Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Merhaba.Bisikletimi alalı bir kaç ay oldu ve artık bir ayakkabı almak istiyorum. Bir zamandır forumu dışarıdan takip ediyorum ama baktım ki artık üye olma zamanım geldi :) Sizden bir yardım ve fikir istiyorum. Şu iki ayakkabı arasında kararsız kaldım. Bütçe şimdilik bunlara yetiyor. Bu iki ayakkabı arasında ,sizin tercihiniz hangisi olurdu ve neden? Bu fiyat bandında başka tavsiyelere de açığım.

Specialized Sport MTB Ayakkabı 550 TL

SHIMANO SH-M065L MTB AYAKKABISI 495 TL

223363 dosyayı görüntüle223364 dosyayı görüntüle
Shimano yu 3 senedir kullanıyorum. Fiyat performans açısından gayet başarılı. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Scudo
Merhaba.Bisikletimi alalı bir kaç ay oldu ve artık bir ayakkabı almak istiyorum. Bir zamandır forumu dışarıdan takip ediyorum ama baktım ki artık üye olma zamanım geldi :) Sizden bir yardım ve fikir istiyorum. Şu iki ayakkabı arasında kararsız kaldım. Bütçe şimdilik bunlara yetiyor. Bu iki ayakkabı arasında ,sizin tercihiniz hangisi olurdu ve neden? Bu fiyat bandında başka tavsiyelere de açığım.

Specialized Sport MTB Ayakkabı 550 TL

SHIMANO SH-M065L MTB AYAKKABISI 495 TL

223363 dosyayı görüntüle223364 dosyayı görüntüle
Ikı yıldır bu ürünü kullanıyorum. Tavsiye ederim. Hemde butcenizin altında. Gaerne diğer paylaştığınız markalar kadar popüler olmasada kalite olarak altta kalmaz.
(link)

Ikı yıldır bu ürünü kullanıyorum. Tavsiye ederim. Hemde butcenizin altında. Gaerne diğer paylaştığınız markalar kadar popüler olmasada kalite olarak altta kalmaz.
Teşekkür ederim. Buna da bakacağım.

Bugün SHIMANO SH-M089L aldım. .
Pedal olarak Shimano Pd-M520,k
al olarak da Shimano SM-SH56 aldım. SH56 kal,SH51'e göre daha fazla yöne ve daha kolay çıkıyormuş. Acemiliği atlatana kadar bunu kullanmak daha iyi oluyormuş.
Çok kısa bir süreliğine denedim ve gerçekten bisikletin çok daha farklı bir his kazandığını söyleyebilirim. Şimdi sıra ,düşmeden SPD işine alışmayı ummakta :)shm.jpgshm2.jpg

al olarak da Shimano SM-SH56 aldım. SH56 kal,SH51'e göre daha fazla yöne ve daha kolay çıkıyormuş. Acemiliği atlatana kadar bunu kullanmak daha iyi oluyormuş.
Çok kısa bir süreliğine denedim ve gerçekten bisikletin çok daha farklı bir his kazandığını söyleyebilirim. Şimdi sıra ,düşmeden SPD işine alışmayı ummakta :)223518 dosyayı görüntüle223519 dosyayı görüntüle
Hocam özel. Msj attım bakarmisin

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Çok kısa bir süreliğine denedim ve gerçekten bisikletin çok daha farklı bir his kazandığını söyleyebilirim. Şimdi sıra ,düşmeden SPD işine alışmayı ummakta :)223518 dosyayı görüntüle223519 dosyayı görüntüle

Pedalı çıkarma refleksi en az 1 kere düştükten sonra kazanılıyor. Şahsen bende öyle oldu, kavşakta trafik ışıklarında yana devrildim, insanlar kaza yaptım sanıp arabalarından inip yardıma geldiler 🤣 kazasız belasız sürüşler dilerim

Shimano PD-R540 pedal ve Shimano RP5 BOA ayakkabı kullanıcısıyım çok başarılı daha önce bT'win kullandım pedal ve ayakkabı onlardan sonra rahatlığı çok güzeldi fakat fiyat iki katıydı :)

Arkadaşlar selam , mtb Spd ayakkabı ile yol bisikleti kullanıyorum , yol pedalına geçme kararı aldım . İkinci el nispeten temiz bir ayakkabı aldım, pedallar için de speedplay düşünüyorum. Etrafımda çok kullanan yok ama genelde insanlar memnun . Biraz bakım isteyen bir yapısı varmış speedplay kullanan var mı cromoly modelini almayı düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar selam , mtb Spd ayakkabı ile yol bisikleti kullanıyorum , yol pedalına geçme kararı aldım . İkinci el nispeten temiz bir ayakkabı aldım, pedallar için de speedplay düşünüyorum. Etrafımda çok kullanan yok ama genelde insanlar memnun . Biraz bakım isteyen bir yapısı varmış speedplay kullanan var mı cromoly modelini almayı düşünüyorum

Bütçe müsaitse yeni model Wahoo üretimi Speedplay pedallara yönelin derim. Yaptıkları en önemli geliştirme sızdırmazlık elemanlarını elden geçirerek pedalların bakım ihtiyacını neredeyse tamamen ortadan kaldırmak. Ayrıca gövdeyi de tam metal çerçeve ile destekleyip aşınmaları minimize etmiş durumdalar.

Bütçe müsaitse yeni model Wahoo üretimi Speedplay pedallara yönelin derim. Yaptıkları en önemli geliştirme sızdırmazlık elemanlarını elden geçirerek pedalların bakım ihtiyacını neredeyse tamamen ortadan kaldırmak. Ayrıca gövdeyi de tam metal çerçeve ile destekleyip aşınmaları minimize etmiş durumdalar.
Dün lansman yapmışlar daha Türkiye de yokmuş sadece kendi sitesinde satılıyor bütçe müsait değil de speedplay lerin hepsi pahalı en ucuzu bile bütçe üstü

• Beğen
Arkadaşlar ben de SPD pedal ve uyumlu ayakkabı alma niyetindeyim . İlk defa bu tarz pedal kullanacağım. Yol bisikleti kullanıcısıyim. 800 TL bütçem var. Pedal ve ayakkabı olarak ne önerirsiniz?

@Yasuoman (link) bu bütçelerle ancak bu tarz ayakkabılar olur ama tavsiyem boa sistemli ayakkabılar olacaktır.

• Beğen
@Yasuoman (link) bütçeniz kısıtlı olduğu için bu modelleri öneriyorum. Yol pedalı olarak Look kullandım ama bana göre olmadığını düşünerek Mtb pedalı ve ayakkabısına geçtim. Şimdiki pedalım crank brothers candy. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.

Ben de başından beri yol bisikletimle Mtb pedal ve ayakkabı ikilisiyle mutluyum.. bu konuyla ilgili karşılaştırma gcn kanalında yapılmış, güzel bir örnek:

Naçizane tecrübemi paylaşayım , ben Yol bisikletine geçtiğim günden beri mtb pedal ayakkabı kullandım . yakın Zamanda yol ayakkabısı ve pedalına geçtim . Henüz trainer üzerinde tecrübe ettim fakat en azından Watt olarak trainer üzerinde bir fark ortaya çıkmadı.
Benim bu konudaki yabancı kaynaklardan yaptığım incelemelerde gördüğüm güç aktarımı konusunda fark yok, iyi sert tabanlı bir mtb ayakkabası ile yol pedalı kadar verimli güç aktarımı sağlayabilirsiniz

MTB (SPD) pedal kullanmanin şöyle bir dezavantajı var. Güzel güzel ayakkabılar indirime giriyor bakıyorsun sadece SPD-SL ayakkabı destekliyor. Şu an kullanmakta olduğum Giro Savix dışında SPD destekleyen güzel bir ayakkabı bulamıyorum.

47 numara ayakkabı bulursam bende başlamayı düşünüyorum spdye

Geri