Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

son bir sene içerisinde hem spd hem speedplay hem de spd-sl kullandım. spd ve speedplay rafta duruyor. spd-sl aralarında en çok sevdiğim oldu. amatör olarak şahsi fikirlerimi yazıyorum;

üçünün de artıları ve eksileri var,

spd’nin artıları:
1-)rahat yürünüyor,
2-) kal metal olduğu için yıpranmıyor.

eksileri:
1-) temas noktası az olduğu için pedallarken biraz konforsuz olabiliyor.

speedplay’in artıları:

1-) çok fazla float sunduğu için sakatlanma ihtimalini neredeyse sıfırlıyor,
2-) pedala kilitlemesi aralarında en kolay olanı, bakmaya gerek kalmadan sigara söndürme hareketiyle kilitleniyor,
3-) kal metal olduğu için kolay kolay yıpranmıyor,
4-) yol ayakkabılarıyla uyumlu.

eksileri:
1-) çok fazla float olduğu için biraz garip hissettiriyor, ayaklar yüzer halde. bu aynı zamanda güç kaybına sebep oluyor fakat biz ölümlüler için ne kadar fark eder bilmem, power metrem olmadığı için bilimsellikten uzak bir yorum bu:)
2-) speedplay kallerle yürümek tam bir çin işkencesi, aralarında açık ara en kötüsü, metal kayabiliyor, merdiven inerken vs dikkatli olmak gerekiyor.
3-) sürüş konforu spd gibi, temas noktası az olduğundan çok konforlu değil.

spd-sl (favorim) artıları:

1-) sürerken çok konforlu,
2-) ayağa kalkıp pedalladığında ayakkabı pedaldan çıkar mı derdi olmuyor.
3-) temas alanı fazla olduğu için güç aktarımı daha fazla olur diyorlar ama bence bu şehir efsanesi. önemli olan ayakkabının taban sertliği.
4-) ayakkabıları daha şık.

eksileri:
1-) float açısı diğerlerine göre daha az, look’da 9 derece max, shimano’da 6 derece max. haliyle iyi bir kal ayarı yapılmazsa sakatlık kaçınılmaz oluyor.
2-)kali çok kibar, biraz yürüyünce hemen yıpranmaya başlıyor (kal koruyucu vs taşımak gerekebiliyor)
3-) spd’ye göre yürümesi zor, speedplay’e göre kolay.

Speedplay kullanıyorum biraz ekleme biraz düzeltme yapayım ,
kaller daha yüksek olduğu için daha üsten ve verimli bastığınızı iddia ediyorlar , kal ayarı 0 ila 16 decece arası sonsuz seçenekte değiştirebiliyorsunuz ,speedplay kallerin temas ettiği yerlerde metal yok tam tersi Yüzey alanı kallerde geniş ve yumuşak plastik metal kısım içeride kalıyor. Yürümek spd sl den daha rahat . Temas alanı da ayrıca kalde daha geniş olduğu için daha konforlu .Ayrıca çift taraflı kullanıldğı için de kitlenmesi daha rahat

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Scudo
Merhaba, şuan elimde spd-sl kal var bu kali Btwin 520 veya xlc pro pedal ile kullanabilir miyim?

Merhaba, şuan elimde spd-sl kal var bu kali Btwin 520 veya xlc pro pedal ile kullanabilir miyim?
Maalesef, spd-sl dediğiniz kal Shimano sistem, ancak hem Btwin 520 hem de XLC pro pedallar LOOK sistem, yani uyumlu değil.

Btwin 520'nin KEO tipi kalle çalıştığı belirtilmiş. XLC Pro ise LOOK'un delta kaliyle çalışıyor. 2. el alacaktım, keo ve SL kale uymadı, oradan biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: sydrotik
Müşkül durumdayım yardım edin! 😅

Herkese merhaba, haftada 3-4 gün çıkıp 50km yol yaptığım Carraro Sportive 327 bisikletime Shimano PD-T400 (click'r) pedal sipariş ettim. Kutu içeriği aşağıdaki gibi (SH56 Kal ile geliyor)

t400.jpg

Spor ayakkabı görünümünde olan ve bisikletten inince rahat yürüyebileceğim bir ayakkabı ile kullanmayı planlıyordum.
Sanıyordum ki herhangi bir alışveriş sitesine girip onlarca model ve renk arasından ekonomik bir model beğenip sipariş vericem 😅 Kazın ayağı öyle değilmiş.
Alışveriş sitelerinde belirttiğim özellikte model sayısı çok az. Olanların da uygun bedeni yok. Spor ayakkabıda 44 numara giyiyorum.

Türkiye'nin en büyük bisiklet mağazası dediğimiz mağazada bile ihtiyacıma uygun birkaç model var, onlar da 1800₺ ve üzeri 🙁
Geriye Decathlon'da satılan Rockrider modelleri kalıyor. Onlarda da uygun bedeni olan tek model Rockrider 100 modeli (link paylaşamıyorum fakat ürün no: 8667806. Yurt dışında "Rockrider EXPL100" olarak geçiyor)

dag-bisikleti-ayakkabisi-siyah-100.jpg
dag-bisikleti-ayakkabisi-siyah-100 (1).jpg

Paylaştığım model için Decathlon aşağıdaki uyarıyı koymuş:

Mükemmel kullanım için aşağıdaki modelleri kullanın:
-BTWIN 500 YARI OTOMATİK SPD
-BTWIN 100 OTOMATİK SPD
-BTWIN 520 OTOMATİK SPD
-SHIMANO M324 YARI OTOMATİK SPD
-SHIMANO M520 YARI OTOMATİK SPD
-SHIMANO M780 YARI OTOMATİK SPD

Klipsli ENDURO / FREERIDE düz pedallarla uyumluluk garanti edilmez (ör: BTWIN 540 OTOMATİK SPD, SHIMANO XT-M8020 ENDURO OTOMATİK SPD, SHIMANO M424 OTOMATİK SPD). Bu pedallar için önceden deneme yapılmalı.

Sorularım:
1- Acaba bu model PD T-400 pedal ile uyumlu mudur?
2- Uyumlu olması için ekstra bir parça gerekir mi?
3- Kal pozisyonunun sabit olması ve ayarlanmaması büyük bir eksi midir?
4- Farklı bir ayakkabı (1000₺ civarlarında yürüyüşe de elverişli 44-45 numarası bulunan) bulma şansım var mıdır?

Decathlon'daki ürünler de bitmek üzere olduğundan almak için biraz acele ediyorum.
Verebileceğiniz her bilgi kırıntısı çok kıymetli. Pedala bu harcamayı yapıp ayakkabı bulamamak cidden büyük şok oldu.

Çok teşekkür ederim.

MTb düşünürseniz, bı 90-100km yaptım aldığından beri,
Şuan için memnunum.

Screenshot_2022-07-06-01-49-33-516_com.android.chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: sanctumviatasbaby
Doğan hocam çok teşekkür ederim. Bu modele de baktım fakat şehirde yürümesi kolay olur mu bilemedim. Gittiğim bir mekanda, avm’de vs bisikletten inince rahat olur mu acaba?

Herkese merhaba, haftada 3-4 gün çıkıp 50km yol yaptığım Carraro Sportive 327 bisikletime Shimano PD-T400 (click'r) pedal sipariş ettim. Kutu içeriği aşağıdaki gibi (SH56 Kal ile geliyor)

290955 dosyayı görüntüle

Spor ayakkabı görünümünde olan ve bisikletten inince rahat yürüyebileceğim bir ayakkabı ile kullanmayı planlıyordum.
Sanıyordum ki herhangi bir alışveriş sitesine girip onlarca model ve renk arasından ekonomik bir model beğenip sipariş vericem 😅 Kazın ayağı öyle değilmiş.
Alışveriş sitelerinde belirttiğim özellikte model sayısı çok az. Olanların da uygun bedeni yok. Spor ayakkabıda 44 numara giyiyorum.

Türkiye'nin en büyük bisiklet mağazası dediğimiz mağazada bile ihtiyacıma uygun birkaç model var, onlar da 1800₺ ve üzeri 🙁
Geriye Decathlon'da satılan Rockrider modelleri kalıyor. Onlarda da uygun bedeni olan tek model Rockrider 100 modeli (link paylaşamıyorum fakat ürün no: 8667806. Yurt dışında "Rockrider EXPL100" olarak geçiyor)

290956 dosyayı görüntüle
290957 dosyayı görüntüle

-BTWIN 100 OTOMATİK SPD
-BTWIN 520 OTOMATİK SPD

Klipsli ENDURO / FREERIDE düz pedallarla uyumluluk garanti edilmez (ör: BTWIN 540 OTOMATİK SPD, SHIMANO XT-M8020 ENDURO OTOMATİK SPD, SHIMANO M424 OTOMATİK SPD). Bu pedallar için önceden deneme yapılmalı.

Sorularım:
4- Farklı bir ayakkabı (1000₺ civarlarında yürüyüşe de elverişli 44-45 numarası bulunan) bulma şansım var mıdır?

Decathlon'daki ürünler de bitmek üzere olduğundan almak için biraz acele ediyorum.
Verebileceğiniz her bilgi kırıntısı çok kıymetli. Pedala bu harcamayı yapıp ayakkabı bulamamak cidden büyük şok oldu.

Çok teşekkür ederim.
Arkadaşım aynı ayakkabıyı Crank Brothers Candy 1 pedalla kullanıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Ayak numaranızdan eminseniz yurtdışından ayakkabı getirme konusuna sıcak bakın derim. Ben son ayakkabımı yurtdışından aldım buradaki fiyatların hemen hemen yarısına geldi.
(link)
Çok uygun fiyata çok şık bir ayakkabı.

290955 dosyayı görüntüle

290956 dosyayı görüntüle
290957 dosyayı görüntüle

-BTWIN 100 OTOMATİK SPD
-BTWIN 520 OTOMATİK SPD

Sorularım:

Çok teşekkür ederim.
Merhaba,

(link)

Ben bunun daha eski bir modelini kullanıyorum, yürüme ihtimalim olan binişlerimde. Gerçi 1 sene öncesine kadar her türlü binişimde kullanıyordum. Mtb / yol fark etmeksizin. Sonra sidi ayakkabı alınca dediğim gibi yalnızca yürüyüş içeren sürüşlerde mt serisi ayakkabıyı kullanıyorum.

Bu tür ayakkabıların tek dezavantajı normal spor ayakkabı gibi çıkıp tüm günü rahatça geçirememeniz olur, belli bir açı ile kal yere değebiliyor ama bazen. Ayağınıza tam uyması önemli. Ben 42-43 giyerken bunu 44 almıştım. Sonradan ilave tabanlık takınca rahat ettim bol gelmeye başlamıştı çünkü. Ayağım taraklı olduğu için 43 numarası da sıkı geleceği için başka şansım da yoktu. Bu yüzden spd ayakkabıların denemeden alınMAması gereken yegane ürün olduğunu düşünüyorum.

Kal ayarı yapılamayan bir ayakkabı almanızı önermem, bu koltuğu ileri geri alınmayan bir arabayı sürmeye benzer. Bence ayarı olmayan bir ayakkabı çöptür. Misal benim sağ ve sol kal ayarım aynı değil. Aynı yaparsam sağ kaval kemiğim ağrıyor. Basış açımdan dolayı. Çok ufak bir farktan bahsediyorum, belki 1 ya da 2mm. Bu bir çok kişide olabilir.

Tabanının da yere basılta normal spor ayakkabı gibi ortalama %80 inin yere değdiğinden emin olmak gerekir.

Lafın özü. 3 e 5 e bakmadan shimano alabilirsiniz. En azından 7 yıl ve daha fazla süre kullanacağınız kesin, ucuz diye alınan ürünler o kadar dayanmaz sanmıyorum...

290955 dosyayı görüntüle

290956 dosyayı görüntüle
290957 dosyayı görüntüle

-BTWIN 100 OTOMATİK SPD
-BTWIN 520 OTOMATİK SPD

Sorularım:

Çok teşekkür ederim.

Aynı ayakkabıdan kullanıyorum. Yürürken rahat ediyorum. Ancak, sürekli kullanmıyorum. Dışarıda AVM gibi yerlere gidip gezeceksem, bisikletimi güvenli bir yere bırakamayacağım için bisikletimi yanıma almıyorum. Dolayısı ile bisikletsiz tüm zamanlar kendi spor ayakkabılarımı kullanırım. İş yerimde de bir spor ayakkabım var ve işe bisikletle geldiğim zamanlarda da ayakkabıları değiştiriyorum.
Uyum sorusuna gelince, tam olarak emin olmamakla birlikte uyacağını sanıyorum. Resimdeki pedallardan biri benim benim bir önceki, diğeri bir sonraki pedallarım. 1.si Shimano PD M-530'du. Diğeri yani şimdiki pedalım yarı platform olan XLC Spd WPD-M17C. Her ikisi de listede yok ama tam uyumlu.
Pedallarımın resimleri:

1657088341718.png 1657088959801.png

Aynı ayakkabıdan kullanıyorum. Yürürken rahat ediyorum. Ancak, sürekli kullanmıyorum. Dışarıda AVM gibi yerlere gidip gezeceksem, bisikletimi güvenli bir yere bırakamayacağım için bisikletimi yanıma almıyorum. Dolayısı ile bisikletsiz tüm zamanlar kendi spor ayakkabılarımı kullanırım. İş yerimde de bir spor ayakkabım var ve işe bisikletle geldiğim zamanlarda da ayakkabıları değiştiriyorum.
Uyum sorusuna gelince, tam olarak emin olmamakla birlikte uyacağını sanıyorum. Resimdeki pedallardan biri benim benim bir önceki, diğeri bir sonraki pedallarım. 1.si Shimano PD M-530'du. Diğeri yani şimdiki pedalım yarı platform olan XLC Spd WPD-M17C. Her ikisi de listede yok ama tam uyumlu.
Pedallarımın resimleri:

290970 dosyayı görüntüle 290971 dosyayı görüntüle
Hangisi daha güzel

290955 dosyayı görüntüle

290956 dosyayı görüntüle
290957 dosyayı görüntüle

-BTWIN 100 OTOMATİK SPD
-BTWIN 520 OTOMATİK SPD

Sorularım:

Çok teşekkür ederim.

Aynı ayakkabıyı MTB sürüşlerimde halen kullanıyorum , ve gayet sağlamlar. Aldığınız kit ile uyum sorunu yaşamazsınız. SH56 kaller de iyi seçim olmuş , çıkarması SH51 'e göre çok rahattır.

Hangisi daha güzel
Benim için yarı platform daha kullanışlı. Ani fren ya da kalabalık içerisinde, risk içeren yerlerde platform kısmını kullanıyorum. Diğer zamanlar kilitli. :) Araç trafiği ile bölüştüğüm yollarda ani fren yapılacak bölgeler varsa, refleks ile ani frende ayak takılı kalır ve araç yolu tarafına devrilirsem diye kendimce önlem. Çünkü ben çok sık bisiklete binemiyorum ve bu yüzden henüz kilitli pedalı otomatik çıkaracak reflekslere sahip değilim.

Benim için yarı platform daha kullanışlı. Ani fren ya da kalabalık içerisinde, risk içeren yerlerde platform kısmını kullanıyorum. Diğer zamanlar kilitli. :) Araç trafiği ile bölüştüğüm yollarda ani fren yapılacak bölgeler varsa, refleks ile ani frende ayak takılı kalır ve araç yolu tarafına devrilirsem diye kendimce önlem. Çünkü ben çok sık bisiklete binemiyorum ve bu yüzden henüz kilitli pedalı otomatik çıkaracak reflekslere sahip değilim.
Ikısıde yarı platform değil mi :) xlc yarı platform gibi gözüküyor . Bende de decathlonun yarı platformu var

Ikısıde yarı platform değil mi :) xlc yarı platform gibi gözüküyor . Bende de decathlonun yarı platformu var
Önceki pedalım yarı platform değildi. 2 yönlü kilitli pedaldı.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Cevaplarınız için ne kadar teşekkür etsem az. Hem Decathlon’daki ayakkabı, hem de yurt dışı seçenekleri hakkında arayp bulamadığım bilgiler verdiniz. Vallahi artık alışveriş sitelerinde model bakmaktan, review aramaktan midem bulanmıştı, kafam pırıl pırıl oldu şimdi. Kararımı verip ürün elime geçtiğinde mutlaka bu başlıkta belirteceğim. Çok yaşayın

Öncelikle herkese iyi günler dilerim…

SPD/SPD-SL pedal konusunda (bilen veya yazan illaki vardır) Öncelikle “SPD” Açılımı Shimano Pedal Dynamic ve “SL” ise Super Lightweight yada Light demektir.

SPD biraz anlam karışıklığı olacağından olaması gereken “Kilitli” yada “Clip” (UK) “Clipless” (USA) (Değişkenlik vardır) dersek daha mantıklı olacaktır. Kilitli pedalın amacı sadece performans değildir. Aslında Bir bakımdan Kilitsiz pedallardan daha güvenlidir. (Pedala Göre değişir).
çünkü en basit örneği Ayakta iken birde pedal yada ayağınız kayıyor ise (örn: Çamur) gerçekten tehlikeli ve Verimsizdir. Kilitli pedal Sizi hızlı yapmaz (Mantıken) sadece Verimi ve Ergonomik Kullanımı artırır Yani kasın tek tarafı değil 2 tarafınıda Kullanmanızı ve Düzgün basmanıza Destek olur ekstradan alışılır ise (3 vidalı RS (YOL) dışında) gerçekten faydasını uzun vadede (Kısa değil) göreceksizin (Renkler ve Zevkler).
Estradan Pedal ve Ayakkabı seçiminizi Tek Deneyerek yada Yazılanlarla değil konuda Uzman (Bike Fit uzmanları gibi) beraber ayarlamakta fayda var çünkü Firmalar Boş yere Kal yerini ve Pedalı Ayarlanabilir olmasının bir nedeni var ki koymuşlardır :) (Zorundalığınız yoktur)

Birkaç çeşit ayakkabı ve Pedal türkleri var (Tek RS ve MT değildir yanılmayalım) Bunları Kısa Ve Mantıklı bir şekilde anlatırsak en az dan çoğa performans olarak düzgün sıralarsak Düz (Flat), Platform (Platform), Kayışlı ( Straps=UK Tapes=USA ), Tur-Şehir Kilitli, Trail Kilitli, XC Kilitli ve RS 3 vidali tek taraflı Kilitli pedallardır.

-Düz pedallar en çok bilinen genellikle Şehirde Kullanılan pedallardır genelde Herkes kendine özel ayakkabı olmadığını sansa da bisiklet Dünyasında bunlar içinde özel ayakkabı geliştirmişlerdir (Siz onun yerine araları geniş ve düzenli aynı zamanda Rahat bir ayakkabı tercih edebilirsiniz.) Standart Pedal da Diyebiliriz.

-Platform pedallar genelde Freeride, Downhill gibi ekstrem (ekstra zor) koşullarda ayağınızdan kaymaması için genelde “Çivili” yada Pimli (Sökülebilen) pedallardır Bu pedallar her koşulda Tutuş sağlar aynı zamanda gereken zamanda Ayaktan çıkartması kolaydır dikkat etmeniz gereken bacağınıza Denk getirmemektir (Denemeyin). ekstradan kendine özel ayakkabıları da vardır (isterseniz kullanabilirsiniz size kalmış).

-Kayışlı pedallar (Benimde MTB bile Kullansam favorim) bir bakımdan uygun fiyatlı kilitli pedallardır. Eğer bütçeniz yetmiyor ise en mantıklı şehir yada düz yol pedalınız olabilir. Favorim olma sebebi (Ben kayışlı olarak Cinneli’nin Mike edition kullanıyorum tercih size kalmıştır). Gerçekten Şehirde İşe vb. yere giderken rahat ve ayakkabı seçeneğiniz bol olmasıdır (kilitli Ayakkabıların sıfır fiyatları pahalılığı çok olması).

-Tur şehir kilitli pedallar yeni başlayan, Çok sportif amacı olmayan, Performans için rahatsız yapılmayan ve Genelde Her ayakkabı ile kullanılabilen bir tarafı kilitli diğer tarafı kilitsiz Yada Platform ortasında kilitli ile Sonsuz Yönlü olan pedallardır ve Ekonomiktir

-Trail kilitli Pedallar Tur Şehir kilitli pedallara biraz benzese de biraz daha Extreme (Ekstra Zor) koşullar için tasarlanmıştır Xc pedallardan farklı olarak ayağı ve Ayakkabıyı, etrafındaki platform desteklemektedir bu sayede Drop,Transfer vb. olaylarda ne ayağın kayması nede zarar veya ağrıya neden olmayıp birde Kontrol (Pedal üzerinde) Tur şehir kilitli ayakkabılardan biraz daha sert alt taban bulunmaktadır.

-XC kilitli pedallar XC yarışları, Acemilik, Kullanış yada Konfor gibi nedenden Yol Yarış sektöründe (Özellikle CX) popüler olup Çoğu Türden Daha ekonomiktir Özel ayakkabıları (XC), 3 vidalı RS Kilitli ayakkabılara benzesede Çok az Daha yumuşak, esnek ve ağırdır (Dayanılılık için).
Bunun yanında bu zamana Kadar Yazdıklarım Çoğunlukla 2 vidalı kal (MTB kali) kullanmakta (Bu da Dahil) Onu da belirtim dedim.

-3 vidalı Tek yönlü RS Kilitli pedallar Çoğu kişi en iyisi olduğunu düşünse de (Özellikle Hız sevdalılar) bu konuda Evet Öyle fakat eksileri de Çoktur maalesef. Örneğin 3 vidalı kal ömrü biraz daha azdır çünkü 2 delikli kalin etrafında genelde Koruma (Amaçtan Ötürü) varken Bu tip Kaller hem çok büyük hemde amacı yüzünden Kallin etrafında Bir şey yoktur (Çıkıntı VB tabanda VE önde Var) buda sanki paletle yürümeye benzer (Durmadan Pat pat ses çıkartmasını bahsetmeye gerek yok zaten) ve Normal Hayat kullanım için uygun değildir (örn: Durdun kafede oturacaksınız Hem çok ses çıkartıyor hemde kayıyor deneyenler bilir). Ekstradan Takması, VE kulanması zordur çünkü Kal, pedalın sadece bir yönüne (Arkası yoktur) oturup diğer pedallardan daha az Kıpırdama payı vardır (Rahatlık payı) tabi bu Renkler ve zevkler meselesidir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sanctumviatasbaby
Merhabalar, güncel shimano f/p spd-sl tavsiyesi verecek var mıdır?

Tekrar selamlar, sizden aldığım tavsiyeler sonrasında Decathlon'un kal konumu ayarlanmayan ayakkabısından vazgeçtim. Zaten hiçbir mağazada 44-45 numarası yoktu.

Mağazalardan Shimano vb markalı bir ayakkabı almak istediğimde de hem fiyat çok yükseliyor hem de ayak numarama göre sadece 1-2 model var ve deneyemeyeceğim kadar uzak mağazalarda. Yine sizden wiggle.co.uk sitesini de öğrendiğim çok iyi oldu. İlerde kesinlikle başvuracağım.

Ben bu seçenekleri incelerken siteden bir arkadaş mesaj yoluyla bana ulaştı ve Shimano ct500 ayakkabısını, ederinin üçte birine gönderdi. Sıfırdan hiçbir farkı yoktu ve bedeni de tam oldu. İyi ki karşıma çıkmış sağolsun.

Shimano pd-t400 pedal ve ct500 ayakkabıyla ilk sürüşümü yaptım. Sh56 kal ile Click'r gerçekten aşırı kolay kullanılıyormuş. Yoğun İstanbul trafiğinde 50 kere ani dur kalk yaptım, hiç sorun olmadı. Ayakkabıyı neredeyse düşünce gücüyle pedaldan çıkarabiliyorsunuz =)

Pedalı bastığım kadar çekmeye de dikkat ederek kullanıyorum. Yokuş çıkma performansımda beklediğim artış olmadı fakat ani hızlanma ve kalkışlarda çok işe yarıyor. İlk defa kullanmaya başladığım kaslar güçlendikçe yokuş performansım da artacak sanırım.

Bisiklete yeni başlamış gibi mutlu oldum. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.

Son bi'kaç mesajdır bakıyorum hep dağ bisikleti pabuç fiyatları yazılmış. Arkadaşlar öpün başınıza koyun. Yol bisikletinde orta segment BOA sistemli bir ayakkabıya geçiş yapayım deseniz 2.500 - 3.000 TL fiyatlardan başlıyor. Deneyin. Ayağınız içinde ileri geri, yukarı aşağı oynamıyorsa ve fiyat size uygunsa hemen alın. Yarın fiyatları ne durumda olur, tedarikçide olur mu bilemezsiniz. Zaman ne alırsan yanına kalıyor devri.

Geri