Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Forumda, yol ayakkabısı pedalı - mtb ayakkabısı pedalı mı diye arattım, okudum, mtb ayakkabısı ve pedalına karar verdim. Hatta tek seçenek ayakkabı olarak (link) 'i düşünüyorum. Boa sistemin artısı olur diye bu modele yöneleceğim. Pedala karar veremedim, birkaç model var beğendiğim, fakat sadece kilit özellikli mi yada günlük kullanım için çift taraflı (kilitli ve düz yüzeyli) mı tercih etmeliyim? Seçeneklerim;
(link)
(link)
(link) en ucuzu bu

Sn. @kaganarda ;
...Açıkçası bir tarafı platform olan pedalları kilitli ayakkabı ile kullanmak ilk kilitleme esmasında pratik olmuyor....

(link)'ler ağırlık dengesi sayesinde her zaman böyle bekliyor boştayken:

unknown.png
unknown.png

En azından Shimano Click'r pedallarda pedal boştayken bu şekilde kilitli taraf arkaya, düz taraf öne bakıyor. Ben kalkışta sağ ayak burnuyla pedalı ittirerek ayağımı koyuyorum, sağ pedal doğrudan kilitli başlıyor, solu da gerideyken basmadan öne gelmesini bekleyerek basınca kilitli taraf gelmiş oluyor ve o da kilitleniyor. Hareket halindeyken de ayak platformdayken kuvveti verip ayağı kaldırınca pedal tekrar basma yönünde ayağın altına geldiğinde bu sefer kilitli taraf geliyor. Yani her ayağı kaldırıp bir sonraki tur için tekrar koyduğumuzda pedalın öteki yüzü dönmüş oluyor. O yüzden başlarken kilitli başlamak istemiyorsam önce kilitlemeyecek kadar hafif basarak ya da kilitlendiyse serbest bırakarak ayağımı kaldırıp sonraki gelişinde platform tarafa basıyorum.
Alışınca pedal yönü aranmıyor.

Scudo
Sn. @kaganarda ;
Merhabalar, şehir dışında olduğumdan mesajınıza biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. Pedal ve ayakkabıdan memnunum halen de kullanıyorum. Ancak ikinci bisiklet için yine decathlon dan aşağıdaki pedalı ve platform adaptörünü aldım. Ayakkabı olarak da sizin de listenize koyduğunuz xc5 ayakkabıyı aldım. Açıkçası bir tarafı platform olan pedalları kilitli ayakkabı ile kullanmak ilk kilitleme esmasında pratik olmuyor. Pedalın yönünü vs. ayarlamak vakit ve dikkat kaybettiriyor. Ben pedala adaptör alıp onları da küçük çantada bisiklette tutuyorum. Normal ayakkabı giydiğimde kullanıyorum. Bu kullanım şekli bana daha pratik geldi, ama herkesin alışkanlığı başkadır.

otomatik-dag-bisikleti-pedali-shimano-spd-uyumlu-520.jpg
uyumlu-platform-adaptoru-shimano-spd.jpg
(link)'ler ağırlık dengesi sayesinde her zaman böyle bekliyor boştayken:

unknown.png
unknown.png

En azından Shimano Click'r pedallarda pedal boştayken bu şekilde kilitli taraf arkaya, düz taraf öne bakıyor. Ben kalkışta sağ ayak burnuyla pedalı ittirerek ayağımı koyuyorum, sağ pedal doğrudan kilitli başlıyor, solu da gerideyken basmadan öne gelmesini bekleyerek basınca kilitli taraf gelmiş oluyor ve o da kilitleniyor. Hareket halindeyken de ayak platformdayken kuvveti verip ayağı kaldırınca pedal tekrar basma yönünde ayağın altına geldiğinde bu sefer kilitli taraf geliyor. Yani her ayağı kaldırıp bir sonraki tur için tekrar koyduğumuzda pedalın öteki yüzü dönmüş oluyor. O yüzden başlarken kilitli başlamak istemiyorsam önce kilitlemeyecek kadar hafif basarak ya da kilitlendiyse serbest bırakarak ayağımı kaldırıp sonraki gelişinde platform tarafa basıyorum.
Alışınca pedal yönü aranmıyor.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ürünler zamlanmadan karar verip almaya çalışacağım.

Yaklasik 450-500 kmdir shimano 105 r550 pedal + rc3 ayakkabiyi icinden cikan sari kaller ile kullaniyorum. Ilk deneyimim oldugu icin karsilastirma yapamam ama benim gibi ilk defa kullanacaklar icin cok yeterli oldugunu dusunuyorum. Suan ayarlari guvenlik odakli , cok rahat sekilde cikartabiliyorum fakat bugun benim fazla sabirsiz olmamdan kaynakli kucuk bir kaza yasadim. Aslinda kaza sayilmaz , u donus yapan arabaya yaklasirken yavasladim ve donusunu yapmasini kucuk kucuk ilerleyerek beklerken , araba surucusu donusunu tamamlayip tam ilerler gibi yapip aniden durdu . Ben donusunu tamamladi diye hizlanirken aniden durunca o an cok hizli cikaramadim ve durup tam duserken ayakkabiyi cikartip ayagim asfaltta kayarak tuttum bisikleti. Bu arada zincir atti , nasil oldu anlamadim. Eve geldigimde kaydigim ayagimin kali asinmis oldugunu farkettim. Asagi fotograflari ekliyorum , sizce bu kalleri degistirmem gerekir mi ? Surusun devaminda herhangi bir olumsuzluk veya rahatsizlik yasatmadi bana . Daha 500 km kullandim, yeni oldugu icin degistirirsem gereksiz masraf mi olur yoksa guvenlik icin kesinlikle degistirmem mi lazim ? 3CF416E4-8956-43A5-9937-5377CE0F452B.jpegC9157D41-9B7B-49E4-8799-2F1B1692A315.jpeg

• Beğen
Tepkiler: ssafak
Ayak kalden durup dururken kurtulmaya başladıysa değiştirmek gerekir. Ayrıca 500km lik bir kale göre fazla üzerinde yürümüşsünüz gibi gözüküyor. Bir kal koruyucu alıp yanınızda taşımakta fayda olabilir.

Yaklasik 450-500 kmdir shimano 105 r550 pedal + rc3 ayakkabiyi icinden cikan sari kaller ile kullaniyorum. Ilk deneyimim oldugu icin karsilastirma yapamam ama benim gibi ilk defa kullanacaklar icin cok yeterli oldugunu dusunuyorum. Suan ayarlari guvenlik odakli , cok rahat sekilde cikartabiliyorum fakat bugun benim fazla sabirsiz olmamdan kaynakli kucuk bir kaza yasadim. Aslinda kaza sayilmaz , u donus yapan arabaya yaklasirken yavasladim ve donusunu yapmasini kucuk kucuk ilerleyerek beklerken , araba surucusu donusunu tamamlayip tam ilerler gibi yapip aniden durdu . Ben donusunu tamamladi diye hizlanirken aniden durunca o an cok hizli cikaramadim ve durup tam duserken ayakkabiyi cikartip ayagim asfaltta kayarak tuttum bisikleti. Bu arada zincir atti , nasil oldu anlamadim. Eve geldigimde kaydigim ayagimin kali asinmis oldugunu farkettim. Asagi fotograflari ekliyorum , sizce bu kalleri degistirmem gerekir mi ? Surusun devaminda herhangi bir olumsuzluk veya rahatsizlik yasatmadi bana . Daha 500 km kullandim, yeni oldugu icin degistirirsem gereksiz masraf mi olur yoksa guvenlik icin kesinlikle degistirmem mi lazim ? 293053 dosyayı görüntüle293054 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: berk92
Forumda, yol ayakkabısı pedalı - mtb ayakkabısı pedalı mı diye arattım, okudum, mtb ayakkabısı ve pedalına karar verdim. Hatta tek seçenek ayakkabı olarak'i düşünüyorum. Boa sistemin artısı olur diye bu modele yöneleceğim. Pedala karar veremedim, birkaç model var beğendiğim, fakat sadece kilit özellikli mi yada günlük kullanım için çift taraflı (kilitli ve düz yüzeyli) mı tercih etmeliyim?

Kaganarda merhaba, mesajınızı geç gördüm. Eğer hala pedal almadıysanız, naçizane tavsiyem olacak. Sizin T421 ile alakalı düştüğünüz çelişkinin aynısını ben de yaşadım. "Acaba tek taraf düz olursa kilitleme esnasında sorun yaşar mıyım?"

Sorunu T400 alarak çözdüm =) T400'ün iki tarafı da kilitli fakat kilit çıkıntısı çok az olduğundan, iki tarafı da normal ayakkabı ile de kullanılıyor. O amaçla yapılmamış ama yine de kısa mesafede spor ayakkabı vs ile kullanabilirsiniz. Hatta pedaldan anlamayan, normal ayakkabı ile bisikletimi deneyen kişiler pedalda gariplik bile farketmiyor.

Pedalın geldiği ilk gün henüz kilitli ayakkabım yokken normal spor ayakkabı ile 20km kullandım ve sorun yaşamadım.

Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Yardımlarınız için teşekkür ederim, sanctumviatasbaby , Spartiat, kyucel, makaram, Efe ÇEPEL, redcountry
Ayakkabı olarak 2200 tl'ye decathlondan shimano xc5 aldım, pedal olarak 405 tl'ye XLC pd-s02 aldım. İlk izlenimim ayakkabı çok güzel, pedalda fiyat olarak çok iyi, ikisi de kaliteli duruyorlar.

Dosyalar

• 20220820_170547.jpg
    20220820_170547.jpg
    46,7 KB · Okunma: 88
  • 20220820_161715.jpg
    20220820_161715.jpg
    64,4 KB · Okunma: 92
  • 20220820_152959.jpg
    20220820_152959.jpg
    67,6 KB · Okunma: 90
  • 20220820_152952.jpg
    20220820_152952.jpg
    73,4 KB · Okunma: 78
(link) ayakkabıdan kullanan var mı tavsiye eder misiniz? Pedalı forumda ikinci el aldım şimdi sıra ayakkabı ve kalde yeni başlayacağım için ayakkabı 2300-2400 lük bir model yerine bunu tercih etmeyi düşünüyorum sh-56 kalleri sipariş verdim bile çıkarıp takmada gayet iyi olacak yeni başladığım için

Gravelı sattıktan sonra MTB ayakkabılarım boş çıktığı için satıyorum.
(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: sanctumviatasbaby
Hayirli geceler.. Shimano sh-rc701 ayakkabı almayı düşünüyorum. İlk kilitli ayakkabım olacak. Acaba kullananlar tavsiye edermi yada başka model veya markaya mi yöneleyim? Forumda rc701 olarak aramalar yaptım sonuca ulasamadim malesef!!

Sh-rc 701 Shimano' nun en kaliteli ayakkabılarından biridir.
Uzun ömürlü ve dayanıklıdır, gönül rahatlığı ile kullanırsınız..
@ufuq81 ...

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
İyi günler arkadaşlar
Naçizane düşüncemdir
Eğer yarışlara katılmıyorsanız kilitli pedal da yol tipinin(SPD SL) gereksiz olduğuna kanaat ettim.
MTB tipi(SPD) pedal yeterli, ayrıca yürümeniz gerektiğinde yol tipi kal başa bela olabilmekte

(link) ayakkabıdan kullanan var mı tavsiye eder misiniz? Pedalı forumda ikinci el aldım şimdi sıra ayakkabı ve kalde yeni başlayacağım için ayakkabı 2300-2400 lük bir model yerine bunu tercih etmeyi düşünüyorum sh-56 kalleri sipariş verdim bile çıkarıp takmada gayet iyi olacak yeni başladığım için

Merhaba , ben epeydir yol bisikletimde bu ayakkabıyı SH51 kaller ile birlikte kullanıyorum ve çok memnunum. Özellike alt tabanının fiber glas ile sertleştirilmiş olması fark ettirdi.

Kanalımda incelemesini yapmıştım aldığımda:

Hayirli geceler.. Shimano sh-rc701 ayakkabı almayı düşünüyorum. İlk kilitli ayakkabım olacak. Acaba kullananlar tavsiye edermi yada başka model veya markaya mi yöneleyim? Forumda rc701 olarak aramalar yaptım sonuca ulasamadim malesef!!
Ben 702 kullanıyorum. Gayet memnunum. SH-RC702 2022 model olanı. 701 eski versiyon.
(link)

• Beğen
@cazci ve @Burak Altaç ikinizde tesekkur ederim yorumlar için.. 701 deki kırmızının renk tonları hoşuma gitti. 701 ile 702 arasında çok fazla bi fark yoktur sanirim özellik olarak. Karşılaştırma yaptığımda pek birsey farketmedim. Yinede görmediğim birsey varsa bilgilendirirseniz sevirinim🙂

@cazci ve @Burak Altaç ikinizde tesekkur ederim yorumlar için.. 701 deki kırmızının renk tonları hoşuma gitti. 701 ile 702 arasında çok fazla bi fark yoktur sanirim özellik olarak. Karşılaştırma yaptığımda pek birsey farketmedim. Yinede görmediğim birsey varsa bilgilendirirseniz sevirinim🙂
(link) vs (link) Bu linklerden karşılaştırabilirsin.

• Beğen
Merhaba , ben epeydir yol bisikletimde bu ayakkabıyı SH51 kaller ile birlikte kullanıyorum ve çok memnunum. Özellike alt tabanının fiber glas ile sertleştirilmiş olması fark ettirdi.

Kanalımda incelemesini yapmıştım aldığımda:

Teşekkürler zaten ayakkabılar hakkında bilgi toplarken videonuzdan görüp incelmeye başladım ayakkabılar geldi ben bir hata yapıp bir numara büyük aldım 42 çok bol oldu sonra iade edip yenilerini 41 aldım gayet güzel oldular alt tabanın sert olması gerçekten işe yarıyormuş 50-60 km sürüşlerden sonra bile ayağım altı hiç ağrımadı gayet kaliteli

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Yürümek zor evet ama kalin pedala geçerken o çıkardığı ses….
Anlayamazsınız
Anlarım o sesi bende yaşadım, ama özellikle yokuşlarda kilitlemek biraz sıkıntı yatıyor. 🤔🚴

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
ayakkabı bakıyorum.
özellikle MTB ayakkabısı bakıyorum (konfor önemli sert taban istemiyorum)
ama fiyatlar öyle bi uçmuş ki yetemedim.
beklemeye devam
önerilere hayır demem.

ayakkabı bakıyorum.
özellikle MTB ayakkabısı bakıyorum (konfor önemli sert taban istemiyorum)
ama fiyatlar öyle bi uçmuş ki yetemedim.
beklemeye devam
önerilere hayır demem.

sundu bisiklette indirim var. ben aldım ayakkabı rahat kullanımı güzel.
kullanıdığın numaranın 1 numara büyük olanını sipariş veriyorsun.

(link)

Geri