Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

@cenkduran

Herhangi bir sağlık problemi hissetmiyorum. Sadece estetik yani görünüş açısından cılız kaldım malesef. Yorumunuz için teşekkürler :)
 
Scudo
Yağlanmak iyi değil. Cılız kalmayı tercih ederim.
 
Cenk Bey hakvermekle birlikte şunları belirtmek isterim. Öncelikle bazen bisiklet sporuna kilo verme gözüyle bakılıyor. Bu tamamen yanlıştır. Birçok spor gibi (bazı istisnai sporlarda var) bisiklet sporu sadece kilo verdirmez. Vücudunuzu metabolizmanıza göre ideal yani en sağlıklı konuma getirir. Eğer siz bisiklet sporu yapıp kilo veriyorsanız bu bisiklet kullanmanızın sizin metabolizmanızı hızlandırdığı ve sonuç olarak kilo kaybı yaşadığınızı gösterir. Bisiklette dahil birçok sporda ilk zamanlar kilo kaybı normaldir. Belirli bir süre sonra bu genel itibariyle 1 yıl civarı bir süreçti galiba vücudunuz yaklaşık belli bir kiloda sabitlenir. Bu sabitlenen nokta eski kilonuzun altında da olabilir üstünde de olabilir. Misalen 70 kilo ile bu spora başladığınızda birkaç kilo verip 60 kiloya kadar düştünüz. Sonra biraz kilo aldınız ve 65 civarında sabit kaldınız. Uzun süre bu denge bozulmuyor 1 1.5 kilodan aşağı inmiyor yukarı çıkmıyor ise vücut ideal noktaya ulaşmış demektir. Ancak ilerleyen zamanlarda vücudun gelişmesiyle kilo alınabilir. 70 kilo ile başladınız 60 65 kiloya kadar düştünüz daha sonra 80 kiloya çıkıp bu noktada da sabitlenebilirsiniz. Bu şekilde de vücudunuz ideali yakalamış olur.
*
Bu söylediklerim sabit koşullarda geçerlidir. Kiloyu etkileyen bir çok nokta var. Dengeli beslenmeye, öğün düzenine, bisiklet binmeden önce yada sonra enerji kazanmak için yiyecek tüketmeye dikkat etmek lazım. Bunun yanında mevsim şartları vs birsürü etken var. Eğer Cenk Bey inde dediği gibi kilo verirken sürekli bir yorgunluk halsizlik oluyorsa yada bu konu sizin için takıntı oluyor keyfinizi kaçırıyorsa bir doktorla görüşebilirsiniz. Bence aşırı bir kilo kaybınız yok. Ancak direk içinizi rahatlatıp boşlamayın sürekli yada hızlı bir şekilde kilo kaybı oluşursa doktorla görüşmeniz gerekebilir. Yeme içmenize dikkat edin. Karnınızı aç tutmayın herhangi bir sorun olacağını zannetmem.
 
bu durumda boyunuzda etkili.
zayıfsınızdır ancak bacaklarınız kaslıdır bariz şekilde görünür. kilo almak için internetten yazılar okuyabilirsiniz. tavuk balık makarna pilav ve bunların yanında kepekli ekmek yemek sizi şişirebilir.
body building yapanlar genel olarak bu şekilde kütle sağlıyorlar. detayları vardır muhakkak ancak işin temeli bu besinler ve nekadr tükettiğiniz.
 
@Furkan Çınar

Makarna yemeyin en kötü karbonhidrattır.
 
@Hamit E.

Tavuk balık yumurta kırmızı et bunlar hep protein yapılı besinler. Proteinlerin en büyük özelliği ise yapıya katılmalarıdır. Hücre yapısının büyük bir kısmını oluştururlar. Sporcuların ve body building yapan kişilerin genelde protein içeren besinleri tüketmesinin sebebi budur. Protein enerji kaynağı olarak son sırada kullanıldığı için vücut önce depo yağları yakar. Bol miktarda da protein olduğu için hücre yapıları genişler. Vücut kaslarını da sürekli çalıştırdıkları için gelişmenin çoğu da kas hücrelerinde gerçekleşir. Sonuç olarak vücuttaki yağlar yakılmış yerlerini büyüyüp gelişen kas hücreleri almış olur. Eğer kilo kazanmak isteniyorsa da bu yöntem uygulanabilir. Protein yapılı yiyecekleri çok tüketmek kilo almayı sağlayabilir. Hatta bazı aşırı zayıflık hastalıklarında kullanılan bir kilo aldırma yöntemidir. Kas yaptırarak kilo aldırmayı sağlamak. Yalnız şuna dikkat etmek gerekiyor kilo almak yada kas geliştirmek için sürekli proteinli yiyecekler tüketilirken özellikle meyve sebzelerde tüketilmeye özen gösterilmelidir. Özellikle sabahları kahvaltı öncesi yada kahvaltıda 1 elma portakal hiç olmadı salatalık yada geceleri yatmadan 1 2 saat önce birkaç meyve yemek vücudu dinç tutacaktır. Kısacası kilo almak için beslenmeyi tamamen protein içerikli besinlere kaydırmamak miktar olarak az da olsa diğer besinleri de tüketmekte fayda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rüzgar Inoğlu
Protein ağırlıklı beslenerek kas kütlenizi artırmanız gerekiyor. Kas oranınız arttıkça da haliyle kilo almış olucaksınız. Kaslar yağlardan daha fazla kütleye sahiptir. Bisiklete düzenli binemiyorum ama bende sizin aksinize kilo vermek istiyorum. Herkesin istekleri farklı yönde. Eğer kendinizi yorgun ve güçsüz hissetmiyorsanız bence pek sorun olduğunu düşünmüyorum. Boyunuz kaç? Kilo boy orantısı kabaca -10 kilo olarak ölçülebilir. Yani boyunuz eğer 170 civari ise kilonuz şu an normal gözüküyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan çelik
@cenkduran

İri olmak sadece yağlanmakmı demek sizce ? Kasları çalıştırmassanız o kaslar küçülür . Ama düzenli olarak bütün kaslarınızı çalıştırmaya özen gösterirseniz . İri ve yağsız bir vucüda sahip olabilirsiniz. Bence buda cılız olmaktan hem sağlık açısından hem görünüş açısından daha iyidir.
Ben hem vücut geliştirme hem bisiklet sporunu bir arada yapıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: fahrettin başaran
@Betül özkal

Boyum 1.67 şuan. Boy kas kitle endeksi hiç ölçmedim. Verilen tavsiyelere göre de anladığım kadarıyla kırmızı et tavuk ve meyve önemli. Bu yüzden bunları göz önüne alacağım. :)
 
@Hakan ÇELİK

Bence boyunuza göre kilonuz ideal. Tabi vucudunuzdaki kas ve yağ oranları önemli tabi ama kabaca boydan kilo -10 olmalı yani kabaca bir hesap bu. Çok zayıf değilsin anlıycağın. Yapacağın şey protein ağırlıklı beslenmen olmalı. Karbonhidratla alakan yok senin zaten herhangi bir iddan da yok. Şu an proteine yüklenip kas kitleni arttırman gerekiyor. Karbon hidrat yemen sadece çıkacağın antrenmanda yağları yakmayıp karbonhidrattan gitmesini sağlayacaktır. O yüzden düzenli sık ve az yiyerek protein tüketmelisin. Eğer birde ağırlık antrenmanları yaparsan vücudun kas yapmaya müsait olur fit bir görünüme sahip olabilirsin. Benim bildiklerim bunlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Hakan sakin korkma bende 187 boy 78-79 kiloydum 6 ay oncesine kadar.yarislara katilmak icin planli antreman ve diyet ile su an 70-71 kiloyum.Bende senin yasadiklarini yasadim ilk baslarda gorsellik acisindan bir sure sonra hem sen hem cevrendekiler alisiyor :) ilk donem her goren hastamisin diyordu :) ekstra anektod fhroome da 187 boyunda ama normal kilosu 71 iken gecen sene fransa turu icin 66 kiloya inmis.roportajinda guc kaybetmeden kilo vermenin zorluklarindan bahsetti.Kissadan hisse guc kaybin yoksa aynen devam takma kafana.Dikkat etmen gereken sey sert antreman yada uzun surus yapiyorsan eskiye gore daha bilincli gida ve sivi almayi ogren cunku artik eski yag depolarin yok enerjiyi depodan degil disaridan alacaksin.

İsin keyifli yanini da yazayim yuzde 4-5 egimleri 53 aynakol ile cikabilmek :) uzun rampalarda ayakta dakikalarca pedal cevirebilmek :) ruzgardan az etkilenmek sprint pozisyonunda yarim saat pedal cevirebilmek mtb de kucuk yapraga hic inmemek en sert rampalari bile orta yaprak ile cikmak gibi :) belki bunlar senin yasinda normal olabilir ama benim yasimda cok guzel duygular :)
 
@Ferhat Köse

Ferhat abi teşekkür ederim. Dediklerini uygulayacağım aynaya bakınca fark ediliyor. Artık yağ kütlesi vücudumda eskisine oranla çok daha az bu yüzden dışarıdan direk besin alacağım. :) Son yazdıklarına da katılıyorum. :) 53 Aynakol yok ama artık mtb de eskisine göre kuvvetim arttı şükür. Arazi içerisinde yorulmadan keyfini çıkararak sürebiliyorum bisikleti. Yorulmuyorum şükür. Sağolasın. :) Diğer arkadaşların yazdıklarını da uygulayacağım. Alacağımız besinler önemli çünkü. :)
 
Herkes genel olarak besin ve beslenmeden bahsetmiş ancak başka etkenlerde var.
Üzüntü, sıkıntı, sinir, stres gibi diğer etkenler de zayıflamada, kilo vermede oldukça etkilidir..
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Bunu nasıl Yaptıysanız banada söyleyin söyle bi 15 Kilo vermem lazım da.
 
@mustafa genç
:) aynen banada söyleyin. aylık 200km'den daha fazla koştuğum halde kilo veremiyorum :(
 
Boy ve kilo oranınız çok yerinde, halsizlik ve güç kaybı hissetmiyorsanız tam tersi kilonu korumanzı tavsiye ederim


Tapatalktan gonderdim Turkce karakter varsa "tepetaklak" olmus olabilir
 
Hakan merhaba, 9 ayda vücut ağırlığının yaklaşık %15 ini kaybetmişsin. Az değil!
Aslında boyuna göre 66 kg fazlaymış. Fotoğrafta da 66 kg halin, evet amcabey gibi duruyor. Siyahlı halin idealmiş.
Eğer, yaptığım efora ve aldığım kaloriye göre kaybettiğim kilo orantısız çok diyorsan, evet bir hekime görünmelisin. Tiroid hormon fazlalığından tut ta, sindirim sistemi rahatsızlıklarına kadar pek çok nedeni olabilir.

Bir arkadaşım karbonhidrat önermiş. İki konuyu ayırt etmek gerek; Performans sporcuları yarışma günlerinde özel diyetlerle kaybedecekleri kalorileri, dolayısı ile müsabaka sırasında kaybedecekleri güçlerini telafi emek için özel diyetler kullanırlar. Yiyecek tarafında Karbonhidrat bunun için uygun. Bunun yanısıra müsaba sırasında tüketilen farklı enerji kaynakları ve mineraller de kullanılır. Ancak bu yöntemler sporcu beslenmesinin temeli olmaz. Sporcu için protein ve dengeli beslenme olmazsa olmazdır.

Bir de yemek zamanlaması konusunda önerilerde bulunan arkadaşlarımız olmuş. Müsabaka ya da zorlu eforlardan; 4 saat önce yiyecek, 2 saat önce içecek ihtiyacınızın karşılanmış olması gerek. Daha sonraki yüklenmeler performans kaybının yanı sıra risk grubu insanlarda fitness te dahi hayati tehlike ile sonuçlanabilecek sorunlar yaşatabilir.
Genellikle, çok ciddi sıvı ve enerji kaybına yol açacak müsabaka ya da performanslarda konsantre enerji-mineral yüklü sıvıları çok yavaş, yudum yudum müsabaka ya da tur boyunca tüketmek önerilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Sağlık problemi yaşamıyorsan bu durumu sorun etmen yersiz bence. Aslinda normal hayatta yapman gerektiği gibi spor yaparken de dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermen gerekiyor. Hatta bunun için bir beslenme uzmanıyla görüşebilirsin. Dış gorünümü düzelteceğini düşünerek tek yönlu bir beslenme programı uygulamanın daha sonra ağır bir bedeli olabilir. Ayrica kilo vermis görüntünün öncekine göre daha iyi olduğunu bir tek ben mi düşünüyorum acaba :)
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan çelik
Geri