Bu ve diğer yorumlarınızdan hareketle sipariş ettiğim Crank Brothers Candy 1 pedalım bugün geldi.
266534 dosyayı görüntüle
Ben de Shimano M-520 almayı düşünüyordum. Sh-56 kallerle beraber toplamda 470 TL tutuyordu. 380 gram ağırlığını da hesaba katınca Candy almak istedim, bu da n11 kuponuyla 505 TL'ye geldi; içinden kalleri de çıkıyor. 262 Gr olması da cezbetti biraz. 3 km.lik okul-ev arasında normal ayakkabı ile kullanabileceğimi düşünmüştüm ama ayağı biraz rahatsız ediyormuş. Yine de çok dert değil. Ayakkabı olarak da SCOTT SPD Pro Lady modelini aldım.
Neyse hemen montajını yapıp duvara tutunarak takma-çıkarma alıştırmaları yapmaya başladım. Topuğu dışarı kaydırıp çok basit çıkıyor da şimdilik takma kısmında pedal ve kali denk getiremediğim için biraz sorun yaşıyorum. "Bakalım kaç kere düşme rekoru kıracağım?" diyerek bir 20 km kadar sürdüm. Yağmur başlamasa eve dönmeye hiç niyetim yoktu, hiç bitmesin istedim yol.
266533 dosyayı görüntüle
Hafif yokuşlu bir rota seçtim, ilk birkaç km normal pedal kullanma alışkanlığından olsa gerek sadece itme kuvveti uyguladığımı fark edince çekme de yapmaya başladım. Yokuş yukarı çıkmam ve tam karşıdan rüzgar yememe rağmen fark edilir bir performans artışı hissettim.
Dönüşte ise eve trafik ışıklarının bol olduğu yoldan gitmeye karar verdim. (Cahil cesareti bu sanırım.)
Kırmızılara yakalanınca ne olur ne olmaz diye 50 m kala sol ayağı çıkardığım için sorun yaşamadım. İlk günü düşmeden atlatmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyorum.