Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

@Gökhan Toros

Düzenli yemek diyeti bulmam lazım..

Scudo
@Alper Gencan

Müthişsin Alper abi diyecek bir şey bulamadım :D Dediğin gibi ilk iş doktora gitmek ve ölçtürmek, sonrasında yumurtayla yardırmak.. Dediğin diyeti deneyeceğim. Yalnız bir sorun var body'de kendimi zorlama ihtimalim yok çünkü içimde platin var canım yanmadıkça zorlarım ama yandığı bırakmam lazım(doktor söyledi) Yumurta olayı annemin söylediğiydi. Bu arada yumurtalar yağda olucak galiba :) Tamam o da. Bir sorunda gittiğim yerde body yok yani cuma gidiyorum ve hiçbir yer yakın değil baya bir uzak varsa da bilmiyorum hiç..

@Göktuğ G.

Yumurta yağda değil haşlama olacak :) platin in olduğu böyleyi fazla zorlamadığın sürece spor yapman da bana göre sakınca yok. Lakin yanma hissi kasların geliştiği anlamına gelir biraz yanmalara dayanıcaksın. Yakınlarda salon yok ise kendine bir çift dambıl seti alarak bir nebzede olsa spor yapabilirsin. Sadece dambıllar ile vücudunun hemen her kasını çalıştırabilirsin. Tabi bir spor salonu gibi asla olamayacak ama imkanlar bu kadarsa yapacak birşey yok.:)

@Alper Gencan

Yağda olsun ya sırf beyazı nasıl haşlıcam? İmkanım bu kadar..

@Göktuğ G.

Tüm haşlayacaksın, sarısını ya atacaksın yada annen baban kardeşin yiyebilir. Bir diğer seçenek sarıları da sen yersin yani yumurtaların tamamını sarılarıyla beraber yersin. :) Tabi miden iflas etmezse :)

ayni kilo sorunu bende de var bende kilo almak istiyorum olmuyor:(

@emre.isb

Alper abinin diyetini deneyelim bence bir haftada 5-6 kilo alırız :D

@Alper Gencan

Sarısı sulu olsa olur di mi? Diğer türlü yiyemiyorum iyice midem kötü oluyor

@Göktuğ G.

Olur olur, sıkıntı olmaz. Ama haftada 5 kilo alamazsın söyleyim :)

@Alper Gencan

Kolestrol fırlarsa ne yapıcam ben?? Dün doktordaydım(cildiye) bir ye gün aşırı dedi..

Yumurta ile kilo alamazsınız :)) Yumurta(protein) ile spor yaparak kas yapabilirsiniz ama yetmez yanında yağ ve karbonhidrat da almanız gerekir.
Sırf protein alacaksanız ürik asit yükselebilir ürik asit eklemlerde birikir ve ağrı yapabilir (Gut hast) Yumurta kolesterol yönünden aklandı. Zaten kolesterol aşırı yüksek değilse çok önemsemeye gerek yok.
Sırf karbonhidrat alırsanız yağlanırsınız. Buda sağlıklı birşey değildir. Metabolizmanız hızlı ise istediğinizi tüketin yine de kilo alamazsınız.
Eger aktiviteniz iyiyse, çabuk yorulmuyorsanız kilo almaya uğraşmayın. Fazla kilo demek kalbin daha fazla çalışması ve yük demektir.

@Mete GÜNEY

Sırf yumurta ile kilo alınmaz bende yazımda sırf yumurtadan bahsetmedim et den tavuktan süt den ekmek ten patates ten bahsettim. Yumurta tüm besinler içinde besin değeri 100 olarak kabul edilir, tüm besinler yumurta ile kıyaslanarak puan verilir. Zaten yazımda da tam okusaydınız, protein ve karbonhidrat ın uyumu ile kilo alabilirsiniz dedim. Metabolizması hızlı olup kilo alanlar var bakınız ben. 175 boy ve 53 kiloydum ,ne yesem '' yakıyordum '' . Ama saydıklarım ile kilo aldım . Arkadaşımın şiddetle kilo almaya ihtiyacı var. Kilo endeksinin çok altında. En az 67 kilo olması lazım. Karbonhidrat ile enerji , protein ile liflerini kalınlaştırıp geliştirecek. Çabuk yorulmaması kiloya ihtiyacı olmadığı anlamına geliyorsa lance armstrong un 40 kilo olması lazımdı. Fazla kilo kalbin fazla çalışması demek doğru ama dediğiniz gibi '' fazla kilo '' kalbi yorar. Boy kilo endeksine uygun olan kilo kalbi yormaz.

@Alper Gencan
Alper bey sizin yazınızı okumadım zaten :) ortada bir yumurta lafı dönüyor onun için yazdım..:) Size cevap olarak yazmadım zaten..
Çabuk yorulmuyorsanız derken de sizin anladığınız anlamda ilişki kurmadım zaten, kas yayıflığı olabileceğini düşünerek yazdım. Yoksa kilo alırsa yorgunluk olmaz anlamında değil. Kas kütlesini artırabileceğini düşündüm. Orada anlatımda hata yapmışım özür..:)
Metabolizma hızlı ise kilo alabilmek için yaktığından fazla karbonhidrat alması gerekir. Bu mümkündür ama zordur. Akşama kadar yiyip içip yatması gerekir.
Alper kardeşim çok uzun yazmışsın yakın gözlüğüm yanımda değil onun için okuyamayacağım :))
Bırakın kilo almaya çalışmayı ne mutlu size hem istediğinizi yiyip içip yakıyorsunuz. Yaş ilerledikçe metabolizmanız zayıflayacak, hareketiniz azalacak ve yine fazla tüketmeye devam ederseniz ki mideniz büyüdüğü için fazla kilo alacaksınız ve bu sefer onu vermeye çalışacaksınız.
Alper kardeşim ben 17- 18 yaşlarında 182 boyum vardı, kilomu hatırlayamıyacağım ama tüm kemiklerim sayılırdı, aktif basketbol oynardım ve 25 yaşına kadar kilo almaya çalıştım... Nafile Ünv bitti işe başladım, köyde görevliydim ve en ufak aktivitem yoktu 70 kilo dan 95 kiloya 1 yılda çıktım neyse daha sonra zamanla 45 yaşımda 120 yi gördüm iki aydır da pedallayarak diyet yapmadan 110 kiloyum ve muhtemelen bu sene sonunda pedallamaya devam edersem 90 a kadar düşmeyi hedefliyorum.
Şunu iddia edebilirim Göktuğ kardeşim spor yaparak kilo alabilir ama çok zor hele 16 yaşında zor ve önermiyorum. Spor yapabiliyorsa boy kilo endeksi altta bile olsa sağlıklıdır. Estetik olarak kilo almayı düşünüyorsa vücut geliştirmeye gitmeli derim.

16 yaşı boy uzamaya devam ettiği için vücut geliştirme, ağırlık önermem. Boy uzaması durabilir.

Ne yapacağımı şaşırdım desem? Ben en iyisi ağırlık alıyım alacağın bisikletin de kadrosunu bir boy küçük alıyım :D

Merhaba arkadaşlar, haziran ayının sonunda aldığım bisiklet ile ciddi anlamda bu spora başlamış oldum. Fakat neden bilmiyorum 66 kilo ile başladığım bu serüvende şuan 56 kiloya kadar düştüm. Bir nevi fazla kilo kaybı yaşadım. Yaşıtlarımla birlikte takılırken sanki 12-13 yaşında çocuklara benziyorum artık. Bu da beni açıkçası çok üzüyor. Bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana tavsiyelerini verebilir mi? Ne yapılmalı. Ocak ayında çekilmiş bir fotoğrafımı koyuyorum buraya. Bu fotoğrafta kendi resmim üzerinden bir konu anlatıyordum. Slaytta gördüğünüz mavi tişörtlü ben 66 kilolu halim. Resimdeki siyah giysili olan ben ise 60 kilolu halim. Şuan 56 kiloyum. Aşırı bir zayıflama oldu. Sizce doktora çıkmalımıyım?

Çok bilgim yok ama ben kilo kaybı yaşamamak için daima bisiklet sürmeden 1 saat önce yemek yemeğe bakarım. Ardından bisiklet sürdükten sonrada kaybettiğim kaloriyi kazanmak için tekrar yemeğe otururum. :)
Tabi bunları fazla abartmadan yapmak lazım yoksa performans kaybı olabilir.

Kilo kaybı sadece kendini kötü hissediyorsan incelenmelidir yoksa yorgun bitkin hissetmiyorsan sorun yoktur.

Geri