Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Shimano spd mtb ayakkabım var. Çok kirlendi. Yıkanabileceğini düşünüyorum. Elde yıkamış olan var mı? neye dikkat etmek gerekir?
Ben hiç yıkamadım. Nemli bez ya da ayakkabı parlatma süngeriyle çok sildim. Yeterince temiz oluyordu. Bol yağmurlu havada sürünce kendi yıkanıyordu.
Ancak benim ayakkabım karaydı, temizlemek için çok uğraşmam gerekmiyordu.

Scudo
Bir süredir yol bisikleti için ayakkabı bakınıyorum. Neredeyse tüm online alışveriş sitelerinde sitong ve xoutdoor markaları var. Her yeri sarmış durumdalar :) Bu markalar hakkında bilgisi olan var mı?

2.el alma niyetindeyim. Şöyle bir ayakkabıyı hem mtb hem yol ile kullanabilirim sanırım ? (link)

2.el alma niyetindeyim. Şöyle bir ayakkabıyı hem mtb hem yol ile kullanabilirim sanırım ? (link)
mtb için ok ama yol için olmaz. Yol bisikletini performanslı süremezsin. İstediğin gücü elde edemezsin vs ....

Bu ayakkabı sadece mtb kalleri ile uyumlu. Yol bisikletine mtb pedalı takarsanız kullanabilirsin ama yol bisikletine çok yakışmaz. Tercih meselesi sonuçta. Ayakkabı da güzele benziyor. Tipi hoşuma gitti. Günlük kullanımda sorun yaratmayacak bir model. ben işe bisiklete gidince ayakkabıyı değiştirmek zorunda kalıyorum. Böyle bir ayakkabım olsa tek ayakkabı ile hem sürüp hem günlük işte kullanabilirim.

Hem yol hem trekkingde bir tarafı düz bir tarafı kilitli aynı model pedallarla birlikte Decathlon'un dağ ayakkabısını kullanan birisi olarak bu ayakkabı 42 (kendime) ya da 43 (oğluma) numara olsaydı kaçırmaz, size bırakmazdım :)

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
mtb için ok ama yol için olmaz. Yol bisikletini performanslı süremezsin. İstediğin gücü elde edemezsin vs ....

Mtb için kullanabilirim . Rc500 almaktı niyetim ama 720 tl'ye çıkmış.

Bu ayakkabı sadece mtb kalleri ile uyumlu. Yol bisikletine mtb pedalı takarsanız kullanabilirsin ama yol bisikletine çok yakışmaz. Tercih meselesi sonuçta. Ayakkabı da güzele benziyor. Tipi hoşuma gitti. Günlük kullanımda sorun yaratmayacak bir model. ben işe bisiklete gidince ayakkabıyı değiştirmek zorunda kalıyorum. Böyle bir ayakkabım olsa tek ayakkabı ile hem sürüp hem günlük işte kullanabilirim.

Evet Kadir, gündelik olması çok güzel. Bisikletten inince bile rahat hareket edebilirsin . Ama yolda bisikletten inme gibi bir durum pek olmadığı için sanıyorum ki olmaz.
Hem yol hem trekkingde bir tarafı düz bir tarafı kilitli aynı model pedallarla birlikte Decathlon'un dağ ayakkabısını kullanan birisi olarak bu ayakkabı 42 (kendime) ya da 43 (oğluma) numara olsaydı kaçırmaz, size bırakmazdım :)

Ben de mtb için düşünmüştüm ama sonrayol bisikleti de girince işin içine tek ayakkabıda çözeyim dedim olmadı malesef.

Hem yol hem mtb olarak pedalda crank brothers candy 1 ayakkabıda da dhb troika mtb (47) modelini kullanıyorum. (link) Tabi o dönem hem dolar hem ayakkabı daha uygun fiyatlıydı 28 dolara almıştım. Yol ayakkabısı neredeyse kullanmadım diyeceğim kadar az ama kullandığım model biraz daha yol ayakkabılarına yakın çok esnek olmayan bir tabana sahip. Yolu da düşününce benzeri bir model bakmakta fayda var tabi ülkede ürün çeşitliliği ve fiyat malum. Ayakkabıyı da Eylül 2019da almışım.

Dosyalar

• IMG_20190918_153035.jpg
    IMG_20190918_153035.jpg
    79,5 KB · Okunma: 93
  • IMG_20190918_153113.jpg
    IMG_20190918_153113.jpg
    105,1 KB · Okunma: 94
  • IMG_20190918_153320.jpg
    IMG_20190918_153320.jpg
    144,8 KB · Okunma: 91

MTB ayakkabılarını yol bisikleti ile kullanabilirsiniz. Pro değilseniz performans kaybı yok sayılabilir derecede olacaktır, ancak MTB ayakkabılarının belli modeller dışında çoğunun tabanı yeterli sertlikte değil, bu da eğer kalleri geride ya da ileride kullanıyorsanız rahatsız edebilir. Sert tabanlı olanlar için özellikle XC yarış türündeki modellere bakmak gerekiyor. MTB ayakkabıları yol ayakkabılarına göre daha ağır olur aynı seviyede. Ayrıca bağcıklı modeller çamur açısından da dezavantajlı olabilir.

0320C654-BD79-40BC-9DEB-E056A70AAA9E.jpegCrank Brothers Candy 1 kırmızı valla çok yakışıyor bence.
image.jpgBunlarda pabuçlar.

Biraz konu dışı olacak kusuruma bakmayınız, Shimano RP300-S L ayakkabıyla birlikte Shimano M520 SPD pedalı almayı düşünüyorum. Bu ikisi uyumlu mudur? MTB pedal olduğu halde yine de iyi performans sunacağını düşünüyorum. Düşünceleriniz nedir?

SL (yol) pedal tercih etmeme sebebiniz nedir?

Ben aşağıdaki kombinasyonu kullanmaya yeni başladım. Hatta yola çıkmadan önce iyice alışma açısından şimdilik yalnızca trainer da kullanıyorum. Esas hedefim SPD SL pedal ve uyumlu ayakkabı kullanmak ama şimdilik alışma evresinde spd pedal (hatta bir tarafı platform) ve ona uygun ayakkabı ile başladım. Bu arada ayakkabılar oldukça memnun etti beni tabanları sert ve esnemiyor.

WhatsApp Image 2022-01-05 at 09.33.15 (3).jpegWhatsApp Image 2022-01-05 at 09.33.15 (2).jpegWhatsApp Image 2022-01-05 at 09.33.15 (1).jpegWhatsApp Image 2022-01-05 at 09.33.15.jpeg

SL (yol) pedal tercih etmeme sebebiniz nedir?
M520'yi bir tık uyguna buldum, ayrıca piyasadakilere göre durumu daha iyiydi. Eğer maksimum 250-300 TL civarına SL pedal öneriniz varsa bakabilirim.

Bu ürün sizce nasıl soğuk geçirmez
(link)

@Berrkay Shimano'nun r540'ı var. Nette bulamadım ama çoğu bisikletçide olan bir pedal. O pahalı gelirse XLC diye bi marka var onun yol pedalı olabilir. Decathlon'da Btwin520 var o da iyi bir pedal.

• Beğen
Tepkiler: Berrkay
@Berrkay Shimano'nun r540'ı var. Nette bulamadım ama çoğu bisikletçide olan bir pedal. O pahalı gelirse XLC diye bi marka var onun yol pedalı olabilir. Decathlon'da Btwin520 var o da iyi bir pedal.
R540'ta karar kıldım, kozmetik olarak fena sayılmayacak modelleri 250 TL civarında. Ancak ayakkabıya öncelik vermeyi düşünüyorum şu anda, RP300 almayı planlıyorum.

Merhabalar campagnolo marka spd pedal buldum.Acaba shimano kallerine uyumlu mudur?Satıcı bilmiyorum dedi.Yardımcı olur musunuz?Screenshot_20220115-235014_sahibindencom.jpgScreenshot_20220115-235004_sahibindencom.jpg

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Geri