Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kiloya göre bisiklet

Scudo
Merhaba,

İyi bir marka ve iyi donanımlı bir bisiklet alırsanız 130 kilo çok da sorun olmayacaktır. Size önerim minimum deoreli bir bisiklet alın. Ayrıca ön amortisörü hidrolik veya havalı olsun. Bu sayede kilo ayarınıza göre ayar yapılır ve siz de rahat bir sürüş yaparsınız.

• Beğen
Tepkiler: Burak Yılmaz
Shimano nun Deore serisi. Örnek olarak Corratec Motion ve üzeri bisikletlerde bu sistemi görebilirsiniz.

Herkese öncelikle merhaba, arkadaşıma bisiklet almak istiyoruz kendisi 190cm 120kg bu fiziki özelliklerdeki bir insanı bisiklet taşır mı, neleri tavsiye edersiniz ? Tercihi dağ bisikleti.

Ortalama herhangi bir dağ bisikleti rahat olarak taşır (Çoğu bisikletin kullanıcı kilo limiti 130 kg). Tabi boyuna göre kadro alması önemli.

@BilalASD

Nereden baksanız 1000 liranın üzerinde sağlam kadrolu bir bisiklet almalı

29 er bisikletleri tavsiye ederim. arkadasiniz Boyu uzun ve kilo biraz fazla yapili bir vucudu var. Ama tabiki karar sizlerin hangi amac icin kullanacaksiniz o da onemli tabiki. Ama 29 er arkadasiniza yakisir diye dusunuyorum. Sedona,salcano ve carrora markalari fiyat performans acisindan uygundur.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Boyum 2.00 kilom 120 Salcano NG650 21 inch kadro 29 inch lastik 5 ay kadar oldu memnunum şimdilik problem yok..

Merhaba,boyum 1,94 kilom 120. Trek FX7,5 XL kadro kullanıyorum. Sıkıntı yok. Rahatlıkla kullanabilirsiniz

122 kilo yol bisikleti tanıdığım var. Şehir bisikletleri ve mtb ler bol bol taşır merak etmeyin bütçenize göre beğendiğiniz bisikleti alın.Bu arada bisikletin kaldırma durumu kadro ile ilgili değil daha çok jantlarla ilgilidir bol telli jant ve 28c kalınlığından fazla olan bütün tekerler kiloya karşı oldukça sağlamdır.

benim bisikletim kiloma uygun da... benim kilo bisiklete uygun diil :utn: fazla kilo, biraz bile olsa, yakışamıyoruz bisiklete ya :mlk:

-- kusura bakmayın, başlığı kendimle konuşmalarımla sabote ettim biraz :) --- gerçi arkadaşlar da zaten söylenmesi gerekeni söylemişler, ekstra bi'şey söylemeye gerek kalmamış... 190 boy varsa 29 mtb iyi bence de, 29'un tadına bakan bi daha 26'ya dönmüyo :)

@CandanC

29 inch hakkında söylediklerinize katılmıyorum
ilk fırsatta 29 inchten kurtulup 26 yada hatta 20 ınch bile düşünüyorum
boy 1.83 ama 29 inch te surus keyfi yok, manevra kabiliyeti yok, kontrolu daha zayıf , dar acıyla donemıyorum, virajlarda daha da yavaşlamam gerekiyor
hatta 1 ay once viraja girerken lastik kaydı ve dustum bisikletten sogudum

aaaa.... geçmiş olsuun.... ilk defa duyuyorum 29'dan 26'ya geçmek isteyen... -- daha doğrusu şöyle söyliyim, reel hayatta bisiklete binen arkadaşlarımdan ya da işte turlarda/yarışlarda sohbet etme imkanı bulduğum kısa süreli arkadaşlardan hiç böyle bi yorum duymadım ben --

yani evet 26'nın hareket kabiliyeti 29'a göre daha fazlaymış, çok daha rahat kontrol edilebiliyormuş ama... acaba biraz alışma evresi gerekiyor olabilir mi... ya da lastiklerinizi dğeiştirseniz ?? çünkü lastik de çok farkettiriyo, bi gerçek...

185 gibi boy var 105 kiloyum bisiklet almak istiyorum katlanır bisiklet nasıl olur taşır mı beni

@CandanC
dilekleriniz için teşekür ederim...
bisikletimi bu yıl aldım 5 aydır kullanıyorum günde ort 10km yaptım ama hala ısınamadım 1996 dan beri bisiklet kullanmaktayım bu bisikleti korka korka sürmekteyim hiç güven vermiyor açıkçası
lastik konusunda haklısınız kullandığım lastikler asvalt üstündeki hafif toz parçalarında bile acayip kaymakta ve kontrol zorlaşmakta ama önümüzdeki sene bisikleti değiştireceğim için yatırım yapmak istemiyorum açıkçası şimdilik idare ediyoruz
önümüzdeki sene yol bisikleti alcaktım ama sırf yolların elverişsiz olması sebebi ile tekrardan eski bisikletim gibi 26 inch dağ bisikleti alabilirim

@nazmi bilmez

Yok canım... Benim hiç cebimi yakmadı.
(link)

Hatta o fiyattan bile daha ucuza aldım. 599 Lira.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=141815&p=1747191&viewfull=1#post1747191

Boyum 188 cm. Bu bisikleti aldığımda ise 130 kiloydum. Şu an 110 kiloyum ve halen her gün bu bisiklete binip işe geliyorum. Hafta sonları uzun kilometreler deviriyorum. Birkaç kez jant teli kırdım. Bunun sebebi kilolarım değil bozulan akortumu zamanında fark edememiş olmamdı.

Kilolu arkadaşlar, sırf kilolusunuz diye beni ancak dağ bisikleti taşır şeklinde düşünmeyin. Yol bisikleti sürmek istiyorsanız sürün. Dağ bisikletini sevdiğiniz için sürmek istiyorsanız ona lafım yok.
Zevkler ve renkler derim sadece...

@Uğur S.

Bizim bahsettiğimiz dağ bisikleti yol değil. Arkadaşının tercihi dağ bisikleti yorumları iyi okumanızı öneririm.

Geri