Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

Scudo
@MehmetK

karaciğer hasarı, kolesterol seviyelerinde zararlı değişiklikler, kalp kası zararı, hipertansiyon gibi yan etkileri vardır. Ayrıca hormonal dengesizlikler sonucu jinekomasti ve testiküler atrofi de yapabilir.

çok gelişmek ne demek

öyle amacı olanlar 6 ayda tozla steroidle iğne ile ömrünü kısaltacağına 4 yılda doğal olarak olarak beslenir öyle kas gelişimini yapar.

6 ayda doğal olmayan zararlılarla spor ve kas yapmak yerine 3 4 yılda doğal gıdalar ile spor kas yapmak çok daha sağlıklı ve doğal yoldan yapılmış vucut ilerde sarkmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
Bisiklet sporuna başlayalı 2 ay oldu. 6 kilo civarı verdim daha vermem gereken 15-20 kilom var.
Kilo verirken pek acele etmiyorum oldukça iyi yemek yiyorum :) Aynı zamanda özellikle bisiklet kullanırken gücümü arttıracak kas yapmak ve belki hafif kol ve karın kası yapmak amacındayım.
İşimden dolayı öğlenleri lokantada yemek yiyorum.
Özellikle proteinli yiyecekleri tercih ediyorum çoğu zaman 2 porsiyon etli yemek alıyorum(tavuk daha haşlama köfte vs.)
Sabahları da azda olsa protein almaya çalışıyorum yumurta peynir vs.
Akşamları artık evde ne yemek pişti ise o :) Akşamları proteinli bir şey olmasa da proteinli kuru yemiş atıştırıyorum az biraz.

Antrenman olarak her gün işe bisiklet ile gidiyorum (30-35 dk sabah 30-35 dk akşam)
Hafta sonu genelde zorlu tur yapıyoruz 100km civarı oluyor.
T25 yapıyorum.
Birde aklımda yüzmeye gitme fikri var. Haftada 2 gün 1er saat.

Sizce bu şartlar altında protein tozudur vs gerek var mıdır?

Amigo Leblebi markasında 100 gramında 58gr protein olduğu yazıyo ama ne kadar doğrudur bilmem.

@Recep M.

Naçizane görüşüm, şu aşamada antrenman günleri hariç protein tozuna gerek yok; belki pazar günkü yaptığımız "acımasız" rampalardan sonra belki bir servis sütle alınabilir ama kilo verme sürecinde ise yine çok gerek olduğunu sanmıyorum... T25 de sanırım yarım saat falan sürüyor, onlardan sonra da muz/kefir ikilisiyle olay doğal olarak çözülebilir.

Arkadaşlar çoğu insan kilo vermek için bisiklet sürüyor ve kilo vermek için konu açıyor.
Ben ise kilo almak amacı ile konu açıyorum.

XTR-XO-X9-SLX seviyesinde KRON XC150 dağ bisikletim var. Tüm ekipmanlarımı 3-4 ay öncesine kadar tamamladım, kask kullanmıyordum eskiden.
Bisiklet sürmekten inanılmaz zevk alıyorum, kondisyonum da oldukça gelişti bana kalırsa, en azından profesyonel amaçlar gütmeyen biri olarak söyleyebilirim bunu.
Her akşam 40km yol yapan biriyim, ve benim için standart haline geldi. Gerçekten yormuyor beni, hiçbir sağlık problemim de söz konusu değil, gayet sağlıklıyım.

18 yaşında 180 boy ve 58KG ağırlığım var. 1 haftadır bisiklet sürmüyorum ve evde ağırlık çalışıyorum.
1 haftada çok net 1KG aldım. Bisiklet sürdüğüm dönemlerde kendimi yormadığım halde, hiçbir şekilde nefes nefese kalmadan 30km sabit gittiğim halde, kilom direkt 56'ya düşüyor. Tabi 30km sabit düz yol için geçerli :)

18 yaşında, 180 boyunda bir gencin 56KG'ye düşmesi gerçekten cılız gözükmesine neden oluyor.
Evde biraz vücut çalışıp beslenmeme dikkat ettiğimde vücudumdaki değişimi çok kısa sürede gözlemleyebildim.

Bisiklete binsem yine kilo vermekten korkuyorum. Kilo alma isteğim bisikletin önünde bir hedef değil benim için. Şu hayatta tek istediğim şey belki de kilo alarak bisiklet sürmek olabilir.

40KM yol ile küçümsenemeyecek miktarda kalori harcıyorumdur diye düşünüyorum.
Ne yapmalıyım arkadaşlar? Daha çok ye demeyin çünkü zaten limitlerimdeyim, daha fazla yersem uyurken kusarım :D İştahım falan çok yerinde bu aralar, kilo da almaya başladım, hazır kış gelmişken bisikleti mi bıraksam?

• Beğen
Tepkiler: birdost1arkadas
Hem kilo almak istiyorsunuz hem bisiklet sürmek istiyorsunuz. Ben nasıl kilo alabileceğinizi çözemedim acaba bir doktor tavsiyesi almayı düşünür müsünüz ?

Alırsınız acele etmeyiniz. 20 yıl önce 18 yaşında 172 cm 56 kg idim. 1 yıl önce. 96 kg idim. Şimdi 82 kgyim. Bisiklete rağmen tahin pekmez yüzünden iki kg aldım. Önemli olan zayıf kalabilmektir. Ben en iyi benim gibiler anlar. Şimdi 56 kg olayım 10 milyar borcum olsun. O kilolar birer ikişer gelir eğer genetik engel ya da hormonal bir rahatsızlık yoksa.

Senin durum ciddi ya bence kisin bisiklete binmeyi azaltabilirsin

92 kg iken 6 ay önce evim yokuşta olduğundan 2-3 km yokuş çıkmaya başlamıştım. Görünmez bir el. Homeostasis beni 3 ayda 80 kgye indirdi. Biraz yediğime dikkat etmiştim. Sonra bu spor ve yeme tarzı işe bir iki ay idare ettik. Biraz sakınmayınca gene geldi kilolar. Neyse bulk dönemimdeyim diyeyim. :) daha sonra define olurum. Yaza da lean muscle. Sahi siz bisikletçilerin böyle tabirleri var mı?

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
Kilo almak için günlük harcadığınız kaloriden fazlasını yemeniz lazım, muhtemelen yediğinizi düşünüyorsunuzdur ama biraz hesap kitap yaparsanız eminim çoğu günler ekside olduğunuzu farkedeceksiniz. Eğer harcadığınız kaloriden fazlasını yerseniz vücut iki şekilde kilo alır, yağlanma veya kaslanma. Kaslanmak için kaslarınızı bir direnç karşısında zorlamanız gerekir ki bisiklet sürerken üst vücut neredeyse hiç zorlanmaz. Sürdüğünüz 40km bisiklette bacaklarınızı ne kadar zorladığınıza bağlı olarak bir miktar gelişim olur ama çok birşey beklemeyin. Uzun lafın kısası siz bu kış bir GYM'e gidin, 40km ~ bisiklet sürmenizi bırakmanıza gerek yok :)

Zayıf olmak kemiklerin sağlığı açısından çok çok önemli hiç şişmanlamamalısın.. sağlıktan kıymetli servet olmaz

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@hogutmen arkeolog adayıyım define olursanız el atarım ;) :p şaka bir yana şahsen benim pek tabirim yok bazen dağa tırmanırken dik yokuşlarda bacaklara ve piskilete haydi koçum haydi (you are the best) moduna geçiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Kardeş bende senin yaşlarındayken kesinlikle 60 kilodan yukarı bir türlü çıkamazdım. Bu bence daha çok yapı meselesi.

Diğer konu her gün 40 km boyunca harcadığın enerjiyi her akşam ve günlerde yediğin yemeklerle karşılaman gerekiyor. Aldığın miktar kaybettiğin miktarı anca karşılıyor. Ve bu da karşılık olarak ne kilo alıyorsun ne de veriyorsun
Bence bisiklete bin ama mesafeyi yarı yarıya kısalt derim. Ya da bir zamanlar omega 3 balık yağı vitamin kullanırdım. Öneririm ama ne yalan söylim ben hiçbir faydasını görmedim. Güzel beslen ve olabildiğince doğal ve bol proteinli beslen. Umarım faydası olur.

Bugün havanın güzel olmasını fırsat bilip yine 40km'lik standart turuma çıktım :) Aldığım hazzı anlatamam sizlere, zaten 1 haftadır özlemini çekiyordum :)
Eve gelirken 2 tane tombik döner alıp öyle geldim, herhalde anca yerine koyarım kaybettiğim kaloriyi :)

@Ertuğrul Mengi
Bu arada söylediklerinize kesinlikle katılıyorum ki bunu da 1 haftalık vücut çalışma deneyimimden gözlemledim. Kendime 20KG'lik ayarlanabilir dumbell seti sipariş etmiştim. Yüksek direnç ile çalışınca gerçekten kaslarda bir belirginleşme, hacimleşme oluyor. Bundan önce sürekli barfiks çalışıyordum, 4KG dumbel setim vardı. Artık vücut zaten alışmıştı, daha fazla hacim kazandırmıyordu, sadece kuvvet kazandırıyordu.
Dumbel setimi küçük ağırlıklarla çalışıyorum, gittikçe artıracağım ağırlığı. Tek kola 20KG ağırlığı verebilecek güçte değilim şuan. 58KG zavallının tekiyim zaten :)

@PeDaLLı-YoRuM
İnanır mısın insanın kendine olan güvenini bile düşünüyor ya bu kilo meselesi. Kızlar yapılı erkekler varken benim gibilere pek bakmaz.
Yapısız da değilim, yağ oranım zaten düşük, omuz - kol - sırt kısımlarında az çok belirgin kaslarım var.

Ancak kışın tam kol elbiseyi giyince sıska herifin tekine dönüyor insan :)

@Gökhan Akkaya valla kardeşim bende hafif göbekli biriyim banada bakan yok ikimizin arası sanırım biskolata erkekleri oluyo :D :D kilolu olmaktansa zayıf olmak daha iyi biraz fitness çalışmasıyla toparlarsın ;)

Geri