Burak Uğurlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.928
- İsim
- Burak Uğurlu
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
İstanbulda caddelerde giderken genellikle kırmızı ışık yandıysa duruyorum. Sahil yolunda giderken ç, sahil yolunun farkı sağ taraf (Tuzla yönü) deniz olduğu için genellikle ışıklarda sağdan katılım olmuyor. Yalnızca soldan katılım ve yayalar için ışık olmuş oluyor. Bu durumda eğer görüş açısı müsait ise, yaya geçişinin olmadığı anlarda ya da bir iki yaya varsa ve kendileri ile göz teması kurduysam kontrollü bir biçimde geçtiğim oluyor.Konuyu hortlatıcam arkadaşlar.
Şu anda Ankarada bir bisiklet sürücüsüyüm. Son zamanlarda bu kırmızı ışıkta geçme mevzusu çok canımı sıkmaya başladı. Geçen kavşakta ışıkta duruyorum bir anda solumda 3 kişilik bisikletçi grup kırmızı ışıkta geçiyor.Haklı olarak karşıdan gelen araçlar korna çalıyor. Şehirde kurallara uygun olarak bisiklet süren bizler hakkında motorlu taşıt sürücüleri olumsuz intibaya sahip oluyorlar. Bisikletçiler taytını formasını giyince kendinin geçme hakkının mı olduğunu düşünüyorlar anlamıyorum. Bugün de bir bisikletçi, genelkurmayın önünde dururken polisin önünde kırmızı ışıkta geçti ve ışığın yandığı taraftaki araçları gereksiz yere irrite etti. Son 1 hafta içinde böyle 4 kere olay yaşadım. Size sorum bisikletçiler neden ışıkta geçmeyi tercih ederler? Çünkü biliyorum ki bu forum bünyesinde de bu davranışı gerçekleştiren birçok bisikletçi vardır.
Eski cevapları okudum ama bayağı üzerinden zaman geçmiş.
Gözlemlediğim kadarı ile genellikle kırmızı ihlali yapanlar grup halinde ve bilhassa yol bisikleti binenler oluyor. Sebebini kendilerine sormak isterim tabi. Fakat bazı durumlarda kendilerine tepki gösterenler olduğunda "hadi işine bak", "Bi biz mi kaldık", "merak etme senden önde ben seni gördüm" gibi lölölö şeklinde üstelemeye çalışanlar oluyor. Bu ukala tavırları sergileyenler yüzünden bunlara denk gelenler diğer tüm bisikletlilerin geneli böyleymiş gibi tavır alıp olur olmaz yerlerde saçma sapan tavırlar segiliyor bisikletlilere.