Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Antalyada yaşıyorum her ne kadar kışın soğuk olmadığı düşünülsede özellikle mevsim geçişlerinde sert rüzgarlar olabiliyor bu nedenle rüzgar koruması üst düzey ürünler antalyada da gerekli heleki geyikbayırı feslikan yada saklıkente tırmanmak isterseniz (0-2000mye tırmanıyorsunuz) hem rüzgar hemde ısı koruması sağlayan ürünler şart tepeden tırnağa

Scudo
Kisin durmamak en onemli konu. Ayrica eller, ayaklar ve kafadan ciddi isi kaybediyor vucut. Rahat etmek istiyorsaniz bu bölgelere kaliteli windstopper malzemeler alin. Castellinin ros serisi urunleri iyidir. El ve ayaklar icinde spatz marka urunler 1 numara.

Zamanında çektiğim kötü bir video var ama bilgiler iyi 😀😀

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bu kış yol bisikletinde MTB pedalı kullanmanın da vermiş olduğu avantajla kışlık ayakkabı kılıfı kullanmayacağımı umut ediyorum. Bu ayakkabı ile kılıf kullanmama gerek olmadığın söyledi arkadaşlar bakalım hakkımızda hayırlısı. 1729237981319.png

Sora nın kışlık yeleği var bende, önü rüzgar geçirmiyor arkası hava alıyor cepli, yazlık rüzgarlıklar van rysel, hiç düşünmeden alın yalnız van rysel ı deneyerek alın bir kalıp dardı yanlış hatırlamıyorsam
Birde yol için Shimano ayakkabı kılıfı var yalnız dağ ayakkabısına küçük geliyor

Rüzgar geçirmeyen ama hareket kısıtlamayan, boyundan ve kol uçlarından içeri rüzgar almayan, kalın ve ağır olmayan (tişört kadar ince olandan tutun -5°'de kullanmaya uygun olana kadar çeşit var) teri belli bölgelerden atarak fazla ısınmayı önleyen alternatifler var.
Teri atma kısmından emin değilim ama önceki mesajlara ve sizin anlatımınıza uyan, saçma sapan gelecek uygun fiyatlı bir örnek vereceğim, çoğunuz ne alaka diyeceksiniz:

1729239211106.png
Altına sadece sweat shirt giyerek bu bez iş tulumuyla, dışarıda 0 derecede çalışan ve üşümeyen çalışanlarımız var. Üşümüyor musun dediğimde, tam tersi sıcak bile oluyor diyip, t-shirtle kullanana da denk geldim. Rüzgar ve toz geçirmiyor :D

Üst taraf bir şekilde olup gidiyor, yeri geliyor 1-2 kat fazla giyiliyor ama alt taraf için ne yapıyorsunuz? Özellikle tayt/bib kombinasyonunda tam sele (toto) bölgesinden sürüşün ilk yarım saati gibi bir soğuk geliyor deme gitsin. Geçtiğimiz senelerde alta bir kat termal tayt giyerek çözdüm ama uzun sürüşlerde bu sefer ısınma ile ters tepmeye başlayabiliyor. Vaktiyle wiggle üzerinden diz altına gelen termal bib şort önerisi yapıldığında almam gerekirdi.

Üst olarak bir önceki sayfada da bahsedilen bisiklet içliği/termal içlik üzerine yazlık forma, biraz daha soğuksa termal kışlık forma var onu giyiyorum en üste de İnceleme - Arsuxeo mont bu konuda görüp aldığım montu giyiyorum. (o zamanda yazdığım gibi bir beden küçük alsam on numara olurmuş, biraz yelken etkisi görebiliyor) Eldiven olarak yine decathlondan aldığım bir tane ince bir tane de kışlık eldiven var, boyun ve kafa bölgesi için buff ile balaklava çözüm görüyor. Özellikle alın ve kafa tarafından rüzgar yemek sıkıntı yapıyor.

Benimde yıllardır çözemediğim bir denklemim var önerilerinizi mutlaka dikkate alırım, ön taraf tamam rüzgar soğuk geçirmeyen mont arka taraf ince fileli gibi demeyeyimde bilirsiniz işte teri dışarı atsın muhabbeti,altta kışlık tayt,çok soğuksa termal eldiven ayakkabı kılıfı kask altı bere buff herşey tamam ama arka taraf buz gibi oluyor,:acpsnr: özellikle belimin olduğu yer resmen rüzgarında arkaya vurmasıyla buz gibi oluyor,eğilerek sürdüğümüz için bütün rüzgar belimde ve haliyle belim tutuluyor yada ağrıyor,tamam bizde bisikletin sezonu olmaz tayfadanız ama bu olay beni hep durduruyor,şu eskiden dedelerimizin taktığı kuşaklar vardı bellerine ondanmı taksam:komik::komik:

Benimde yıllardır çözemediğim bir denklemim var önerilerinizi mutlaka dikkate alırım, ön taraf tamam rüzgar soğuk geçirmeyen mont arka taraf ince fileli gibi demeyeyimde bilirsiniz işte teri dışarı atsın muhabbeti,altta kışlık tayt,çok soğuksa termal eldiven ayakkabı kılıfı kask altı bere buff herşey tamam ama arka taraf buz gibi oluyor,:acpsnr: özellikle belimin olduğu yer resmen rüzgarında arkaya vurmasıyla buz gibi oluyor,eğilerek sürdüğümüz için bütün rüzgar belimde ve haliyle belim tutuluyor yada ağrıyor,tamam bizde bisikletin sezonu olmaz tayfadanız ama bu olay beni hep durduruyor,şu eskiden dedelerimizin taktığı kuşaklar vardı bellerine ondanmı taksam:komik::komik:

Daha çok basmalısın :komik: Şimdi bulamadım, sırtımdan buhar çıkan bir fotoğrafım vardı :koptum:

Merino içlikler denenebilir, kuşak eğer sıkarsa diyafram hareketine engel olabilir, nefes önemli, bol kalırsa da rahat vermeyebilir ;)

1729247568490.png

Aynen, termal içlik ve sair satılıyor halbuki saf yün hem teri aktarıyor hem naylon gibi hem de doğal, krem olanlar biraz çekme yapıyor, siyah olanları tsvsiye ederim,

• Beğen
Tepkiler: lrfan
1729248050447.png

El, kulak ve ayak ucu rüzgar almıyor bu kombinde, hava 0°C iken çekildi foto. 3/4 diz altı tayt kumaşı kalın kışlık, dizleri koruyor. Termos matarada çay var :)

İstanbul'lu olarak yine de çok şikayet etmeyeyim, hava açısından daha kötü yerler çoğunlukta. Kayseri'de sporcularım var, kışı gördüler bile, biz daha kısa donla geziyoruz

322397 dosyayı görüntüle

El, kulak ve ayak ucu rüzgar almıyor bu kombinde, hava 0°C iken çekildi foto. 3/4 diz altı tayt kumaşı kalın kışlık, dizleri koruyor. Termos matarada çay var :)

İstanbul'lu olarak yine de çok şikayet etmeyeyim, hava açısından daha kötü yerler çoğunlukta. Kayseri'de sporcularım var, kışı gördüler bile, biz daha kısa donla geziyoruz

üzerinizdeki alpha RoS sanırsam :) daha önce belirttiğiniz gibi yurtdışıdan almak çok daha iyi olacaktı ancak performans bisikletteki fiyatı yurt dışında bulabildiğim fiyat ile hemen hemen aynı. Şeytan dürtüyor al diye :)

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Bu kış yol bisikletinde MTB pedalı kullanmanın da vermiş olduğu avantajla kışlık ayakkabı kılıfı kullanmayacağımı umut ediyorum. Bu ayakkabı ile kılıf kullanmama gerek olmadığın söyledi arkadaşlar bakalım hakkımızda hayırlısı. 322387 dosyayı görüntüle
Bunun yol bisikleti versiyonu var bende. Uzulerek soyleyeyim ustten ve onden su alacak. Bot gibi oldugundan o su tahliye olmayacak. Ustten bilegi sarsa da bacaktan gelen su mutlaka botun icine iniyor. Onde se dil alti neoprenli ama yagmur suyu herturlu iceride. Hergun giyeceksen kurutmasi sa porblem. Elektrikli isitici aldim ayakkabi icin ama yerli olmuyor. Fon makinesi ile ugrasiyorsun veya gece boyunca kalorifer ustunde duracak.

Bunun yol bisikleti versiyonu var bende. Uzulerek soyleyeyim ustten ve onden su alacak. Bot gibi oldugundan o su tahliye olmayacak. Ustten bilegi sarsa da bacaktan gelen su mutlaka botun icine iniyor. Onde se dil alti neoprenli ama yagmur suyu herturlu iceride. Hergun giyeceksen kurutmasi sa porblem. Elektrikli isitici aldim ayakkabi icin ama yerli olmuyor. Fon makinesi ile ugrasiyorsun veya gece boyunca kalorifer ustunde duracak.
Ben yağmurlu havalar için değil soğuk havalar için aldım. Yağmur da çıkmam gerekirse üstüne mutlaka kılıf takarım.

• Beğen
Tepkiler: Fırat İler
üzerinizdeki alpha RoS sanırsam :) daha önce belirttiğiniz gibi yurtdışıdan almak çok daha iyi olacaktı ancak performans bisikletteki fiyatı yurt dışında bulabildiğim fiyat ile hemen hemen aynı. Şeytan dürtüyor al diye :)
Beden tutuyorsa kaçırmayın :)

(link)

177 boy 73 kilodayım, XL üzerimdeki ceket, benden iriyseniz XXL olur sanırım

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
kışlık pantolon tavsiyesi istiyorum acaba ne önerirsiniz?

Merhaba, Castelli ve Gorewear bedenleri hakkında bilgisi olan var mıdır?
Boyum 175 kilom 69.
Castelli’de üst beden M giyiyorum.
Gorewear’de aynısı mı olur yoksa L mi olur? Kullanıcı yorumları hep küçük kalıp diyor, o nedenle kararsız kaldım.

Merhaba, Castelli ve Gorewear bedenleri hakkında bilgisi olan var mıdır?
Boyum 175 kilom 69.
Castelli’de üst beden M giyiyorum.
Gorewear’de aynısı mı olur yoksa L mi olur? Kullanıcı yorumları hep küçük kalıp diyor, o nedenle kararsız kaldım.
Castelli bedenleri küçük bu nedenle 1 beden büyük alınması gerekiyor.. Gorewear ise bedenleri genelde normal kesim.. (bazen slim fit olabiliyor) Hangi beden kullanıyorsan onu alman yeterli oluyor ama yinede alım yaparken açıklamasını oku, beden kesim ve boyutu hakkında bilgi yazarlar. Gorewearda L giyiyorum ve benim kilo senden bir hayli fazla.. :)

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Beden tutuyorsa kaçırmayın :)

(link)

177 boy 73 kilodayım, XL üzerimdeki ceket, benden iriyseniz XXL olur sanırım
bu beden uyumuna şaşırdım. castelli kalıpları bu kadar mı farklı yahu. :)

Geri