Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.372
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Forumda, yol ayakkabısı pedalı - mtb ayakkabısı pedalı mı diye arattım, okudum, mtb ayakkabısı ve pedalına karar verdim. Hatta tek seçenek ayakkabı olarak (link) 'i düşünüyorum. Boa sistemin artısı olur diye bu modele yöneleceğim. Pedala karar veremedim, birkaç model var beğendiğim, fakat sadece kilit özellikli mi yada günlük kullanım için çift taraflı (kilitli ve düz yüzeyli) mı tercih etmeliyim? Seçeneklerim;
(link)
(link)
(link) en ucuzu bu
Sn. @kaganarda ;
...Açıkçası bir tarafı platform olan pedalları kilitli ayakkabı ile kullanmak ilk kilitleme esmasında pratik olmuyor....
(link)'ler ağırlık dengesi sayesinde her zaman böyle bekliyor boştayken:
En azından Shimano Click'r pedallarda pedal boştayken bu şekilde kilitli taraf arkaya, düz taraf öne bakıyor. Ben kalkışta sağ ayak burnuyla pedalı ittirerek ayağımı koyuyorum, sağ pedal doğrudan kilitli başlıyor, solu da gerideyken basmadan öne gelmesini bekleyerek basınca kilitli taraf gelmiş oluyor ve o da kilitleniyor. Hareket halindeyken de ayak platformdayken kuvveti verip ayağı kaldırınca pedal tekrar basma yönünde ayağın altına geldiğinde bu sefer kilitli taraf geliyor. Yani her ayağı kaldırıp bir sonraki tur için tekrar koyduğumuzda pedalın öteki yüzü dönmüş oluyor. O yüzden başlarken kilitli başlamak istemiyorsam önce kilitlemeyecek kadar hafif basarak ya da kilitlendiyse serbest bırakarak ayağımı kaldırıp sonraki gelişinde platform tarafa basıyorum.
Alışınca pedal yönü aranmıyor.