spd kullanmadım ama itme-çekme muhabbetini kalpiye pedal ile denedim (kayışlı) 1-2 cümlede olsa deneyimi paylaşayım..
uzun soluklu bir turda %5 de olsa yararı olabilir diyerek pedallarıma kalpiye ekledim. Düz yolda ve yokuşta fazlasıyla denedim. İlk 50 dönüşte sıkıntı yok hatta çekme sayesinde daha fazla randıman aldım. Lakin sıkıntı 50'den sonra başladı
50 farazi bir rakam tabi, 100'de olabilir o. Üst bacak yanmaya başladı. Neden? Çünkü o ana kadar çalışmamış bir kas grubuydu, haliyle daha çabuk yorulmama sebep oldu. Turun 4. ve 5. günlerinde, yani tur içinde yapılan antreman sayesinde kayışları daha uzun süre yorulmadan kullanma şansım oldu (5-10 dakika kadar), sprintte çok etkisi oldu yani bir anda ciddi hızlanabiliyorsunuz, rampada da etkisi vardı. Lakin çalışmayan kas grubu nedeniyle sadece nitro etkisi gördüm, çabuk yoruldum
SPD ile kıyaslanmaz tabi kayışlar ama deneyimsel olarak şunu söyleyebilirim çekme eylemi, 1- doğrudan olan bir şey değil, siz çekeceksiniz. 2- bu normal pedal itmek gibi rutin bir eylem değil, alışkanlığınız haline gelene kas hafızası olana, rutinleşene kadar sizin bilinç dahilinde yaptığınız bir eylem, muhtemelen bir süre sonra siz farkında varmadan çekmeye başlıyorsunuzdur ama o ana kadar çekerken çekiyorum diyorsunuz
3- 2'nin devamı aslında ilgili kas grupları yeteri kadar gelişmediği sürece bir anlamı yok, nitro etkisi yapıyor sadece
, sonra el mahkum düz itiş yapıyorsunuz)
bir gün spd denersem onu da yazarım umarım