Scudo Sports

Kilo - Bisiklet sıkıntısı?

Diyetisyen konusu uzak olmasın diyetisyene giderek 16 kilo verdim. profosyenel bir yardım almakta fayda var.

Scudo
1-2 saatle kalori kesinlikle yakarsın. Yapman gereken kalp ritmini yukarı çekmek , zaten 20 dakika son performans çalışan bir kalp sonrasındaki 24 saat metabolizmanı hızlandırır. Ayrıyetten az yemekten çok sağlıklı beslenmeye çalış. Şeker, beyaz un ile yapılan her türlü şey çıksın hayatından. Az yiyeceğim diyede hiç yememezlik yaparsan ilk yediğin şeyi vucudun depo yapar kendini kıtlıkta hissederek. Kolay gelsin ! :)

@nebula11

Karın kası (six pack) çıkartmak diğer bölgelere nazaran oldukça zordur, zor olmasının nedeni vücuttaki yağların yer çekimine bağlı olarak karında toplanması, sadece bir bölgeyi eritme vb. bir şey yoktur, vücut her bölgeden yağ yakar. Karında genelde en sonlara kalan bölgedir.
Soruna dönecek olursak karın bölgesinde yağları eritme içn kardiyo çalışması yapmak gerekiyor bisiklette bunun için iyi bir seçenek ama süre olarak en az 1 saat gerekir ama bu sürüş çayırda gezer gibi düşük tempolu değil, nabzı yükselten tempolu sürüş.
Bunların dışında yediğine içtiğine de dikkat etmen gerekiyor, atıyorum bisiklet ile 1000 kalori yakıp ardından 1 tabak tatlı yersen elde var sıfır, yağ dışında karın bölgesinde su da olabiliyor, eğer su ise karbonhidrat diyeti gerekiyor, bol bol su içmek karbonhidratı azaltıp protein ağırlıklı beslenmek ve tuzu azaltmak.

Karın için en önemli şey sabır :)

@Taner James
geçen sene her gün 25+25 km olacak şekilde bisiklet sürüyordum. 78 kiloya inmiştim ve hafiften six pack izleri görünmeye başlamıştı. sizin dediğiniz gibi sadece kardiyo yeterli olmuyor, beslenme şekli çok daha önemli bu altılıyı görebilmek için.

@Ahmet Ayaz

Bu arada hiç mi karın çalışılmayacak (mekik vb.) derseniz;
hayır çalışılacak ama karın hareketlerinin karın kaslarına etkisi, hacim olarak biraz şişmesine ve kasların sertleşmesini sağlıyor.

Sabah akşam mekikte çekseniz karın kaslarının üzerindeki yağ tabakası olduğu sürece, dışarıdan karın kaslarınız gözle görülmeyecek.

Bazı spor salonlarında olduğu gibi, karın bölgesini eriticem diye, durmadan mekik çekenlerden olmayın lütfen. :)

@nebula11
Yüksek kadans çalışması yap. Bacak antremanı günü çakıştırma. Göbek Yağı en son gideceği için Sabırlı ol. Amma malesef boğazı kesmezsen six pack ler ile vedalaş.

Six packs için karın sadece karın bölgesini eritmek değil(ki böyle bir şey mümkün değildir.)vücudun genel yağlarını eriterek, toplam yağ oranını düşürmek gerekir. Bu nedendendir ki, çok zayıf insanlarda vücut çalışmasa da six packs leri görünür olur.

16 yaşında tek başına 25 kg verip bütün vücudunu mahveden biri olarak diyetisyene şiddetle gitmeni öneririm.

Tam gelişme ve büyüme yıllarında yanlış beslenirsen hayat boyu acı çekersin. Benden sana söylemesi...

@nebula11 Yakar hemde sağlam yakar ama hergün en az 3-4 saat bineceksin.ben 90kg'dan inmişdim 80kg'ya ama binmeye,binmeye gene aldım kilo.

15 yaşındayım 102 kiloyum kron xc 250 var ama her hafta arka mil çatlıyo acil kilo vermek lazım diyetisyene gitmeyi düşündüm yapamam diye korkuyorum sizce diyetisyenle 1,5 saat antreman kilo vermeme yardımcı olur mu ?

@Oğuz A Diyetisyenden önce bir doktora görün derim

Sağlığın açısından sana ne kadar antreman yapabileceğini kendini ne kadar zorlayabileceğini söyler

Milin çatlıyorsa daha sağlam bir mil almanı öneririm.

Kolay gelsin

Teşekkür ederim öncelikle eski sistem mil taktırıcam ve en yakın zamanda diyetisyene gidicem zaten spor salonuna da
gidiyorum .

Benim kadar sık kilo alıp veren yoktur herhalde. 105 kg den 85 kgye düşmüştüm bisiklet ve diyet sayesinde. bu kışın hep diyeti bıraktım hem bisiklet süremedim bu nedenle tekrar 96 kg ye çıktım. matematik gibi birşey bu. metabolizma hızından az tüketip üstüne spor yaparsan bisiklet olur yürüyüş olur her türlü kilo verirsin. günlük bazal metabolizma hızının üzerinde kalori alıp spor yapmazsan otomatik olarak kilo alırsın.
Bisiklet ile spor yaparken dikkat edilmesi gereken husus belli bir tempoda sürekli pedal çevirmek. 2-3 saat gezseniz bile laylaylom gezerseniz fazla kalori yakmazsınız ama düz bir yolda atıyorum 3 km bir parkur olsun burayı sürekli gidip gelin 45 dakika bile sürseniz baya iyi olur. ama sıkılıyor böyle olunca insan. en güzeli eve bir trainer almak. ben de var ama o da pc bağlantısı olmayan trainer olduğu için sıkıldım ne zamandır binmiyorum fakat tekrar başlayacağım.

@Oğuz A arkadaşım hemen kilo vermeni öneririm. Ama mil çatlaması direkt olarak kilonla bağlantılı değil. Büyük ihtimalle kullanılan malzemenin kalitesizliği ile alakalı.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Ben de kalitesiz diye düşündüm çünkü daha kilolularda xc 250 ye biniyo ve tur yapıyolar

Bende de tersine bir problem var.... Bisiklete biniyorum ama kilo verirsem diyede korkuyorum.
Gecen sene almis oldugum karar sonrasinda 5ayda 40kg vermistim. Kisin yag oranimi biraz yukseltmek icin 70kg.dan 75kg.a cikmak icin 4ay ugrastim...simdi o kilolari vermek istemiyorum

Bisiklet veya herhangi bir spor tek başına mucize yaratmaz maalesef. Son derece basit, kesin ve tek bir yolu var; yaktığın kaloriden daha fazlasını almamak.

diyetisyenler genelde ilk aylarda spordan uzak tutmaya çalışır (iştah açması nedeniyle) bisiklet yerine yürüyüş tavsiyesinde bulunacaktır. ama 2 ay sonunda keyifle sporunu yapabileceğine inanıyorum. Faydalı olur mu dersen... Elbette olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Oğuz A
@mrt_kcmz 15 yaşındayım 100 kg dan 80 kiloya inmek için diyetisyenle görüşmelimiyim?:acpsnr:

Geri