yok bu yanlizca sitem 😇@Oğuz K. (link)
(link)
Cevap yazayım da kızmasınlar. Cevap yazmayınca fırça yiyoruz. Halbuki kullanmadığım ürün hakkında yorum yapmak istememizden kaynaklanıyor yorum yapmamamız.
Boa mekanizmasına benzer mekanizmalı ayakkabı ve pedal vergi kargo bir tık pahalıya gelir.
Pedalla zaten kal herzaman verilir benim bildiğim.
O muydu bu muydu derken 2 kombinasyonuda satin almis oldum😬. Birini Mtb den devsirme tur bisikletimde, digerini yol olanda kullanip tecrubelerimi burada yazacagim..hocam düşme kalkma olacak bunu aklından çıkartma bence
dediğiniz ürünleri kullanmadım ama Shimano M324 (bi tarafi kilit bi tarafi duz) ve SH56 kal bana mantıklı geldi rahat edersin diye düşünüyorum.
gerçi sürüş durumunu sen daha iyi bilirsin.
(link) Boa tavsiyenizden sonra, son 45 numara kalmış, indirime girince kaptım. Umarım pişman etmez, ilk bisiklet ayakkabım olacak. Bir de buna shimanonun spd-sl dışında look marka pedal ve kal de olur mu ?@Oğuz K. (link)
(link)
Cevap yazayım da kızmasınlar. Cevap yazmayınca fırça yiyoruz. Halbuki kullanmadığım ürün hakkında yorum yapmak istememizden kaynaklanıyor yorum yapmamamız.
Boa mekanizmasına benzer mekanizmalı ayakkabı ve pedal vergi kargo bir tık pahalıya gelir.
Pedalla zaten kal herzaman verilir benim bildiğim.