Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal?

Kullanırsam bana sağlayacağı fayda nedir ( çekiş gücünden farklı olarak )
Kilitli pedal, çekiş gücü kadar bisikletle birlikte hareket etmeyi destekleyen, daha fazla kontrol sağlamanıza yarayan bir parça. Dağ bisikleti / yol bisikleti farketmeksizin bisiklet üzerindeki hakimiyeti arttırıyor.
(Ani dönüşler, zıplamalar, yolda ki çukur / taş vs'den kaçışlar, kaza ihtimali olan ani frenlemeler gibi durumlar) Çok sefer kilitli pedal sayesinde düşmekten kurtulduğum oldu bunu rahatça söyleyebilirim.

Scudo
@BerkEvren

Beni masrafa sokacak bir açıklama yaptın , karar verdim bende spd pedala geçiyorum MTB de :) Bakalım neler hissettirecek
Teşekkür ederim.

Menisküs sıkıntısı olan tam tersine daha esnek ve rahat bir kal kullanmalıdır kanımca.

Bu her zaman doğru değil. Bazı insanlar daha az hareket eden pedallar ile daha rahat sürüyorlar.

Kişisel görüşüm:
  • Bikefit yoksa: 6 derece ve üstü
  • Uzun süredir sürüyor ve az çok vücudunuzu tanıyorsanız: 2 derece
  • İyi ve sürekli bikefit desteğiniz varsa: 0 derece

...
Kullanırsam bana sağlayacağı fayda nedir ( çekiş gücünden farklı olarak )
...

Bende en büyük yararı zıplarken, inerken ve kısa sert tırmanışlarda, ayrıca çamurda "Ayağım pedaldan kayar mı?" endişesi olmadan sürmek olmuştu. Çekiş gücüne pek bir faydası yok aslında.

Bir de yol pedalları ile MTB pedalları farklı refleks hareketiyle takılıyor. Uzun süre MTB sürüp yola geçtiğimde ya da tam tersi olduğunda biraz zorlanıyorum ayakkabıyı pedala geçirmekte.

* Bu Rus sitesinde güzel görseller var:
(link)

@emreakcan mtbyi yakin bir zamanda satip yol bisikletine gececekseniz spd almayi bekletin derim. Ancak bir müddet mtb ye devam edecekseniz tabi ki alın.
Şunu da unutmayin, mtb de spd; yol bisikletinde spd sl kullanılıyor. Simdi spd alirsaniz yol bisiletine gecince de spd sl pedal almalısınız. Masraf olmasın diye söylüyorum.

@amasseia şimdilik Mtb ye devam hocam. Ben o pedalı kırana kadar yol geçmem gerekirse :))

Bisikletle bütünleşmek istiyen spd pedal satın alabilir. Bir bisikletçi abimiz vardı spdsiz bisiklet mi sürülür derdi. , bütünleşmek gerek derdi..

Sportif amaçlı performans odaklı sürüş yapılıyor ise kilitli pedal şart. Ozellikle mtb de. Engebeli arazi inislerinde sarsıntılarda ayağınız pedaldan kayıp düşmezsiniz. Ben mtb ile spd pedala henüz geçmediğim bir dönemde ayağım pedaldan kayıp çok kötü düşmüştüm. O gunden sonra spd pedalı hemen aldim. Siddetle tavsiye ederim.aliniz efenim.

Ben de şehir bisikleti kullanıyorum
Sürüşlerimin %95 i genelde şehiriçi oluyor
Spd pedalin şehir içi kullanımı konusunda tereddütlerimler var çünkü birçok kez ani fren yapıp durmak zorunda olduğum anlar oluyor ve o refleksle spd leri unutup yan yatma korkusu da var içimde
Şehiriçinde spd kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

@emreakcan mtbyi yakin bir zamanda satip yol bisikletine gececekseniz spd almayi bekletin derim. Ancak bir müddet mtb ye devam edecekseniz tabi ki alın.
Şunu da unutmayin, mtb de spd; yol bisikletinde spd sl kullanılıyor. Simdi spd alirsaniz yol bisiletine gecince de spd sl pedal almalısınız. Masraf olmasın diye söylüyorum.
Ne yazık ki bu kesin bir bilgi değil. Yol bisikletine SPD pedal taktım ve gayet keyfim yerinde. Öncesinde yapmış olduğum izlenimler beni SPD-sl'den soğuttu. Yürürken falan parmaklar havada, ördek gibi yürümek istemedim 😅.

• Beğen
Tepkiler: smhkvs
@Desert Fox Şehiriçinde kullanmak için Shimano'nun CLICK'R pedalları ve SH56 Multirelease kalleri (CLICK'R pedalların yanında gelir) daha uygun. Multirelease kaller sayesinde ayağı pedaldan çok yönlü çıkarabilirsiniz. CLICK'R pedalların yay gerginliği de daha az olduğu için kaller pedaldan daha kolay çıkar.

@Cemal Ç. Yol bisikletine geçince er ya da geç spd sl pedal alınıyor. İstisnalarinin olmasına karşın yine de genel bir durum bu.
Bisikletten inip penguen gibi yürümek istemeyenler spd ya da Clickr sitemi tercih edebiliyor.
Sonuç olarak Spd pedal yol bisikletinde kullanilmaz diyemeyiz ancak yine de yol bisikleti pedali denilince spd sl, look keo gibi pedallar kast ediliyor.
Fransa'da ucuzsa pedal siparişi verelim tüm forum😊

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@amasseia gümrük falan durumlarıyla ilgili bilgim yok ancak taşıyabildiğim kadar malzeme seve seve getirebilirim 😊. Alıp benim adresime göndermeniz yeterli. Böyle bir konu açmıştı bir üye.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Cemal Ç. Eyvallah, böyle soylemeniz bile yeterli oldu 👍 pedal harici bir ihtiyac kalmadi çok şükür, onu da yine dolayli olarak Fransa'dan(Decathlon) almis olacağım.

• Beğen
Merhabalar, yol bisikletine geçmemle beraber kilitli pedal aldım ancak ayakkabıyı pedala yokuşlarda takmakta -bisiklete ivme kazandıramadığım için- ciddi anlamda zorlanıyorum, siz tecrübeli bisiklet kullanıcılarının varsa yöntemlerini duymak isterim.

Merhabalar, yol bisikletine geçmemle beraber kilitli pedal aldım ancak ayakkabıyı pedala yokuşlarda takmakta -bisiklete ivme kazandıramadığım için- ciddi anlamda zorlanıyorum, siz tecrübeli bisiklet kullanıcılarının varsa yöntemlerini duymak isterim.
Bu pro lar için bile sorun olabilir. Öncelikle pedalda ayar vidası var. Göstergeside var gevşetebilirsin.daha kolay takıp çıkarabilirsin. En gevşekte işe özellikle alışana kadar yokuş yukarı takma yolun enlemesine tak devam et derim.

Ben şehir ya d fitness bisikleti dediğimiz Bisan trx8500 aldım ve sizce bu tarz bir pedal kullanmak işime yarar mı? Spd değil ama spinning bisikletlerindeki gibi ayağı içine sokabileceğim bir pedal alabilirim diye düşünüyorum. Decathlonda şöyle bir şey var.
Pardon link veremiyormuşum. Kal pedal diye geçiyor decathlon sitesinde. Siz yine de düz spd pedal olarak düşünebilirsiniz. Sonuçta sadece itiiş değil çekiş de yapabileceğim bir pedal. Görsel ekleyeyim bari.
252876 dosyayı görüntüle
Ben genelde Maltepe- Kadıköy arası sürüşler yapıyorum. Toplamda 30-40 km sürüşler oluyor. Zamanlar 100 km civarı da sürüşler yapmak istiyorum ama daha fazlasını pek düşünmüyorum. Yine de bu pedalları kullanmak benim için iyi olur mu?

Üsttekı sorunun cevabını bende merak ettım.

Bu pro lar için bile sorun olabilir. Öncelikle pedalda ayar vidası var. Göstergeside var gevşetebilirsin.daha kolay takıp çıkarabilirsin. En gevşekte işe özellikle alışana kadar yokuş yukarı takma yolun enlemesine tak devam et derim.
Cevabınız için teşekkür ederim. Gevşetme ve yatay düzlemde takmayı denedim, bir de ayakkabının taban yapısı dolayısıyla pedala ortasıyla basmaya kalkınca da kayıyor. Acaba fark edemediğim başka bir teknik mümkün mü diye merak etmiştim ancak yine de tekrar teşekkür ediyorum.
Ben şehir ya d fitness bisikleti dediğimiz Bisan trx8500 aldım ve sizce bu tarz bir pedal kullanmak işime yarar mı? Spd değil ama spinning bisikletlerindeki gibi ayağı içine sokabileceğim bir pedal alabilirim diye düşünüyorum. Decathlonda şöyle bir şey var.
Pardon link veremiyormuşum. Kal pedal diye geçiyor decathlon sitesinde. Siz yine de düz spd pedal olarak düşünebilirsiniz. Sonuçta sadece itiiş değil çekiş de yapabileceğim bir pedal. Görsel ekleyeyim bari.
252876 dosyayı görüntüle
Ben genelde Maltepe- Kadıköy arası sürüşler yapıyorum. Toplamda 30-40 km sürüşler oluyor. Zamanlar 100 km civarı da sürüşler yapmak istiyorum ama daha fazlasını pek düşünmüyorum. Yine de bu pedalları kullanmak benim için iyi olur mu?
Bir süre bu pedallardan kullandım. Elbette kilitli pedalda olduğu kadar bütünleşme sağlamadığından güç kaybı kilitli pedala göre daha fazla. Platform pedala göre verimli olduğuysa aşikar. Fiyat olarak bakıldığında da (birkaç ay önce 50₺'lik bir ürün olmasına rağmen) kilitli pedallar ve ayakkabılarına göre çok daha uygun maliyetle verim sağlamak mümkün.

Ben bu ay başında almıştım. Kullanıyorum ve bana yeterli geliyor. Daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım, uyarayım 😁.
Merhaba mesajınızı hortlatıyorum kusura bakmayın. Ben de ilk kez kilitli pedal alacağım ancak SPD ve SPD-SL arasında kaldım, mesajınızda belirtmiş olduğunuz pedalın kullanımı rahat mı ? Takma çıkarmaya alışmak ne kadar sürüyor ?

• Beğen
Merhaba mesajınızı hortlatıyorum kusura bakmayın. Ben de ilk kez kilitli pedal alacağım ancak SPD ve SPD-SL arasında kaldım, mesajınızda belirtmiş olduğunuz pedalın kullanımı rahat mı ? Takma çıkarmaya alışmak ne kadar sürüyor ?
Bütçen neye uyuyorsa onu al.

Geri