Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Hafta başı havaların soğuk olduğu günlerden birinde (İzmir için söylüyorum) 75 kmlik sürüşümde üst ve alt giyim konusunda hiç sıkıntı çekmedim ama ayaklarım resmen buz kesti. Hava 6 derece civarıydı. Spd ayakkabıların üstünde ve altındaki havalandırma delikleri sıkıntı yarattı. Soğuk insanın bütün enerjisini alıp götürüyor. Eve döndüğümde ayak parmaklarımı hissetmiyordum. O üşümüşlükle gittiğim rotanın yarısı olan Urla'da bir BİM market gördüm ve o anda ayağıma geçiremeyeceğimi bildiğim halde en büyük boyundan bir termal mest aldım çıktım. (Buradan sayın @mariokaldato beye de selam gönderiyorum).
Sonrasında ayakkabının kal kısmına gelen yeri kestim ve dağılmasın diye kenarlarını yapıştırdım. Ayrıca yere bastığımda kılıfın burun ve topuk kısmı aşınmasın diye deri parçaları yapıştırdım. İzmir gibi çok soğuk olmayan bir yerde çok sık kullanacağımı sanmıyorum ama soğuk olan sayılı günlerde de beni idare edeceğini düşünüyorum. 21,90 TL ve biraz emekle halletmiş olduk sorunumuzu. Aşağıya fotoğraflarını koyuyorum:
thumbnail_20210122_143021.jpgthumbnail_20210122_141702.jpgthumbnail_20210122_141718.jpgthumbnail_20210122_141728.jpgthumbnail_20210122_141617.jpg
Kallerin eski olduğuna takılmayın yedeklerim var. Kış döneminde gittiği yere kadar kullanmak istedim

Scudo
Decathlon un kışlık dağ bisikleti taytı olarak sattığı bu ürünü kullanan var mı acaba?
250 TL fiyatıyla iyi bir fayda sağlarsa makul bir tercih olabilir.

(link)
Bu sabah ilk defa kullandım. 2 saatlik epey karma bir sürüşte test etmiş oldum. Sürüşün 1.5 saatlik kısmı Zone1-2 inişli çıkışlı Antalya Beldibi gidiş dönüş kısımdı. İlk sürmeye başladığımda hafif bir üşüme vardı ancak sonrasında hiç üşümeden sürüşü tamamladım.
Sonra 5 dakikalık %6 eğimli bi yokuşta bir Vo2max (Zone5) intervalim vardı, ki 5 dakikayı tamamlayamadım :D Orada üst kısımda terledim ve taytın askılarında ıslaklığı hissettim. Ama rahatsız edici bir durum da oluşturmadı pek. Sonra da %6 inişle tamamladım rotamı. İnişte de tayttan yana herhangi bir sıkıntım olmadı.
Hava sıcaklığı 1 ile 6 derece arasındaydı sürüş boyunca. Sıcaklık konusunda epey başarılı olduğunu düşünüyorum. Hatta 3-4 derece daha soğusa eksi derecelerde dahi idare eder diye düşünüyorum.
Ped turuncu olandan. İlk kullanımda biraz sert geldi bana diğer taytlarıma göre ancak birkaç kullanım ve yıkama sonra kendine gelecektir diye düşünüyorum. 2-3 saate kadar ve 0 derece civarına kadar sürüşlerde rahatlıkla kullanılabilir diye düşünüyorum. Fiyatı 250 TL şu anda.

Bu sabah ilk defa kullandım. 2 saatlik epey karma bir sürüşte test etmiş oldum. Sürüşün 1.5 saatlik kısmı Zone1-2 inişli çıkışlı Antalya Beldibi gidiş dönüş kısımdı. İlk sürmeye başladığımda hafif bir üşüme vardı ancak sonrasında hiç üşümeden sürüşü tamamladım.
Sonra 5 dakikalık %6 eğimli bi yokuşta bir Vo2max (Zone5) intervalim vardı, ki 5 dakikayı tamamlayamadım :D Orada üst kısımda terledim ve taytın askılarında ıslaklığı hissettim. Ama rahatsız edici bir durum da oluşturmadı pek. Sonra da %6 inişle tamamladım rotamı. İnişte de tayttan yana herhangi bir sıkıntım olmadı.
Hava sıcaklığı 1 ile 6 derece arasındaydı sürüş boyunca. Sıcaklık konusunda epey başarılı olduğunu düşünüyorum. Hatta 3-4 derece daha soğusa eksi derecelerde dahi idare eder diye düşünüyorum.
Ped turuncu olandan. İlk kullanımda biraz sert geldi bana diğer taytlarıma göre ancak birkaç kullanım ve yıkama sonra kendine gelecektir diye düşünüyorum. 2-3 saate kadar ve 0 derece civarına kadar sürüşlerde rahatlıkla kullanılabilir diye düşünüyorum. Fiyatı 250 TL şu anda.

Beğenmenize sevindim hocam, 0 derecelere yaklaştığında özellikle inişlerde üşütebiliyor hissedilen derece daha da düştüğü için. Ped konusunda Jordan Red'in airmesh pedinden çok daha rahat bana göre. Güle güle kullanın :)

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Decathlondan, farklı kategorilendirilmiş ama bisiklet için aldıklarım şunlar:

@EnginK. Çok güzel olmuş hocam, bende aynı proje üstünde çalışıyorum :okyrm: altına ne yapistirabilirim acaba derken sizin derileri gördüm. Nerden temin ettiniz, siritmamis güzel durmuş 👍

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
@amasseia Derileri atmadığım yırtılmış bir ayakkabımdan kestim. Elinizde yoksa eğer bulunduğunuz yerdeki bir ayakkabıcıdan temin edebilirsiniz. Neticede ufak parçalar, para almazlar bile

Decathlondan, farklı kategorilendirilmiş ama bisiklet için aldıklarım şunlar:
Antalya için yeterli hocam. Hatta terletebilirde. Uzun kollu tişört giymeden içlikle mont daha bir kuru kalmanızı sağlar diye düşünüyorum.

N11'de satılan Btwin logolu softshell ceketi inceledim, arkadaşım 220 TL'ye almış. Ürün eski üretim Btwin olarak lanse edilerek satılmış. Baskı, konfeksiyon, hatta etiketi bile ürünün "korsan" olduğunu ele veriyor.

Ön kısım softshell, sırt hava alan kumaş. Elbette alınıp kullanılır, kötü ürün değil ama alacak olanlar sahte ürün olduğunu bilerek alsın. Geçen yaz Decathlon'un kırmızı mtb ve mavi yol ceketleri 450'lerden 200 TL seviyesine inmişti, bence sahte almak yerine sezon indirimleri takip edilip onlar tercih edilebilir.

@beermug hangi üründen bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Exuma uzun yıllar Decathlon için üretim yaptı.
Hatta geçen Exuma mağazasına gittiğimde Outlet reyonunda Btwin yazılı bisiklet montları vardı.

@beermug hangi üründen bahsediyorsunuz bilmiyorum ama Exuma uzun yıllar Decathlon için üretim yaptı.
Hatta geçen Exuma mağazasına gittiğimde Outlet reyonunda Btwin yazılı bisiklet montları vardı.
Satışta Exuma olarak geçiyor, ürün sadece Btwin logolu. Şunu söyleyebilirim, konfeksiyon olarak Btwin 100 serisi ürünlerden bile geride, 500 serisinden ise çok bariz geride. Tekstille uğraşmış biri olarak yorumum.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@beermug yanlışınız var, arkadaşın dediği doğrudur. Exuma, Decathlon için ülkemizde üretim yapmıştır ve bu model de o ürünlerden.

Ürünü kalitesiz bulmussunuz, olabilir sizin görüşünüz. Ancak ben gerek kumaş kalitesi gerekse kullanışlılik ayrıntıları ve amaca çok iyi hizmet etmesi açısından cok başarılı buldum.

Ayrıca araştırdığınizda ürünün 100 ve 500 değil, 2015 serisi "Btwin 700" seviyesinde bir ürünün olduğunu göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: utksn
Günaydınlar, geçen yıl iş yerine yol bisikleti ile gittiğim için forma vs ile hiç sorun yaşamadım hava yağışlı da olsa. Şimdi ise katlanır ile gideceğim yaklaşık 6 km kadar mesafesi var. Katlanır sürerken formaları giymek biraz abes geldi bana. Katlanır bisiklet süren arkadaşlar nasıl giyiniyorlar acaba?

Günaydınlar, geçen yıl iş yerine yol bisikleti ile gittiğim için forma vs ile hiç sorun yaşamadım hava yağışlı da olsa. Şimdi ise katlanır ile gideceğim yaklaşık 6 km kadar mesafesi var. Katlanır sürerken formaları giymek biraz abes geldi bana. Katlanır bisiklet süren arkadaşlar nasıl giyiniyorlar acaba?
Business casual😇

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İnanırmısınız bana da yol bisikleti haricinde bisikletçi gibi giyinmek bir tuhaf geliyor. 😅 Sanki yol bisikleti o kıyafetler olmadan sürülrmezmiş gibi bir tedirginlik giriyor insanın içine.😁
Tek diyebileceğim paça bandını unutmayın. Aynakola kaptırırsınız sonra.

@Cemal Ç. Size katılıyorum gerçekten. Atm'ye para çekmeye giderken bile spd ayakkabıyı giyerek gidiyordum. :) Şimdi Katlanır ile spor giyinip iş yerinde yine üstümü değiştirmek daha sağlıklı olacak gibi. İş yerinde giyeceğim eşyaların giderken kirlenmesini, ıslanmasını istemem. Yazın da terleme mevzusu var zaten. Kendimi formalarla katlanır üstünde düşünmek bile istemiyorum. :)

@necmeddin Tabii ki kasksız ve düdüksüz asla. :) İlk resimdeki gibi giyinmiyorum bizde biraz daha serbest :), 2. resim içinse o şekil giyinebileceğim boyda değilim. :agla: 3. resim uygun ancak mevsimsel olarak kurtaracağını sanmıyorum. Bende @hamlet2006 Süleyman abi gibi eşofman altı giyerim, üst kısımda içlik, forma, rüzgarlık son olarak yağmurluk ile kapatırım diyorum. (şu aralar İzmir hem soğuk hem de yağışlı çok şükür. ) :) Havalar normalleştiğinde ise 3. resimden devam ederim.

3. resim uygun ancak mevsimsel olarak kurtaracağını sanmıyorum.
Bunun üzerine bir bir ceket (ince olanından), bir yağmurluk iş görür diye düşünüyorum. Tabi çok üşüyen biri değilseniz.

(link) bir süredir bu ürünü kullanıyorum ben de. İzmir'de mağazasından aldım doğrudan. Fotoğraftakilerden daha şık ve kullanışlı. İzmir'deki son birkaç gündeki yağmurda kullandım. Yeterince sıcak tutuyor ve su geçirme olayı yok havalandırması fena değil. Denenebilir.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri