Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal?

Spd demişken Decathlon'da Btwin 520 kilitli pedal var Look Keo kal uyumlu, var mı kullanan? Öneren?
Piyasadaki en uygun kilitli pedal.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Ben bu ay başında almıştım. Kullanıyorum ve bana yeterli geliyor. Daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım, uyarayım 😁.

@Cemal Ç. Teşekkürler, benim de ilk olacak 😊

• Hahaha
@Cemal Ç. Look Keo Klasik 3(600 TL) ile Keo 2 Max(800 TL) arasında bir değere sahip bir pedal ve onlara göre fiyatı çok çok ucuz . Peki akıcılığı nasıl yani akıcı mı, rulmanı, dönüşü ?

@amasseia usta bir sporcu değilim efendim. Genelde bisikletlerimi (dağ ve yol) yolda olmak için kullanıyorum. O yüzden akıcılık, hava direnci, ağırlık gibi değerlere çok takılmıyorum.
Dediğim gibi daha önce kilitli pedal ve ayakkabı ile bir deneyimim yok. Bu yüzden kendimce orta halli bir pedal (M520) ve ayakkabı (triban 520) aldım kullanıyorum.
Eklemem lazım ki öyle dururken bir dokunmayla defalarca dönmüyor. Sanırım zamanla açılacak.

@Cemal Ç. Peki çok teşekkür ederim, cevaplar gayet yeterli oldu. İnşallah şu illet salgını atlatirsak ilk fırsatta alacagim pedalı.
Umarim o güzel günler yakındır, umarim en yakin zamanda tekrar eski güzel günlerimize döneriz. Vesselam 🖐️

• Beğen
@EnginK.

Aynen , izlediğim videolarda fark ettim bende. Teşekkür ederim.

@trainspotting35 teşekkürler bir de kalle ilgili soru soracağım sarı kalde 6 derece mavi kalde 2 derece ayağın oynama durumu var 0 derece olan kırmızı yeni başlayacağım için düşünmüyorum uzun zamandır spor yapmıyorum ama bir spor temelim var o yüzden dizlerim fena değildir ama ağır spordan dolayı geçmişte menisküs başlangıcı diye bir tanım da var mavi kal alayım diyorum hem daha sonra kal almama gerek kalmasın hemde 2 derece diz oynaması yeterli olabilir gibi geldi yoksa sarı kal mi alayım diz sağlığı için ne dersiniz
6 derece ile 2 derece arasında ne kadarlık bir fark olacağını düşünüyorsunki. 0 dereceyi prolar kullanıyor farzedelim. Kitli pedal modelin hangisi? r540 ise bence baştan yanlış olan bu. bu modelde nette araştırdığında sprintte ve ayağa kalktığında ayaktan çıkma ve kazalar mevcut. Bu yüzden önce iyi bir pedal almalısın. r550 ile başla, illa ağırlık dersen paranda varsa r7000 105 al çifti 265 gr. başkada hiçbirşey almana bile gerek yok içinden çıkan sarı kali de kullan mis gibi. 4 derecelik farkı hesaplayana kadar iyi bir pedal karbon bir ayakkabı ve tabiiki iyibir bisikletin olmalı. yanlış anlama ama grupsetin ultegra dan aşağıysa bu derecelerin hiçbir önemi yok. bu farkı hissettim diyene ben farkını verip yeni kal alırım o derece.

Grup set ile kaller arasındaki bağlantıyı açabilir misiniz ? Merak ettim gerçekten...
burda bahsetmek istediğim çok basit aslında. herşey bittide kaldeki derece mi önemli hale geldi performans için. grupset sadece bir örnek. jant de, kadro de, yeni pedal de, hatta lastik de. grupset olarak ultegra altı proların değil amatörlerin kullanımı içindir. amatör olan ve amatör ekipman kullanan birinin (bunu ben değil prolar söylüyor ultegra altını hobi kullanıcısı olarak kabul ediyorlar) kaldeki dereceden performans alacağını düşünmesi basit bir mantıkla renault clio arabamın arkasına rüzgarlık taksam iyi bir performans alıp bmw yi mersoyu geçermiyim düşüncesinden farkı yoktur. herhalde bunu düşünen kişi muhtemelen en az para harcayarak nasıl performans alırım diye düşünmüştür. 100 tlye farklı dereceli kal alıp performans almak. adam jant alamayacağına göre kali değiştirip performans alacağını düşünüyordur muhtemelen. ama şunu derseki ben performans vs değil sıkı severim hareket etmesin ayağım bunu bi derece anlarım.

@Roadlover bence yanlış düşünüyorsunuz, ben ilk kilitli pedal kullanımına mtb ayakkabısıyla başladım, beklentimi karşılamadığı için spd sl ile sarı kal kullandım. Şuanki oynama mesafesi yine beni rahatsız ediyor mesela 2 derece denicem rahat etmezsem sıfır dereceye geçiş yapcam...

@trainspotting35 teşekkürler bir de kalle ilgili soru soracağım sarı kalde 6 derece mavi kalde 2 derece ayağın oynama durumu var 0 derece olan kırmızı yeni başlayacağım için düşünmüyorum uzun zamandır spor yapmıyorum ama bir spor temelim var o yüzden dizlerim fena değildir ama ağır spordan dolayı geçmişte menisküs başlangıcı diye bir tanım da var mavi kal alayım diyorum hem daha sonra kal almama gerek kalmasın hemde 2 derece diz oynaması yeterli olabilir gibi geldi yoksa sarı kal mi alayım diz sağlığı için ne dersiniz
Sayın üyenin daha çok sağlık yönünden sorduğu çıkarımını yaptım ben 🙄. Param vardır, usta binici değilimdir ama Dura-ace (örneğin) alırım, kim karışır?

Son düzenleme:
@Roadlover bence yanlış düşünüyorsunuz, ben ilk kilitli pedal kullanımına mtb ayakkabısıyla başladım, beklentimi karşılamadığı için spd sl ile sarı kal kullandım. Şuanki oynama mesafesi yine beni rahatsız ediyor mesela 2 derece denicem rahat etmezsem sıfır dereceye geçiş yapcam...
Peki şöyle sorayim o zaman. Sarı kalden 2 dereceye geçince ne gibi bir fark olmasını bekliyorsunuz? Performans olarak hissedilir bir fark olacagina inanıyormusunuz? Yoksa tamamen psikolojik olarak bir rahatlama ve belki güven duygusu yada daha da size motivasyon katacağını düşünüyor olabilirmisiniz? Ben 0 derecede 6 derecede kullandim ama inanin ben bir amatör olarak biraz daha sıkılık dışında hiçbişey hissetmedim. Hele performans anlamında hiçbişey değişmedi. Tabii ki pro takımlarda yarışlarda birkaç saniye değişir belki ama siz bir promusunuz? Menisküs sıkıntısı olan tam tersine daha esnek ve rahat bir kal kullanmalıdır kanımca. Sıfır derecede kal ayarını sele ayarını bike fit ini bir proya yaptirmazsan eğer bi süre sonra diz ağrıların başlayabilir benden söylemesi. Bu sebeple dizinde ağrı yoksa bunlara verecegin aynı parayla en uygunu karbon bir pedal alabilirsin o zaman performansin artar iste hemde hissedilir derecede.

@Roadlover
Yazdıgım entry de amacımı belirtmiştim ama sizin için tekrar etmekte fayda var.

Kal açı ayarının performans beklentimle, kendimi pro edasıyla tatmin etmemle veya psikolojik rahatlamayla bağlantısı yok. Sadece hareket olanağı benim için fazla ve ihtiyacımı karşılamıyor bu kadar basit.

Mtb kullanıyorum , kilitli pedal kullanmalı mıyım ?
Kullanırsam, alışana kadar düşer miyim ? demicem çünkü ben kesin düşerim :)
Mtb için gereklmi ?
Kullanırsam bana sağlayacağı fayda nedir ( çekiş gücünden farklı olarak )

Saygılar

• Beğen
Mtb kullanıyorum , kilitli pedal kullanmalı mıyım ?
Kullanırsam, alışana kadar düşer miyim ? demicem çünkü ben kesin düşerim :)
Mtb için gereklmi ?
Kullanırsam bana sağlayacağı fayda nedir ( çekiş gücünden farklı olarak )

Saygılar
Dağ bisikletime de M520 kilitli pedal alacaktım ancak biraz görsel, izleti falan gezinince caydım. Ben çok düşen biriyim ve bisiklet ile bir bütünken düşme tehlikesini göze alamadım.
Yani yol bisikletini kilitli pedalla dağ bisikletini geniş (platform) pedalla kullanıyorum. Takip ettiğim sporcuların, usta sürücülerin bir kısmınında dağ bisikletini geniş (platform) pedalla kullandığını görünce "böyle de oluyor sanırım" deyip bu şekilde kullanmaya karar verdim.
Sorunuza tam bir cevap olmadı farkındayım ama sanırım biraz kişisel bir tercih.

• Beğen
Tepkiler: Equilibrium
Aslına bakarsanız şuan kullandığım Dağ bisikleti aslında benim istediğim , ihtiyacımı karşılayan bir bisiklet değilmiş . Bunu sürdükçe , kilometre yapınca zamanla fark ettim. Benim asıl istediğim hıza bağlı performans sürüşü ve uzun yolmuş. Dağ bisikleti de beni uzun yolda yorduğu için Yol bisikletine geçmeye karar verdim.
Yol bisikletimi alıncaya kadar acaba kilitli pedalı bu bisikletime alıp alışmaya başlasam mı acaba. Normalde bisiklette hiç düşmedim diyebilirim , ama bu pedalı önce yol bisikletimi alınca takarsam eminim ki düşerim :) Acaba Mtb de alıp deneyip , alışma sürecimi bu bisiklette geçirsem mi . Bilmiyorum , kararsızım

@emreakcan ben bisiklete başladıktan 1 ay sonra spd e geçiş yaptım, 1 senedir de tam zamanlı sürüyorum bu süre zarfında spd sl ede geçiş yaptım ve hiç düşmedim.
Gözünüzde büyütülcek bişey değil, özetlemek gerekirse yapıştır gitsin :)

• Beğen
@MertV ben Mtb sürüyorum ama :)) sence geçeyim mi , faydası ne başkan

Geri