Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Yol bisikletinde kullanmak için şu iki pedal arasında kaldım

(link)

(link)

Kullanım tecrübesi olan varsa yorumlarını alabilir miyim?
Açıkçası Shimano nun bir parça daha kaliteli olduğu düşüncesindeyim. Ama btwin ilginç bir şekilde 100 Gr daha hafif.

Ben de bir süredir pedalları inceliyorum hocam, decathlonun spdlerinin yorumları pek iyi değil. Bana en mantıklı gelen şehir içinde de kullanabilmek için bir shimano spd pedal alıp şehir içinde adaptör ile kullanma fikri oldu. (link). Aliexpresste baya ürün var bu şekilde. (link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: everhard
Scudo
Ben de bir süredir pedalları inceliyorum hocam, decathlonun spdlerinin yorumları pek iyi değil. Bana en mantıklı gelen şehir içinde de kullanabilmek için bir shimano spd pedal alıp şehir içinde adaptör ile kullanma fikri oldu.
0 Alıp bu kadar para vermek yerine 2.El Rulmanlı olan M-540 Yada Deore XT Modellerini tavsiye ederim

Ayakkabı almayı düşünüyorsanız ve nokta atışı yapacaksanız boa sistemli ayakkabılara yönelin derim. Bütçe kısıtlıysa yurtdışı siteleri takip edin çok güzel indirimler oluyor.

Merhaba,

Yol bisikleti kullanıcısıyım. Günlük 20-30 km yol yapıyorum. İlk defa kilitli pedal kullanacağım. Aslında bu konuyu görene kadar spd-sl pedal ve ayakkabı almayı planlıyordum fakat konuyu okuduktan sonra ilk kez kullanacağım için ve kafeye gir kahveni al-çık, ofise gittiğinde ayakkabı değiştirmeden rahatça ofiste takıl, kısa mesafeleri yürümede zorluk çekme vs gibi sebeplerden spd pedalın benim için daha doğru olacağına kanaat getirdim. Tavsiyelerinize göre ise Crank Brothers Candy 1 fiyat performans olarak en uygun spd pedal. ABD den gelecek bir tanıdığıma sipariş vereceğim. Şuan siyah olanı amazon da $53 fiyatla stokta. Ancak ayakkabı konusunda karar veremiyorum. Bütçe maksimum $100-150 gibi düşünüyorum. Fizik markasının X5 Terra diye bir modeli var. $150 fiyatlı. Bu model için ne dersiniz? Aslında daha düşük bütçe tercih ederim ama bulamadım açıkçası. ABD den amazon üzerinden sipariş verebileceğim başka bir ayakkabı öneriniz olur mu?

Bu ve diğer yorumlarınızdan hareketle sipariş ettiğim Crank Brothers Candy 1 pedalım bugün geldi.
266534 dosyayı görüntüle
Ben de Shimano M-520 almayı düşünüyordum. Sh-56 kallerle beraber toplamda 470 TL tutuyordu. 380 gram ağırlığını da hesaba katınca Candy almak istedim, bu da n11 kuponuyla 505 TL'ye geldi; içinden kalleri de çıkıyor. 262 Gr olması da cezbetti biraz. 3 km.lik okul-ev arasında normal ayakkabı ile kullanabileceğimi düşünmüştüm ama ayağı biraz rahatsız ediyormuş. Yine de çok dert değil. Ayakkabı olarak da SCOTT SPD Pro Lady modelini aldım.

Neyse hemen montajını yapıp duvara tutunarak takma-çıkarma alıştırmaları yapmaya başladım. Topuğu dışarı kaydırıp çok basit çıkıyor da şimdilik takma kısmında pedal ve kali denk getiremediğim için biraz sorun yaşıyorum. "Bakalım kaç kere düşme rekoru kıracağım?" diyerek bir 20 km kadar sürdüm. Yağmur başlamasa eve dönmeye hiç niyetim yoktu, hiç bitmesin istedim yol.
266533 dosyayı görüntüle
Hafif yokuşlu bir rota seçtim, ilk birkaç km normal pedal kullanma alışkanlığından olsa gerek sadece itme kuvveti uyguladığımı fark edince çekme de yapmaya başladım. Yokuş yukarı çıkmam ve tam karşıdan rüzgar yememe rağmen fark edilir bir performans artışı hissettim.

Dönüşte ise eve trafik ışıklarının bol olduğu yoldan gitmeye karar verdim. (Cahil cesareti bu sanırım.) :) Kırmızılara yakalanınca ne olur ne olmaz diye 50 m kala sol ayağı çıkardığım için sorun yaşamadım. İlk günü düşmeden atlatmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyorum. :)
Pedalı da kırmızı almış. 😬 Pabuçlar beyaz ama, hadi olsun...

Sırf turuncu siyah diye turuncusunu alıyordum da fiyatı görünce kredi kartımı yavaşça yere bıraktım..
Kask olayında benim yaşadığım gibi :D nekdadarda güzel dediğim anda; şşşş iki çocuk babası ve TL ile maaş alan birisin, sakin ol ve elindeki o kredi kartını yavaşça yere bırak diye fısıldayan bir vicdan sesinden sonra kendime gelme şeklimin izahı gibi :kötü:

Selamlar, Bende kilitlie pedala geçiş yapıyorum. linkini ilettiğim ürünler sizce nasıldır. uyum olarakda yorumlarınızı almak isterim. 41 numara giyiyorum. aliexpressten bunu alırken neye dikkat etmem gerek ayakkabı için
(link)
(link)

Pedalı da kırmızı almış. 😬 Pabuçlar beyaz ama, hadi olsun...
Tek renk bu kalmıştı, ama siyah bisiklete kırmızı pedal gözüme hoş göründü. Suluk kafesleri de kırmızıydı zaten, iyi oldu. :) Bu arada ayakkabılar da iğrenç bir gri. Maalesef onda da seçeneğim yoktu.

Tek renk bu kalmıştı, ama siyah bisiklete kırmızı pedal gözüme hoş göründü. Suluk kafesleri de kırmızıydı zaten, iyi oldu. :) Bu arada ayakkabılar da iğrenç bir gri. Maalesef onda da seçeneğim yoktu.
Ayakkabı üzerindeki pembe / kırmızı arası kaçan işlemeler sadeliğini gidermiş. Fotoğrafı gördüğümde bana çok absürt gelmedi. Canını sıkacak bir durum yok. 😉

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
xlc-pd-s15-kilitli pedal alma niyetindeyim. Linki üyeliğim yeni olduğundan paylaşamadım.

Bahse konu pedalı sh56 kal ile kullanma şansım var mı? İçerisinde gelen kal sh51' e denk değil mi?

Yol bisikletimde 5 yıllık mtb pedal ve ayakkabısı, decahtlondan 250TLye bulduğum shimano rp3 modeli ile sona erdi. Yanında 250TLye kutusuz btwin 520 pedal aldım. Farkı deneyip bu yazımı editleyeceğim.

Yol bisikletimde 5 yıllık mtb pedal ve ayakkabısı, decahtlondan 250TLye bulduğum shimano rp3 modeli ile sona erdi. Yanında kutusuz 250TLye kutusuz btwin 520 pedal aldım. Farkı deneyip bu yazımı editleyeceğim.
Hayırlı olsun. Deneyiminizi bekliyoruz.

xlc-pd-s15-kilitli pedal alma niyetindeyim. Linki üyeliğim yeni olduğundan paylaşamadım.

Bahse konu pedalı sh56 kal ile kullanma şansım var mı? İçerisinde gelen kal sh51' e denk değil mi?
Kıymetli bisiklet severler bilgisi olan yok mu?

Arkadaşlar sizce nasıl olur fiyatı çok uygun
(link)

Fiyat çok uygun beni de gıdıkladı :)

Yanlız bu marka model ile ilgili bir inceleme , yorum yabancı kaynaklardan da bulamadım...
Bilmediğiniz emin olmadığınız markaları almayın arkadaşlar. Son kazam pedal kaynaklıydı ve kimsenin böyle bir kaza yaşamasını istemem.

Fiyat çok uygun beni de gıdıkladı :)

Yanlız bu marka model ile ilgili bir inceleme , yorum yabancı kaynaklardan da bulamadım...
sepete ekledim kaybetmeyim diye :D 500 shimanoya verene kadar çok çok uygun

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Bilmediğiniz emin olmadığınız markaları almayın arkadaşlar. Son kazam pedal kaynaklıydı ve kimsenin böyle bir kaza yaşamasını istemem.
Kesinlikle katılıyorum... kalite demek sağlığımızı korumak demek bir yerde... özellikle ayağa kalkıp atak yaptığım zaman aklıma " ayağım çıkarsa ne yaparım?" sorusu geliyor bazen... neyseki kaliteli ekipmanı taksitle de olsa alabiliyoruz..

sepete ekledim kaybetmeyim diye :D 500 shimanoya verene kadar çok çok uygun

Evet kesinlikle doğru.. Shimano 500 ve üstü ama işte , kalite ucuz olamıyor bizim ülkemizde malesef... yoksa fiyat bedava 'dan hallice..

Geri