Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Benim en soğuk havada bile giyimim içlik + softshell ceket (Castelli Mortirolo) şeklinde. Geçtiğimiz kış gördüğüm en düşük sıcaklık -4'tü. 8 derecede sizin gibi giyinsem isilik olabilirim.
ceket tarzı şeyler kesinlikle kullanmıyorum bana çok kalın geliyor. iyi bir içlik, uzun kollu forma ve rüzgarlık/yağmurluk ile -5lere kadar sürebildim. burada önemli olan çok ara vermemek sürekli hareket halinde olmak. temposuz bir sürüş yaptıgımda bu kombinle muhtemelen üşürüm.
Belki de bu konuyu atlamışım. Geçen yıl sadece zone 1-2 sürüşleri yapıyordum. Sabahın köründe sprint interval tempo vs olmayınca kalın giyinmişim demek ki:) Bu yıl için iyi hatırlatma oldu aslında bana da. Ama henüz bunları düşünmek için en az 1-2 ay daha var :)

Scudo
Bir üyeden edinmiştim bu fikri. Adını hatırlayamadım, özür dilerim.
Kışın yağış olmadığı sürece,
Uzun kol içlik,
kısa kol forma,
uzun tayt ya da kısa tayt+bacak ısıtıcı (ben böyle kullanıyorum 😁),
rüzgarlık,
eldiven (🤣),
şeklinde çıkıyorum.
İhtiyaç duyarsam listeye bir yağmurluk ekleniyor ama genelde yağarsa çıkmıyorum.
Yolda yağmura yakalanırsam meşhur sözümü söylüyorum ve şeker değilim ki eriyeyim diyorum.🤪
Dipçe: Unutmuşum yazmayı, ağzımı, yüzümü kapatıp tabi ki gözlük kullanıyorum.😅

burada önemli olan çok ara vermemek sürekli hareket halinde olmak
Bu ayrıntıyıda unutmuşum bakın. Duraksamamak lazım, yoksa titremeye başlıyorsunuz.😅

Bugün Decathlon'dan (link) aldım. Görünüşü baya hoşuma gitti,performansını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz bakalım.

@Burak Altaç bende de 2 sene önceki Road modeli var bunun omuz kısmı düzeltilmiş gayet başarılı. Hayırlı olsun.

Bu arada henüz test etme fırsatım olmasa da (link)da ilk bakışta gayet güzel gözüküyor. Kullanmaya başladıkça yorumlarımı paylaşırım.

• Muhteşem
Tepkiler: dgny.berke
Abilerim ve kardeşlerim, soğuk havalarda alt giyim olarak ne öneriyorsunuz ? Ben kısa taytın üzerine Decathlon'un Kipsta Futbol Taytını giymeyi düşünüyorum. Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. (Adana'da yaşıyorum yağmurlu havada sürüş yapmıyorum)

Bugün Decathlon'dan (link) aldım. Görünüşü baya hoşuma gitti,performansını da ilerleyen zamanlarda göreceğiz bakalım.
Çok başarılı bir ürün hocam. Çok iyi etmişsiniz bence. Şu aralar için biraz fazla gelir ama bence havalar iyice soğuduğunda iyi ki almışım diyeceksiniz. Zira detayları falan güzel tasarlanmış bir ceket.

Çok başarılı bir ürün hocam. Çok iyi etmişsiniz bence. Şu aralar için biraz fazla gelir ama bence havalar iyice soğuduğunda iyi ki almışım diyeceksiniz. Zira detayları falan güzel tasarlanmış bir ceket.
Benim tahminim de o yönde. Bütün kışlık kıyafet, ayakkabı kılıfı vs tamam da, şimdi de bileğim sakat olduğu için süremiyorum 🙁

@undefined çok geçmiş olsun, bisikletten mahrum kalmak çok üzücü

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Geçen kış içime içlik üzerine softshel kullandım kol altları açılan bir model di çok faydasını gördüm. Altıma uzun tayt giydim çok ayaz olmayan havalarda içi düz olanı, çok soğuk havalarda içi hafif tüylü olan bir modeli kullandım. Hala hayattayım :harika: :harika:

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Burak Altaç maalesef aynı sıkıntı bendede var özellikle alın bölgesi daha çok terliyor

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@Burak Altaç maalesef aynı sıkıntı bendede var özellikle alın bölgesi daha çok terliyor
Kask yağmurluğunun kış soğuklarında tek başına baya yeterli olacağını düşünüyorum. Geçen gün yağan sağanakta,sadece kafam kuru kaldı :)

Kaç kat giyinirseniz giyinin teri bir sonraki katmana aktarabilecek ürünler tercih etmek lazım. Ben genelde forma üstüne softshell ceket ve onun da üstüne rüzgarlık giyiyorum.En azından mola verildiğinde terli vücuda rüzgarın ulaşmasını engellemek lazım.

Özellikle ense ve boğazı güzel koruyun arkadaşlar, terliyken boğazdan vuran soğuk rüzgarın kaçarı yok. Altımda kısa tayt olmasına rağmen 2'dir boğaza buff geçiriyorum. Bu aralar Bursa'da sağlam rüzgar yapıyor.

Kışın üşümemek için içlik giymen lazım dedi yeğenim. Biraz garip geldi ya dedim hani pamuklu şeyler gitmeyecektik. Neyse sonra başlığı okuyunca olayın bambaşka bir içlik olduğunu anlamış bulundum. Başlığa yazan arkadaşlara çok teşekkürler. Decathlondan bir çok ihtiyacım için alışveriş yaptım. Alt eşofman, eldiven, pedli tayt (6 ayda olay nereden nereye gelmiş 1😅) 2 içlik ve bir forma aldım yazın pamuklu atletle neler çekmişim Pazar sabah sürerken kafama dank etti. Termal uzun kollu içlik ve kısa kollu bisiklet formasının üstüne 3.katmanı nasıl almalıyım sadece onu çözemedim. Soft shell mont denmiş ama daha önce hiç giymedim sanırım kafamda canlanmadı. Doğu Karadeniz'de bir sahil kentinde yaşıyorum kışın 0 derecenin altı çok nadir görülür ama yağmuru bitmez. Bisikleti de kışın seyrekte olsa sürmek istiyorum. Haftada en az 2 gün. Buna göre bir 3.katman öneren olursa çok teşekkür ederim.
Daha önce şu ürünü almıştım ama iş görür mü bilemedim.
(link)

Geri