Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz hafta içi aldığım kilitli pedal ve ayakkabılar için 1-2 yorum yapayım.. Pedalları zeray marka olarak çinden aldım.. 3 derecelik yol kalleriyle gönderiyorlar.. Ağırlık, çıkan standart pedal ağırlığında.. Şu an için sorun yok.. Ayakkabı ise speed marka.. Ayağımdaki cross ayakkabıdan daha ağır 😁 290 gr biri.. Ama altına hava giriş kanalları koymuşlar.. Mayıs 2021 tarihiyle 318 TL ödedim, pedalları da 256 TL ye aldım.. Ayakkabı altında mtb pedal kalpleri için de 2 li vida sistemi mevcut.. Gayet rahat..

Scudo
Bilmediğiniz emin olmadığınız markaları almayın arkadaşlar. Son kazam pedal kaynaklıydı ve kimsenin böyle bir kaza yaşamasını istemem.
Heralde ayağı pedaldan kurtaramadın ve düştün... Pedal ve kal'in marka modelini alabilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
sepete ekledim kaybetmeyim diye :D 500 shimanoya verene kadar çok çok uygun
Erdoganlar bisiklette crankbrotherslar vardı 200 250 tl ye. Kaldı ki ikinci elde çok daha rahat pedal bulursunuz

Yol bisikletimde 5 yıllık mtb pedal ve ayakkabısı, decahtlondan 250TLye bulduğum shimano rp3 modeli ile sona erdi. Yanında 250TLye kutusuz btwin 520 pedal aldım. Farkı deneyip bu yazımı editleyeceğim.

5 yıllık MTB pedal-ayakkabı deneyiminden sonra yol pedalında bana göre olumlu/olumsuz durumları özetlemem gerekirse;

+ MTB pedalda güç aktarımı noktasal kaldığından dolayı bunu çok hissediyordum, yol pedal ile daha bütün olarak gücünüzü aktardığını hissedebiliyorsunuz. Çok performans odaklı sürmediğimden dolayı ortalama hız-watt değerim şu kadar arttı diyemiyorum.

- MTB pedalını göre tek taraflı olduğundan dolayı başta yönü düzeltmek zor geldi açıkçası buna alışmam gerekiyor diye düşündüm.
- MTB pedalını durmayı planladığım noktalarda önceden söküp-takması çok zor olmuyordu. Yol pedalı için kesin durmayacaksam sökmüyorum şu an için yine alışkanlık sanırım söküp-takması zor geliyor.
- Yol ayakkabısı kallerinden dolayı yürümesi zor. (hep dalga geçerdim) Çok molalı, yürümeli turlar yapıyorsanız mantıklı bir seçim olmayacaktır.
- Henüz ayarlarını tam oturtamadığımdan dolayı sol dizimde ağrı yaptı. İlk sürüşte kal ayarının yapamadığını fark etmiştim.

Sonuç olarak uzun sürüşler (benim tercih sebebim buydu), performans odaklı sürmeyi planlıyorsanız yol pedal ve ayakkabısı olmazsa olmaz gözüküyor. Fakat bol molalı veya kısa gezinti turlarında da yol bisikleti kullanıyorsanız MTB pedal ve yeterli olacaktır.

Shimano r078 ayakkabı kullanıyorum yol versiyonu olan.Topukları eridi. Nasıl kurtarabiliriz?

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz hafta içi aldığım kilitli pedal ve ayakkabılar için 1-2 yorum yapayım.. Pedalları zeray marka olarak çinden aldım.. 3 derecelik yol kalleriyle gönderiyorlar.. Ağırlık, çıkan standart pedal ağırlığında.. Şu an için sorun yok.. Ayakkabı ise speed marka.. Ayağımdaki cross ayakkabıdan daha ağır 😁 290 gr biri.. Ama altına hava giriş kanalları koymuşlar.. Mayıs 2021 tarihiyle 318 TL ödedim, pedalları da 256 TL ye aldım.. Ayakkabı altında mtb pedal kalpleri için de 2 li vida sistemi mevcut.. Gayet rahat..
Hocam merhaba. Ben de Aliexpress ten SPD ayakkabı bakıyorum. Başka başlıkta da sordum cevap alamadım. Fiyat performans olarak aldığınız markayı önerir misiniz? Pedalı buradan temin etmeyi düşünüyorum ancak ayakkabılar oldukça pahalı yurt içi piyasada.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Hocam merhaba. Ben de Aliexpress ten SPD ayakkabı bakıyorum. Başka başlıkta da sordum cevap alamadım. Fiyat performans olarak aldığınız markayı önerir misiniz? Pedalı buradan temin etmeyi düşünüyorum ancak ayakkabılar oldukça pahalı yurt içi piyasada.
Açıkçası ben de bakınıyorum ama hangi ayakkabıyı alacağıma karar veremedim. Bir de numara seçerken neye dikkat etmeliyiz. Herhalde forumda daha önce AliExpressten ayakkabı alan yok.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Açıkçası ben de bakınıyorum ama hangi ayakkabıyı alacağıma karar veremedim. Bir de numara seçerken neye dikkat etmeliyiz. Herhalde forumda daha önce AliExpressten ayakkabı alan yok.
Ayakkabı konusunda yurtdışı sitelerden bildik markaların indirimlerini kovalamanızı tavsiye ederim. Bisiklet sürerken çoğu işi ayaklarımız yapıyor ne de olsa.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve everhard
Topuklarının erimesinin size ne eksisi oluyor?
Topuktaki plastik kısım,tabandaki genel sert kısımdan (kompozit veya karbon taban) daha yumuşak bir malzeme,düz bir zeminde yürürken kaymanızı engelliyor.
Shimano r078 ayakkabı kullanıyorum yol versiyonu olan.Topukları eridi. Nasıl kurtarabiliriz?
Bazı markaların o kısımları sarf malzemesi olarak ayrı satılıyor,bir bakın eğer vida ile tabana monte edilen bir çeşit ise mutlaka ayrı sayılıyordur.

...düz bir zeminde yürürken kaymanızı engelliyor.
SL ayakkabıyla yürümeye pek ihtimal veremedim de :komik:

Benim çantada hep bir çift galoş olur, benzinlik molası için. (Çorap üstüne galoş geçirilmiş ayaklara az bakış almıyorum tabii). Gezmeli görmeli yürümeli tur için ise, çantaya hafif bir terlik çifti atmak günü kurtarıyor :harika:

Merhaba, fiyat performans olarak kesinlikle öneririm ancak bu kesinlik, harika süper manyak bir ürün anlamında değil 😅 kilitli pedal ve ayakkabıları ile onların bağlantısını sağlayacak kaller konusunda hangi koşullarda kullanacağınız ile ilgili karar vermelisiniz.. Ayakkabı konusu da aslında iyi araştırmalar ile alınmalı.. Haybeye olur deyip almayın. Karbon taban, yarı karbon, plastik gibi pek çok farklı malzemeden yapılanların fiyatları da alıp başını gidiyor.. benim aldığım ayakkabılar, mtb için de kullanılabilir kal girişli olduğu için biraz daha kalın ve biraz daha ağır yol ayakkabılarına göre.. Benim tarz olarak kullanmam, yol bisikletlerindeki gibi hassaslık, incelik, hafiflik gibi değerler olmadığı için.. Ağırlık 2. Ya da 3. Planda.. En önemlisi işlevsel oluşu.. Ardından fiyat ve ağırlık.. Yaz aylarında ayaklarınıza naylon çorap giymediğiniz sürece üzmüyor ama kışın da ısınma sorunu yaşatacağını sanmıyorum.. Alt kısımları açık ve hava aldığını hissediyorsunuz.. Normal zamanlarda, düğüne giderken, günlük terlik, iş ayakkabı numaram 44-45.. Bu ayakkabıları da 45 aldım.. Sıkma, topuğa vurma vs gibi sorunlarım olmadı.. Aldığıma pişman olmadım 😅

SL ayakkabıyla yürümeye pek ihtimal veremedim de :komik:

Benim çantada hep bir çift galoş olur, benzinlik molası için. (Çorap üstüne galoş geçirilmiş ayaklara az bakış almıyorum tabii). Gezmeli görmeli yürümeli tur için ise, çantaya hafif bir terlik çifti atmak günü kurtarıyor :harika:
Sorma akrobasi yaparak paydak ördek gibi dolanıp duruyoruz benzinliğe girince :acpsnr: millet garip garip bakıyor ondan sonra:koptum:

Merhaba, fiyat performans olarak kesinlikle öneririm ancak bu kesinlik, harika süper manyak bir ürün anlamında değil 😅 kilitli pedal ve ayakkabıları ile onların bağlantısını sağlayacak kaller konusunda hangi koşullarda kullanacağınız ile ilgili karar vermelisiniz.. Ayakkabı konusu da aslında iyi araştırmalar ile alınmalı.. Haybeye olur deyip almayın. Karbon taban, yarı karbon, plastik gibi pek çok farklı malzemeden yapılanların fiyatları da alıp başını gidiyor.. benim aldığım ayakkabılar, mtb için de kullanılabilir kal girişli olduğu için biraz daha kalın ve biraz daha ağır yol ayakkabılarına göre.. Benim tarz olarak kullanmam, yol bisikletlerindeki gibi hassaslık, incelik, hafiflik gibi değerler olmadığı için.. Ağırlık 2. Ya da 3. Planda.. En önemlisi işlevsel oluşu.. Ardından fiyat ve ağırlık.. Yaz aylarında ayaklarınıza naylon çorap giymediğiniz sürece üzmüyor ama kışın da ısınma sorunu yaşatacağını sanmıyorum.. Alt kısımları açık ve hava aldığını hissediyorsunuz.. Normal zamanlarda, düğüne giderken, günlük terlik, iş ayakkabı numaram 44-45.. Bu ayakkabıları da 45 aldım.. Sıkma, topuğa vurma vs gibi sorunlarım olmadı.. Aldığıma pişman olmadım 😅
Çok teşekkür ediyorum hocam cevap için. Ben de mtb pedalı ve ayakkabısı düşünüyorum yolda kullanacak olmama rağmen. Sakıncası yoksa aldığınız ayakkabının linkini paylaşabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Çok teşekkür ediyorum hocam cevap için. Ben de mtb pedalı ve ayakkabısı düşünüyorum yolda kullanacak olmama rağmen. Sakıncası yoksa aldığınız ayakkabının linkini paylaşabilir misiniz?

Estğ.. Ayrıca tam pro olmadığını, hem mtb hem yol arası, mesela cyclocross ayakkabısı denilebilecek bir diğer detayı da sıkma makarası 1 adet, 1 adet de cırtlı sıkma bandı var.. Tam prolarda genelde 2 si de makaralı oluyor

TRY 210.63 40%OFF | 2021 yaz hızlı bisiklet ayakkabı düz MTB bisiklet Sneakers erkekler kir dağ bisikleti ayakkabı kadın yol yol yarış bisiklet spor ayakkabı spd
(link)

Ben tırmanırken kuru toprakta arka tekerin kaymasıyla yanlayarak düşmüştüm. Düşünce bir baktım ayağımın biri boşta.

• Beğen
Tepkiler: ag249
Herkese merhaba şu konuda bana yardımcı olur musunuz
Yol bisikletim için kilitli pedal ve ayakkabı bakıyorum.
(link) ile (link) bu iki pedaldan hangisini tavsiye edersiniz?
Ayrıca ayakkabı olarak (link) almayı düşünüyorum. İlk ayakkabım olacak. Bu yüzden siz değerli arkadaş ve abilerimden yardım istiyorum.

Herkese merhaba şu konuda bana yardımcı olur musunuz
Yol bisikletim için kilitli pedal ve ayakkabı bakıyorum.
(link) ile (link) bu iki pedaldan hangisini tavsiye edersiniz?
Ayrıca ayakkabı olarak (link) almayı düşünüyorum. İlk ayakkabım olacak. Bu yüzden siz değerli arkadaş ve abilerimden yardım istiyorum.
Pedal look tecrübem olmadı ama duyduğum iyi, ayakkabı da ise dmt markasını şiddetle tavsiye ederim, kr3 olanı var çok memnunum linkteki model için pazarlık ile aynı fiyata alabileceğini tahmin ediyorum
(link)

Geri