Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

Salı günü eyüp eminönü arasında yol alırken dörtyol ağzında kırmızıda durdum
Yaklaşık 2 km den beri beni geçmeye çalışan mtb li arkadaş (kask yok, ışık yok ) kırmızıda geçti ve yoldan çıkan minübüse çarrpmamak için zor bela durabildi. Daha sonrada aracın sürücüsüne geç dadi geç diye söylendi haklıymış gibi
Arkadaşlar trafik işaretleri önemli nasıl saygı bekliyorsak saygı göstermeliyiz

Scudo
Geziyorsam uyuyorum spor yapıyorsam uymaya çalışıyorum. İmkan varsa diğer yola geçip onlarla devam ediyorum

Ben genelde ışıklarda bekleme yapmıyordum, ancak bu konuyu okuduktan sonra, birkaç arkadaşın yaşadığı acı tecrübe de olunca beklemem gerektiğini anladım. Paylaşım için teşk.

@UtkuSener Sırf bu konuda farkındalık yaratabilmek için bugünden bir hafta boyunca kırmızıları dikkate alarak bisiklet kullanmayı deniyicem. Bakalım trafikte gerçekten beni kırmızıda farkedecekler var mı?

@AykutÇ. Tebrikler. Doğruyu gösterdikçe, bilen sayısı artacak. Farkındalık oluşturmak istiyorsak; örnek olacağız. Başka yolu yok. Polemik şeklinde gelişen diyaloglar hiç bir şey öğretmiyor. Yalnızca sinir olduğumuzla kalıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
@Barış TURAN araç sürücüleri bisiklet kavramına çok uzak, sadece kırmızı ışıkta bekliyorsunuz diye kimsenin size daha çok dikkat ettiğini sanmıyorum. yeşil yandığı anda sağa dönmek isteyen araçlar siz yokmuşsunuz gibi dönmeye başlıyorlar. kavşak içindeki hareketlilikten sorunsuz çıkabilmek için yine beklemeniz gerekiyor, herkes dağıldıktan sonra sıra size geliyor. ayrıca bir insan bisiklet kullanmaya başladıktan sonra algısı değişiyor ve bisikletlilere daha çok dikkat etmeye başlıyor.

tabi ben de her kavşakta terör estiriyormuşum gibi olmasın, ortalık sakinse geçiyorum yoksa yine beklerim tabi :)

Kontrollü şekilde geçiyorum, gece yol boşşa geçiyorum cümlelerini okudukça kızsam mı üzülsem mi bilemedim? Sen kontrollü geçiyorsun da diğer yoldan gelen kişi kontrollü mü acaba? Hele de gece karanlığında göremediğin bir motorsiklet sürücüsü sana tam ortadan bodoslama daldığında ''ama ben kontrollüydüm'' demen bir işe yaramaz.

Bütün kırmızı ışıklarda duruyorum. Hatta arkamdan gelen bisikletli varsa onun da geçişine engel olacak şekilde ortalıyorum ki durmak zorunda kalsın, geçemesin.
Yayalara yeşil yandığında kontrollü de olsa geçiyorsunuz ya, aralarından geçtiğiniz o yayaların size ettiği lafları duymuyorsunuz. Zira duymuş olsaydınız utançtan yerin dibine geçerdiniz.

Size yeşil yanarken tıpkı sizin yaptığınız gibi kontrollü şekilde kırmızıda geçen bir araç, yaya gördüğünüzde hoşunuza gidiyor mu? Eğer ki hoşunuza gidiyorsa ve canınız tatlı değilse, intihara meyilliyseniz kırmızıda durmayın. Hatta hiç yavaşlamayın. Önünüze ne çıkarsa yaya, araç fark etmez çarpın gitsin.

Olur da denk gelirse kırmızı ışıkta geçtiği için tartışan bir bisikletli görürsem iki laf ta ben ederim.

Geçmeyin şu kırmızı ışıkta. Varış noktasına 2 dakika erken vardığınızda madalya vermiyorlar.

Kırmızı ışıkta tabii ki duruyorum.Yollarda süreceksen, arabalarla aynı haklara sahip olmak istiyorsan onlarla aynı kurallara da uyacaksın.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Çok zaman ben de ışıkları beklemiyorum , boşsa kontrol ederek sakin bir şekilde geçiyorum ama hata yaptığımın farkındayım kurallara dikkat edenlere büyük saygı gösteriyorum , helal olsun.

Henüz bisikletim yok. Ancak araç kullanıcısı olarak gecenin bir vakti benden başka gözle görülen canlının olmadığı yerde dahi kırmızıda dururum. Sebebine gelirsek belli başlı alışkanlıklarım var ve kolay kolay dışına çıkmam. Aracım garajdan çıktığı an (Kapı kapatmak için iniyorum) kemerimi bağlarım ve 1 metre dahi ileri alacak olsam o kemer bağlanır.

Emniyet kemeri /Kask çok önemsizdir. Ta ki kazaya karışana dek ...

Kazasız günler dilerim ...

Perşembe günü iş çıkışımda hem alsancak turu yapayım hemde bakalım insanlar trafikte saygılı insana saygı gösteriyorlar mı acaba diye tüm kırmızılarda viraj yaya geçidi heryerde dura dura yol vere vere gittim. 2 kişiye ciddi anlamda yumruk yumruğa kavgaya girmemize böyle bi el kol hareketi kalmıştı. 1 yaya yol ortasında karşıdan karşıya geçmeye çalışırken yavaş yavaş gelip yanında durduğum yol verdiğim için ona vuracağımı sanıp küfür edip hakaretler yağdırdı. lambalarda yanımda duran bir araç yeşil yanınca sağa dönmek için yeltendi tamponun altına aldı bisikletimi (o anda allahtan düşmedim düşsem adamı hastanelik ederdim) ve onlarca hakaret ederek yolda ne işim olduğunu söyledi. Arabada ailesi olduğu için sesimi çıkartmadım. Ben bildiğim şekilde devam edicem başıma birşey gelirsede kendi sorumluluğumda sonuçta. Her gün aynı gerginlik yaşanmaz insanlara saygı gösterdiğim halde sadece 2 saat içinde gördüğüm saygısızlığı haketmedim. O yüzden kendimce güvenlik sorunu yoksa asla durmam arabalarda bana yol vermesin abi istemiyorum. Kapı açanda açsın yol vermeyende vermesin ben geçecek yer bulurum.

• Beğen
Tepkiler: i. gürle
Kırmızı ışıkta duruyorum ancak yol boş ise ve görünürde bir araç yoksa ışık yandığı halde devam ediyorum.

Trafik lambaları trafiği kontrol altına almak için uygulanır. Burada sadece taşıtlara göre ayırım yapmamak bence kırmızı yanıyorsa durun arkadaşlar. En büyük kazalar küçük dikkatsizliklerden dolayı oluşuyor. Kırmızı ışıkta durmak sizi büyük zaman kayıplarına uğratmaz. Kontrol mekanizmanızı çalıştırır, güvende tutar ve soluklanmak için belki biraz vakit de kazandırır;)

her yerde bisiklet taşıttır diye avaz avaz bağırıyorsak, kırmızıda duracaksınız arkadaş. eğer saygı bekliyorsak bunu yapacağız. ben kırmızıda durmam dersen o zaman saygı beklemeyeceksin, sana kızaranlara laf söylemeyeceksin ve bir kavşakta da aracın altında kalacaksın bu kadar basit. bisiklet bir taşıttır ve motorlu araçlar gibi trafik kurallarına uymalıdır.

Açıkcası ben dün trafikte durdum ama yandaki yaşlı amca " oğlum sen geçip gitsene ne bekliyorsun " dedi :) Trajikomik ama işte .

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
İstisnasızz hepsinde duruyorum. Otomobil gibi hareket ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Trafiğin durumuna göre. Boş bir yolda durmanın gereği yok diye düşünüyorum kendi adıma.

normalde araba ile de bisiklet ile de dururum araba ile durduğumda abinin biri gelip çarptığından beri durmak ne kadar mantıklı hala sorgularım

Gecen fatih te durmadım ama yol bostu ve kısmen yesıl yanan tarafı goruyordum bende gecerım dedım sıkıntı olmaz ama adam arkadan bır geldı benı gorup fren yapmasa heralde vurmustu bana hatalıydım ama o kadar suratlıde gıdılmez dusunemedım o kadar hızlı gelıcegını ders oldu bana sımdı daha cok dıkkat edıyorum gecmemeye calısıyorum.

Geri