Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

markayı begendim güzel ürünler. fiyatıda piyasaya göre makul.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Scudo
Daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım. Kilitli pedala geçmek istiyorum tecrübem olmadığı için ikinci el bakmak istemedim.
(link) bu ayakkabıyı nasıldır bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar. Shimano PD M530 pedal ile Shimano SH XC502 ayakkabı almayı düşünüyorum. Ikisini de internetten alacağım. Yakinimdaki bisikletçide ayakkabı olmadığı için deneyemedin.
Ayakkabı için yardımınıza ihtiyacım var. Bazı sitelerde bir numara büyük alın yazıyor. Giyen kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Ayak numaram 42. Bu ayakkabı için 43 numara mi sipariş vermeliyim?

• Beğen
Tepkiler: estaba
Merhaba arkadaşlar. Shimano PD M530 pedal ile Shimano SH XC502 ayakkabı almayı düşünüyorum. Ikisini de internetten alacağım. Yakinimdaki bisikletçide ayakkabı olmadığı için deneyemedin.
Ayakkabı için yardımınıza ihtiyacım var. Bazı sitelerde bir numara büyük alın yazıyor. Giyen kullanan varsa yardımcı olabilir mi? Ayak numaram 42. Bu ayakkabı için 43 numara mi sipariş vermeliyim?
Öyle deniyorsa doğru oluyor. Bende geçen hafta Pearl uzımı aldım 43 numara. Normal numaram bazı ayakkabılarda 41 bazısında 42 bazılarında ise 41.5. Büyük alın dedikleri ve stokta 43 olduğu için aldım bende. Hiç denemedim fakat evde giydiğimde yarım numara büyük geldi. Altına ince keçe koydum oturdu ayağıma(yinede bisiklet ayakkabısı için olmaması gereken hafif bir boşluk var). Ilk bahar aylarında da 42 numara giant almıştım küçük geldiği için içindeki keceyı çıkarıp ince keçe koymuştum. Şuan o ayakkabıda da orjinal kecesını koydum dün hafif sıkma var. Genişleme yok denecek kadar az oluyor bu ayakkabılarda

Gıantın kullanıcısı az olduğu için böyle bi uyarı yoktu. Forumdan yorumlara göre diğerleri gibi büyük almaya gerek yok gibi bir sonuç çıkardığım için almıştım. Daha doğrusu kimine numarası oluyor kimine bir büyüğü, anladığım kadarıyla bu yarım numara buyuk alınmalı diye düşünüp almıştım :D (zaten 41-42 arasıydı benim numaramda). Keceyı ınceltınce tam olmuştu.

• Beğen
Tepkiler: tlpky
Daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım. Kilitli pedala geçmek istiyorum tecrübem olmadığı için ikinci el bakmak istemedim.
(link) bu ayakkabıyı nasıldır bilgisi olan var mı?

merhaba, klasik ayakkabıda 42-43 giyiyorum. Shimano bisiklet ayakkabılarında 44 tam oluyor. Nike spor ayakkabılarda da 44,5 yada 45 oluyor. Giant marka bisiklet ayakkabısında 44 büyük gelmişti. DHb hakkında bilgim yok.

Shimano genel olarak kalıpları küçük ve 1 numara büyük alınması tavsiye ediliyor ama bu her modeli için geçerli değil.. Şahsen ayak numaram 41 ve 42 numara Shimano RC902 S-PHYRE aldım ve ayağıma büyük geldi, halbuki santimetre olarakta diğer ayakkabılarım ile eşitti ama yinede büyük geldi yada ben öyle hissediyorum..

Sizin model için sürekli alış veriş yaptığım site kalıbının ve genişliğinin ufak olduğunu yazmış, 1 numara büyük alın bence. Almadan önce ayağınızı ölçüp '' size chart '' tablosuna bakmanız yararınıza olacaktır.

Screenshot 2022-12-05 at 20-17-41 Shimano SH-XC502 Sko bikester.no.png

Shimano genel olarak kalıpları küçük ve 1 numara büyük alınması tavsiye ediliyor ama bu her modeli için geçerli değil.. Şahsen ayak numaram 41 ve 42 numara Shimano RC902 S-PHYRE aldım ve ayağıma büyük geldi, halbuki santimetre olarakta diğer ayakkabılarım ile eşitti ama yinede büyük geldi yada ben öyle hissediyorum..

Sizin model için sürekli alış veriş yaptığım site kalıbının ve genişliğinin ufak olduğunu yazmış, 1 numara büyük alın bence. Almadan önce ayağınızı ölçüp '' size chart '' tablosuna bakmanız yararınıza olacaktır.

298094 dosyayı görüntüle
çok teşekkürler. 43 sipariş edeceğim. size chart a göre (27 cm) 43e yakın çıkıyor.

Hayirli aksamlar.. YOL BİSİKLETİN de kilitli pedal neye göre satın alım yapmak gerekir? Malum bir sürü marka model ve buna göre de fiyat farkları var? Agirlik harici başka neye dikkat etmem gerekir? Bisiklet donanım olarak full r7000 pedalıda r7000 mi alayim?

Hayirli aksamlar.. YOL BİSİKLETİN de kilitli pedal neye göre satın alım yapmak gerekir? Malum bir sürü marka model ve buna göre de fiyat farkları var? Agirlik harici başka neye dikkat etmem gerekir? Bisiklet donanım olarak full r7000 pedalıda r7000 mi alayim?
Grup setin shimano diye pedalı da shimano olacak diye bir kural yok , farklı markalarda krankina uyumlu. Pedal alırken ilk önce beklentilerini belirle. Hafiflik, daha iyi güç iletimi vs bekliyorsan elbette üst düzey bir pedal daha iyidir ama ona göre de fiyatı artar. Yarışlara girmiyor, performans sürüşleri yapmıyorsan çokta bir önemi kalmıyor bu durumda bütçenize en uygun olanı alın. Şahsen PDR550, R7000, R8000 ve R9100 kullandım ağırlıkları dışında pek bir fark hissedemedim ben. Tabiiki bu benim kişisel tecrübem belki başka arkadaşlar daha farklı tecrübeler yaşamıştır.

@Semih Cavdar tesekkur ederim.. pedaldan artirdigim bütçe ile ayakkabıyı biraz daha iyi alabilirim ozaman..

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
Bugüne kadar kilitli pedal kullanmadım bunların da seviyeleri var mı başlangıç orta üst gibi tavsiye edeceğiniz pedal ve ayakkabı var mı keyfine sürüş için

Bugüne kadar kilitli pedal kullanmadım bunların da seviyeleri var mı başlangıç orta üst gibi tavsiye edeceğiniz pedal ve ayakkabı var mı keyfine sürüş için
Var haliyle,üst seviyelerde hafiflik ve dayanıklılığa önem verenler karbon olanlarını tercih ediliyor,en üstü powermetreli pedallara kadar gider,her ekipmanda olduğu gibi pedal ve ayakkabı takımlarındada başlangıç ve üst seviyeler mevcut,bu tamamen kullanım amacınıza göre sizin tercihinize kalmış bir durum,dechatlon başlangıç seviyesi ekipmanlar içim f/p ıle size bol seçenek sunar.

@Semih Cavdar tesekkur ederim.. pedaldan artirdigim bütçe ile ayakkabıyı biraz daha iyi alabilirim ozaman..
Ben bu işe RC300 ayakkabı ve R540 ayakkabı ile merhaba dedim. Hem uygun fiyatlı olsun hem de bu sisteme ayak uydurmak için.
Ayakkabılarım eskimeye başladı. 1 sezon sonra daha üst seviye ayakkabı ve pedal sistemine geçiş yaparım.

@RmzBurak imkan var ise yada almışken üst versiyon mu alsam? Malum ülke sürekli artış gösteriyor fiyatlarda. Taksitli satış ile üst versiyon mu yoksa başlangıç için orta seviye mi almak iyidir?

Şahsi görüşüp sürüşlerden sonra temizliğini düzenli yaparsanız kış (yağmur,çamur) şartlarında kılıf ile kullanırsanız giriş seviye pedal ve ayakkabı da işinizi görecektir ve uzun ömürlü kullanmanızı sağlayacaktır kanaatindeyim. :harika:

@RmzBurak imkan var ise yada almışken üst versiyon mu alsam? Malum ülke sürekli artış gösteriyor fiyatlarda. Taksitli satış ile üst versiyon mu yoksa başlangıç için orta seviye mi almak iyidir?
Kesinlikle o şekilde alışveriş yapın. Şimdi kanıma girdin bende bakayım yedek kalsın köşede, akmaz kokmaz 😂

• Hahaha
Tepkiler: ufuq81
Bu işi düzenli yapacağım, form tuttukça performans sürüşleri falanda yapacağım diyorsanız hiç giriş seviyesine para yaptırmayın doğrudan kaliteli birşey alın zira 3-5 ay sonra giriş seviyesi yetersiz kalıyor ve daha üst segment birşey alıyorsunuz ve giriş seviyesine verdiğiniz para boşa gidiyor. Tabiiki bu benim şahsi düşüncem.

Motosikleti bırakıp bisiklet sporuna deplase olduktan sonra bisiklette ne kadar masraf olabilir ki diyorum.
Hepi topu 1 sene oldu ve bu kısacık sürede kesin olarak gördüğüm bir şey var ki o da bu sporun en kolayı bisikleti almakmış.
Yedek parçası, aksesuarı, giyimi vs. bitmeyen bir uçsuz bucaksız denizmiş ve aldıkça bitmiyor.

O yüzden benim önerim alacağınız her şey için eğer imkanınız varsa üst seviye kaliteli olması yönündedir.

Ben bu işe RC300 ayakkabı ve R540 ayakkabı ile merhaba dedim. Hem uygun fiyatlı olsun hem de bu sisteme ayak uydurmak için.
Ayakkabılarım eskimeye başladı. 1 sezon sonra daha üst seviye ayakkabı ve pedal sistemine geçiş yaparım.
pedal ne aldın kardeşim

Geri