bugüne kadar kendi imkanlarımla 3-4 defa kilo aldım verdim 88 ile 103 kg arasında gidip geldim. geçtiğimiz yıl bir diyetisyene gittim 82 kg ye kadar indim, ramazan ayı girince araya saldım ondan sonra 7 ay boyunca iş, iş çıkışı kurs derken 1 kez dahi bisiklete binmedim yürüyüş yapmadım, iş çıkışı 2-3 tane kuşbaşılı kaşarlı pide yedim, ekmek arası yedim, dürüm yedim, haliyle tekrar 96 kg ye çıktım. şimdi başka bir diyetisyene gittim herhangi bir liste vermedi. yememem gereken bilindik şeyleri söyledi. istediğim herşeyden azar azar yiyebileceğimi söyledi. günlük 30 dakika evde trainer eşliğinde spor yapıyorum hiit interval şeklinde. 15 gün sonunda bakacağız ona göre alıştıkça bazı yasakları kaldıracağız ve sana uygun bir hayat boyu uygulayacağız program yapacağız dedi. yani diyetteyim falan deme, kilo hedefi diye birşey de yok, ayakkabılarını bağlayabiliyorsan, aynada kendini beğeniyorsan ideal kilon odur. sadece yağlanma fazla, bunu düşürmemiz lazım dedi. benim boyumda (1.72'ymiş boyum, aslında 1.74 müş ama sen çok bilgisayar başında durduğundan ve kilo aldığından omzunda bir yamukluk var bu nedenle 1.72 dedi) birisinin 13-14 kg vücudunda yağ olması gerekirken 27 kg yağ var. yağ oranımı 14 kg ye kadar indirirsem zaten 83 kiloya falan inmiş olacağım. Anlamadığım konu diğer kilolar kastan mı gidecek.