Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
(link)

bir de böyle bir seçenek var, bu direkt bağcıklı olan bir model fakat altında iki delik var ve bilgi kısmında
"SPD kal/pedal sistemi dışındakilerle kullanılamaz, SPD-SL sistemiyle uyumlu değildir "yazıyor.

kal/pedal sistemi nedir, spd-sl ile farkı nedir, bilmediğimden bir fikir yürütemedim. shimano ve diğer 750 liralık modelde üçgen şeklinde üç delik vardı.

Benin ayak 42 buçuk 43 alsam olur mu acaba. Shimano 44 aldım seneler önce ince çorapta ayağım içeride hareket ediyor.
44 büyük kalır. 43 iyi olur. Edit: aynı benim de numara. 44 alınca burnu uzun kalıyor.
(link)

dostlar bu ayakkabı 750 TL fiyatlı. shimano ayakkabılarsa 1500-1600 TL. iki ayakkabı arasında çok büyük fark olur mu? alınabilir bir ayakkabı mı acaba?

konunun cahili bir kimse olarak her türlü tavsiyeden memnun olurum.
Kramponda ve spd ayakkabıda ucuz maldan uzak durulması gerektiğini bizzat deneyerek anlayanlardanım. 1600₺ sidi ayakkabı var. Boa sistemli. Alın geçin derim. Shimano da olur.

1998 de aldığım shimano mtb ayakkabılarını geçen yıl plastikleri dökülmeye başlayınca rafa kaldırdım. Bu ucuz ayakkabılar değil 22 yıl, 22 ay bile dayanamaz her hafta binişlerde kullanan birinin ayağında.

@Efe ÇEPEL Ayakkabı tabanına iliştirilen, pedaldaki kilit mekanizmasına geçen parçaya kal deniyor. SPD (mtb)'nin kali 2 vidalı, SL (yol)'un kali 3 vidalı oluyor. SPD ayakkabılarda ağırlık ve performans kaygısı olmadığı için tabanları trekking ayakkabısı gibi kalın ve yumuşak oluyor. Kal tabanın içinde kalıyor ve yürürken yere temas etmiyor. Bu sayede günlük ayakkabı olarak da kullanılabiliyor. Tabi SL'ye göre pedalı ve ayakkabısı ağır oluyor. SL ayakkabıda ise yürüme imkanı yok. Benzinlik molalarında ayakkabıları ele alıp çoraplı ayaklarıma galoş geçiriyorum.

ROADR 100 modelinin tabanını iki pedal tipiyle de kullanılır şekilde yapmışlar, sizin için o daha mantıklı.

@Efe ÇEPEL Ayakkabı tabanına iliştirilen, pedaldaki kilit mekanizmasına geçen parçaya kal deniyor. SPD (mtb)'nin kali 2 vidalı, SL (yol)'un kali 3 vidalı oluyor. SPD ayakkabılarda ağırlık ve performans kaygısı olmadığı için tabanları trekking ayakkabısı gibi kalın ve yumuşak oluyor. Kal tabanın içinde kalıyor ve yürürken yere temas etmiyor. Bu sayede günlük ayakkabı olarak da kullanılabiliyor. Tabi SL'ye göre pedalı ve ayakkabısı ağır oluyor. SL ayakkabıda ise yürüme imkanı yok. Benzinlik molalarında ayakkabıları ele alıp çoraplı ayaklarıma galoş geçiriyorum.

ROADR 100 modelinin tabanını iki pedal tipiyle de kullanılır şekilde yapmışlar, sizin için o daha mantıklı.
Her spd de öyle olmuyor tabi;
IMG_20210904_184837.jpgIMG_20210909_215407.jpg

Bu modelde taban oldukça sert, ayakkabı oldukça hafif. Yürümek biraz sıkıntılı açıkçası..

Ama dediğimiz gibi ayakkabılar da mevcut, trekking ayakkabısı gibi olup altına cal yerleştirilen modeller var.

@Burak Uğurlu Evet, bu "performans MTB" ayakkabısı oluyor. Yürümeye müsaade eden tipe de bir isim vermem gerekirse, "günlük MTB" diyebilirim.

Ayrıca, cal yazmışsınız da, türkçesi kal (kâl olarak okunuyor) değil mi?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Burak Uğurlu Evet, bu "performans MTB" ayakkabısı oluyor. Yürümeye müsaade eden tipe de bir isim vermem gerekirse, "günlük MTB" diyebilirim.

Ayrıca, cal yazmışsınız da, türkçesi kal (kâl olarak okunuyor) değil mi?
Kesinlikle. Bende fransızcadan alışkanlık bazen seste kelimeleri yabancı şekliyle yazıyorum farkında olmadan. Türkçeleşmiş hali kal 🤙

@Efe ÇEPEL merhaba ben tam bahsettiğiniz modeli kullanıyorum. Henüz tecrübem shimano modelleri ile kıyaslayacak kadar değil ama beni memnun etti. @can_celik Can beyin konuyla ilgili fikirlerine aynen katılıyorum.
Bantları "acaba" dedirtiyordu ama onun için de çok güzel fikir almış olduk.
Sonuç olarak tavsiye eder miyim? Evet gönül rahatlığıyla ederim. Ayrıca iyi hava alıyor.
20211010_223844.jpg

(link)

bir de böyle bir seçenek var, bu direkt bağcıklı olan bir model fakat altında iki delik var ve bilgi kısmında
"SPD kal/pedal sistemi dışındakilerle kullanılamaz, SPD-SL sistemiyle uyumlu değildir "yazıyor.

kal/pedal sistemi nedir, spd-sl ile farkı nedir, bilmediğimden bir fikir yürütemedim. shimano ve diğer 750 liralık modelde üçgen şeklinde üç delik vardı.
(link) çok şık bir model.

hocam ayakkabı çok güzel olmasına karşılık yurt dışı seçeneği biraz kumar gibi geldi. uymazsa iade imkanı yok çünkü.

forumdan @TatanQa_tr youtube kanalında rc500’ün incelemesini yapmış, gayet de güzel detaylı anlatmış. cırt cırtlı alıp daha sonra ayakkabı ustasıyla uğraşmaktansa direkt bunu almayı düşünmeye başladım.

bu arada yukarıda herkes için çok faydalı bilgi ve tecrübeler paylaşıldı. teşekkür ediyorum.

hocam ayakkabı çok güzel olmasına karşılık yurt dışı seçeneği biraz kumar gibi geldi. uymazsa iade imkanı yok çünkü.

forumdan @TatanQa_tr youtube kanalında rc500’ün incelemesini yapmış, gayet de güzel detaylı anlatmış. cırt cırtlı alıp daha sonra ayakkabı ustasıyla uğraşmaktansa direkt bunu almayı düşünmeye başladım.

bu arada yukarıda herkes için çok faydalı bilgi ve tecrübeler paylaşıldı. teşekkür ediyorum.
Ayağınızı bir kağıda koyup çizin sonra boyunu ölçün cm olarak çıkan değerin aynısını alın. Yorumları da okuyun orada mutlaka 1 numara büyüğünü alın aynısını alın yazacaktır. image.jpgBu ayakkabıyı Türkiye den almaya kalksam 1200 TL den aşağıya değildir. 750 TL ye getirdim yurtdışından herşey dahil.

Üst seviye bir cross-country ayakkabısının tabanı, alt seviye yol ayakkabısından daha sert olur genelde. Bu yüzden "SPD'de ağırlık ve performans kaygısı yok" demek yanlış bir genelleme.

Benin ayak 42 buçuk 43 alsam olur mu acaba. Shimano 44 aldım seneler önce ince çorapta ayağım içeride hareket ediyor.
Olur bence ama cm olarak bak daha rahat çözüme ulaşırsın.

N11 de indirim var. Ayakkabı ihtiyacı olan varsa koşsun:))

bende yakın zamanda aldım SIDI'nin ayakkabısını. uzun uzun deneyerek aldım ve 2-3 kez gittim farklı modelleri deneyerek karar verdim.
SIDI normal ayakkabı da 1 numara değişiyor. normalde 42,5 giyiyorum ve SIDI 43,5 tam oldu. ama shimano'da farklı birşeyler var modelden modele kalıpları değişiyor. bu sebeple eğer aynı modeli almayacaksanız, denemeden almak bence riskli. cm olarak ölçmekte bir yol ama ben beceremedim onu.
BOA tercih etmenizi tavsiye derim bütçeniz doğrultusunda.
decathlan'un yol ayakkabısından geçen biri olarak büyük fark olduğunu söyleyebilirim. havalandırma, tam sarma, rahatlık gibi.

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Ben pedal olarak decathlondan 520 otomatik yol pedalını aldım. Shimano almak isterdim ancak bütçem pek el vermedi piyasadaki en ucuz pedal olarak gözüküyor fiyatı 275tl. Temmuz ayının başından beri kullanıyorum memnunum içinden look model kaller geliyor. Ayakkabı olarakta aliexpress'ten 345 tl'ye Fashion marka ayakkabı satın aldım alırken ayağımı cm olarak ölçtüm ona göre aldım. Ayakkabı yaklaşık 2 haftada falan geldi ancak 95tl vergi çıkarttılar hem iade ile uğraşmamak hem de bütçeden hemde bir an önce spd'ye geçmek istediğimden 95tl vergiyi ödedim. ayakkabıdan memnunum şu anda nadiren 100 km'yi aşan turlarda kal ayarından heralde sol ayağım ağrıyor sağ ayağımda ise sıkıntı yok. Genel olarak memnunum tabi shimano kalitesi aranmaz. Bu arada eğer aliexpress'te böyle vergi sürprizleri ile karşılaşmamak istiyorsanız bazı satıcılardan alışveriş yapıldığında vergi önden verilebiyor hem böylelikle sürpriz olmuyor hem de aras kargo getiriyor.

decathlon rc500 spd ayakkabı ve delta spd pedal toplamda 600 liraya geldi. bugün deneme amaçlı bursa-k.paşa-bursa toplamda 170 km yol yaptım. kendi rekorumu kırmış oldum. bisiklete hakimiyetim ciddi oranda arttı, yokuşlarda yorulduğumda yükü quadricepslerden(ön üst bacak, itme kasları) alıp, harmstringslere(arka bacak, çekme kasları) verip çok daha rahat bir şekilde yokuşları çıkabildim.
pedal ve ayakkabıdan çok memnun kaldım. mutlaka boa kilitli shimano veya sidi marka ayakkabılar çok daha efektif olacaktır fakat arada çok uçurum olacağını sanmıyorum. ayakkabı içinde çok ufak bir oynama olabiliyor bunu da bağcıkları çok sıkarak giderebiliyorsunuz. ben gerek duymadım, biraz bol kullanarak konforlu sürüş yaptım sonuçta zamana karşı yarışmıyoruz ve bu şekliyle de oldukça tatmin ediciydi.

sonuç olarak spd sisteme geçmek isteyip bütçe konusunda sorun yaşayanlar için şiddetle tavsiye ederim. (mümkün olan en kısa sürede bütçeniz doğrultusunda geçin) herkese keyifli pedallamalar 👍

Son düzenleme:
Gravel bisikletim var patika veya asfaltta karma sürüşler gerçekleştirip şehirler arası uzun turlara çıkıyorum...Kilitli pedal-ayakkabıya geçiş yapmak istiyorum maliyeti uygun olmak kaydıyla önerilerinize bilgilerinize ihtiyacım var. (tercihen shimano)
sevgiler güvenli sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: ismail_32
Shimano spd mtb ayakkabım var. Çok kirlendi. Yıkanabileceğini düşünüyorum. Elde yıkamış olan var mı? neye dikkat etmek gerekir?

Geri