Scudo Sports

Kilo - Bisiklet sıkıntısı?

Scudo
bugüne kadar kendi imkanlarımla 3-4 defa kilo aldım verdim 88 ile 103 kg arasında gidip geldim. geçtiğimiz yıl bir diyetisyene gittim 82 kg ye kadar indim, ramazan ayı girince araya saldım ondan sonra 7 ay boyunca iş, iş çıkışı kurs derken 1 kez dahi bisiklete binmedim yürüyüş yapmadım, iş çıkışı 2-3 tane kuşbaşılı kaşarlı pide yedim, ekmek arası yedim, dürüm yedim, haliyle tekrar 96 kg ye çıktım. şimdi başka bir diyetisyene gittim herhangi bir liste vermedi. yememem gereken bilindik şeyleri söyledi. istediğim herşeyden azar azar yiyebileceğimi söyledi. günlük 30 dakika evde trainer eşliğinde spor yapıyorum hiit interval şeklinde. 15 gün sonunda bakacağız ona göre alıştıkça bazı yasakları kaldıracağız ve sana uygun bir hayat boyu uygulayacağız program yapacağız dedi. yani diyetteyim falan deme, kilo hedefi diye birşey de yok, ayakkabılarını bağlayabiliyorsan, aynada kendini beğeniyorsan ideal kilon odur. sadece yağlanma fazla, bunu düşürmemiz lazım dedi. benim boyumda (1.72'ymiş boyum, aslında 1.74 müş ama sen çok bilgisayar başında durduğundan ve kilo aldığından omzunda bir yamukluk var bu nedenle 1.72 dedi) birisinin 13-14 kg vücudunda yağ olması gerekirken 27 kg yağ var. yağ oranımı 14 kg ye kadar indirirsem zaten 83 kiloya falan inmiş olacağım. Anlamadığım konu diğer kilolar kastan mı gidecek.

Hem kilo vermek hemde performans kazanmak zor işler. Kilo vermek için uzun yol normal tempo ; performans için kısa yol yüksek tempo. Tercih senin

ilk olarak yokuşlar hariç düz yolda günde,günde alıştırma olarak yavaş sürüşler yaparak hem 3-5 kg fazla kilodan kurtulursun hemde bisiklete alışmış olursun.ama ilk önce bir doktor veya diyetisyene gidip durumu mutlaka anlatman gerekir.bol sağlıklı günler.

118 kiloyum tx 250 kullanıyorum kondisyonumu yokuşlara borçluyum

Benim şöyle bir sıkıntım var. 3 ayda 10 kg verdim. 92 den 80 kgye. Yalnız daha önceden 85 kg iken giydiğim pantolonlara sığamıyorum. Belden hemen hiç verememiş durumdayım. 40 yaşındayım. 1. Dereceden karaciğer yağlanması var.

Bende mesleki sinavlarimi bitirdim ve artik duzenli bisiklet kullanmam gerek coğu Türk erkeği gibi malum göbek aldı başını gidiyor umarim yaza kadar forma girerim

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@hogutmen

Entry'i girdiğimden beri iki kilo almışım. :( Zor işler bunlar baştan keşke hiç kilo almasaydık. Bu dönemde beni evde yapılan aşureler bitirdi. Tencere, tencere yapılıyor. Ben aşureleri bitirdim. Aşureler de beni.
Mümkünse böyle dönemlerde dikkatli olmak lazım.

Az yesen performanslı bir sürüş yapamıyorsun. Vücudun bile üşüyor. Çok yesen istediğin kadar sür kilo veremiyorsun. Ne yapacağız bilmiyorum.

@hogutmen Bol,bol bisiklet dışında yürüyün sıvı, protein ve karbonhidrat alımını dengeleyin ben çok faydasını gördüm.

120 kilo civarındayken kalitesiz bir dağ bisikleti alarak başladım bisiklet sürmeye. Kısa süre içinde de kilo vermeye başladım ama pedal çevirmekten değil de patlak lastik şişirmekten yakıyordum yağları. 15 km içinde 6 kere patlak yamayıp lastik değiştirdiğim oluyordu. Sorunun ne olduğunu anlayamadığım için paraya kıyıp kaliteli olacağını düşündüğüm Michelin dış lastikler aldım patlakla mücadele için. Patlaklar tam hızıyla sürmekteydi ama geçen zaman içinde ben de bisikletle ilgili elime geçen ne varsa okumaya başlamıştım. Bir de baktım ki benim iç lastik delikleri yılan ısırığı tabir edilenlerden. Anladım ki ağırlığıma dayanamayan jant milleri haklamakta benim lastikleri. Jantları koruma altına aldım ben de. Bisiklete binmeye başlamamın altıncı ayında patlak lastik sorununun önüne geçmiş oldum böylece. Fakat bu altı aylık süre içinde okuduklarımdan bedenime oldukça küçük gelen bir bisiklet kullanmakta olduğumu anlamıştım. Altı aydır yürüyebilen her canlı tarafından geçilmeye uyuz olduğum için bu sefer Decathlon'dan bir Triban 3 yol bisikleti aldım. Tren rayından yapılma ilk bisikletime göre tüy gibi hafif bu bisikletle elbette uçar gibi gidiyordum artık. (Tek sorun durduğum zaman seleyi girdiği yerden çıkarmak oluyordu.) Bu arada bisikletlerin yarattığı sorunlara öylesine saplanmıştım ki asıl bisiklet sürmeye başlama nedenim olan kilo meselesinden tamamen uzaklaşmıştım. Sabah karanlığında kalkıp sokakları pedallamaya başlıyordum aralıksız her gün. O kiloyla yol bisikletinin kollara ve ele yaptığı baskı sıkıcı gelmeye başladı bir süre sonra. Bir de bolca boyun ağrısı çekmekteydim kafayı kaldırmaktan. Bu arada Sora'lı Triban 5'lerin fiyatları epeyce geri çekilince bir tane de Fit 5 siparişi verdim kaçırmamak adına.

Bu sefer de yer sorunu baş göstereceği için çalıştığım şantiyedeki odalardan birini bisiklet odasına çevirmiştim. Bisiklet manyaklığı (Obsessive Compulsive Cycling Disorder) bulaşıcı olmalı ki şantiyedeki diğer 2 kişi de bisiklet alarak kervana katıldı. Eldeki diğer iki bisikleti de kullanarak beşli bir moruklar çetesi olarak yollara vurur olduk kendimizi. Bu arada 103 kiloya kadar indi kilom. Ama yontulan 17 kilonun bisiklete binmekten mi bisiklet almaktan mı olduğunu tam olarak bilemiyorum. Tam taksitler bitti derken bu sefer de bir Sedona 410 getirdim şantiyeye. Artık servis sıkıntısı falan yok zaten. Toplantı odasındaki büyük masaya ters çevrilen bisikletler 5 dakikada tıkır tıkır çalışarak çıkıyor dışarı. Bol yedek parça stoğumuz var. Satın alma sorumlusu arkadaş Ali Express sayesinde Çin ve Kore alfabesini söktü, satıcılarla kendi dillerinden yazışır oldu.

Geçen zaman içinde çok daha sağlıklı hissettiğimi yazmalıyım. Bisiklet sayesinde uyutmayan diz ağrılarımın tamamen geçtiğini, hatta az da olsa koşmaya başladığımı da eklemeliyim. Kilonun nasıl gittiğini de bir başka yazıda aktarırım artık. Herkese iyi pedallamalar...

@Bülent Yanar :harika:
Tehlikeli, bulasici ama yakalananlarin tedavi yerine korkunc bir zevkle ilerlemesi icin daha istekli oldugu rahatsizlik çeşidi :asik:

• Beğen
Özellikle sabah karanlıkta evden çıkıp şantiyeye kadar 30 km sürdüğüm sabahlarda ya da alacakaranlıkta her biri kudurmuş gibi saldıran çete üyesi köpeklerden kaçarken, yaptığımın pek de mantık çerçevesine uymadığını düşünüyorum. Zaman zaman para-emek harcayarak acı çekmeyi garantiliyormuşum gibi geliyor yani... Zevk o tehlike anı geçtikten sonra ya da günün ilk ışıkları sırtımı ısıtmaya başlayınca ortaya çıkıyor:) Ama parayla satın alınamayacak bir zevk yani o da...

Yazıyı okuyunca konunun ağırlığı ağza fermuar. diyetisyen var. birde uygulama önemlidir burada irade devreye girer. Kilo sıkıntısı bende de var 130 lardan 105 e geldim hedef iki rakamlar önümüzdeki günler gösterecek başarımi iyi gunler

• Beğen
@Decsan
Bu arada ben hedefe ulaştım hatta geçtim..
Şu anda hedefin bir kaç kilo altındayım.

Çok Bisiklet, çok tenis, çok masa tenisi az arabaya ve sağlıklı,bilinçli beslenmeye devam...

• Beğen
Bu konuyu açan arkadaş şu an ne durumda acaba :) Kerem kardeşim eğer hâlâ buraları takip ediyorsan bir durumunu paylaşırsan seviniriz :)

Geri