Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

bence olabildiğince az kimyasal kullanmak lazım ,zaten yediğimiz herşeyde var yeteri kadar tüketiyoruz.

diz ameliyatı oldugumdan güçlendirmek için spor salonuna gidiyordum orda ki antreman hocası! onüne gelene tek yakaladığında protein tozu tavsiye ediyordu,yok doğalmış yok zararı yok yararı varmış....kullanma derim

Scudo
Protein tozu doğaldır sadece bizim içmemiz için toz haline getirilmiştir.İhtiyaçtan fazla almak, spor yapmadan almak, yemek yemeden almak bir işe yaramaz. Sporla beraber , ihtiyacımız kadar karbonhidrat yani yemekten sonra alınabilir. Ne yerseniz yiyin hiç bir madde de bu kadar protein yoktur. Olsa da zaten hepsi protein değil ayrıca her gün et tavuk yenmez,

evet bitkisel protein de bir tercih meselesi. ayrıca proteini en yüksek baklagil yeşil mercimektir. vejeteryan arkadaşlar bitkisel protein ile beslenir. aralarında ufak bir puanlama farkı var.anlayabilmek için yumurta proteini üzerinden hesaplama yapılır.
örnek
yumurtadaki protein 100 puan ise
kırmızı et 120 puan
fasulye nohut yeşil mercimek vs 60 ila 70 puan vs
düzeltme :
et proteini yüksek ama öğütmesi sindirimi emilimi uzun ve zor
bitkiseller hafif puan ama vücut tarafından emilimi kısa ve kolay

Ben doğuştan tek böbrekli biri olarak, doktoruma protein tozu konusunu açmıştım. Kesinlikle tavsiye etmedi. Çünkü proteinin aşırı alımı böbreklerde kalıcı sorunlara sebep olabiliyormuş. Bu konuda kafanıza çok takılan birşey varsa bir spor doktoruna danışmanızı öneririm.

Fazla alımda zararı olacağını söyledi, ben riske atmadım. Ha siz böbreklerinize güveniyorsanız orasını bilemem tabi :)

Sonradan gelen düzenleme: Bu kulaktan dolma bir bilgi değil, zira bahsettiğim olay protein kaçağı diye geçer(proteinüri) ve aşırı protein alımında bir süre sonra böbrek yetmezliğine yol açan bir sendromdur. Herhangi bir nefroloji doktoru bunu teyit eder. Ben sadece dikkatli alınması gerektiğini söylemek için böyle bir paylaşım yaptım. Yoksa almayın demiyorum tabi.

Zayıflamak istiyorsanız tamam gerek yok diyebiliriz. Fakat kas kütlesi artırmak isteyen birisi gündelik gıdalarla bir yere kadar takviye edebilir. Bu yüzden almak zorunda . Ama dersniz çevrenizde şöyle birisi var kalp, krizi olmuş, böbrek yetmezliği olmuş kanıtlanmış araştırmalar varsa söyleyebilirsiniz. Kulaktan dolma bilgilerde zararlı,şöyle böyle diyemeyiz.

iki yıl önce bisiklete başladım.sahilde günlük antremanlarımı yapıp ilk uzun yoluma(100km) çıktım.yeterince sıvı tüketmiştim ama 3 kg kaybetmiştim..sonrasında 120 km ile bir 3 kilo daha gitti..hop dedim ne oluyor..spor geçmişim var,vücudumun destek almazsam çok yıpranacağını fark edince önce karbonhidrat takviyesine başladım..sonrasında ise proteine başladım..1.87 boyum.bisiklete başladığımda 85 kilo iken şu an 78 kiloyum..günlük olmasa da iki güne bir 20 km civarı ortalama 26-27 hız ortalaması ile spora devam ediyorum..şu an sadece protein takviyesi kullanıyorum..iki yıla yakındır kullanıyorum ancak bağımlılığım olmadığını düşünüyorum zira; bir ay önce batum samsun turumu yaptım. 4 günde 600 km ile en uzun binişim oldu..üstelik 15 kg artı ağırlığım vardı..yanıma hiçbir takviye almadım..78 kg ile başladım eve döndüğümde 80 kg. idim.. bence takviyeler belirtilen sınırlarda düzenli spor ile kullanıldığında kişiye olumlu yansıyor ama bunu genellemek de doğru olmaz diye düşünüyorum..çünkü her metabolizma bambaşka bir dünya bence..

Proteinz tozunda zarar yoktur fakat steroid gibi destekleyiciler kesinlikle zararlıdır. Onlarla diğerlerini karıştırmayalım.
Bunu 20 yıldır kullalan da var. Vücut geliştirenler sporu bırakınca sarkma olur diye bir efsane de vardır evet kısmen doğrudur. Çünkü o vücut şekli sporsuz olmaz. Zaten 40 tan sonra kaç kişinin vücudu spor yapmadan taş gibi duruyor ?

Kilo almanın gizli bir tekniği yok, uzun süredir biliniyor.
Ağır Kaldırma+Çok dinlenme+Beslenme
Sadece beslenirseniz, protein tozu vs de kullansanız kilo alamazsınız. Olsa olsa göbek yaparsınız.
Sadece antreman yaparsanız, beslenmezseniz gene kilo alamazsınız.
Bu kadar basit. Lise 2 de 55 kiloydum, sadece iki dumbell ve vücut ağırlığımla çalışarak 65 oldum yağ oranımı koruyarak. Sonrasında salona gittim, pek düzenli olmasada, şu an 75 kiloyum. Tabi şimdi de yağları yakmam lazım. Sırf kas kütlesi kazanmak kolay olmuyor, kas-yağ oranını bozmayı istemiyor vücut. Radikal değişiklikler yapmak gerekiyor.
Zayıf olanlar, kilo alamayanlar ikiye ayrılır bana göre. İştahı olmayanlar, yiyip de kilo alamayanlar. İkisinin de çözümü spor yapmak. "Spor yaparak kilo mu alınır ya" demeyin hemen. Vücudunuzu kas yapmaya ikna etmeniz lazım. Bu da kasları zorlayarak olur ancak. Düzenli çalışma sonrası ille iştahınız açılır ve yersiniz. Ufak da siz zorlarsınız yemeye(iki yumurta yerine üç ye mesela) kilo alırsınız. Tabi kaslarınıza yenilenme şansı tanımalısınız, bunun için de dinleneceksiniz.
Kas grubuna göre 12-15 ya da 8-12 arası tekrar ve setler arası 45-60sn dinlenme kas kütlesi için en iyi sonucu verir. Ayrıca ağırlığı zorla o seti bitirebilecek şekilde seçin. Mesela 12 tekrar ise o set, o ağırlıkla en fazla 14 tane yapacak durumda olmalısınız. Yani 12 ye gelip bıraktığınızda daha en fazla iki tane falan yapabilecek kadar yorulmuş ve zorlanmış olmalısınız. Daha ileri gidip en fazla 12 tane yapacak kadar seçenler de var ama sakatlık riski oluşuyor bu durumda da.
Çalıştığınız bir kas grubunu hemen sonraki gün çalıştırmayın. Kaslar kendini onarsın.
Bol yumurta ve YULAF EZMESİ yiyin. Küçük öğünlerle sık olarak yeyin. Ekmek, hamur ürünleri yemeyin, bunlar ancak göbek yapar ve karnınız doyurduruğu için diğer yapıcı besinlere yeriniz kalmaz. Makarna, Pilav, BULGUR, YULAF EZMESİ gibi kaynaklardan karbonhidrat alın. Bunlar komplex karbonhidrattır, yavaş sindirilir, birden şeker seviyenizi arttırmaz. Yulaf ezmesini şiddetle öneriyorum, çünkü hem ucuz, hem hazırlaması kolay(at sütün içine tamam), hem de yağ almadan kilo almanın anahtarı.
Abur cubur, şekerli şeyler yemeyin. İştahınız kapar, yağ yapar.
Protein olarak bol yumurta, ton balığı, tavuk ya da HİNDİ göğüs yiyin. Kahvaltıda 4 yumurta yeyin en az. Peynir, yoğurt gibi gıdalarda da kazein proteini vardır. Bu yavaş sindirilir. Kahvaltıda yerseniz uzun süre yavaş yavaş protein dozu almış olursunuz. Kaslarınız buna bayılır. YATMADAN ÖNCE KAZEİN içeren besinleri tüketmeniz gece boyunca kaslarınızı besleyecektir.
Eğer yemek düzeninizi değiştirmek zor geliyorsa, öğrenciyseniz, zamanının yoksa vs, Protein Tozu alabilirsiniz. Söylenenlerin aksine bir zararı yoktur düzgün kullanıldığı takdirde. Kilo aldırıcı almayın, onların protein miktarı az, karbonhidrat miktarı çok. Karbonhidratı kolayca makarna, yulaf ezmesi, pilav gibi gıdalardan alabilirsiniz zaten. Sıkıntı olan protein. Bu yüzden Protein Tozu daha uygun. Ben çok az olarak, beslenmemin yetersiz kaldığını hissettiğim zamanlar kullandım. İki kere aldım son 4 sene içinde. Çok uzun süre gitti. Öğrencilikte her zaman o kadar yemek yemek mümkün olmuyor yani, destek gerekebilir. Ama eğer tam bir düzene oturtursanız yemenizi, toza hiç ama hiç gerek yok.
Spordan önce karbonhidrat(en az 2 saat önce), spordan sonra protein ağırlıklı beslenin.
Şekeri azaltabildiğiniz kadar azaltın. Yağları atamamamın asıl sebebi çay bağımlısı olmam. Çayı da şekerli severim bir de. Azaltamadım gitti.
Bir blender alın, sürahi olanlardan. Pahalı gelebilir ama çok faydasını görürsünüz. Muzlu kuruyemişli süt(ATOM), yulaf ezmesi+yumurta ile omlet gibi çok faydalı ve pratik şeyler hazırlamanızı sağlar. Bir süre sonra yulaf ezmesinden bıkıyor insan, değişik varyasyonlar yapmak gerekiyor böyle.
Bol su için
Isının, eklemlerinize dikkat edin, hareketlerin doğrusunu öğrenin, yapın.

Bunları yapıp da kilo almamanız mümkün değil. Hem de kas olarak.
İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Özer Koç
Mustafa Kocabaş arkadaş çok güzel özetlemiş Gıda+Spor+Gıda takviyesi bu 3'lü hem kasların artmasını hemde yağların azalmasını sağlar.

@nazmi bilmez

Proteini bol besinler bile protein tozu kadar zengin değil. Ayrıca kaç kişi onların tadını seviyor ben askerden beri hiç nohut yemedim, yemeyi de düşünmüyorum.

@Hasan SAYLIK

Ben hayatım boyunca hiç yemedim yemeyi de düşünmüyorum şahsen :D

@Rehavet
vucudun kas yapımında bitkisel proteine değilde hayvansal proteine ihtiyacı var.tavuk balık yumurta kırmızı et gibi ... whey protein izole whey proteini casein gainer amino asit gh hormonu bcaa gibi çeşitli supplementler kullanmış biri olarak 4 senedir ara ara kulanıyorum. Önemli olan supplementler yani ek takviye gıda olduğunu unutmamak yani herhangi bir öğünün yerine asla geçmez .Sadece günlük protein oranınıza yardım eder. hipertrofi yapan bir birey günlük kilosunun 2 -2.5 katına kadar günlük protein alması gerekir.Protein tozları veya supplementler gelişim sürecinin hızlandırır.Supplementleri sterroidlerle karıştırmamak gerek ikisi çok farklı şeyler.

@Arda_7

Günlük proteinimi normal gıdalardan almaya çalışsam ama protein tozu kullanmasam, ihtiyacım olan proteini alamasam da vücut yapısı şekillenir mi ? bir sorun oluşur mu ?

@nazmi bilmez

Öncelik olan zaten normal gıdalardan beslenmen supplementler sadece takviyedir.ihtiyacın olan proteini günlük alamazsan spor yaptığın sürece kaslardan yersin.Boşa kürek çekmiş olursun .Amaç hacimsel olarak büyükmekse tabi.

@Arda_7

Yani diyorsun ki protein tozu şart. Peki önerebileceğin bir marka var mı ?

@nazmi bilmez

Protein tozu şart demedim ben.Öncelik normal beslenme dedim .Protein tozları sadece ek takviyedir.

x man olarak bildiğimiz hugh jackman abimiz de vejeteryan sporculardandır ve bitkisel protein ile idare etmektedir. cüssesi diğerlerine göre ince kalır ama boş değildir.
70 kilo olan ve spor yapoan biri 100 gramdan fazla protein alması gerekir. bunu gıda ile tamamlamak zor çünkü o kadar protein içeren miktarda yemeği bir günde yiyebilmek çok zor. onlarca yumurtayı her mide kaldırmaz. bunun yerine bir iki kaşık peynir altı suyu nun toz halini yani protein tozunu yemek daha pratik gelir bu yüzden kullanılır.

@nazmi bilmez
Optimum Gold Standart piyasada ki en güvenilir markalardan. Amerikan malı. bir kaç marka daha var piyasa da Bodytr forumuna ziyaret edebilirsiniz. En iyi portein tozları diye bir makale vardır.

@Hasan SAYLIK

Öncelikle bisikletim ile bi 15 kilo vereyim ve artık uzarsam da son kez uzayayım sonra Bisiklet sporunun yanın da Fitness yapmayı planlıyorum. Ağırlık sehpaları vs alıp evde kendim çalışmayı düşünüyorum spor salonları gerçekten çok sıkıyor :)

Geri