Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırılmış bisikletler

Scudo
merhaba belki pek alakalı olmıcak ama deminden beri "geotech bulls"un ağırgığını netten arayıp duruyorum ama bulamadım acaba bilen var mı acil?

merhabalar,

Kırılan kadroların hepsinin karbon olduğu doğru fakat şunuda kabul etmeliyiz ki yol yarışlarında zaten bütün kadrolar neredeyse karbondur.Alüminyum olsa kırılmazdı alüminyum daha sağlam diyede birşey yok çünkü diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi bunlar kaza sonucu bu hale gelmiş bisikletimiz karbon tamam sağlam değil ya motorlar? Motorun grenajları(dış kaplama) plastik karbon bile değil hani o bahsettiğimiz sım sıkı tutan lifler var ya motorlarda yok.Birde arabalara bakalım doğanla kaza yapınca parçalanıyoda mercedesle kaza yapınca hiç bişey olmuyomu?Tabiki oda aynı şekilde hasar alıyo vay be bilmem ne markasının en pahalı bisikleti nasıl böyle olur falan demeye gerek yok araştırırsanız ne ferrarilerin ne porsche ların kaza sonucu pert olduğunu görebilirsiniz yatlardaki karbon fiber den bahsetmek gerekirse yatın iskeleti sacdan yapılır sadece dış kaplaması vs i karbon fiberdir iskelet yine demir yani

bazen dayanamaz dediğimiz bir ağırlığın-gücün altına minik bi metal parçası uzun yıllar kalabilir. bazende çok sağlam bi metal düşünce kırılabilir. bence metaller için kesin sağlam kırılmaz vs. şeyler diyemeyiz. bu konuda markalarıda suçlayamayız çünkü allah bilir nasıl kırıldı o kadrolar. bide dikkatli bakılırsa sadece karbon kadrolar yok. karbonların böyle dikkat çekmesi hem pahalı olduğundan hemde karbonların ufacık bi çatlakta bile ikiye ayrılmasından kaynaklanıyor. ama allahtan düşmanıma dilemem altında karbon kadro kırılmasını. allah korusun jilet gibi keskin oluyo karbon kırıkları.

Bu bisikletlerin kırılmadığı kazalardan bile üzerindeki sporcular zor sağlam çıkıyor. Nasıl kazalar olduğunuda görüyoruz. Demek ki bu bisikletler öyle kazalara girmişler ki paramparça olmuşlar. Gerçi şöyle bir olayda var hey gidi bizde bir beldesan vardı. Dedem foçada çarşıya giderken maşa furç takımının altından kırılmıştı. Demir hemde bu bahsettiğim bisiklet. Durduk yere zamanla çürümeden tabi kırılmanın sonucu büyük ihtimalle.

bunları gördükçe scott 899 u düşünüyorum ya geotech argon ;) :=)

@emircan Başbuğ06

Argon çok hafif bir kadro, sana dayanmaz, haberin olsun.

Hepsi için ayrı fatiha okuduk.:) İçim geçti fotograflara bakarken. Fizik yaktın bizi...

Bülent kardeşim çok teşekkürler bizlere bu resimleri görme fırsatı verdiğin için dikkat ederseniz kırılan bisikletlerin hemen hepside dünyanın en iyi bisikletleri ne varki bisikletleri hafif leteceğiz diye karbona yöneldiler karbonun en ufak bir yerinde bir çatlak olsa çıplak gözle görünmesi mümkün değil siz bisiklete binmeye devam ediyorsunuz ve güç esnasında kuru bir dal gibi kırılıyor ve siz o bisikletin üzerinde kimbilir ne kadar süratli gidiyorsunuz daha sonrası malum
saygılar
ali baba

bakıyorumda kadrolar genellikle hep aynı noktadan ön kısımdan kırılıyor..allah kimseye kaza bela vermesin...

Şu başlığı okurken bakıyorum da biliyorum diyen abilerimizin pek çoğu ne karbon nede materyal bilimiyle ilgili uzaktan yakından hiçbir fikirleri yok :)

Tamam da kimse sizden malzeme mühendisi olmanızı beklemiyor bu kasıntı niye :D Bilmiyorum dan güzel, dürüst cevap var mı bu dünyada? Anlatan olursa öğreniriz...

Neyse susayım ben. Siz devam edin... :)

Beni en çok etkileyen resim dizi kanıyor adam kendi dizini resmen unutmuş bisiklete bakıyor.

çok feci..:D bazılarına açıkcası çok şaşırdım, yetenek isteyen kırımlar..:D
herkese kazasız belasız sürüşler..

Bende olay titanyum diyorum, sürüş keyfi karbona göre daha güzel ve envadiyelik

Orada ki Merida'yı S-WORKS'su ve Cannondale' ı görünce içim acıdı yüreğim burkuldu ağlayacak gibi oldum cidden.

Geri