Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal?

Merhaba mesajınızı hortlatıyorum kusura bakmayın. Ben de ilk kez kilitli pedal alacağım ancak SPD ve SPD-SL arasında kaldım, mesajınızda belirtmiş olduğunuz pedalın kullanımı rahat mı ? Takma çıkarmaya alışmak ne kadar sürüyor ?
Estağfurullah, kusur falan görmüyorum be. Hatta alakalı konular üzerinden sorarsak sorularımızı konu kirliliğinin önüne geçmiş oluruz.
SPD pedal bence daha rahat.

• Muhteşem
Tepkiler: dgny.berke
Scudo
1 yıl boyunca SPD pedal kullanmış ve 1 aydır SPD-SL pedala geçmiş birisi olarak naçizane yorumumu bırakayım. Ben SPD pedalı, hem SPD hem SPD-SL destekleyen bir ayakkabıyla kullandım. (Giro Savix II) Tabanı dümdüz bir ayakkabı olduğu için, bu tarz bir durumda SPD kallerle yürümesi tam bir eziyet oluyordu. SPD kallerin yürürken daha rahat olma avantajı, MTB tarzı, tabanı dişli ayakkabılarda ortaya çıkıyor. SPD-SL pedala geçip, kalleri de değiştirince, daha büyük ve plastik kallere geçmiş olduğum için aynı ayakkabıyla yürüyüş rahatlığım 2-3 kat arttı.

Sürüş esnasındaki takma çıkarma kolaylığı açısından, SPDyi biraz daha öne koyarım. SPD, daha ufak hareketlerle ve daha az güç harcayarak çıkarıp takılabiliyor. Bu da kilitli pedallara yeni alışanlar için avantaj aslında. Ama SPD-SL'e de bir hafta gibi bir sürede alıştıktan sonra, SPD'yi dönüp aramadım.

SPD, daha ufak hareketlerle ve daha az güç harcayarak çıkarıp takılabiliyor.
Sanırım kırmızı SL kali kullanmamışsınız. Çünkü kırmızıda hiç boşluk olmuyor. Topuğu çok az bişey dışarı çekmek yeterli oluyor demonte için.

Sanırım kırmızı SL kali kullanmamışsınız. Çünkü kırmızıda hiç boşluk olmuyor. Topuğu çok az bişey dışarı çekmek yeterli oluyor demonte için.

Yok hayır, sarı kalleri kullanıyorum ve evet sarı kaller en geniş açıya sahip. Kırmızı kaller benim gibi sadece hobi amaçlı bisiklet süren kişilere önerilmiyor bildiğim kadarıyla. Mavi kalleri denemek istiyorum ama.

@TrEddieMercury En zor kurtulunan sarı olmasına rağmen, nedense ilk başlayanlara önerilen de o. Kırmızının ayakkabıya sabitlenirkenki açısı "kusursuz" olması gerektiğinden önerilmiyor sanırım. "Yeni başlayan ayağının düzgün sürüş açısını bilemez, bilse bile kali ona göre ayarlayamaz" mantığı.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Geri