Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

Bana bakan var ama yapılı olsam belki biraz daha uzun soluklu olur ilişkiler :) Benden vazgeçse de kaslardan falan vazgeçemez belki :)
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, abilerim. Şimdilik haftada bir hava iyi olursa 30km çıkmayı düşünüyorum. Evde bulduğum her şeyi zaten yemekteyim, kilo alırım böyle böyle herhalde.

Scudo
Hergun kalori hesabı yapip yemek ye , 1000 kalori 160 gram yapiyodu sanirim . hergun 500 kalori fazladan alsan haftada 400 gram alirsin buda abartili olmayan bir deger . kilo alamayanlari hic anlayamiyorum. Kilo almayacak olsam her aksam baklavalar , eklerler gotururum valla [emoji16] [emoji16] [emoji16]

A.samed.y kilo almak osteoporozu onler yani kemiklere iyi gelir , kilo eklemlere iyi gelmez , bu ikisini karistiriyorsunuz sanirim .

@Gökhan Akkaya

:) Yapılan araştırmaya göre kadınlar kaslı erkeklerden düşündüğümüz kadar da hoşlanmıyorlar. Çoğunlukla, bir kadın bir erkekle tanıştığında öncelikle dikkat ettiği şey gözler, dişler, eller imiş. Sonrasında dinç görünmek önemli.
Yaşınız daha 18. Kiloyu dert etmeyin bence. Kilo almak için de "çok yemek" için çabalamayın, abur-cubura dalmayın. Söylediğinize göre sağlıklısınız, maşallah, daha ne olsun! Zamanla kemikler gelişimini tamamlar, vücut toparlar. Çok kafaya takıyorsanız da kendi kendinize çözüm üretmek yerine uzman desteği alın. Bisikleti bırakmanıza da gerek yok; yukarıda tavsiye edildiği üzere kaybettiğiniz kaloriyi dengeli şekilde geri alabilirsiniz. Bu arada 40 kilometre sonunda doya doya su içmek yerine (bilmiyorum böyle mi yapıyorsunuz), kısa aralar vererek su için, vücudunuz su kaybetmesin.
Ayrıca kaskı epeyce geç almışsınız, yine de almış olmanız sevindirici. :)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Kilo alacam diye sağlıksız beslenme.

Canan Karatay kitaplarından yararlanabilirsin.

Uzman tavsiyesi al.

Evde ağırlıkla kendi başına çalışma.

Kendi ağırlığınla evde bir takım hareketler yapabilirsin. Mesela karın kaslarını çalıştırabilirsin, fazla kilon olmadığından güzel gözükecektir.

Eğer ağırlık kullanmak istersen, evde kendi başına hareket yapmakla uğraşma, Bir spor salonuna yazıl, mümkünse antrenörle hareketleri uygula, hatalı hareket yapıp omurgana zarar verme.

Önemli olan kilo almak değil sağlıklı olmak, bunu unutma.

Bisiklete de özellikle kışın spor salonunda program dahilinde 10dk binsen yeterli olacaktır.

Sağlıktan taviz verme.

Daha yaşın 18, kendine dikkat et.

@Gökhan Akkaya
Merhaba Gökhan ben seni anlayabiliyorum benzer bir olayı ben de yaşadım.
Bisiklete başladığın 2-3 ay içerisinde kilo veriyorsun.
Bu seni korkutmasın benim de kilolu olmamama rağmen 10-11 kilo gibi, kilom da azalma oldu ilk 2-3 ayda ve insanlar geçmiş olsun diyorlardı başta.
sonra çok sağlıklı bir şekilde verdiğim 11 kilonun 5'ini 6'sını geri aldım. + Kondisyon ve hedeflerde eminim hepsini kas olarak bir süre sonra alırım.
Tabi bu sadece kilo durumu.
Önce 10 saat uyuyarak, yorgunluk hissetmeme rağmen; şuan 6 saat uykuyla çok dinamik ve sportifim.
Yani böyle bir korkuyla bisikleti sakın bırakma.
Protein hapı falan almanı önermem kas-kilo için olabildiğine doğal yöntemleri seç.(örneğin ben köy yumurtası satanları buluyorum onlardan köy yumurtası yoğurtu alıyorum, köy tavuğuna ulaşmaya çalışıyorum.Piliçten çok farklı)
Kondisyonunla yorulmadan yaptığın 40km mesafeyi, yorulmadan 140km yapacak hale geldiğinde kilon 58'den 68'e gelmiş olacak ve 70-80 kilo pek çok kişiden daha iyi bir görünümün olacak.

@Baris Celik
Gainer ürünleri kullandım zamanında, ağırlık çalışmadığım halde 62KG olmuştum o zamanlar, elim yüzüm biraz daha etlenmişti sanki :) Gainer bırakılıp ramazan ayında oruç tutunca çok ciddi düşüş yaşadım, 1 ayda 56KG'ya düştüm resmen.
Birde dediğiniz gibi kilom az olduğu için kas hatları net belli oluyor, böyle de bir avantajım var. Yağ oranım düşük olduğu için herhalde. Salıktan taviz vermiyorum aslında, sadece daha iyi besleniyorum eskisine nazaran.
Sağlık sorunum olmadığı için şükrediyorum, geçen yaz bir yere tırmanırken göğüs tarafındaki bir kası fazla zorlamıştım. Kalbimin atış seslerini falan duyuyordum, herhalde ölüyorum sanmıştım o an :) En ufak sağlık problemine bile gelemiyorum.

@eren konu
Aslında protein tozları da doğal ürünler, köy yumurtası gibi organik değiller elbette. Ben zaten böyle ürünler kullanmıyorum, ağırlık çalışıyorsam da belirli bir çizgiyi aşmıyorum, protein ihtiyacımı bilip ona göre et - süt - yumurta gibi ürünleri çok tüketiyorum. Protein tozuna ihtiyacım olacak kadar yüksek beklentim yok, yavaş yavaş olduğu kadarı ile ilerlemeye çalışıyorum.

Neden kilo almak istediğinizi anlamadım...
Yaş büyüdükçe zaten kilo artıyor genelde. Dolayısıyla şu yaşınızda kilo almak için zorlamayın.

Bunda anlamayacak ne var :) Gençlik gittikten sonra kilo neyime yarayacak 35 yaşımdan sonra?
Kiralık katiller kendilerine gelen müşterilere "Amaan boş ver, zaten eninde sonunda ölecek" mi diyor? :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@Gökhan Akkaya
Gençlik gitmedikten sonra neyinize yarayacak?

Fit olmak iyidir bende senin yaşlarında 60 larda geziyordum yaş ilerledikçe metabolizma hızı düştükçe kilolar birer ikişer geldi 100 kg ya dayandık şimdi o kiloları vericez diye haftanın 4 günü spor salonundan çıkmıyorum kilonuzun kıymetini bilin almayada çalışmayın

Bunu bisiklet üstündeyken aldığın enerji yiyecekleriyle sağlayabilirsin diye düşünüyorum. Koşu veya bisiklet gibi sporlarda vücud bir süre sonra yağları yakmaya başlar sonra ise vücudundaki proteini kilo vermenin sebebi bu olabilir eğer bisiklet sürmeye başlamadan önce enerji çikolataları flan yersen ben bir ara snikers yiyordum yediğin enerjiyi harcarsın ara ara da sürerken beslenmen lazım çünkü günde 40 km vücud için az bir sayı değil çok yakar :D

• Beğen
@Gökhan Akkaya

Siz bize gençlik gitmiş gördün mü demeye getiriyorsunuz?

@Gökhan Akkaya

Borsacıların güzel bir tabiri vardır. Uzun vade-kısa vade ile ilgili.

"uzun vadede hepimiz ölüyüz.

ya arkadaşım valla şişman zayıfın zayıfda şişmanın halinden anlamıyor. ben üniversite hazırlıga basladıgımda 115 kilolarda gezen bi ogrencıydım. 1 yılda diyetle 80 e kadar dustum. Şimdi yatıslardayım 5 sene oldu kilo vereli. 84 85 aralıgında gezınıyorum fakat sureklı dıkkat etmek zorundayım. bacaklar yine davul gibi oldu. kiloyu bacaktan alan tayfadanım bende. kilo verdiğim zamanlarda ne yesem kilo alamıyordum. artık metabolizmam nasıl hızlı çalışıyordu bilemicem ama çok hoştu :)) sizinde şuan öyle sanırım yedikçe alamıyorsunuz. bunun kıymetını bilin derim. dar pantolon giyersiniaz ne güzel ama azıcık o bacak şiş olsun imkanı yok girmiyor belinize tam olan pantolon :))

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Aynen öyle kardeşim, halen daha orta yaşlara gelmiş kişiler ne gerek var kiloya, bak biz veremiyoruz diyor.
Yahu senin yaşın ile benim yaşım bir mi? Senin isteklerin ile benim arzularım bir mi? Senin yapın ile benim yapım bir mi?

Ben yiyip yiyip davul olacağım demiyorum ki. Yeyip yeyip obez olacağım demiyorum ki. 180 boyunda gencin 56KG olması hoş mu?
Kız arkadaşlarım (dost) sadece biraz zayıfsın diyor ben de bu yüzden kilo almak istiyorum. Zaten kendim de farkındayım zayıf olduğumun.

Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi bisiklet sürerken yeterli düzeyde beslenmeyince vücut proteinden çekiyor yani kaslarınızdan. Yazın 4 aylık süreçte bisiklet yüzünden kollarımdaki hacim bile belirgin şekilde azaldı mesela.
Ben evli değilim, çoluk çocuk sahibi değilim. Hacim denilen şey lazım bana hepsi bu.

Diğer koşullar sabit olmak üzere daha az gıda alanlar, normalden azıcık az yiyenler daha geç yaşlanır daha geç ölürler diye bir dedikodu vardır. Aslı olabilir. Ben de hemfikirim.

Gökhan kardeşim aynı şeyleri ben de yaşadım. Seni çok iyi anlıyorum. Benim boyum daha kısa tabi oradan biraz şansım vardı (aslında büyük şanssızlık:)
13 yaşımda 56 kilo oldum ve üniversiteyi bitirdikten sonra iki yıl çalıştığım sürede hâlâ 56 kiloydum (22 yaşına kadar). Sonra inanılmaz bir hızla kilo almaya başladım. Bu iş metabolizma meselesi. Yavaşladığı anda kilo almaya başlıyorsunuz. Şu an 28 yaşındayım ve 69 kiloyum. Yediklerime çok dikkat ettiğim halde daha aşağı inemiyorum. Boyum 169. Ancak bazıları 25 e kadar da almıyor. Bence yapacak çok birşey yok. Çünkü hastalık veya oruç gibi en ufak bir fırsatta vücut hemen ideal kilosuna geri dönüyor. Kilo almak için emekleriniz boşa gidiyor.

• Beğen
Haklısın abicim, kilo alırım almasına ancak bu düzeni sürdürmesi bana bile ölüm gibi geliyor. Hiç bu kadar yemek düşünmüyordum. Gece bile yemek yiyorum.
Her akşam 1 litrelik süt kutusunu bitiriyorum protein amaçlı. Evde yumurta kalmadı benim yüzümdem :) 1 koli yumurta 16TL oldu :)

Zaten ne zaman bir şeye ihtiyacımız olsa o zaman olmaz, ne zaman ihtiyacımız olmasa o zaman olur. Hayat felsefesi haline geldi :)

• Beğen
Tepkiler: serdarsezgin
Geri