Scudo Sports

Kilo - Bisiklet sıkıntısı?

Oncelikle herkese değerli mesajlarindan dolayı çok minnettarım. Hepinizden Allah razı olsun. Okula otobüs ile gidip geliyorum. Yürüme olayı gerçekten çok zor geliyor. Fakat ilginç olarak bizim okula bir iki kişi bisikletle geliyor. Hiç tanışma fırsatım olmadı. Ayrıca şu kadro konusunda en dayanıklı gerçekten sedona mı? Vw kiloya göre bana daha az sıkıntı çıkaracak hangisidir? Sedona kadro konusunda başarılı mi gerçekten? Cevaplar için çok teşekkür ederim tekrardan.

(telefondan yazdığım için tek tük yazım hataları olabiliyor lütfen kusuruma bakmayın.)

Scudo
Sedona en sağlamdır diye kimse diyemez ,forumda kırılan scott ,cube gibi kadrolar gördük bu kadronun gördüğü kuvvete bağlı belki ters olmaması gereken bir hareketten dolayı olmuştur vs ,ben diğer yazdığın bisikletler arasında sedona dedim kadronun geometrisi sağlam hissi veriyor

Ben de bunun sıkıntısını çekenlerdenim :) Zaten hayatıma hareket sokmak için bisiklet aldım. Yaş 32, boy 1.80 kilo 93... Gerçi bisikleti alalı daha 10 gün oldu ama o bacakların yokuşları çıkarken yaşadıklarını bir ben bilirim :) Kendimi taşıdığım için aslında ne kadar gereksiz kilolarımın olduğunu daha iyi anlıyorum. İnşallah sürekli kullanarak en az 5 kilo vermek ilk hedefim.

Benim de nacizane görüşüm kesinlikle bisiklet alıp öncelikle vücuduna artık hareket ederek daha fazla enerji yakma emrini göndermek. Bu da metabolizmayı hızlandırmakla olacak.

Selam.. Hangi sporu yaparsan yap doğru beslenmedikçe kilo vermekte zorlanırsın. Bu iş %30-40 spor %60-70'de yediğin şeylerle alakalıdır. Diyetisyen gerçekten çözüm olabilir senin için. Bence şimdiden yediğin şeylere dikkat etmeye başla. Şeker, beyaz ekmek, pilav ve makarnayı bırak mesela. Pilav ve makarna yiyeceksen bile akşam yemeğinde yeme. Ağır fiziksel bir etkinlik yapmayacaksan bu tarz şeyleri kullanmayı kilo verene kadar bırak veya minimuma indir. Çünkü bisiklet kullanırken vücudunu mevcut yağlarından enerji üretmeye zorlayacaksın. Protein almayı da sakın tamamen bırakma ileride çiroz kaldım diye üzülürsün. Belli bir ölçüde yağsız et ve süt ürünleri de kullan kaslarını korumak için. Bazı arkadaşlar bisiklet kilo verdirmez, karın bölgesini çalıştırmaz tarzı şeyler yazmışlar önceki mesajlarda. Bisiklet kilo verdirir ayrıca karın bölgesindeki kasları da hatrı sayılır şekilde çalıştırır. Lakin kasları çalıştırmasının direkt olarak yağ yakımıyla alakası yoktur. Vücudunuzun bir bölgesindeki kas oluşumu orda yağ yakımı da olacak diye bir kaide oluşturmaz. Her neyse, sen güzel bir diyetle ve bisikletle iyi kilo verebilirsin bana güven. İhtiyacın olan tek şey doğru beslenme ve yeterli antreman. Bozuk bir beslenme ile triatlet dahi olsan o kiloları veremezsin. Bisiklet ağırlığımı kaldırır mı diye de düşünme. İnan seninle aynı boyda ve kiloda incecik yol bisikletleri kullanan arkadaşlarım var. Kolay gelsin.

@PiskinKerem

Merhaba Kerem. o kadar mükemmel bir yaştasın ki 100 kilo senin için hiçbirşey. ben 32 yaşındayım 106 kilodan 91 kiloya indim. yani senin metabolizman yaşın ve bünyen bu işe çok ama çok müsait. fakat ilk ve en önemli konuyu söylemek istiyorum sana.. İNANMAK. ilk önce İNANACAKSIN. ben çok mu biliyorum, hayır. Fakat kendi yaşadığım tecrübemden örnek veriyorum. Herkesin kendi tarzı vardır. Ben şunu yaptım ve çok iyi bir şekilde karşılığını aldım. Haftada en fazla 3 gün koştum. Her koşudan sonra eve çıkarken merdivenleri kullandım. Ama yürüyüş pozisyonda değil. hafif koşar pozisyonda. Evim 10.Kat'da. ilk günler 3-4.katlara kadar çıkabiliyordum ve asansöre gidiyordum :) ama 2 hafta sonra 10.Kata hiç durmadan hafif koşar pozisyonda çıkıyordum. Kahvaltı ve öğle yemeği yaparak akşam yemeğini kestim. Halen de akşam yemeği yemiyorum. Çok çok acıkırsam meyve vb. hafif şeyler. Günde 2-2.5 lt. su tüketiyorum. inan çok işe yarıyor. Ara öğünlerde bol bol meyve tüketimi. Haftada 1 de kilonu kontrol ve her tartılmadan sonra kendine bir hedef. Hedef belirlerken de aşırıya kaçmamak gerekir. Doktorlar bile ayda en fazla 3-4 kg. vermenin ideal olduğunu yazarlar. Yani ayda 7-8 kg. verilmesi gibi birşey kesinlikle sağlık açısından zararlıdır.

Ben diyetisyene gitmedim. Ama Kudret abiye katılıyorum. Bu işleri diyetisyen kontrolünde yapmak en iyisi. Çünkü sana bir kan tahlili yaparak vücudundaki şeker vb. ihtiyaç ve ihtiyaç fazlalarını belirleyip buna göre bir program belirlenmesi en sağlıklısı. Ama herşeyin başı gene söylüyorum İNANMAK. ve bu yolda çabalamak.

@PiskinKerem

Benim yaşım 20. Senle aynı kilodayım. Boyum senden bi 13 cm uzun. Bianchi Discovery şehir bisikletim var. Ankara'da Çayyolu'nda yaşıyorum ve bu civarda bayağı bir yokuş var. Ben bu yokuşları yavaş yavaş ama dinlenmeden çıkabiliyorum. Senin yaşın genç ve hafiften kalp ağrıların olduğuna göre bir kere başta bisiklet alacaksan nerede kullanacağını düşün. Muhtemelen şehir içi kullanıcısı olacaksındır ki ben kendi bisikletimi şahsen tavsiye ederim. Başka bir şehir bisikleti de olabilir (tabi tercih meselesi bunlar).

Günde 1-2 saat sürersen yorulursun ve zaten hafiften olan kalp ağrına daha fazla ağrı verirsin. Onun için öncelikle yürüyüş yap. Tabi burda en önemli olan yediklerin!! Şu kalp ağrıların hafiften geçinceye kadar bir süre bisiklete binme. Bineceksen de max 45 dk bence. Kilo vere vere bisiklete binme süreni daha da uzatırsın.

Ben bisikletimi alırken 110 kiloydum. Adama sormuştum abi taşır mı diye? Evet taşır demişti. Taşıdı da. Tek bir sıkıntısı arkada bir tanecik jant teli gevşedi o kadar. O da tamir olur zaten bir bisikletçiye gittiğinde.

Eğer inanırsan her şey olur. Her şey istekli olmana bakar. Mesela ben Çayyolu bölgesine tıkılmıştım. Geçen haftasonu Yaşamkent dediğimiz bir bölgeye kadar gittim (ki oraya gidiş de bayağı bir zorluydu). Çünkü istekli ve iradelydim.

Hadi sana Allah kolaylık versin.
Saygılar :)

@alperen_69
Anlıyorum Hocam Sedona nın kadrosu sağlam diye ben de duydum bir de Sedona 701'in ön amortisoru kilitlenebiliyor mu ? Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. :)
@genckanat
Öncelik diyetisyen ardından hemen şahane bir bisiklet alıp antreman :) Anladım hocam. Allah size de yardımcı olsun. :) Değerli tavsiyeler için çok teşekkürler :)
@Semih Emre
Aynen hocam diyetisyene en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum hele bir şu dersler hafiflensin de 1 hafta sonra inşaallah. Ve şimdiden yediğim şeylere dikkat etmeye başladım :) Cesaret verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bisiklet konusunda ağırlığık için tereddüt etmem artık :) Değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim.
@Yigit Kurt
Maaşallah abi çok iyi bir başarı sağlamışsınız. Allah devamını nasip etsin inşaallah. Evim 2 . katta :D Günlük su tüketimim ise hiç dikkat etmedim daha önce kendime göre çok su içerim ama belki de hiç içmiyorum ?! Yani okulda içtiklerimden haberim oluyor örneğin iki şişe su götürüyorum o bitiyor. Fakat evde ne kadar içtiğim hakkında bilgim yok . Yarın bunun bi çetelesini tutayım en iyisi. İnanmak konusunda ise ; gerçekten inanıyorum , olacağına adım gibi eminim sadece biraz çaba lazım. Diyetisyene en kısa zamanda gideceğim. Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :)

salcano astro kullanıyorum, bu 4. yılım. aldığımda 156 kiloydum şimdi 125e indim. ilk yıl gözlerimden yaş geliyordu pedala basarken ama şimdi çok rahatım. haftada toplam 100 km yol yapıyorum. geçen zaman içinde sadece orta göbek değişti, diğer aksamlar taş gibi. boy 1.67 yaşım da 50nin üstü..
bunları neden yazdım, yukarıda okuduklarım beni hayrete düşürdü de ondan.. 100 kilo insan nasıl zayıflayamaz bisiklet kullanarak hayret.. ben şu an 100 kilo olsam yollarda uçarım herhalde :)

@aslan bora

Ben de 100 kiloyum yaklaşık (98 felan), şişman insan daha kolay kilo veriyor :) 20 kilo verdim zamanında, kilo azaldıkça vermek zorlaştı. 5 kilo daha verdim, 91 oldum bu sene içinde yine okuldan dolayı aldım 7 kilo :( Yemeğe çok dikkat etmek gerekiyor işte, yoksa sadece spor işe yaramıyor bir yerden sonra.

Babamdan örnek vereyim 120 kilo gitti diyetisyene 110 kiloları gördü bırakınca 1 ayda o kiloları geri aldı birçok defa yaşadı bunu seansı 200-250 lira olan doktora da gitti devlet doktoruna da çünkü kilo vermek için çok geç bi yaş seçmişti sana önerim karatay diyeti ben de başlayacağım fakat bazısı iyi diyor bazısı yapmayın ölürsünüz diyor iyice araştır senin ne tür hastalıkların var bilemem eğer sana ve kafana uyuyorsa başlamanı öneririm(sadece öneriyorum) bisiklete bence başlaman kilo verdirmeyecektir bence koşu daha çok işe yarayabilir çünkü bisiklette hafif eğim bile olsa bırak senin bi çaba göstermene gerek yok tabi forumdaki abilerimiz daha iyi bilirler

Cumartesi gunu Kron XC 150 mi aldım. Gayet rahat bir bisiklet. Diyetisyene gittim verdiği programa harfiyen uyuyorum. Bisikleti daha tam manasiyla tadamadım. İnşallah halledicem. Yorumlar için teşekkürler.

Aşşağıdaki yazımda bu konudaki tecrübelerimi aktardım:

Kilo gerçekten sıkıntı, kilo yüzünden altımda çok daha iyi bir bisiklet olmasına rağmen ortaokuldayken ağır bisikletlerle çıktığım yokuşları çıkamıyorum. Benim babam da doktor. Boyunuz 1.85 altında ve kilonuz 100 ve üzeri ise ayda 7-8 kg vermek zararlı değil tam tersi sağlıklıdır, biran önce kurtulun o kilolardan, tavsiyem proteinle beslenin, ekmeği şekeri pilavı makarnayı kısacası tüm karbonhidratları azaltın neredeyse kesmiş kadar ve spor yapın emin olun yaşınız 30 un üzerinde fln değilse çok rahat verirsiniz o kiloları. Bu kiloları verirken yeteri kadar protein ve konjuge yağ asitlerini almanız yağ yakımını hızlandıracaktır. Konjuge yağ asitlerini nasıl mı alacaksınız, sadece ve sadece zeytinyağı kullanarak. Evet abartmadan zeytinyaği tüketerek yağ yakacaksınız :) , Bunun yanında yeteri kadar protein almazsanız kas yıkımı yaşarsınız benden söylemesi. Günlük alınması gereken protein miktarı spor yapan kişide en az KilosuX1.2 gram olmalıdır. Bisiklet yanında vücut geliştirme, koşu vs. yapıyorsanız bu değer X2 lere kadar çıkabilmekte(çok fazla efor sarfettiğiniz günlerde bunu kendiniz ayarlamalısınız). Sağlıklı beslenerek ben 1 haftada 3 kg'a kadar verdim ciddi diyorum kolesterolum vardı, tansiyonum vardı ciddi bir düşüş gözlemledim. Yaptığım beslenme değişikliği sonrasında 4 hafta sonunda vücudumdaki yağ oranı %36dan %28lere düştü ve kas oranım %36'dan %40 lara kadar çıktı. Kısacası sağlıklı yaşamak için yağlarınızdan kurtulun kaslarınızdan değil.

Herkese merhaba. Ben seneye yol bisikleti almayi dusunuyorum 2000-2400 lira butcem var fakat kilo sorunu ortaya cikiyor. Geleceks sene yaza 110 bilemedin 115 kilo olmayi planliyorum. Hangi markalari onerirsiniz? Beni tasiyanilecek bir yol bisikleti istiyorum. Yorumlariniz icin somdoden tesekkurler

Araştırırsanız forumda bu konuda açılmış birçok başlık olduğunu göreceksiniz.
Kısaca özetlersek, yol bisikletleri göründükleri kadar narin değildirler. Birçoğu bahsettiğiniz ağırlık düzeyinde sorunsuz çalışabilirler.
Daha zor şartlar ve engebeli zemin söz konusu ise cyclocross türü bir bisiklet de tercih edilebilir. Bu bisikletler darbelere daha dayanıklı, daha geniş lastiklere uyumlu ve çoğu zaman bagaj deliğine sahiptir.
Kendi kullandığım Salcano CYC02 bütçeniz dahilinde alınabilecek en iyi cyclocross bisikletlerden.

• Beğen
Tepkiler: Yigit Kabadayi
Seleye dikkat etmek gerektiğini bir kez daha hatırlatayım. Ayrıca geniş selelerin daha konforlu, ince selelerin daha konforsuz olduğunu söyleyemeyiz.
Bunun için sele veya brooks sele başlığı altında konuları incelemenizi tavsiye ederim.

Biraz gayret...
10423733_704912039626145_1855031273726388137_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
selam arkadaşlar. abiler 17 yaşında 105 kiloyum kilo vermek için kron xc500 almayı planlıyorum uyğun mudur yaşadığım yer yokuşlu zaten konforlu bisiklet lazım şimdiden teşekkürler

@QuizzicalHuman
Şehir bisikleti mtb ye göre daha konforludur. İstersen kron'un veya salcano'nun city modellerine bakabilirsin.

arkadaslar merhaba vucud geliştirme fıtness yapıyorum ve bisikletede cok meraklıyım gobek yagım oldugu ıcın sıx packler cıkmıyo bısıklet kullanmam gobek yagını yakar mı forumda okudum ama tam olarak cevap bulamadım

Arkadaşlar bende 150 kiloyum 197 boy var 10 yıllık Bianchi bisikleti restore etme calismalarina başladım. Acaba kilom bisiklete bir zarar verir mi? Lastikleri değiştirip(CST Traveller Cross) 10 km lik kısa bir sürüş yaptım hiç bir sıkıntı çıkarmadı.

Geri