Arkadaşlar çoğu insan kilo vermek için bisiklet sürüyor ve kilo vermek için konu açıyor.
Ben ise kilo almak amacı ile konu açıyorum.
XTR-XO-X9-SLX seviyesinde KRON XC150 dağ bisikletim var. Tüm ekipmanlarımı 3-4 ay öncesine kadar tamamladım, kask kullanmıyordum eskiden.
Bisiklet sürmekten inanılmaz zevk alıyorum, kondisyonum da oldukça gelişti bana kalırsa, en azından profesyonel amaçlar gütmeyen biri olarak söyleyebilirim bunu.
Her akşam 40km yol yapan biriyim, ve benim için standart haline geldi. Gerçekten yormuyor beni, hiçbir sağlık problemim de söz konusu değil, gayet sağlıklıyım.
18 yaşında 180 boy ve 58KG ağırlığım var. 1 haftadır bisiklet sürmüyorum ve evde ağırlık çalışıyorum.
1 haftada çok net 1KG aldım. Bisiklet sürdüğüm dönemlerde kendimi yormadığım halde, hiçbir şekilde nefes nefese kalmadan 30km sabit gittiğim halde, kilom direkt 56'ya düşüyor. Tabi 30km sabit düz yol için geçerli
18 yaşında, 180 boyunda bir gencin 56KG'ye düşmesi gerçekten cılız gözükmesine neden oluyor.
Evde biraz vücut çalışıp beslenmeme dikkat ettiğimde vücudumdaki değişimi çok kısa sürede gözlemleyebildim.
Bisiklete binsem yine kilo vermekten korkuyorum. Kilo alma isteğim bisikletin önünde bir hedef değil benim için. Şu hayatta tek istediğim şey belki de kilo alarak bisiklet sürmek olabilir.
40KM yol ile küçümsenemeyecek miktarda kalori harcıyorumdur diye düşünüyorum.
Ne yapmalıyım arkadaşlar? Daha çok ye demeyin çünkü zaten limitlerimdeyim, daha fazla yersem uyurken kusarım
İştahım falan çok yerinde bu aralar, kilo da almaya başladım, hazır kış gelmişken bisikleti mi bıraksam?