Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

AliExpress’teki ARSUXEO marka ceketlerden kullanan var mı ? Varsa tecrübelerini aktarabilir mi ? Çok fazla yorum var ürünlerde yinede buradan kullanan varsa tecrübelerini öğrenmek isterim.

Scudo
Son düzenleme:
@Eshquia™ selam, sanırım kayak için biraz ince kalır, ayrıca su da alacaktır. Giyilmez diye birşey yok tabii, giyerseniz, çok fit kalırsınız yalnız diğer kayakçıların yanında :ssrtcbya:

@Eshquia™ selam, sanırım kayak için biraz ince kalır, ayrıca su da alacaktır. Giyilmez diye birşey yok tabii, giyerseniz, çok fit kalırsınız yalnız diğer kayakçıların yanında :ssrtcbya:
Ya benim asıl derdim kuru kalmak, liftte üşütmemek. Yelken kıyafetleri çok korumalı ama nefes almıyor, içi sırılsıklam oluyor. Durunca üşümeye başlıyorsun.
Hem hazır kilo vermeye başlamışken, gösterelim di mi? 😂

@Bıyıkov
Decathlon un kışlık dağ bisikleti taytı olarak sattığı bu ürünü kullanan var mı acaba?
250 TL fiyatıyla iyi bir fayda sağlarsa makul bir tercih olabilir.

(link)

Ben kullanıyorum hocam, 5 derece ve üstü sıcaklıklarda jordan red’in uzun taytından daha sıcak tutuyor

@Bıyıkov

Ben kullanıyorum hocam, 5 derece ve üstü sıcaklıklarda jordan red’in uzun taytından daha sıcak tutuyor
İki sorum var :) Birincisi ağır ve hantal bir yapısı var mı yoksa hafiflik de düşünülmüş mü? İkincisi teri atma konusunda başarılı mı? Yol bisikletinde antreman amaçlı kullanımda çok ter tutar mı acaba?

Ya bi şey sorucam ama gülmek yok! 🤭
Bu montla kayak yapsak ne olur? 😅 🎿
Nasıl olsa kimse anlamaz. Eskiden yelken kıyafeti ile yapıyordum, herkes pro zannediyordu. 🤣
(link)
Havanın güneşli ve sıfırın sadece birkaç derece altında olduğu günlerde yapılır, neden yapılmasın? Soğuktan az etkilenen biriyseniz öyle havalarda kot pantolon ve kazak ile bile kayak yapılabiliyor.
Ama karda, tipide, havanın -20 -30 derece olduğu yerde tavsiye etmem...

Decathlon un kışlık dağ bisikleti taytı olarak sattığı bu ürünü kullanan var mı acaba?
250 TL fiyatıyla iyi bir fayda sağlarsa makul bir tercih olabilir.

(link)
500 serisinin başka model termal taytını kullanıyorum memnunum,sabah mesela -1 derecede çıktım 1saatlik sürüşümde hiçbir yerim üşümedi,bence termal teriminin hakkını veriyor.Vücuda yapışan ve esnek yapısıyla konforlu.

@Bıyıkov 50tl ye aldığım tayt 170 TL olmuş aşırı dandik bir tayttı.

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Ayakları alüminyum folyoya sarıp ayakkabıyı giyebilirsiniz
Biraz şüpheyle yaklaşmama rağmen şaşırtıcı bir şekilde 0 derece sıcaklıkta işe yaradı bugün. Jeton sonradan düştü. Folyonun olayı rüzgarı kesmekten öte, ayağın sıcak kısımlarındaki ısıyı hızlıca soğuk bölüme taşıması. Termodinamiğe giriş 101. 😆
Fakat bir saat kadar işe yarıyor. Sonra hafiften üşüme başlıyor. Demekki ayağın ısısı komple düşüyor.
Sıcaklık: 10 C
Rüzgar: 10 knot. 45 dk. kafadan, 45 dk arkadan.
Strava: (link)
Zone: 3 144 bpm ortalama nabız.
Üst: (link) + (link) + (link) + (link)
Alt: (link) + Astarlı bir eşofman altı + Migros termal çorap

Sonuç: Rüzgara karşı sürmek zor azizim 😆
Onun dışında terlemeden konforlu bir sürüş. Sadece boynum bufftan dolayı biraz terledi. Demek ki soğuk havalarda daha iyi koruyacak.
Hava daha da soğuyunca ellere ve göğüs bölgesine bi tık destek gerekebilir. Rüzgarı arkaya alınca lay lay lom 😊

Arzederim.
Sıcaklık: 0°C 🥶 Rüzgar düşük.
Üstteki setup"a ek olarak, Decathlon futbol içliği ve polar eldiven. Çorap üstüne folyo.
Üşümeden ve terlemeden rahat bir antrenman. Ortalama Z3 başlangıcı. Son on dakika folyo işlevini yitirmeye başladı, onun dışında problem yok.

Son düzenleme:
@Eshquia™ folyo yerine termal mest daha çok iş görür bence 🙂

• Beğen
Tepkiler: makifir
Termal mest i denedim. İlk bir saat içinde idare etse de ileriki süreçte hiç fayda etmedi. -2 derece sürüşüm eve geldikten sonra en az 30 dk ısınmayan ayaklar ile sonlandı.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
İki sorum var :) Birincisi ağır ve hantal bir yapısı var mı yoksa hafiflik de düşünülmüş mü? İkincisi teri atma konusunda başarılı mı? Yol bisikletinde antreman amaçlı kullanımda çok ter tutar mı acaba?
Hocam ağır değil ama bileklerde fermuar var muhtemelen daha ağır olabilir, gerçi beni rahatsız etmedi. Hocam ben sizin gibi sert antrenman yapamıyorum henüz ondan dolayı ne desem boş ama bacaklarımda ter ile alakalı bir sıkıntı hissetmedim.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
2 gündür istanbulda görülmeyecek derecede soguklar yaşıyoruz. wahoo -4 stravaya bağlı kullandıgım klimat -8 gösterdi bugun. güzel bir ekipman testi oldu benim için. başka bir kombinasyon da yapabilirdim belki rahat oldugum için bozmak istemedim.

kaskın altında decathlondan aldıgım kar maskesini giydim. kışlık forma ve içlik giydim. alt tarafta mavicin 3/4 taytını buldum (termal ve windstopper diye geçiyor) merino çorap ve kışlık bot. eldivenim 5-10 derece arası kullanıma uygun oldugu için ellerde problem yaşadım. içine giydiğim iç eldiven de fayda etmeyince inşaat eldiveni denedim bugun. biraz daha iyiydi. aşağı yukarı sürüş 1 saat sürüyor , giyim konusunda ne kadar sürdüğünüz be kadar beklediğiniz de önemli.

Dün sabaha kadar Rockrider ST-500 kullanıyordum,son derece de memnundum ama dün sabah işe gelirken ellerim uyuştu soğuktan. Hal böyle olunca dün öğlen gidip Decathlon'un (link)kışlık eldivenini aldım. Dün akşam 2 saat ve bu sabah işe gelirken de 10 dakika giydim. Biraz kaba bir eldiven ,çok ateş gibi ısıtmıyor ama üşütmüyor da. Hafif yağmur çiselemesine ve rüzgara karşı da dayanıklı.
Haziran,temmuz gibi ,yurt dışından baya güzel bir indirimli bir gore-tex eldiven bulabilirsem onu alabilirim belki.
Ayakkabı olarak da Shimano M089 kullanıyorum,onun üstüne de Shimano'nun bir ayakkabı kılıfını takıyorum ama kılıf kullanmak hem meşakkatli,hem de kullanımı kaba geliyor. Yine yaz aylarında indirimi olan bir kışlık ayakkabı düşünmüyor değilim. Kıştan kışa 2-3 ay kullanacağım için,baya bir sene idare de eder diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Ayakkabı kılıfı olarak bin de satılan mesi kullanıyorum, giyime gelirsek çok abartmaya gerek yok. Önemli olan durmamak. 26 aralıkta içimde decathlon termeli üstünde ince exuma mont ile ama nonstop uludağ çıktım. Cuma günü gece misi yaptım. Önemli olan durmamak ve teri içinizde kurutmamak.20210119_092600.jpg20210119_092600.jpg

Dosyalar

• Screenshot_20210116-000821_Gallery.jpg
    Screenshot_20210116-000821_Gallery.jpg
    140,2 KB · Okunma: 48
  • Beğen
Tepkiler: seyhanla
Ayakkabı kılıfı olarak bin de satılan mesi kullanıyorum, giyime gelirsek çok abartmaya gerek yok. Önemli olan durmamak. 26 aralıkta içimde decathlon termeli üstünde ince exuma mont ile ama nonstop uludağ çıktım. Cuma günü gece misi yaptım. Önemli olan durmamak ve teri içinizde kurutmamak.254381 dosyayı görüntüle254381 dosyayı görüntüle
İnerken de sıkıntı olmadıysa süper. Nabzın yüksek olduğu zone 3 üstü antremanlar yada uzun yokuşlarda dediğiniz gibi bir sorun olmuyor genelde. Konu biraz daha recovery sürüşleri yada zone 2 sürüşlerde yada inişlerde problem olmaya başlıyor. Bir de ayaklar çok hareketsiz olduğu için kılıf bile çok yardımcı olmuyor 3-4 derecenin altında. Dediğiniz mes güzel bir alternatif olabilir yada Merino çoraplar. Decathlonda merino kayak çorapları var onları mı denesem diye düşündüm en son :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
İnerken de sıkıntı olmadıysa süper. Nabzın yüksek olduğu zone 3 üstü antremanlar yada uzun yokuşlarda dediğiniz gibi bir sorun olmuyor genelde. Konu biraz daha recovery sürüşleri yada zone 2 sürüşlerde yada inişlerde problem olmaya başlıyor. Bir de ayaklar çok hareketsiz olduğu için kılıf bile çok yardımcı olmuyor 3-4 derecenin altında. Dediğiniz mes güzel bir alternatif olabilir yada Merino çoraplar. Decathlonda merino kayak çorapları var onları mı denesem diye düşündüm en son :)
Başım ve boynuma baf takıyorum. İnerken anlım üşüyor biraz😀 ben zaten antrenman yaparken genelde zone3 ve 1 tane zone 4 yokuş olacak şekilde yaparım. Eve dönerlerde çok hafif azaltırım . Elbette üşüyorum ama abartı olmuyor

• Beğen
Geri